Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

26 australisch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Hartig maar zoete traditionele worteltaart.

INGREDIENTEN

4 geraspte wortels, 1 klein kopje olijfolie, anderhalve kop zelfrijzend bakmeel, drie opgeklopte eieren, 1 kopje bruine suiker, 150gram gehakte walnoten, 1 tl sodium bicarbonate, 2 tl kaneelpoeder, 25 gram geschaafde amandelen., , Voor het glazuur:, 250 gr roomkaas, 1 kopje poedersuiker, 1 tl vanille extract

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk frisse en makkelijk te maken limoentaart. Persoonlijke notities: Na verloop van tijd ben ik voor de vulling minder basterdsuiker gaan gebruiken, doorgaans eindig ik bij zo`n 250 g (ik begin met 200 g). Van origine was dit recept voor citroentaart. Ik vond dat te zuur en verving de citroenen (4) met limoenen (6). Als je toch citroenen wilt gebruiken, zou je wel eens wat meer basterdsuiker nodig kunnen hebben. Als bakvorm gebruik ik persoonlijk liever een keramieke lage schaal (een `pie` vorm), maar natuurlijk kan aluminium ook.

INGREDIENTEN

Voor de korst:, 200 g bloem, 1/4 tl zout, 125 g koude boter, 2 el water, , Voor de vulling:, 300 g witte basterdsuiker, 6 eieren, 100 g zachte boter (op kamertemperatuur), 6 limoenen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eiwitten, 250 gr. poedersuiker, 1 el. maizena, serveren met:, 1 1/2 dl. slagroom, 1 el. suiker, 400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

PAVLOVA IS HET NATIONALE GERECHT VAN ZOWEL AUSTRALIË ALS NIEUW-ZEELAND EN BEIDE LANDEN TWISTEN NOG ALTIJD WIE VAN HEN DE UITVINDER IS.EERLIJK GEZEGD HEEFT HET VEEL VAN KLASSIEK FRANS GEBAK.

INGREDIENTEN

4 eiwitten,een snufje zout,250 gr fijne suiker,1 el maïzena,2 tl witte wijnazijn.1 tl vanille-extract.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen.   

INGREDIENTEN

Ingrediënten pavlova:, - 6 eieren, - 250 gr witte basterdsuiker, - 50 gr poedersuiker, gezeefd, - 2 tl maïzena + wat extra maïzena voor bestuiven, - 1 tl witte azijn, - 1 tl vanille-extract, - 1 el kokend water, , Ingrediënten vulling:, - 500 ml slagroom, - 2 blaadjes gelatine, - vers fruit (b.v. aardbeien, blauwe bessen, frambozen), - garnering: munt blaadjes, pure chocolade, granaatappelpitjes, advocaat (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Volgens mijn Australische vrienden komt dit recept ècht uit hun land,maakt mij niet uit,lekker dat het is!

INGREDIENTEN

6 kakelverse grote eieren, 1 kop fijne tafelsuiker, 1.5 theel bloem, 1 theel azijn,witte, 1 zakje vanillesuiker, 1/4 kop gekookt water, 150 ml slagroom, 1/2 rijpe banaan, 2 volle koppen fruit,aardbeien,kiwi,kersen,besjes,passiefruit,wat je maar lekker vind.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit de Telegraaf (De smaak van Wilbrink) van Saskia die het van haar Australische schoonmoeder ooit heeft gehad, nog niet geprobeerd maar ga ik snel doen..........

INGREDIENTEN

1 Pond vers Fruit (aardbeien, of kersen enz. enz.), 250 ml. Slagroom, 2 eetlepels witte Basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blik gecondenseerde melk (400 g), 100 g witte basterdsuiker, 200 g bloem, zout, 150 g boter + extra om in te vetten, 1 eidooier, 5 bananen, citroensap, 2.5 deciliter slagroom, 1 theelepel espressopoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel versgemalen koffie, 100 g ongezouten pecannoten of ongezouten macadamianoten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Een andere versie van de befaamde eton mess

INGREDIENTEN

Bekertje slagroom, half bakje marscarpone, koffielepel suiker, een 3-tal grote meringues of meerdere kleintjes, 2 bananen, voor mango-coulis : 1 mango en wat citroensap en lepel suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 eiwitten, 300 gr suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel azijn, , Voor de garnering:, 250 gr vers fruit naar keuze, 2 eetlepels abrikozenjam, Sap van 1 citroen, Halve liter slagroom, 50 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 ml room, 50 gr suiker, 120 ml honing, 100 ml gezeefde citroensap

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 g Bloem, Zout, 115 g Poedersuiker, 3 Theelepels bakpoeder, 1 Banaan, 250 ml Melk, 85 g Ongezouten boter, 1 Ei, 1 Theelepel vanille extract Vanilleijs, , Saus, 140 g Lichte bruine suiker, 60 ml Golden Syrup (stroop), 250 ml Water, , Bakblik met inhoud van 1,5l

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels maïzena, snufje zout, 1/2 liter kokosmelk

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Zoete fruitsalade, simpel!! Recept in Australie opgeduikeld.

