206 babi pangang saus recepten

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis.
Zoetzuur en voor fijnproevers.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten.
Ook zoonlief is er al net zo dol op.

Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb.
Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang.
Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron.

Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!

INGREDIENTEN

* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen, * 1 flinke ui, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel sambal badjak, * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 3 eetlepels ketjap manis, * 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi, * 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram., * 1 eetlepel appelstroop, * 1 potje atjar tjampoer, * allesbinder, * peper en zout en paprikapoeder

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Indonesisch
  •  120 min. <

Babi Pangang vlees en de bijbehorende saus. Trek wel tijd uit.
Saus is voor 8 a 10 personen.

INGREDIENTEN

** -Vlees- **, 1 kilo schouderkarbonade, aan een stuk, zonder bot;, 3 eetlepels ketjap manis;, 1 eetlepel zout;, 1 eetlepel ve-tsin;, 1 mespunt spice-powder., , ** -Saus- **, *A*, 2 citroenen (met schil) ontpitten en harde stukken eruit halen;, 8 stukjes stemgember;, 1 blik ananas (Plm. 425 gram);, 3 dl. azijn;, 1 glas (droge) sherry., , *B*, 3 grote uien;, heel bolletje knoflook (echt heel bolletje);, 1 gember wortel;, 1 pakje margarine;, 1 eetlepel zout;, halve kg. suiker;, 1 eetlepel sambal oelek;, 2 grote blikjes (Plm. 140 gr. netto) tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De lekkerste babi pangang die er bestaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

7 ons varkens- of hamlappen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos, 2 theel, djahepoeder, 1 theel. sereh, 6 eetl. ketjap benteng manis, maisolie, 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetl. bruine suiker, 1 bouillonblokje, 2 eetl. maizena, 2 eetl.sherry, 1/2 theel. vetsin, mie of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g chinese eiermie, zout, 2 1/2 el oosterse roerbakolie (C1000), 2 uien, in partjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 zak roerbakgroenten chinees à 400 g (C1000), peper, zout, 4 porties babi pangang

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees.
Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg magere speklappen aan een stuk, 4 eetlepels barbecuekruiden, 2 1/2 eetlepel babi pangang kruiden of vijf kruiden poeder (toko), 4 teentjes knoflook, cognac of whiskey, peper en zout., , , , , Voor de saus:, 1 kopje water, 1 kopje tomatenketchup, wat sambal, suiker naar smaak, 1/2 kopje ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

INGREDIENTEN

, , 500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes, zout en peper om het vlees te kruiden, 2 eetlepels appelstroop, 2 grote uien fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesnipperd, 3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker, 5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex, 2 theelepels sambal oelek, 1 (runder) bouillonblokje, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook, evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind., olie om in te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram zilvervliesrijst - 1 ui - 3 eetlepels zonnebloemolie - 300 gram varkensvlees - 500 gram sperziebonen - 1 pot Conimex roerbaksaus voor babi pangang - zout en peper - atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een snel en heerlijk recept met een beetje van mezelf en een beetje van conimex.

INGREDIENTEN

500 gram vleesreepjes of varkenslapjes, pakje conimex babi pangang met daarin een zakje kruiden voor de marinade en voor de saus, olie, ketjap, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr varkenslappen (mager)of buikspek (vet), 3 dl saus (babi pangang-), 4 el ketjap (manis), 2 tl djahe, 2 el olie (arachide-), 1 tl knoflook (poeder), 1 tl ui (poeder), 1 tl sap (citroen-), 1 tl laos (poeder), peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pakje Mix voor babi pangang, 4 el wokolie, 500 g hamlappen, in reepjes, 1 komkommer, 1 potje atjar tjampoer à 350 g, 1 bosuitje, in dunne ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is voor mijn zoon, die op kamers woont. Zo hoort babi pangang te smaken!

INGREDIENTEN

1 kg speklappen, 2 theelepels zout, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel vijfkruidenpoeder, scheutje ciroensap, babi pangangsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de Babi pangang:, 500 gram varkensvlees, 2 theelepels djahe, 1 theelepelknoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 3 eetlepels ketjap bentang manis, peper, zout, citroensap, Tip gebruik reepjesvlees, dit scheelt snijwerk., , Voor de saus:, 2 kopjes bouillon, 8 eetlepels suiker, 4 eetlepels sherry, 2 blikjes tomatenpuree, 2 theelepels ve-tsin, 1 ui, 1 theelepel knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk vleesgerecht. Naast varkenslapjes kan naar keuze varkenshaas, fricandeau, varkensfilet, maar ook kip of kalkoenfilet worden gebuikt

INGREDIENTEN

Marinade:, 1 niet al te grote ui (gehakt), 3 teentjes knoflook (gehakt, gemberwortel 2 bij 2,5 (gehakt) of 3 theelepels gemalen gemberwortel (Djahe), 2 eetlepels arachideolie, 4 eetlepels sojasaus (Ketjap Manis), 2 eetlepels citroensap, , 800 gram varkenslapjes, , Voor de Pangang saus:, 4 dl water, 1 theelepel sambal (2 theelepels voor een iets pittiger saus, erg lekker, 2 teentjes knoflook (gehakt), 1 eetlepel citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels bruine basterd suiker, 2 eetleps gembersiroop, 1 theelepel djahe, 5 eetlepels tomatenketchup, 1,5 eetlepel maizena, , 1 potje atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram snelkook zilvervliesrijst, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 schaaltje varkensvleesreepjes, ( ca 300 gram ), 1 zak gebroken sperziebonen ( 500 gram ), 1 pot conimex roerbaksaus babi pangang ( 500 gram ), zout, peper, 1 potje atjar tjampoer ( ca 350 gram ).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoals het echt hoort te smaken

INGREDIENTEN

Kilo doorregen speklappen aan een stuk, babi pangang kruiden (bij de toko of op de markt)., anijskruiden (bij de toko of op de markt), peper/zout., Voor de saus: ketjap zoet, tomaten ketchup, gember siroop of djahe, suiker, zout, peper, knoflook teentje.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Deze saus is mijn variatie op de al om bekende babi pangang saus en het past uitstekend bij het knapperige vlees.

INGREDIENTEN

1 e bakolie (rijstolie of pindaolie), 1 ui, grof gehakt, 1 teentje knoflook, grof gehakt, 3 cm verse gember, grof gehakt, 1 rode pepertje, grof gehakt, 80 g tomatenpuree, 250-300 ml bouillon (dit maakt je door 250 ml kookvocht aan kook te brengen en een halve kippenbouillon blokje erin op te lossen), Hoeveelheid van bouillon hangt ervan af hoeveel nodig is om een gebonden saus te maken., 1 e rijstwijn of droge sherry, 1 e citroensap, bruine suiker, 1 e ketjap manis ABC of Indonesische taotjo, fijn gesneden, mespunt ve-tsin, iets zout (proef naar smaak), maïzena/water papje voor binden van saus (indien nodig), , 1. Maal ui, knoflook, gember en rode peper in keukenmachine tot glad en fruit in olie de ui, knoflook, rode pepertje en gember aan tot zacht., 2. Voeg tomatenpuree toe en bak mee voor 3 min. om puree te ontzuren., 3. Voeg overige ingrediënten erbij. (behalve maïzenapapje), 4. Kook saus zachtjes voor zo 20 min. tot gaar en bind saus met maïzenapapje., 5. Serveer saus over het vlees., , Om de zoetzuur verhouding goed te bepalen voeg je eerst een klein beetje suiker aan saus toe en proeft. Anders voeg je nog suiker erbij volgens eigen gewenste zoetzuur smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

(ik gebruik zelf 2 zakjes saus omdat ik van een smeuïg geheel houd, met slechts 1 zakje –volgens het officiële recept- vind ik het te droog)

INGREDIENTEN

1 pond gehakt, 1 blik bruine bonen (uit laten lekken), 1 blikje ananas, 2 uien, 2 zakjes (conimex – mag ander merk zijn) Babi Pangang saus, 2 theel. gemberpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 400 g doorregen varkenslappen (speklappen), ? ? eetlepel citroensap, ? 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis, ? 2 theelepels Conimex Djahe, ? 1 theelepel Conimex Laos, ? zout, peper, ? 300 g witte rijst, ? 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus, ? Conimex Wok Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chinees-indisch gerecht met varkensvlees in pittige saus.

INGREDIENTEN

2 th. djahe,1 tl.knoflookpoeder,1tl,laos, 1 tl. uienpoeder,3a4 el.ketjap manis,zout, peper uit de molen,1tl.citroen of limoensap, 500 a600gr doorregen varkenslappen, 2 el.(arachide)olie of 50gr boter, 3dl babi pangangsaus(zie elders op mijn page)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepel azijn (balsamico), 1 theelepel gemberpoeder (= djahe), 2 borrelglaasje jonge jenever, 2 teentje knoflook, 1 theelepel koriander (= ketoembar), 2 eetlepel olie, 1 stuk paksoi, 1 stuk rode chilipepers klein, fijn gesneden, * 2 stuk rode ui rood, * 4 eetlepel sojasaus, * 500 g speklap aan een stuk met zwoerd, * 150 g tauge, * zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Chinees-indisch gerecht met varkensvlees in pittige saus

INGREDIENTEN

2 theel djahe, 1 thee knoflookpoeder, 1 theel. uienpoeder, 1 theel laos, 3 a 4 eetl ketjap manis, zout, peper uit een molen, 1 theel citroen of limoensap, 500 a 600 gram doorregen varkenslappen, 2 eetl olie of 50 gram boter, 3 dl babi pangwangsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chinees-Indisch gerecht met varkensvlees in pittige saus

INGREDIENTEN

500 a 600 gr. doorregen varkenslappen, 2 eetl. olie, 1 theel. citroensap, 3 dl. babi pangang-saus (recept te vinden bij mijn gerechten), 2 theel. djahe, 1 theel. knoflookpoeder, 1 theel. uienpoeder, 1 theel. laos, 3 a 4 eetl. ketjap manis, zout,peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Kg varkensbuiklappen met zwoerd aan een stuk, 1 theelepel knoflookpoeder, 2 theelepels boemboe babi panggang, 3 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel chilisaus, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel suiker, 2 theelepels maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gram speklappen of liever nog buikspek., 3 theelepels 5 spices kruiden, 2 eetlepels olie, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels djahé, atjar, , voor de saus:, 1 ui gesnipperd, 3 tenen knoflook, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, blikje tomatenpuree, 2 theelepels djahé, 2 eetlepels ketjap, zout en peper naar smaak, bouillon (kopje)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere babi pangang met genoeg saus (dikke liter), met pakjes heb je altijd te weinig saus..

