Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6 baba rhum recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Maak voor iedere persoon een aparte Rhum baba . omdat het moeilijk is bij grotere baba`s de rumstroop er goed in te laten trekken.

INGREDIENTEN

2 eieren, 200 gram suiker, 50 ml melk, 50 gram gesmolten boter, 400 gram gezeefde bloem., kop poedersuiker, zakje bakpoeder, 300 ml rhum., vanillestokje, slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 2 eieren - 200 gram suiker - 5 cl melk - 50 gram boter - 400 gram bloem - 1 pakje bakpoeder, Voor de siroop : 1/2 liter water - 1 kop poedersuiker - 30 cl oude rum - 1 of 2 vanillestokjes - stijfgeklopte gesuikerde slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

6 donuts, 1L water en 400g suiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Vreemd, nuttig dit dessert uitsluitend tijdens vakanties en het is best wel lekker.

INGREDIENTEN

? 125 gr. bloem, ? 14 gr. gistkorrels, ? 3 tl. Suiker, ? 3 snufjes zout, ? 2 eieren, ? 60 gr. boter, ? 2 ? dl warm water, ? 3 el. lauwe melk, , , >>> ? voor de stroop :, ? 200 gr. suiker, ? 4 dl water, ? 6 el. bruine rum., ? 2 tl kaneelpoeder., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Nogmaals ik ben geen bakker, maar dit geproefd , bekeken bij kennissen , dacht ik , moet kunnen. klassiek frans , das toch mijn stijl, en ondanks dat ik niet echt van een zoet dessert houdt , is dit wel errrugg lekker . 18 + " Baba au Rhum is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken. Een baba is een cakeje voor één persoon gedrenkt in siroop met rum.De baba stamt uit de 18de eeuw en was één van de favoriete desserts van Franse koning Lodewijk XV. "  

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gram bloem, 20 gram suiker, 2 gram zout, 4 eieren, klein vers, , 20 gram melk, 12 gram verse gist (of 5 gram droge gist), 60 gram roomboter, , 750 gram water, 250 gram suiker, 2 sinaasappels alleen de schil, 1 limoen alleen de schil, 1 vanillestokje, opengesneden, en ook de zaadjes gebruiken, 12 eetlepels rum, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, -60 gr. boter, -400 gr. suiker, -120 gr. bakmeel, zelfrijzend, -2.5 dl. sinaasappelsap, -1 el. rozijnen, -1 el. krenten, -1 dl. rum, -2 el. citroensap, -1 el. rozijnen, blanke, -1 tl. kaneel,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top