Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Australische recepten

Australië kende lang geen echte eigen keuken. De naoorlogse immigranten hadden wel grote culinaire invloeden. Australië heeft de beste elementen van allerlei eetculturen over genomen. Hierdoor is de huidige Australische keuken een spannende mix van smaak en invloeden vanuit de hele wereld. Hier vind je alle Australische recepten zoals struisvogel, kangaroe, chicken and leek pie en pavlova.

Australische recepten Meer Australische recepten recepten »
Vis
Meer Vis recepten »
Meer Soepen recepten »
Meer Vlees en gevogelte recepten »
Meer Desserts recepten »
Suggesties kookboeken

Lunchgerecht voor 4 personen. Het weerspiegelt goed hoe de australische man graag eet. Ongecompliceerd, stevig en veel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

Een stevig vullende hamburger voor de grote trek …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

G'day mates! Mijn geliefde is Australier en woont in Melbourne. We hebben elkaar nooit in Australie of Nederland ontmoet, maar elders. Dit najaar (voorjaar daar) ga ik voor het eerst naar Aussieland om daar 3 maanden te blijven en de feestdagen door te brengen. Kun je je voorstellen, oud en nieuw op het strand bij 40 C? Ter voorbereiding dacht ik maar eens Australisch te leren koken. Dat kan dus niet echt in Nederland, tenzij je een gespecialiseerd restaurant bent dat zijn ingredienten overzees groot inkoopt. De meeste kruiden, specerijen, vruchten en groenten bestaan helemaal niet hier, vlees en vis zijn hier nauwelijks verkrijgbaar of staan zelfs op de lijst van beschermde diersoorten. Alleen de kangoeroe is hier vrijgegeven en vind je soms bij de poelier of supermarkt. Maar met wat gemodder kwam ik er toch uit. De speciale Australische smaak komt van een Aboriginal kruidenmix, de Bush Tucker mix, en ook de Tasmaanse bergpeper (een soort besjes die zoet beginnen en pittig eindigen) is hier verkrijgbaar. Online heb je het binnen een dag in huis via www.pit-pit.com  De Australiers hadden oorspronkelijk geen echte cuisine, de keuken was vanwege de Britse overheersing vrij pragmatisch Engels, flauw en vet. Later kwamen daar de invloeden van de Aboriginals bij, die gezorgd hebben voor het begrip 'barbie', de barbecue, omdat ze op open vuur roosteren. Dat is de Bush Tucker Outback keuken. Inmiddels zijn de omringende gebieden, zoals Azie en Polynesie, ook doorgedrongen en is Australisch eten multicultureel, exotisch en spannend. Maar ik wilde simpel beginnen met een beetje van alles wat. Engelse mash, Bush Tucker vlees, Aziatische groenten. Als je zelf de ketchup maakt, mag je ruim 2 uur aan de kooktijd toevoegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Australische meat pie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

1 (voorgebakken) focaccia 1 rode ui, in partjes 1 rode paprika, in brede repen 1 courgette, in plakjes 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel limoensap 1 theelepel sambal badjak 1 eetlepel Japanse sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel (knoflook)bieslook, in stukjes van 1 cm 30 g rucola of veldsla …  Lees verder »

Lekkere stevige burger voor de stevige trek …  Lees verder »

Een stevig vullende hamburger voor de grote trek …  Lees verder »

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje. …  Lees verder »

Hartig maar zoete traditionele worteltaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

150 gram boter 150 gram suiker geraspte schil van 1 citroen 2 eieren 200 gram bloem 50 gram maïzena 2 afgestreken theelepels bakpoeder snufje zout snufje gemberpoeder snufje kaneel snufje gemalen kruidnagel melk 4 bananen sap van 1 citroen 50 gram geschaafde amandelen poedersuiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Het recept van dit hele lekkere soepje stond in een oude Tip Culinair. Natuurlijk weer door mij iets aangepast. LEKKERR dat ie is!! (Ook heerlijk van een restje worteltjes.) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Heerlijk fris en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Echt eens een keer wat anders! …  Lees verder »

Het heeft meer weg van een stevige koek dan cake,maar het is heerlijk. Vervang de rozijnen eens door gedroogde Cranberries. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Voor een apart gerecht zijn de onbekende kalfswangtjes een bijzondere belevenis, vraag aande slager (van te voren wel even bestellen) of hij ze voor je wil ontvliezen of je moet over een stel scherpe messen beschikken. …  Lees verder »

Populaire Australische kookboeken:
Top