Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

776 babi ketjap recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Iedereen die dit bij ons eet likt zijn vingers er bij af.

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen,250 gram speklappen,500 gram rode ui,3 tl. ketoembar,11/2 tl. djinten,stukje djahe,gembersiroop 3 eetlpels,2 tl. sambal oelek,5 eetlepels bruine basterdsuiker,citroensap,2 kopjes ketjap manis,en 2 teentjes knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lijnvriendelijke variant op de alom bekende indonesische schotel

INGREDIENTEN

100 gr. mager varkensvlees, 3 eetlepels zoete ketjap, gemberwortel (uit potje), 1 kleine ui, citroensap, 40 gr rijst (ongekookt), klontje boter, 1/4 komkommer, 1 eetlepel magere kwark, 1 eetlepel dragon azijn, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-1998
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 g hamlappen, in blokjes en op smaak gebracht met zout, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 el gembersiroop, 120 ml ketjap manis, 15 g bruine basterdsuiker, 2 e citroensap, olie voor bakken van vlees

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Je eigengemaakte Babi Pangang waar de chinees niet tegenop kan

INGREDIENTEN

500 g speklapjes met zwoerd, 1 prei, 1 rode paprika, 1 zakje kruidenmix voor bami, 2 lente/bosuitjes, 1 limoen of citroen, 3 eetl. zonnebloemolie, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 2 dl tomatenketchup, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal badjak, 400 g mihoen, 2 eetl. wokolie of zonnebloemolie, 50 g gefrituurde uitjes (potje),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De echte javaanse babi ketjap!!

INGREDIENTEN

250 gram varkensvlees (bijv. hamlappen), 1 sjalotje of 1/2 ui of 2 brambang, 2x3 cm verse gember, 2 stuk knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 2 kopjes water, 1/2 theelepel suiker (optioneel), 1 eetlepel olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indonesisch gerecht van varkensvlees in ketjapsaus.

INGREDIENTEN

500 gr. varkensvlees in blokjes, 100 gr. margarine,1 grote ui fijngesneden,2 teentjes knoflook,1 theel. djahe (gemberpoeder) 2 theel. ketoembar, halve theel. djinten, 3 fijngemaakte kemirienoten, 2 eetl. donkerbruine basterdsuiker (of goela djawa), 2 eetl. azijn, 6 eetl. ketjap, zout en sambal oelek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht is zeer de moeite waard, gewoon proberen!!

INGREDIENTEN

500 gr. magere speklappen, 3 grote uien, knoflook, 1 of 2 zakjes boemboe babi ketjap (niet van conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Super, super lekker!

INGREDIENTEN

, 800 gram varkenslappen (bij voorkeur hamlappen), zout, peper uit de molen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 eetl. arachideolie, 1 theel. djahe (gemberpoeder), 0,5 theel. sambal oelek, 100 ml. ketjap manis (conimex),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Indonesisch gerecht

INGREDIENTEN

7a8 ons Speklappen, Zakje boemboe Babi ketjap, Scheutje azijn, 1/2 blok santen, Scheut ketjap, 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indonesisch vleesgerecht. Recept verkregen tijdens kookcursus "Kooktheater houten". Eindresultaat werd door 19 vrouwen als "zeer goed" bestempeld. Onder deze vrouwen zaten ook echte kenners van Oosterse keuken.

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, 3 eetlepels zonnebloemolie, , voor de boemboe, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, 2 plakjes gemberwortel, 1 mespunt sambal oelek, , 3 gemberbolletjes, 1 1/2 dl ketjap manis, 1 eetlepel gembersiroop, zout, 1 groene peper, 1 rode peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

BABI KETJAP 4, 500 gram magere speklappen, 2 grote uien, 1 teentje knoflook, stukje trassi, ketjap, olie, zout, peper en nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gr rijst, 1 rode paprika en 1 groene paprika, 3 eetlepelsolie, 350 gr bami/nasivlees, 1 blikje ananasstukjes op siroop, 1 pot conimex roerbaksaus Babi Ketjap, ? bekertje gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk Indisch gerecht.

