Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

14 baba ganoush recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

3 aubergines -, 4 eetlepels yoghurt -, 2 eetlepels tahin sesampasta -, 1 teentje knoflook gekneusd -, 1 theelepel zout -, sap van 1-2 citroenen -, 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie -, , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1,5 stuks aubergines, 2 eetlepels yoghurt, 25 gram gemalen amandelen, 1 eetlepel tahin, 1 teentje knoflook, 0,5 theelepel zout, 1 stuks sap citroen, 1 eetlepel komijnzaad (Djinten), 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie ter garnering, 1 eetlepel gehakte verse koriander ter garnering, 1 theelepel paprikapoeder ter garnering

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 aubergines, 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels tahin (sesampasta), 1 teentje knoflook, gekneusd, 1 theelepel zout, sap van 1-2 citroenen, naar smaak, 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie (optioneel), Serveer met:, Pitabroodjes, warm of licht geroosterd

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 aubergines, -4 eetlepels yoghurt, -2 eetlepels tahin (sesampasta), -1 teentje knoflook, gekneusd, -1 theelepel zout, -sap van 1-2 citroenen, naar smaak, -1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie (optioneel), Serveer met:, Pitabroodjes, warm of licht geroosterd,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Puree van aubergine met verfijnde smaak

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 2 eetl tahin (sesamzaadpasta), 2 eetl citroensap, zout, ? theelepel djinten (komijn), 1 eetl fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dip van aubergine.

INGREDIENTEN

2 aubergines;, 1 teen knoflook;, 1 tl zout;, 5 el tahini (sesam pasta);, 3 el yoghurt (volle);, sap van 1 citroen;, scheut olijfolie;, 1 tl zataar of paprikapoeder;, verse muntblaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Fris-bittere pasta van aubergines.

INGREDIENTEN

2 aubergines, geroosterd, 2 eetl. tahin (sesampasta), 6 teentjes knoflook, sap van een citroen naar smaak, zout en peper naar smaak,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2001
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Heerlijk met warm pitabrood en falafel.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook , 2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels) , 1 grote aubergine , 1 el olijfolie , sap van 1 citroen , zout en peper , fijngehakte snijpeterselie ter garnering , paprikapoeder, ter garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Naanbrood met Baba Ganoush

INGREDIENTEN

4 naanbroodjes, 3 aubergines, 2 tenen knoflook, 3 el tahin ( sesampasta), 1 citroen, 1/2 bos koriander, 1 el paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 el salsa biberĀ , 400 g gehakte tomaten (blik)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2014
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, gehalveerd., 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 el tahin (sesampasta), 25 g gemalen amandelen, sap van 1/2 citroen, 1/2 tl gemalen komijn, 2 el verse blaadjes munt, olijfolie om te besprenkelen, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg aubergine, 2 tenen knoflook, 1 lepel koriander, 2 lepels sesampasta, 1 lepel olijfolie, enkele druppels sesamolie, 60 ml citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lauwwarme auberginesalade met friszure smaak

INGREDIENTEN

1 grote of twee kleinere stevige aubergines, 6 kleine tomaten, ontveld en ontpit in kleine stukjes, 3 geweekte zongedroogde tomaten, gesnipperd, 1/2 - 1 teen knoflook, geperst (naar smaak aanpassen), 2 el zeer goede olijfolie, 1 el gestampte walnoten, 1 el granaatappelsap, 4 el platte peterselie, 1 el Griekse yoghurt, ruim peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snack voor 6 pers.; Baba ganoush is een dipsaus uit het Midden -Oosten die meestal bij pitabrood geserveerd wordt. Hij is heel geschikt voor crostini en lijkt met zijn mengsel van aubergine en sesamzaad haast Siciliaans.

INGREDIENTEN

1 aubergine van +-450 g; 3 el tahimi (sesampasta); 1 teentje knoflook uit de knijper; snuifje paprikapoeder, + extra voor de garnering; 2 el gehakte verse peterselie of koriander; versgeperst sap van 1 citroen; 3 grote, rijpe tomaten, in dunne plakken; extra olijfolie voor het besprenkelen; zeezout en versgemalen zwarte peper.voor de krokante aubergine: plantaaardige olie voor te bakken; 1 kleine aubergine, in zeer dunne plakjes, Voor de crostini: 1 Italiaanse sfilatino of dun frans stokbrood in dunne sneetjes; olijfolie voor het insmeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top