54 makreel recepten

INGREDIENTEN

2 preien/30 gr boter/300 gr kl schelpjesmacaroni/zout/350 gr gestoomde makreelfilet/2 eieren/1 eidooier/1/4 ltr slagroom/versgemalen peper/cayennepeper/enkele druppel citroensap/3 tomaten/100 gr geraspte belegen Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 gefileerde verse makrelen, 1 ons kruisbessen, 2 el droge witte wijn of cider, 2 el gehakte verse venkel, 1 el gehakte verse bieslook

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-05-2001
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker een makreel met ketjap.

INGREDIENTEN

2 grote verse makrelen, 1 teentje knoflook, 1 grote eetlepel ketjap, zout, peper en citroensap naar smaak, ¼ pak margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze makreel is heerlijk sappig als je hem warm serveert.

INGREDIENTEN

  • 2 hele verse makrelen met kop maar wel schoongemaakt
  • Voor het pekelbadje:
  • 1 liter water
  • 180 gram zout
  • 35 gram bruine suiker
  • 2 el citroensap
  • enkele teentjes knoflook
  • halve ui in ringen
  • laurierblaadje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.


Romig visgerecht, door de toevoeging van kruiden-roomkaas.

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte makreelfilet, 300 gr. kabeljauwfilet, 2 1/2 dl. visbouillon, 10 gr. gelatine, 15 gr. boter, 15 gr. bloem, 75 gr. kruiden-roomkaas, 125 cl. slagroom, 1 komkommer, in dunne plakjes, 1 winterwortel, in dunne plakjes en even gekookt.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  •  …
  •  60-120 min.

Een eenvoudige, goedkope en erg lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

250 gram conchiglie, 1 grote gerookte makreel, gefileerd en in kleine stukjes geplukt, 1 prei, in dunne ringen gesneden, 1 courgette, in stukjes gesneden, een handvol verse Italiaanse keukenkruiden, fijngehakt, een half pak gezeefde tomaten, 2 eieren, een flinke scheut room culinair, 100 gram gruy?re, geraspt, zout&peper, een mespunt cayennepeper, een el citroensap, vloeibare margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De consumptie van makreel is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Naast de kant-en-klare gerookte, gestoomde en ingelegde variant wordt makreel, om deze gezonde vis zelf te bereiden, bovendien steeds vaker vers gekocht. Maar welke bereidingen zijn er mogelijk naast grillen en roken op de Big Green Egg? Ralph de Kok ging met visser Lasse op pad om de vangst, eenmaal aan wal, op drie manieren te bereiden.

INGREDIENTEN

1 grote, verse makreel, 4 sneetjes knäckebröd, 2 el mayonaise, 1 tl citroensap, grof zeezout, 4 pijpjes bieslook, plantaardige olie, om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Een pakje bladerdeeg, 1 grote gerookte makreel, 4-5 dl makreel, 40 gram boter, 3 grote preien, in dunne ringen van een '/2 cm, zout, peper, 3 grote eieren, 2 1/2 dl creme fraiche, 75 gruyere, geraspt, 1-2 eetlepels grof gesneden dille, 1 eierdooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Soms zijn de eenvoudigste gerechten ook de lekkerste. U kunt deze populaire pate als voorgerecht serveren maar ook bij een lunch of buffet. Zelf vind ik het altijd het leukste om de pate in een vorm te doen. Zo heb ik dit recept ook beschreven.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid225 gram roomkaas 3 teentjes knoflook, fijngehakt sap van 1 citroen 2 el verse kervel, peterselie of bieslook gehakt 1 el worcestersaus zout en peper sprietjes bieslook voor de garnering 4 blaadjes gelatine

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Naam zegt al genoeg

INGREDIENTEN

- 2 preien - 30 gr. boter - 300 gr. kleine schelpjes macaroni - zout - 350 gr. gestoomde makreel - 2 eieren - 1 eidooier - 1/4 l. slagroom - versgemalen peper - cayennepeper - enkele druppels citroensap - 3 tomaten - 100 gr. geraspte belegen goudse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salade met gerookte makreel, gekookte tarwe en horseradish.

