Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

375 babi pangang recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, , voor de marinade:, , 1 citroen, 6 eetl. ketjap manis, 2 tenen knoflook, 1 theel. gemberpoeder, 1 theel. ketoembar (korianderpoeder), snufje zout, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste babi pangang die er bestaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

7 ons varkens- of hamlappen, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos, 2 theel, djahepoeder, 1 theel. sereh, 6 eetl. ketjap benteng manis, maisolie, 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetl. bruine suiker, 1 bouillonblokje, 2 eetl. maizena, 2 eetl.sherry, 1/2 theel. vetsin, mie of rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nagenoeg hetzelfde als bij de Chinees.

INGREDIENTEN

1 kilo fricandeau, 2 el. gembersaus (toko), 2 el. chilisaus (toko), 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 mokken water, 1 potje atjar tjampoer, ma?zena, boem boe babi pangang (toko), 1 1/2 kopje suiker, witte rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!

INGREDIENTEN

* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen, * 1 flinke ui, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel sambal badjak, * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 3 eetlepels ketjap manis, * 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi, * 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram., * 1 eetlepel appelstroop, * 1 potje atjar tjampoer, * allesbinder, * peper en zout en paprikapoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Babi Pangang vlees en de bijbehorende saus. Trek wel tijd uit. Saus is voor 8 a 10 personen.

INGREDIENTEN

** -Vlees- **, 1 kilo schouderkarbonade, aan een stuk, zonder bot;, 3 eetlepels ketjap manis;, 1 eetlepel zout;, 1 eetlepel ve-tsin;, 1 mespunt spice-powder., , ** -Saus- **, *A*, 2 citroenen (met schil) ontpitten en harde stukken eruit halen;, 8 stukjes stemgember;, 1 blik ananas (Plm. 425 gram);, 3 dl. azijn;, 1 glas (droge) sherry., , *B*, 3 grote uien;, heel bolletje knoflook (echt heel bolletje);, 1 gember wortel;, 1 pakje margarine;, 1 eetlepel zout;, halve kg. suiker;, 1 eetlepel sambal oelek;, 2 grote blikjes (Plm. 140 gr. netto) tomatenpuree.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heb ik gekregen van een chinees restaurant.is heel lekker deze zelfgemaakte babi pangang.

INGREDIENTEN

500gram varkensvlees,1/2 liter water,kopje suiker,2 blikjes tomatenpuree,2el tomatenketchup,2el ketjap,1/2tl sambal,1 pot atjar tjampoer,bindmiddel(allesbinder)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram zilvervliesrijst - 1 ui - 3 eetlepels zonnebloemolie - 300 gram varkensvlees - 500 gram sperziebonen - 1 pot Conimex roerbaksaus voor babi pangang - zout en peper - atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg magere speklappen aan een stuk, 4 eetlepels barbecuekruiden, 2 1/2 eetlepel babi pangang kruiden of vijf kruiden poeder (toko), 4 teentjes knoflook, cognac of whiskey, peper en zout., , , , , Voor de saus:, 1 kopje water, 1 kopje tomatenketchup, wat sambal, suiker naar smaak, 1/2 kopje ketjap manis.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kilo spek, 10 tl knoflookpasta, 4 el bbq kruiden, 3 el cognac, 2 ? el babi pangang mix, zout en peper voor smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterd buikspek

INGREDIENTEN

2 kilo spek, 10 tl knoflookpasta, 4 el bbq kruiden, 3 el cognac, 2 ? el babi pangang mix, zout en peper voor smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is voor mijn zoon, die op kamers woont. Zo hoort babi pangang te smaken!

INGREDIENTEN

1 kg speklappen, 2 theelepels zout, 4 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel vijfkruidenpoeder, scheutje ciroensap, babi pangangsaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ontzettend lekker en simpel recept. Alleen de saus al is voor ontzettend veel doeleinden te gebruiken!!!!

INGREDIENTEN

800 gram varkensvlees, 4 grote uien, 3/4 kop suiker, 1 kop water, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels ketchup, 2 theelepels bakgember, 1/2 theelepel sambal oelek, klein beetje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

1 pak witte rijst, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes, 1 pot conimex roerbaksaus babi pangang, 1.5 schaaltje vegetarische balletjes (a 225 gram), 1 pot atjar

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.