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees ( hamlappen ), 2 flinke uien, kentjour, djahe, 3 eetlepels trassi, 1 eetlepel sambal, 3 tenen knoflook, 1 zakje babi ketjap ( kokki djawa ), 3 eetlepels bruine suiker, 3 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels citroensap, zout, peper, 1 groot bouillonblokje.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als u de babi ketjap een dag laat staan, wordt de smaak alleen maar beter. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken

INGREDIENTEN

2 grote uien, fijngesneden, 4 el olie, 500 g hamlappen, in stukjes, 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 1 tl gemalen komijn (djinten), 1 tl gemberpoeder (djahé), 1 teentje knoflook, geperst, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 3 el ketjap manis, 1 el azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Varkensvlees, water, gemberwortel, knoflook, ketjap manis, citroensap, peper, zout, serbuk rempah eventueel, , Babi cin is babi ketjap met ketumbar/djinten of taoco in de bumbu; combineren met gebakken aardappelblokjes en daun bawang muda of prei.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 grote uien, fijngesneden, 4 eetlepels olie, 500 g hamlappen, in stukjes, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 teentje knoflook, geperst, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een recept van Bep Vuijk. Iets aangepast naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

500 gr procureur(schouderkarbonade) in grote brokken, 4 el olie, 3 gesnipperde uien, 4 gesnipperde teentje knoflook, 1 tl peper, 3 tl gemberpoeder, 2 el fijngesneden bakgember, 1 el gembervocht of gembersiroop, 2 el azijn, 6-8 el zoete ketjap bij voorkeur van ABC, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassieker, maar nog altijd erg lekker

INGREDIENTEN

1 kg. magere hamlappen, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 eetl. ketjap, 3 eetl.bruine basterdsuiker, 1 cm verse gember, 1/2 tl. zout, peper, 1 vleesbouillonblokje, 2 eetl. margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is super lekker en heel erg makkelijk om te maken. Babi ketjap vind ik het lekkerste met varkenshaasje zo kun je ook varkenslappen nemen. Ik vind het haasje lekkerder en het is ook nog sneller gaar. Het haasje is veel malser en zou alleen maar taai worden, als je dit te lang op het vuur laat staan. Uiteraard kan je ook gewoon hamlappen nemen, maar dan zou ik de stooftijd verlengen met een half uur. Leg het wel al de dag van te voren in de marinade in de ijskast. Korter kan ook maar zeker 'n uurtje voor wat smaak. Veel plezier bij het maken en alvast bedankt aan degene die dit 'ns wil gaan uitproberen.

INGREDIENTEN

Olie, om vlees in te bakken, 400 à 500 gram Varkenshaasje, in grotere stukken gesneden, 125 ml Ketjap Manis, zo kun je ook Teriyakisaus gebruiken, 30 gram bruine Basterdsuiker, 1 à 2 eetlepels Citroensap, vers of flesje, 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 2 eetlepels Gember, klein gesneden of 2 theelepels Gemberpoeder, 1 Ui, klein gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

500g hamlappen in dobbelstenen, 1/2 t peper, 1 t zout, 2 uitjes, fijn, 1 t djahe, 1/2 t sambal oelek, 5 e ketjap manis, 150 ml water, margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De molukse manier van babi ketjap maken

INGREDIENTEN

400 gr. varkenspoulet, 2 uien, peper, ketoembar, knoflookpoeder, nootmuskaat, ketjap (veel!), citroensap van 1 citroen, 2 tomaten, 3 laurierbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-01-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Chinees-Indonesisch gerecht van varkensvlees.

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees * 4 eetlepels olie * 2 eetlepels water * 10 eetlepels gesnipperde uien * 4 eetlepels gesnipperde teentjes knoflook * 1/2 theelepel peper * 3 theelepels gemberpoeder * 2 eetlepels fijngehakte bakgember * 1 eetlepel gembervocht * 2 eetlepels azijn * 4 eetlepels ketjap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Varkensvlees in ketjapsaus

INGREDIENTEN

* 1 pond mager varkensvlees (hamlappen of, varkensfricandeau), * zout, * peper, * 1 mespuntje djahe (gemberpoeder), * 6 teentjes knoflook of knoflookpoeder, * 1 ui, * ketjap, suiker, citroensap, * sherry (medium dry), * olie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit blijft een erg lekker oud recept.