INGREDIENTEN

400 gr gerookte makreel zonder vel in dunne plakjes gesneden, ( andere gerookte vis is ook goed)., 200 gr tarwe., 1 sl horseradish., 4 sl mayonnaise., 1 witte ui fijngehakt., 3 teentjes knoflook fijngehakt., sap van 2 citroenen., 4 hardgekookte eieren ieder in vieren gesneden., 1 komkommer in blokjes gesneden., 1/2 bosje peterselie fijngehakt., 1 bosje dille fijngehakt., 2 sl olijfolie., Zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Grieks
  •  60-120 min.

Pittig gekruide makreel.
Dit recept komt uit de Molukse keuken.

INGREDIENTEN

4 kemiri, 2 grote makrelen, 1 dl assamwater, 4 grote uien, 6 teentjes knoflook, 6 verse pepers, 3 eetlepels olie, 1 bouillontablet, 3 Daun djeruk purut, 1/2 Citroen, deze uitpersen, Zout, Olie om te frituren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Makreel in een pedisse dressing; een must voor de echte liefhebber.
Dit recept is ruim van tevoren voor te bereiden; de echte afwerking kan op het laatst en duurt niet lang.

INGREDIENTEN

Twee gerookte makrelen, 1 ui, 2 eetlepels sambal oelek, 4 a 5 teentjes knoflook, 5 kemiries, 4 blaadjes djeruk purut, 1 theelepel trassi, 1/2 blikje Santen.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vis garen door deze in zuur te leggen. Hiervoor hoeft de vis niet gebakken, gekookt oid te worden. Een simpele bereiding met geweldige smaken. TIP: goede olien en azijnen te verkrijgen bij Foodelicious te Rotterdam

INGREDIENTEN

Filet van 4 makrelen, frambozenazijn, neutrale olijfolie, groene en rode paprika

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zelf gerookte Makreel met een vers gekruide puree en verse sla

INGREDIENTEN

2 Verse Makrelen, 5 Aardappelen niet te groot, Slamelange, Parmezaanse kaas, Olijven, Zilveruitje, Cherrytomaatjes, 2 Gekookte eieren, Augurk, Verse Kruiden zoals: Basilicum, Bislook, Peterselie,salie, 1 Niet te groot uitje, Karnemelk, Zout, Peper, eventueel sla dressing, Houtsnippers voor te roken 3a4 eetlepels, Boter, Olijfolie, Eiswater

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-06-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 makrelen, 1 el. keuken tamarinde (asam), zout, 4 tomaten, 1 ui, 1 teentje knoflook, 5 el. ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Meestal probeer ik eerst een recept uit voordat ik het op internet zet. Deze keer gaat me dat niet lukken. Toch lijkt me dit zo`n heerlijk recept dat ik het toch met jullie wil delen. Ik hoor graag jullie reacties.

INGREDIENTEN

Broodmix, , In het originele recept staat dat je haringmousse nodig hebt. Bij mijn weten heb je dat hier niet. Ik weet wel dat er zalmpate bestaat (AH). Maar misschien is een gerookte makreel salade ook wel erg lekker. Wanneer iemand een ander idee heeft dan hoor ik het graag., , Plakjes komkommer, Gerookte zalm, Mosterd dressing, IJsbergsla, Roomkaas met zure room, Gekookte eieren, Platte Peterselie, Radijsjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2012
  • Scandinavisch
  •  60-120 min.

Heerlijke gekruide vis. Om je vingers bij af te likken! Knoflookliefhebbers LET OP !

INGREDIENTEN

- 500 gram vis (makreel, heek, kabbelj.), Je kunt ook kleine, hele makrelen gebruiken, - 3 eetl. sambal oelek, - 1 ui, - 5 tenen knoflook, - 6 kemirienoten, - 4 blaadjes djeroek purut, - 1/2 kopje dikke kokosmelk, - 1/2 theel. trassi, - 1/2 kopje olie, - zout, - suiker, - aluminiumfolie of bananenbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekkere visschotel die snel klaar is. gemakkelijk te maken is en waarmee je eindeloos kan varieren

INGREDIENTEN

5 grote aardappels, 1 winterwortel, 250 ml slagroom, olijfolie, 2 eieren, verse of diepvriesspinazie, mosterd, geraspte pittige kaas, citroen, verse groene kruiden ( peterselie en/of dille en/of bieslook), 500 a 600 gr witvis (tilapia, kabeljauw, panga etc), 200 gr gerookte vis zonder graten ( haring schelvis, makreel)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Engels
  •  60-120 min.

"Als bodem voor deze hartige tart gebruik ik croissantdeeg", vertelt Pegita Wildeman. Op de bodem schep ik een pittig mengsel van makreel, ontbijtspek, geraspte kaas, ui en knoflook.

INGREDIENTEN

3 uien, 2 blikjes makreel naturel (van ca. 200 gr.), 1 plak ontbijstpek (ca. 125 gr.), 2 eieren, zout, peper, mespunt kerriepoeder, 1 blikje croissantdeeg, 2 el paneermeel, 100 gr. geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een anders dan anders hartige taart

INGREDIENTEN

3 uien, 2 blikjes makreel naturel (van ca. 200 gr.), 1 plak ontbijstpek (ca. 125 gr.), 2 eieren, zout, peper, mespunt kerrie, 5 plakjes bladerdeeg, 2 el paneermeel, 100 gr. geraspte oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht heb ik gemaakt op een zeer culinaire kookcursus, men leert hier allerlei speciale recepten te maken die in een luxe restaurant niet misstaan

INGREDIENTEN

250 gr gerookte zalm in stroken, 100 gr creme fraiche, 1/2 bakje paarse shiso( kruiden, kan vervangen worden door iets anders), 1/4 bosje bieslook, 2 tomaten, BLINI'S: 1/4 zakje gist, 1,5 dl lauwwarme melk, 7,5 gr eidooier, 50 gr boekweitmeel, 1,5 gr zout, 50 gr gezeefde bloem, 25 gr eiwit, scheutje olijfolie, MAKREELSALADE: 1 makreel, 3 sjalotjes, klein teentje knoflook, scheutje olijfolie, citroensap, 1/2 el tomatenketchup, cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Let op! het is erg pittig.

INGREDIENTEN

1 verse makreel, 1 ui, 2 knoflook, 4 kemiries (fijn malen of stampen), 1tl. ketumbar poeder, 1st. kentjur (cm) of 1tl. poeder, 2tl. kunir (kurkuma), 1 schijfje laoswortel (cm), 1 schijfje gemberwortel (cm), sambaloelek naar smaak en pittig, 1 salamblaadje, (ind.laurier), djeroekpoeroet blaadjes 4 stuks (lemoenbl.) sereh (citroengras) in stukjes, 1 grote tomaat., 1 citroen (in schijfjes snijden), instant santenblok.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wanneer is een gerecht heel lekker? Als het stil worden aan tafel. Met dit gerecht was dit ook zo.. muis stil, behalve dan de gesopt van de speekselklieren zo af en toe.