INGREDIENTEN

Voor de gember-citroensiroop:, 3 dl water, 120 g suiker, 20 g verse gember, 1 stengel citroengras., , 1 ananas, 1 mango, 2 perziken

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250g aardbeien, in dikke plakjes gesneden, 1/4 kopje mousserende wijn, , Aardbeien soep, 250g aardbeien gehalveerd, 1 kaneelpijpje, 1 vanillestokje, merg uitgeschraapt, 1 kopje mousserende wijn, 2 eetlepels basterd suiker, Mousse, 275ml melk, 4 gelatine blaadjes, 350g witte choc in stukjes, 375ml slagroom in pieken geslagen, , canneloni, 250g amandelmeel, 50g basterd suiker 25g meel, 4 eiwitten,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Australisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Kerst nagerecht maar dan anders

INGREDIENTEN

180 ml slagroom, 250gram witte chocolade in stukjes, 6 eidooiers, 2 eieren, 110 gram basterdsuiker, 410 gram slagroom extra, 125 ml Irish cream likeur, 140 gram pistasch nootjes fijn gehakt, Bessencompote:, 300 gram bevroren bessen, 2 eetlepels basterd suiker, 1 eetlepel water.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g boter, 150 g suiker, 3 eieren, 3 lepels rum, 25 g paneermeel, 150 g bloem, nootmuskaat, zout, 1 lepel stroop, 150 g rozijnen, 50 g krenten, 50 g gesneden dadels, 50 g geblancheerde amandelen, 50 g oranjesnipperd, 150 g boter, 200 g poedersuiker, 8 lepels brandy of rum

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

125 g gruiven, 2 lepels cognac, 250 g gedroogde abrikozen, 1 kaneelstokje, 2 dooiers, 2 lepels suiker, 3 dl melk, 15 g gelatine, 20 blauwe druiven zonder pit, 250 ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

135 gr. gedroogde kersen, 2 el. port, 50 gr. ongezouten fijngehakte pistache nootjes, 65 gr. boter + onm in te vetten, 40 gr. witbrood zonderkorst in stukken gescheurd, 1 tl sinaasappelschil fijngeraspt, 1 tl. kaneel, snufje gemalen nootmuskaat, 2 el. bruine suiker, 8 grote groene appels zonder klokhuis., 300 ml appelsap, , om te serveren;, , vanilleijs of dikke slagroom,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit Australie.

INGREDIENTEN

3 stevige appels (of 1 pot appelcompote), 3 eetlepels rozijnen, 2 theelepels kaneelpoeder, 120 g zelfrijzend bakmeel, 60 g boter, 60 g suiker, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker, 75 ml melk, mespunt zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Land : Australië

INGREDIENTEN

6 à 8 boudoir of bonnemère biscuits (of wat plakjes overgebleven cake), 1/2 dl sherry, 1 flesje vanillevla, of 1/2 l vanillevla, bereid zoals in uw kookboek zeker, wel staat, ¿ pakje frambozensmaak gelatinepudding met 2 1/2 dl kokend water opgelost, 1/8 l slagroom, 15 g basterdsuiker, 2 eetlepels gepelde en fijngehakte walnoten of hazelnoten of amandelen, ¿ blikje ontpitte kersen, of ¿ blikje aardbeien,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Laagjespudding recept van mijn schoonzuster Toos uit Australië.

INGREDIENTEN

1 liter pot kersen op sap, 100 gram suiker, 1/4 liter witte wijn, 1/8 liter volle yoghurt, 1 zakje vanillesuiker, , Sap van 1 citroen, , 10 blaadjes gelantine, 1/4 liter slagroom.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Australisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel is dan is dit het. Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.   Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent. Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken. TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.

INGREDIENTEN

- 6 eiwitten, - 150 gram fijne kristalsuiker, - 150 gram poedersuiker, - 1 tl witte wijnazijn, - 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker), - 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes), - stukje citroen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2017
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk desert dat bijna iedereen lekker vindt! Plus makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 8 eiwitten, 400grkristalsuiker, 1tl zout, 1el maizena, 2tl natuurazijn, , Voor de vulling:, 500ml slagroom, 50 gr suiker, Paar blaadjes munt, 1 citroen, Vers fruit bv.;, aardbeien, blauwe bessen, frambozen

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2012
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top