INGREDIENTEN

1-3 uien, 1 teen knoflook, 1 stukje laos, 1 stukje djahe, 1/4 tl. vetsin, peper, zout ns, 1 tl. suiker, plantaardige olie, 350-500 gr. varkenslappen, ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

350 g hamlappen, 4 teentjes knoflook, 2 cm verse gember, zout en peper, 2 bakbananen (grote groene bananen), 500 ml zonnebloemolie, 4 EL MeiAsia Ketjap, 1 EL wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensvlees met ketjap

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 4 teentjes knoflook, - 4 schijfjes djahe of 2 theelepels djahepoeder, - 1-2 eetl. olie, - 500 gr mager varkensvlees, - 1? dl. ketjap manis, - sap van 1 citroen, - zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 uien, knoflook 4 cm gemberwortel, 600 g hamlappen, zonnebloemolie, 1 prei, bakgember, gembersiroop, azijn, zoete ketjap, 2 bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De echte Babi Ketjap

INGREDIENTEN

500 gr. mals varkensvlees, 2 theelepels djahe-poeder, een eetlepel Ketjap Manis, 3 uien, 2 tenen knoflook, wat citroensap, wat water, aardappelmeel (voor het binden), zout, peper, 2 of 3 eetlepels olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Basmatierijst, 300 gram hamlappen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Djahé, 1/2 theelepel sambal oelek, 100 ml. Ketjap manis, atjar tjampoer, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

350 g hamlappen, 4 teentjes knoflook, 2 cm Verse gember, 1 zout en peper, 2 bakbananen (grote groene bananen), 500 ml zonnebloemolie, 4 EL MeiAsia Ketjap, 1 EL MeiAsia Wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

en luister naar een zeemansliedje (mp3)

INGREDIENTEN

Zoete ketjap, knoflook, (sherry), kippenbouillontablet, olie, citroensap, 1 prei, 2 bosuitjes, 3 uien, 4 cm verse gemberwortel, 400 g varkensvleesreepjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensvlees in ketjapsaus

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees, peper, zout, 2 uien, 3 tenen knoflook, 2 tl djahe, 1 1/2 tl sambal oelek, 8 el ketjap manis, /- 7 dl water, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk pittig

INGREDIENTEN

1 kg speklappen, 1 doosje champignons, 2 paprika's, 2a3 uien, 4 tenen knoflook, ketjap, scheutje azijn, sambal, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr speklappen (in dobbelsteentjes, 250 gr hamlappen (in dobbelsteentjes), zout, peper, 1 tl gemberpoeder (djahe), 6 teentjes knoflook (geperst), 50 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 8 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker simpel

INGREDIENTEN

* 750 gr varkenslapjes in blokjes, * 2 sjalotjes gesnipperd, * 2 tenen knoflook, * 3 theel sambal brandal, * 1 steranijs, * 2 theel gemberpoeder, * 7 eetl ketjap manis, * 0.5 eetl ketjap asin, * 0.5 theel sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Babi ketjap

Babi ketjap

Babi panggang kennen we allemaal al van de Chinees, maar ben je ook al bekend met babi ketjap? Dit is een gerecht uit de Indonesische keuken, dat in de basis bestaat uit varkensvlees met een lekkere zoete sojasaus. Het Indonesische stoofpotje heeft een zoete smaak en is licht pittig. Het wordt vaak gemaakt in combinatie met onder meer rijst, nasi of bami. Ook worden groenten toegevoegd aan de maaltijd. Deze overheerlijke stoofpot heeft dan misschien een lange bereidingstijd, maar is er zeker niet minder lekker door. Probeer het zelf maar eens uit! Je ziet hieronder de gerechten die je kunt maken met babi ketjap.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top