INGREDIENTEN

Marinade voor babipangangvlees (karbonade):, , Half kopje ketjap manis, 2 tl Djahé (gemberpoeder), 1 tl Sereh (citroengras poeder), 1 tl Laos (galanga wortel), , Recept babipangang saus:, , 1 ui, tomatenpuree 70gr, 1 liter kippenbouillon, 2 tl Djahé (gemberpoeder), 1 tl Sereh (citroengras poeder), 1 tl Laos (galanga wortel), 6 eetl. suiker (naar smaak), Sambal (naar smaak), Ketjap (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De saus die hierbij hoort staat ook op mijn site

INGREDIENTEN

2 tl. djahe, 1 tl. knoflookpoeder, 1 tl. uienpoeder, 1 tl. laos, 3-4 el. ketjap manis, zout, peper uit de molen, 1 tl. citroen, 500-600 gram doorregen varkenslappen, 2 el. olie of 50 gram boter, babi pangang-saus (zie sauzen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik heb deze recept jaren geleden uit het kookschrift van een molukse vriendin gekregen, en ik moet zeggen met de babi pangang saus erbij, eet je je vingers erbij op.

INGREDIENTEN

500 gram Hamlappen, 2 theel. Djahe, 1 theel. Knoflookpoeder.(of 1 of 2 teentjes), 1 theel. Uienpoeder. (of 1 ui zeer klein gesneden), 3 eetl. ketjap Manis, peper, zout, een paar druppels citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept voor het vlees. De saus staat ergens anders.

INGREDIENTEN

500 gr varkenslappen, 2 theelepels djahe, 1 theelepel knoflook poeder, 3 eetlepels ketjap manis, peper, zout, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Serveren bij Babi Panggang

Voor 6-8 Personen

INGREDIENTEN

, , > 1 fles Heinz tomatenketchup, , > Worcestershiresaus, , > ? 6 el suiker, , > 2 a 2? el ketjap manis, , > 1 geperste knoflookteen, , > een paar druppels citroensap, , > 1 el droge sherry, , > zout naar smaak, , > evt. gekneusd plakje djahe, , > evt. 1 a 1? el water, , > 1 tl a 1? el sap van sambal oelek, , > afsmaken met ve-tsin, , > evt. maizena om te binden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 a 1,5 kilo doorregen varkslappen van ca. 1-1,5 cm dik., , Voor de marinade:, 1 a 2 tl ketoembar*, 1 tl djitan*, 2 tl djahe*, 1 a 2 tl knoflookpoeder*, 1/2 a 1 tl spice powder*, 2 el chineese ketjap(neutraal)*, 2 el javaanse ketjap(neutraal)*, 1 a 2 tl witte peper (gemalen)*, 0,5 liter water gekookt en afgekoeld*, 2 a 3 el alcholhoudende drank(geen wiijn of sherry)*, zout naar smaak*, , Voor de Saus:, 1 a 2 el olie*, 2 a 3 gesnipperde uien*, 2 tl djahe*, 1 a 2 tl knoflookpoder*, 1/2 tl trassipoeder*, 1 a 2 tl ketoembar*, 1/2 a 1 tl spice powder*, 2 el tomatenpuree*, halve fles gembersaus*, 1/2 a 3/4 kopje maizenameel*

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500-750 gr doorregen varkenslappen, ingewreven met een mengsel van:, het sap van een uitgeperste citroen, 1 afgestreken eetlepel babi panggangpoeder (vijfkruidenpoeder), 1 theelepel djahe, 2 eetlepels slaolie, 2 eetlepels Chinese ketjap, 1 eetlepel rum of cognac, aroma, peper, ve-tsin

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram speklappen, 2 theelepels djahe, 1 teentje knoflook, 2 uien, magarine, zout, peper en nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Recept voor 3 dl, Saus past ook goed bij geroosterde vis of gevogelte

INGREDIENTEN

4 el tomatenpuree
, 2 teentjes knoflook
, 2 dl bouillon (van tablet)
, 2 el javaanse of bruine basterdsuiker
, 1 ui
, 1 el droge sherry
, 1 el ketjap manis
, 1 el (arachide) olie
, 1 tl djahe
, 1 tl sambal oelek

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr varkensfricandeau, , Vleeskruiden:, 2 theelepels gemberpoeder, 1 theelepel uiepoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels ketjap manis, 1 mespunt ve-tsin, 1 theelepel citroensap, zout, peper, , Voor de saus:, 1 kleine witte ui, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 1/2 dl bouillon, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel droge sherry, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 1/2 theelepel ve-tsin

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies