Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

89 aubergineschotel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ovenschotel met aubergine en tartaar

INGREDIENTEN

200 gram tartaar, 1 ui, 1 hele aubergine, 4 rauwe aardappelen, 4 tomaten, 1.5 dl yoghurt, 1 ei, feta kaas of geraspte kaas, zout, peper, oregano en knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Magere ovenschotel

INGREDIENTEN

400 gr. aubergine, 50 gr. rauwe ham, 1/2 ui, 1/2 blik gezeefde tomaten, knoflook, zout, peper, oregano, 150 gr. mozzarella (italiaanse kaas)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Lekker uit de oven.

INGREDIENTEN

1 kg. aubergines, 1 theel. zout, 75 gr. margarine, 3/4 dl. olie en 1/2 dl. olie (olijfolie), 1 kg. rijpe tomaten, 1 teen knoflook, 2 takjes verse basilicum, zout en peper, 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas, keukenpapier.,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke ovenschotel zonder koolhydraten en weinig vet

INGREDIENTEN

300 gr. lamsgehakt*2 aubergines*1 kilo tomaten*2 uien*3 teentjes knoflook*bosje peterselie of koriander*3 rode spaanse pepertjes*eetlepel paprikapoeder*100 gr. geraspte kaas*zout*peper*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke hartige en magere ovenschotel

INGREDIENTEN

1 aubergine, 250 gram vleesvervanger, zout, gemalen peper, 1 fijn gehakte knoflookteen, 1 ui, halve eetlepel peterselie, mespunt morjolein, klein blikje tomatenpuree, 50 gram bloem, kwart liter magere melk, 1 ei, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaans gekruide aubergine met zalm

INGREDIENTEN

400 gram aubergines, zout en peper, theelepel kappertjes, theelepel groene peperkorrels, 4 lente-uitjes, 400 gram gerookte zalm, olijfolie, 400 gram gepelde tomaten, theelepel gedroogde oregano en basilicum, 2 takjes verse tijm, 1 ei, 1,5 dl boerenyoghurt, 2 beschuiten of paneermeel, 40 gram geraspte oude kaas of Emmenthaler

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine is een paarsachtige vrucht die in de antilliaanse keuken heel vaak als groente soort wordt gebruikt. Hier een heerlijk recept als je het eens wil uitproberen.

INGREDIENTEN

2 aubergines, olijfolie, 500 gram rundergehakt (of lamsgehakt), gemalen zwarte peper, zout, paprikapoeder, 3 fijngehakte tenen knoflook, 2 fijngehakte sjalotten, 1 eetlepel gehakte peterselie, enkele naaldjes rozemarijn, 1/2 eetlepel gehakte marjolein, 2 eetlepels tomatenpuree, 50 gram bloem, 1/4 liter melk, 1 ei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Zoete ovenschotel die je al smaakpapillen streelt.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 ui, 2 tomaten, 100gr geitenkaas, , honing, thijm, knoflook, mosterd, peper, azijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 aubergines, 2 uien, 3 spaanse pepers, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, 500 lamsschoudervlees (zonder bot), 3 el boter of olie, 2 1/2 dl bouillon, zout,peper,paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-1999
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

RECEPT VAN SANDRA

INGREDIENTEN

, , 1kg Aubergines in plakken==4 Hard gekookte eieren==150gr mozarella in plakjes==olijfolie==2grote bl. gepelde tomaten[of vers in het seizoen]==2uien==2tee, knoflook==italiaanse kruiden==parmesankaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit "