Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australisch vis recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 limoenen, 2 x 250 gr kabeljauwfilet, 1 ei, 4 eetlepels bloem, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, 100 ml gembersiroop, Australisch, 2 eetlepels olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Verrukkelijk. In één woord!

INGREDIENTEN

* 4 kabeljauwfilets, * 1 bol knoflook, half door midden gesneden, * 1 doosje cherry tomaatjes, halfdoor gesneden, * 1 eetlpl olijfolie, * Zout en peper, * 1 ui, fijngesneden, * 125 ml droge witte wijn, * 125 ml kippen- of visbouillon, * 1 eetlpl tomatenpuree, * 60 ml slagroom, * 2 eetlpls peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2017
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken.

INGREDIENTEN

- 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd), - 75 gram gemengde sla of rucola, - 4 porties rundercarpaccio., , Voor de garnering:, - pijnboompitjes, - zongedroogde tomaatjes, - komkommer, - truffelmayonaise, - parmezaanse kaas, - sladressing., , Voor de marinade van de gamba`s, - 3 eetl. olijfolie, - 2 teentjes knoflook geplet en fijngesneden, - 1 kleine spaanse peper met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde"creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

8 Barramundi filets, 24 groene asperges, olijfolie, , Voor de gebakken aarappelen:, 8 rode aardappelen met mooie schil, 1 theel oregano, 1 theel peterselie, 1 theel verse rozemarijn ( kan vervangen worden door tijm), vers gemalen peper, zeezout, olijfolie, , Voor de saus:, boter, melk, bloem, peper en zout, 4 ons krabvlees of surimi, 1 eetl peterselie, 1 eetl dille, 1 eidooier

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen!

INGREDIENTEN

4 moten Barramundi à 150 gram zonder vel en graten (evt. zalm of Victoriabaars), 1 bosje gehakte peterselie, 1 bosje gehakte bieslook, 1 bosje gehakte basilicum, 1 zakje panco (Japanse broodkruimels), olijfolie, peper en zout, Voor de saus:, ½ liter heldere visbouillon, 1 dl droge witte wijn, ½ liter room, 200 gram ongezouten, koude boter (in blokjes), citroensap, peper en zout, Voor de garnering:, 500 gram verse spinazie (goed schoonmaken), 1 teentje knoflook, 1 dl room, olijfolie, peper en zout, 400 gram geschilde aardappels, 400 gram knolselderij, 100 gram boter, melk, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Barramundi is een vissoort die voorkomt in de rustige stromende rivieren en de zogenaamde "creeks"in het noorden van Australie.Bij de betere visboer kun je deze vis verkrijgen.

INGREDIENTEN

4 hele schoongemaakte barramunies, 1 limoen, 1,5 kopje gekookte rijst, 1 stengel selderij, 1 ui, handvol verse ananasstukjes, tl.salie, 1 el.fijngehakte peterselie, 100 gr.boter, 2 tl.citroensap, peper,zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4oo gr. aardappelen, cashew noten, 4 x 250 gr. zeeduivel, 100 gr. raket waterkers, 80 gr. macadamia noten, 50 gr. peterselie, olijfolie, 20 gr. boter, 30 gr. honing, zout, rainforest rub (indien niet verkrijgbaar: chillipoeder)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Visbereiding uit Australië.

INGREDIENTEN

1 kg schelvisfilets of kabeljauwfilets, sap 1/2 citroen, zout, peper, 2 uien (in blokjes gesneden), 40 g boter, 1 tl gembersiroop, 1 mespunt foelie, 1 mespunt saffraan, 1/3 kopje citroensap, geraspte schil van 2 citroenen, 4 eieren, 2 el bloem, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Visbereiding uit Australië, die er zeker wezen mag !

INGREDIENTEN

-1 kg schelvisfilets of kabelajauwfilets, -sap 1/2 citroen, -zout, peper, -2 uien (in blokjes gesneden), -40 g boter, -1 th lepel gembersiroop, -1 mespunt foelie, -1 mespunt saffraan, -1/3 kopje citroensap, -geraspte schil van 2 citroenen, -4 eieren, -2 el bloem, -1 mespunt saffraan, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gr vastkokende, geschilde aardappelen, 1 courgette, 1 ui, 1 teentje knoflook, 50 gr bacon, 1 el olie, 1 el cajunkruiden, 2 dl tomatensap, 400 gr barramundifilets, 1 tl gedroogde oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2012
  • Australisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top