Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

30 australisch vlees recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

INGREDIENTEN

500 gr Australisch rundvlees * 2 uien * 2 appelen * 200 gr tomatenpuree * 2 el arachideolie * 1 tl kerrie * 80 gr rozijnen * 15 cl runderbouillon * 4 hardgekookte eieren * 2 pakjes chips met zout * 2 el basterdsuiker * zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten.

INGREDIENTEN

750 gr. runderlappen, zout en peper naar smaak, 50 gr. boter, 2 uien, 2 appels, 1 el kerrie, 1 el bloem, 3 dl bouillon, 1 blik ontvelde tomaten (450 gram), 100 gr. rozijnen 2 el azijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg. Australisch Lamsvlees ( dit is het lekkerst maar ook vrij duur, eventueel te vervangen door varkensvlees), 2 rode paprika's, 2 groene Papika's, 250 gram verse champignons, 2 uien, tijm, knoflookpoeder, laurierblad, zout, peper., 2 dl. rode Rioja wijn. 4 dl. vlessbouillon eventueel van blokje.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hamburger `the lot` `The lot` is een toevoeging die ze in Australië gebruiken voor een hamburger met werkelijk alles erop en eraan. Deze is daar een goed voorbeeld van

INGREDIENTEN

500 g rundertartaar, 1 tl zout, 1 portie tabascosaus (zie recept), 4 (saté)prikkers, 1 el boter of margarine, 4 eieren, 100 g bacon, in plakjes, 1 grote vleestomaat, in plakken, 4 plakken ananas (uit blik), 1 ui, in ringen, 4 bruine sesambollen, 1/2 kropsla, 2 augurken, in plakje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bill Granger weet een goedkoop stuk vlees heerlijk te laten smaken!! Schrik niet van de bereidingstijd; het is geen werk, alleen oventijd. Het vlees geeft het zelfde mondgevoel als een goede Babi Pangang, zacht en mals met een knapperige korst. Ideaal als je gasten te eten krijgt en lekker met een bijgerecht van zoete aardappels met gerookte paprikapoeder

INGREDIENTEN

1 stuk varkensbuik à 900 - 1000 gram, 4 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook, geplet, reepjes sinaasappelschil (zonder het wit) van 1/2 sinaasappel, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2010
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker pittige,in de oven gestoofde curry.Geef er bananen sambal bij om te blussen,recept volgt.

INGREDIENTEN

* 600 g runderstoofvlees in niet te kleine stukken, * 2 eetl bloem, * 2 eetl maiskiemolie, * 1 grote ui in kleine stukjes, * 10 g verse gemberwortel in piepkleine stukjes, * 1 rode chilipeper,zonder zaad,in kleine stukjes, * 1 eetl currypoeder, * 0.5 theel gemalen koriander, * 0.5 theel kurkuma, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 0.5 l runderbouillon, * 1 zoetzure appel in blokjes, * 10 g gemalen kokos, * 30 g sultana rozijnen, * 2 eetl verse in reepjes gesneden koriander., Bananen sambal:, * 2 bananen, * 2 theel citroensap, * 20 g kokosraspel.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een verrassend recept met kangoeroe, schimmelkaas, vijgen en een beetje wijn

INGREDIENTEN

1000 gram aardappelen, geschild, 800 gram Kangoeroe filet, 250 gram blauwe schimmelkaas, 100 gram boter, 100 gram groene olijven tapenade, 2 dl room, 1 dl witte wijn, 8 verse vijgen, 4 sjalotjes, genipperd, Acaciahoning, Scheutje madeirawijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.

Heerlijk malse zoet en gekruide kangoeroe tournedos. (zoals je mogelijk nog nooit hebt gegeten)

INGREDIENTEN

4 kangoeroe tournedos, 1 deciliter fond, 2 eetlepels verse thijm, 1 el creme fraiche, 1 el honing, 1 gesnipperde ui, halve wortel in blokjes, halve prei in ringen, rainforest spice rub - speciale kruiden uit Australië - peper / zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke rub om je vlees in te marineren van een groot stuk lam tot aan kip.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook, zest van 2 citroenen, 2 fijngehakte pepers, 1 duim geraspte gember, wat olie, 2 eetlepels komijnpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels kurkuma, flinke snuf cayenne, 2 verkruimelde kaneelstokjes, sap van 3 citroenen, 1 theelepel zout en wat peper, Groot stuk poot van de lam waar je het bot uit verwijderd en er een plat stuk van maakt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Australisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram Kangoeroe steaks, 150 gram boter, 50 gram kokos, geraspt, 2 dl kokosmelk, 2 dl fond, 1 eetlepel suiker, 2 mango's, 1 mestpuntje kaneel, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eeb fondue met een typische Australische saus

INGREDIENTEN

125 ml wijnazijn, 1/2 koffielepel gemberpoeder, , 1 L druivenpittenolie, 750 g struisvogelvlees, , 400 g eetrijpe kiwis, 50 g witte druiven zonder pitten, , 2 uien +/60 g, 200 g bruine rietsuiker, , 1/4 koffielepel saffraandraadjes, 1/2 koffielepel chili kant-en-klaar kruidenmengsel, , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2006
  • Australisch
  •  20-30 min.

Een australische specialiteit

INGREDIENTEN

-500 gr struisvogelstoofvlees-4 eetlepels wortelen in schijfjes-5 eetlepels gehakte ui-8 eetlepels olijfolie-1/2 fles Shiraz Cabernet Arunda rood-2 laurierblaadjes-peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit AUSTRALIE gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, ontbeend - 2 eetlepels bloem - 0,5 theelepel nootmuskaat - 0,5 theelepel kaneel - 2 eetlepels zonnebloemolie - ca. 4 dl vleesbouillon - 2 dl zure room - 1 theelepel zout - 1 theelepel versgemalen zwarte peper - mespunt gemalen rozemarijn,, Voor de marinade:, 6 kleine uien - 2-3 teentjes knoflook - 3 kruidnagels - 2 blaadjes laurier - 1 dl wijnazijn - 0,5 dl zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

400 g kangoeroefilets, 2 mango's, sap van ½ sinaasappel, 1½ dl zoete witte wijn, sap van ½ citroen, ¼ tl kaneel, boter, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram kangoeroefilet, 2 mango's, sap van 1/2 sinaasappel, 11/2 deciliter zoete witte wijn, sap van 1/2 citroen, 1/4 theelepel kaneel, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een specialiteit uit de australische keuken

INGREDIENTEN

-4 kangoeroemedaillons-8 ananasschijven-1/2 blokje groentebouillon-8 eetlepels crispy maiskorrels-75 gr boter-peper en zout-4 eetlepels griessuiker-1 eetlepel sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk mals gebraden rundvlees uit Australia

INGREDIENTEN

1kg ossenhaas (stuk), 2 teentjes knoflook, Peper en zout, Boter en olijfolie, 200 cl rode wijn (volle wijn), 200 cl runderbouillion, 2 takjes rozemarijn, 250 gr champignons, Aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gram biefstuk, 1 tl zwarte peper, 1/2 tl korianderpoeder, 100 gr veldsla, 2 kiwi's, 1 krop radicchio sla, 2 el olijfolie, geroosterde sesamzaadjes, , Dressing:, , 1 el honing, 1 el citroensap, 1/2 el chilisaus, 1/2 el sojasaus, 1 el sesamolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Een lekker pittig gerecht waarbij een goede rode australische wijn (bijv. Jacob's Creek shiraz cabernet ), en versgebakken witbrood niet mag ontbreken.

INGREDIENTEN

400 gr. kangoeroebiefstuk, 1 grote ui, 150 gr. kropsla, 500 gr. voorgegaarde aardappelschijfjes k.k., zeezout, cayennepeper, kerrypoeder, paprikapoeder, 5 el. zoete sojasaus (ketjap manis), vers gehakte of gevriesdroogde bieslook, 50 cc. zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik bij MasterChef Australië gezien. Ik heb het direct zelf ook geprobeerd en iets aangepast. Gewoon heerlijk, we eten het vaker.

INGREDIENTEN

8 eetlepels olijfolie, 300 gram risottorijst, 500 gram pittige chorizo van Stegeman in blokjes gesneden, 150 gram hamblokjes, 500 gram champignons, in plakjes gesneden, 1 grote ui of 2 kleine grof gesneden, 10 kleine teentjes knoflook of 5 grote in plakjes gesneden, 1 liter kippenbouillon, 4 dl creme fraiche, 2 theelepels pittige paprikapoeder, 100 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2017
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hier kun je me voor wakker maken. heerlijk als voor, bij of hoofd gerecht.

INGREDIENTEN

100 gram zachte boter, 2 tenen knoflook geperst, 2 tl. Dragonblaadjes gesnipperd, ½ tl. Chilli vlokken, 12 extra grote tijgergarnalen, met groot bedoel ik ook groot, minimaal 10/12 cm. groot, 1 tl. zeezout, 1 tl. Geraspte limoenschil, 4 limoenen in partjes, sap van 4 citroenen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Australisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg struisvogelfilet, 100 ml Mirin (zoute sake), 100ml Ponzusaus ( zelf maken!), 200g eiernoodles, 1 gemberwortel, 1 teentje knoflook (geperst), sap van 1 citroen, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk voor gerecht

INGREDIENTEN

Een kleine lamsbout,3 a 4 teentje knoflook gehalveerd,wat rozemarijn en wat thym, zout peper 350cc tomatensap, scheutje rode wijn,2 thl komijn, tabasco, gemengde salade

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 (Australische) rib-eyes, een assortiment groenten om te grillen naar keuze, denk aan wortels, venkel, artisjokken, broccoli of maiskolven., Australian Bushmix, te verkrijgen bij Oil&Vineger, , Voor de olijfboter:, 250g echte boter, 10 zwarte olijven, 3 geperste teentjes knoflook, 2 eetlepels verse basilicum, 10 zongedroogde tomaatjes, 10g paprikapoeder, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit Australië

INGREDIENTEN

-1 kg lamsbout (uitgebeend), -1 mespunt nootmuskaat, -1/2 th lepel kaneel, VOOR DE MARINADE:, -1 ui (in ringen gesneden), -1 teen knoflook uit de knijper, -3 kruidnagels, -1 laurierblad, -40 g bruine suiker, -1/2 liter wijnazijn, -160 ml water om later te verdunnen, VOOR DE SAUS:, -1/2 liter warme vleesbouillon, -zout,witte peper en 1 el bloem, DE GEVULDE TOMATEN:, -4 vleestomaten, -zout en witte peper, -30 g paneermeel, -15 g peterselie (fijngehakt), -15 g tijm, -3 el olie, -2 knoflookteentjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept van mijn tante uit Australie!!

INGREDIENTEN

300 gr. rijst,mager varkensvlees,mager spek, boter, 1 ui, worteltjes,kool bv witte en 1 paprika( kies zelf maar wat voor kleur).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-1999
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aromatisch gerecht met bushtucker ingredienten, vol nieuwe smaken. Australische Bushfood ingredienten zijn te krijgen via ISPC of via Herbsnspices ( http://australische-kruiden.herbsnspices.nl/ ) Meer over bushfood: http://en.wikipedia.org/wiki/Bushfood

INGREDIENTEN

2 kogelbiefstukken -, 1 el Yakajirri (of 1 el bush mix en 1 tl alpine pepper) -, 1 stronk broccolini (of broccoli), 100 ml vleesfond of vleesjus -, 100 g cantarellen -, 1 tl gemalen wattleseed -, 8 takjes waterkers -,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Australisch recept, ooit aan oma gegeven door een vriendin uit Australie. Lekker snel klaar.

INGREDIENTEN

-5 Paprikas (alle kleuren), -1 ui, -Bami/nasivlees (varkensvlees), -2 blokjes maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2010
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Op een assortiment aan bladgroenten met een wild jus en peperbladroom en dit recept is afkomstig van de uitvoerders van het vlees uit Australie

INGREDIENTEN

200g Outback Gold Kangoeroe lende stukken, 1 X assortiment aan bladgroenten, 1 grote aardappel half gaar gekookt, 10 g peperblad, 50g dunne noodles, 100g Verse room, Witte wijn, 30ml wild jus, Zout en gemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen.

INGREDIENTEN

Voor de Bush Tucker meat, 2 vleesfiletlapjes (biefstuk, kalf, lam, kangoeroe), Aboriginals Kruidenmix (www.pit-pit.com), Tasmaanse bergpeper (www.pit-pit.com), Knoflook, Notenolie, bijvoorbeeld macadamia, Citroensap, , Voor de Bush Tucker ketchup, Verse tomaten met sterke smaak, Zout, Zwarte peper(korrels), Kruidnagels(poeder), Knoflookteentjes, Sjalotjes, Aboriginals Kruidenmix, Witte-wijnazijn, Suiker, , Bijlagen, Aardappelen, Boter, Melk, Nootmuskaat, Peper en zout, Verse spinazie, Sjalotjes en/of bosuitjes, Eventueel een handje tauge, Eventueel geroosterde zaadjes, sesam of zonnebloem, Knoflook, Ketjap, Eventueel sambal, Olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2016
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top