Een snel en heerlijk recept met een beetje van mezelf en een beetje van conimex.

INGREDIENTEN

500 gram vleesreepjes of varkenslapjes, pakje conimex babi pangang met daarin een zakje kruiden voor de marinade en voor de saus, olie, ketjap, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pakje Mix voor babi pangang, 4 el wokolie, 500 g hamlappen, in reepjes, 1 komkommer, 1 potje atjar tjampoer à 350 g, 1 bosuitje, in dunne ringetjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer zo een heerlijke Indonesische gerecht die lijk op die van t Chinees restaurant op de hoek. Bij ons een treffer thuis. Zoetzuur en voor fijnproevers. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BABI PANGANG:, 500 g doorregen varkenslappen (geen speklap, maar meer van schouder), 2 t gemberpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t laos, 3 e ketjap manis, 1 t zout, 1/4 t peper, citroensap[, , VOOR SAUS:, 200 ml kippenbouillon (of meer), 2 e suiker, 1 e droge sherry, 1 e olie, 70 g tomatenpuree, mespunt Ve-tsin, 1 klein uitje, heel fijn gesnipperd (of uienpoeder), 1/2 t knoflookpoeder, overgebleven vocht uit het vlees braadslee (niet weggooien, is heerlijk erbij)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Vegetarisch hooftgerecht!

INGREDIENTEN

1 pak witte snelkookrijst, (a 400 g), 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes (300 g, AH), 1 pot Conimex roerbaksaus Babi Pangang (500 g), 1 1/2 schaaltje Tivall vegetarische balletjes, (a ca. 225 g), 1 pot atjar (350 g, Conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte rijst., 3 eetlepels olie., 1 zak panklare miniwortels., 1 pot conimex roerbaksaus Babi Pangang, 1? schaaltje Tivall vegatarische balletjes., 1 pot atjar.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram snelkook zilvervliesrijst, 1 ui, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 schaaltje varkensvleesreepjes, ( ca 300 gram ), 1 zak gebroken sperziebonen ( 500 gram ), 1 pot conimex roerbaksaus babi pangang ( 500 gram ), zout, peper, 1 potje atjar tjampoer ( ca 350 gram ).,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak witte snelkookrijst a 400 gram, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 zak panklare miniworteltjes a 300 gram, 1 pot conimex roerbaksuas Babi Pangang, 1,5 schaaltje Tivall vegetarische balletjes a ca 225 gram, 1 pot atjar

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de Babi pangang:, 500 gram varkensvlees, 2 theelepels djahe, 1 theelepelknoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 3 eetlepels ketjap bentang manis, peper, zout, citroensap, Tip gebruik reepjesvlees, dit scheelt snijwerk., , Voor de saus:, 2 kopjes bouillon, 8 eetlepels suiker, 4 eetlepels sherry, 2 blikjes tomatenpuree, 2 theelepels ve-tsin, 1 ui, 1 theelepel knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk vleesgerecht. Naast varkenslapjes kan naar keuze varkenshaas, fricandeau, varkensfilet, maar ook kip of kalkoenfilet worden gebuikt

INGREDIENTEN

Marinade:, 1 niet al te grote ui (gehakt), 3 teentjes knoflook (gehakt, gemberwortel 2 bij 2,5 (gehakt) of 3 theelepels gemalen gemberwortel (Djahe), 2 eetlepels arachideolie, 4 eetlepels sojasaus (Ketjap Manis), 2 eetlepels citroensap, , 800 gram varkenslapjes, , Voor de Pangang saus:, 4 dl water, 1 theelepel sambal (2 theelepels voor een iets pittiger saus, erg lekker, 2 teentjes knoflook (gehakt), 1 eetlepel citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels bruine basterd suiker, 2 eetleps gembersiroop, 1 theelepel djahe, 5 eetlepels tomatenketchup, 1,5 eetlepel maizena, , 1 potje atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een gemakkelijk recept met kip, heel apart van smaak.

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet/ kipkruiden / 1 ui / 1 eetlepel bruine suiker / 1 eetlepel ketjap (sojasaus zoet) / 1 heel potje atjar tjampoer / 1 fles tomatenketchup (niet de dikste) / 1 theel. ve-tsin (als je hier niet tegen kan, kun je hem weglaten) / 1 theel. djahe / 1 theel. knoflookpoeder., Mie of nassie of bamie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gr varkenslappen (mager)of buikspek (vet), 3 dl saus (babi pangang-), 4 el ketjap (manis), 2 tl djahe, 2 el olie (arachide-), 1 tl knoflook (poeder), 1 tl ui (poeder), 1 tl sap (citroen-), 1 tl laos (poeder), peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoals het echt hoort te smaken

INGREDIENTEN

Kilo doorregen speklappen aan een stuk, babi pangang kruiden (bij de toko of op de markt)., anijskruiden (bij de toko of op de markt), peper/zout., Voor de saus: ketjap zoet, tomaten ketchup, gember siroop of djahe, suiker, zout, peper, knoflook teentje.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

INGREDIENTEN

, , 500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes, zout en peper om het vlees te kruiden, 2 eetlepels appelstroop, 2 grote uien fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesnipperd, 3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker, 5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex, 2 theelepels sambal oelek, 1 (runder) bouillonblokje, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook, evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind., olie om in te bakken.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Lekker voor bij een rijsttafel

INGREDIENTEN

1 tl djahe, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl laos, 3 a 4 etl ketjap manis, zout, peper, 1 tl citroensap, 500 gram hamlappen, 2 etl olie, 3 dl babi pangangsaus(zie recept babi pangangsaus).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr buikspek aan een stuk of magere speklappen, ? dl jenever, , Boemboes:, 3 theelepels babi panggangkruiden (all spices powder), 2 theelepels knoflookpoeder, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 400 g doorregen varkenslappen (speklappen), ? ? eetlepel citroensap, ? 6 eetlepels Conimex Ketjap Manis, ? 2 theelepels Conimex Djahe, ? 1 theelepel Conimex Laos, ? zout, peper, ? 300 g witte rijst, ? 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus, ? Conimex Wok Olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg buikspek met zwoerd, 4 eetlepels spicepowder for roasting (barbecue kruiden), 2 1/2 eetlepel babi panggangkruiden, 10 teentjes knoflook, 3 theelepels ve-tsin, peper, zout, cognac of whisky

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1 kilo doorregen speklappen ( of buikspek), * 2 teentjes knoflook, * 1/2 theel zout, * 1/2 theel peper, * naar smaak nootmuskaat, * 2.5 cm laos ( of 1/2 teehl poeder), * 1.5 cm gember ( of 1/2 theel poeder), * 1 eetl gula djawa of bruine suiker, * 2 kemiri noten, * naar behoefte olie, * 1 borrelglas cognac,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepel azijn (balsamico), 1 theelepel gemberpoeder (= djahe), 2 borrelglaasje jonge jenever, 2 teentje knoflook, 1 theelepel koriander (= ketoembar), 2 eetlepel olie, 1 stuk paksoi, 1 stuk rode chilipepers klein, fijn gesneden, * 2 stuk rode ui rood, * 4 eetlepel sojasaus, * 500 g speklap aan een stuk met zwoerd, * 150 g tauge, * zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Nadat ik deze babi pangang eens had gemaakt wilde ik het nooit meer van de chinees. Heerlijk zelfgemaakt zonder smaakversterkers zoals ve-tsin. Ik ben op dit recept gekomen door andere recepten van babi pangang te maken, maar het was nooit helemaal wat ik echt wilde.. Dus uiteindelijk het ik het zo eigen gemaakt, dat dit het is geworden. Tot nu toe heb ik alleen maar erg positieve reacties gehad

INGREDIENTEN

Vlees:, 4 schouderkarbonades, Water, 3 teentjes knoflook in vieren gesneden, 1.5 tl sambal, 1.5 tl zout, 2.5 el ketjap manis, 1.5 tl djahe, 1.5 tl (bruine) suiker, , Saus:, 300 ml water, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, olie, Blikje tomaten puree, half blokje groente bouillon, Beetje citroensap, Gember siroop (ongeveer 5 eetlepels), Sambal, Maizena, Eventueel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Op schoonmoeders wijze

INGREDIENTEN

500 gram varkensfricandeau, 2 uien, 1,5 theelepel sambal, 5 eetlepels sojasaus (ketjap), 3 eetlepels bruine suiker, rijst, 2,5 dl water, 1 tablet bouillon (bouillonblokje), 1 gr. blik tomaten puree, 1 eetlepel stroop, m?izena, 1 potje atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top