INGREDIENTEN

VOOR VIS: , 400 g kabeljauwfilets of andere witte vis, 200 g gerookte makreel, zonder graten, 100 rauwe middelgroot garnalen, 1 ui, grof gesneden, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 450 ml melk, 300 ml slagroom, 4 gekookte eieren en in dikke plakken gesneden, , BEREIDING VAN VIS: , 1. Doen 450 ml melk, de slagroom, ui, laurier en kruidnagels in een pan en pocheer kabeljauw erin tot net gaar., 2. Laat kabeljauw in melk mengsel afkoelen., 3. Vlok kabeljauw en makreel in stukken. (niet te klein), 4. Leg kabeljauw en makreel in een grote ondiepe ovenschaal en verdeel garnalen erover., 5. Verdeel daarover plakken ei., , VOOR WITTE SAUS: , kookvocht van vis, 50 g boter, 45 g bloem, 4 e peterselie, fijn, nootmuskaat, zout, witte peper, , BEREIDING VAN WITTE SAUS: , 1. Smelt 50 g boter in een pan, voeg bloem toe en bak bloem gaar in 3 min. (totdat dit zanderig is), 2. Zeef koude vis vocht en voeg vocht van vuur bij roux., 3. Kook nu verder op zacht vuur terwijl je het steeds met een garde roeren., 4. Kook voor 10 min. tot de bloem smaak weg is en een gebonden saus is ontstaan., 5. Roer peterselie door saus en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat., 6. Verdeel witte saus over saus en laat geheel afkoelen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romig en lekker

INGREDIENTEN

300 ml slagroom - 500 ml melk 450 gr stevige witvisfilet (zoals kabeljauw, thilapia of koolvis) 225 gr gerookte zalm (of andere gerookte vis bijv. forel of makreel) 175 gr gekookte, gepelde garnalen 3 hardgekookte eieren, gepeld en gehakt 50 gr ongezouten boter 50 gr bloem 4 el gehakte bladpeterselie, Kaas/preitopping: 1 kg aardappels, geschild en in stukken van 2 cm 50 gr ongezouten boter 1 grote prei (alleen het witte deel en in dunne ringen) 75 gr grof geraspte cheddar of belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 grote aardappelen, 3 koolvis filets (mag ook pangassia of makreel), 3 eetlepels olijfolie, zout, peper, verse peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 e boter, 2 e sesamolie, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 ui fijn, 500 ml rijst, warme visbouillon om rijst in te koken, 200 g verse makreel, 1 e boter, 200 g sesamzaad, zonnebloemolie voor frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-06-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker pittig visgerecht

INGREDIENTEN

* 500 gr. verse makreel, *3 lombok, * trassie, * 1 ui, * 3 teentjes knoflook, * 6 kemiri,* 5 bld. djeruk perut, * 1 kopje dike santen, * zout, gula djawa, * citroen, * bananenblad of aluminiumfolie, * olie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde vis met kruiden.

INGREDIENTEN

1 kg makreel, 2 dl. water, 2 eetl. gesneden, gebakken uien, 5 eetl. uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 theel. Sambal oelek, 1/2 theel. Koenjit, asem ter grootte van een walnoot, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijke hete vis voor bij de rijst. Dit is een origineel Indonesisch gerecht en niet aangepast aan de Europese smaak.


INGREDIENTEN

1 grote rauwe makreel zonder ingewanden(kop en staart mogen blijven,hoeft niet), pisangbladeren,10 fijngestampte kemirinoten,1 tomaat,3 salambladeren,3 daon jerukbladeren, 1 serehstengel,15 fijngemalen rode pepers, zout, 2 theelepels kunjit, 5 tenen knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix, 2 eetlepels olijfolie, 3 dl lauwwarm water, 1 klein potje Italiaanse tomatensaus met basilicum, 2 uien, 1 bakje champignons, 400 g courgette, 300 g gerookte makreel, 150 sprotjes, 100 g mosselen zonder schelp, 1 bosje basilicum, 100 g knoflookolijven, 1 zakje geraspte mozzarella, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Warm voedzaam broodbeleg

