1. Home
  2. Recepten
  3. Baba Rhum

Baba rhum recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Baba au rhum

Maak voor iedere persoon een aparte Rhum baba . omdat het moeilijk is bij grotere baba`s de rumstroop er goed in te laten trekken.

INGREDIENTEN

2 eieren 200 gram suiker 50 ml melk 50 gram gesmolten boter 400 gram gezeefde bloem. kop poedersuiker zakje bakpoeder 300 ml rhum. vanillestokje slagroom

Bereidingswijze

De cake Klop twee eieren met 200 gram suiker tot het een schuimige massa is. Voeg de melk toe, de gesmolten boter en de gezeefde bloem. Als alles goed gemeng is een zakje bakpoeder toevoegen. Vormpjes met boter invetten en de baba`s in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten. Afhankelijk van de maat van de cakejes maximaal 30 minuten in de oven laten staan. De stroop Meng een halve liter water met een kop poedersuiker en 300 ml rhum. Voeg een opengesneden vanillestokje toe en verwarm het tot het bijna kookt. Laat het zo 20 minuten trekken en verwijder dan het vanillestokje. Leg de cakejes in een ruime schaal en giet de hete stroop erover. Keer desgewenst de cakes een keertje om, zodat ook de andere kant de stroop goed opneemt.

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Baba au Rhum

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 2 eieren - 200 gram suiker - 5 cl melk - 50 gram boter - 400 gram bloem - 1 pakje bakpoeder, Voor de siroop : 1/2 liter water - 1 kop poedersuiker - 30 cl oude rum - 1 of 2 vanillestokjes - stijfgeklopte gesuikerde slagroom

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Baba au rhum

INGREDIENTEN

6 donuts, 1L water en 400g suiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Baba au rhum

Nogmaals ik ben geen bakker, maar dit geproefd , bekeken bij kennissen , dacht ik , moet kunnen. klassiek frans , das toch mijn stijl, en ondanks dat ik niet echt van een zoet dessert houdt , is dit wel errrugg lekker . 18 + " Baba au Rhum is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken. Een baba is een cakeje voor één persoon gedrenkt in siroop met rum.De baba stamt uit de 18de eeuw en was één van de favoriete desserts van Franse koning Lodewijk XV. "  

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gram bloem, 20 gram suiker, 2 gram zout, 4 eieren, klein vers, , 20 gram melk, 12 gram verse gist (of 5 gram droge gist), 60 gram roomboter, , 750 gram water, 250 gram suiker, 2 sinaasappels alleen de schil, 1 limoen alleen de schil, 1 vanillestokje, opengesneden, en ook de zaadjes gebruiken, 12 eetlepels rum, ,

  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2016
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Baba au Rhum

Vreemd, nuttig dit dessert uitsluitend tijdens vakanties en het is best wel lekker.

INGREDIENTEN

? 125 gr. bloem, ? 14 gr. gistkorrels, ? 3 tl. Suiker, ? 3 snufjes zout, ? 2 eieren, ? 60 gr. boter, ? 2 ? dl warm water, ? 3 el. lauwe melk, , , >>> ? voor de stroop :, ? 200 gr. suiker, ? 4 dl water, ? 6 el. bruine rum., ? 2 tl kaneelpoeder., ,

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Baba au rhum

INGREDIENTEN

3 eieren, -60 gr. boter, -400 gr. suiker, -120 gr. bakmeel, zelfrijzend, -2.5 dl. sinaasappelsap, -1 el. rozijnen, -1 el. krenten, -1 dl. rum, -2 el. citroensap, -1 el. rozijnen, blanke, -1 tl. kaneel,

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste baba rhum recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top