Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

11 australisch pavlova recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een Australisch Meringue gebak,met de toevoeging van azijn om een zachte binnenkant te houden, Gedecoreerd met slagroom en vruchten.

INGREDIENTEN

4 Ei-witten, 220gr.kristalsuiker,1 eetlepel maizena, 1 theelepel witte azijn., 300ml. slagroom. 2theel. vanilla essence, 1 eetl.poeder-suiker., 1 passievrucht, bessen van het seizoen. bv. aardbeien,kiwi's,enz.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eiwitten, 250 gr. poedersuiker, 1 el. maizena, serveren met:, 1 1/2 dl. slagroom, 1 el. suiker, 400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

PAVLOVA IS HET NATIONALE GERECHT VAN ZOWEL AUSTRALIË ALS NIEUW-ZEELAND EN BEIDE LANDEN TWISTEN NOG ALTIJD WIE VAN HEN DE UITVINDER IS.EERLIJK GEZEGD HEEFT HET VEEL VAN KLASSIEK FRANS GEBAK.

INGREDIENTEN

4 eiwitten,een snufje zout,250 gr fijne suiker,1 el maïzena,2 tl witte wijnazijn.1 tl vanille-extract.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een nagerecht,toegezonden uit Australië.

INGREDIENTEN

4 eieren,1 kop basterdsuiker,3 dessertlepels maizena,1 dessertlepel witte azijn,1 kop geklopte slagroom,1 in plakjes gesneden banaan,2 kiwis,in plakken gesneden,2 passievruchten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 eiwitten, 300 gr suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel azijn, , Voor de garnering:, 250 gr vers fruit naar keuze, 2 eetlepels abrikozenjam, Sap van 1 citroen, Halve liter slagroom, 50 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen.   

INGREDIENTEN

Ingrediënten pavlova:, - 6 eieren, - 250 gr witte basterdsuiker, - 50 gr poedersuiker, gezeefd, - 2 tl maïzena + wat extra maïzena voor bestuiven, - 1 tl witte azijn, - 1 tl vanille-extract, - 1 el kokend water, , Ingrediënten vulling:, - 500 ml slagroom, - 2 blaadjes gelatine, - vers fruit (b.v. aardbeien, blauwe bessen, frambozen), - garnering: munt blaadjes, pure chocolade, granaatappelpitjes, advocaat (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Volgens mijn Australische vrienden komt dit recept ècht uit hun land,maakt mij niet uit,lekker dat het is!

INGREDIENTEN

6 kakelverse grote eieren, 1 kop fijne tafelsuiker, 1.5 theel bloem, 1 theel azijn,witte, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 kop gekookt water, 150 ml slagroom, 1/2 rijpe banaan, 2 volle koppen fruit,aardbeien,kiwi,kersen,besjes,passiefruit,wat je maar lekker vind.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel is dan is dit het. Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.   Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent. Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken. TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.

INGREDIENTEN

- 6 eiwitten, - 150 gram fijne kristalsuiker, - 150 gram poedersuiker, - 1 tl witte wijnazijn, - 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker), - 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes), - stukje citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2017
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top