INGREDIENTEN

2 blikken makreel, 6 eetlepels margarine, 11 afgestreken eetlepels havermouth, 1 ons geraspte oude kaas, 4 eetlepels melk, 1 grote ui, 2 eieren, 1 theelepel sambal, zout en peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kg kontomire (of wilde spinazie, of een ander groen, stevig blad), ? l rode palmolie, 1 bakje (1 mok) agushi gemalen (=pompoenzaad, zonder toevoeging van zout), 1 blik gepelde tomaten, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 stukje gember (2 vingerkootjes), 2 rode lomboks, handvol bessen (kunnen weggelaten worden), 1 gestoomde makreel, middelgroot, of ander stevige vis zonder graat, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 grote verse makreel * 5 eetlepels olie * 2 eetlepels gesnipperde uien * 1 teentje gesnipperde knoflook * 2 theelepels sambal oelek * 2 eetlepels asemwater gemaak van asem ter grootte van een walnoot * 2 eetlepels ketjap * citroensap * zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

250 g gerookte visfilet (makreel of forel), 2 uien, 1/4 knolselder, 1 eetlepel olie, 1/2 l visfumet, 1l gevogeltefond, 2 dl room, enkele druppeltjes citroensap, peper uit de molen en zout, Voor de afwerking:, 1 dl slagroom, 3 theelepels mierikswortelpoeder, 1 potje foreleitjes, waterkers of tuinkers,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

En makreel

INGREDIENTEN

300 gram tongfilets (in aantal deelbaar door 4), scheutje witte wijn, 1 l water, 8 bosuitjes, 4 mini venkelstruiken, 1 venkelknol, 4 dl visbouillon (zie tips), scheutje Pernod, koude boter, olijfolie, 1 dl room, Knoflookcreme, 4 aardappels, 4 knoflookteentjes, 3 dl ganzenvet, scheutje room, boter, zout, Makreelsabayon, 1/2 makreel, 3 eidooiers, 3 dl water, 3 el geklaarde boter, , , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2002
  •  …
  •  60-120 min.

Dit is echt een heerlijk Indisch gerecht voor mensen die van pittig houden!

INGREDIENTEN

500 gram verse makreel, schelvis of kabeljauwfilet, 3 eetlepels sambel oelek, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 6 kemiris, 4 blaadjes djerukpurut (limoenblaadjes), een half kopje dikke kokosmelk, 1,5 theelepel trassi, een half kopje olie, zout, suiker

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-03-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een gerecht uit de keuken van Saoedi-Arabie.

INGREDIENTEN

1 a 1 1/4 kg. kleine harder of makreel1 dl. olijfolie3 dunne preitjes3, middelgrote uien3 tenen knoflook1 rode paprika1 groene paprika100 g walnoten, 2 eetl. peterselie100 gr. witte druiven1/2 theel. zout1/2 theel. peper, 1/2 theel. paprikapoeder, Voor de saus:, 2 teentjes knoflook, 100 gr. tahin (sesampasta)1 dl. bouillon4 eetl. citroensapzout, Voor, de garnering:, 50 gr. gehakte walnoten4 eetl. gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Klassieke Marseillaanse vissoep

INGREDIENTEN

750 gram diverse verse vissen, 4 uien, 2 pepers, wat selderijknol, 1 wortel, 1 kleine prei, 4 tomaten, 4 teentjes knoflook, 100 gram grote garnalen, 100 gram gekookte mosselen, saffraan, olijfolie, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Arabisch visgerecht.

INGREDIENTEN

1-1 1/4 kg harder of makreel (kleine exemplaren), 3 theelepels zout, 1 dl olijf- of zonnebloemolie, 3 dunne preien, 3 middelgrote uien, 3 tenen knoflook, 1 groene en 1 rode paprika, 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 100 g walnoten, 2 eetlepels gehakte peterselie, 100 g witte druiven, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, , Voor de saus:, 2 teentjes knoflook, 100 g tahin (sesampasta), 1 dl water of bouillon, 4 eetlepels citroensap, 1 theelepel zout, , Voor de garnering:, 50 g gehakte walnoten, 4 eetlepels gehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies