Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Australische recepten

Australië kende lang geen echte eigen keuken. De naoorlogse immigranten hadden wel grote culinaire invloeden. Australië heeft de beste elementen van allerlei eetculturen over genomen. Hierdoor is de huidige Australische keuken een spannende mix van smaak en invloeden vanuit de hele wereld. Hier vind je alle Australische recepten zoals struisvogel, kangaroe, chicken and leek pie en pavlova.

Australische recepten Meer Australische recepten recepten »
Vis
Meer Vis recepten »
Meer Soepen recepten »
Meer Vlees en gevogelte recepten »
Meer Desserts recepten »
Suggesties kookboeken

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje. …  Lees verder »

Hartig maar zoete traditionele worteltaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Een lekker gerecht wat veel in Australië wordt gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Australisch

150 gram boter 150 gram suiker geraspte schil van 1 citroen 2 eieren 200 gram bloem 50 gram maïzena 2 afgestreken theelepels bakpoeder snufje zout snufje gemberpoeder snufje kaneel snufje gemalen kruidnagel melk 4 bananen sap van 1 citroen 50 gram geschaafde amandelen poedersuiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Het recept van dit hele lekkere soepje stond in een oude Tip Culinair. Natuurlijk weer door mij iets aangepast. LEKKERR dat ie is!! (Ook heerlijk van een restje worteltjes.) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Heerlijk fris en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Echt eens een keer wat anders! …  Lees verder »

Het heeft meer weg van een stevige koek dan cake,maar het is heerlijk. Vervang de rozijnen eens door gedroogde Cranberries. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Australisch

Voor een apart gerecht zijn de onbekende kalfswangtjes een bijzondere belevenis, vraag aande slager (van te voren wel even bestellen) of hij ze voor je wil ontvliezen of je moet over een stel scherpe messen beschikken. …  Lees verder »

Populaire Australische kookboeken:
Top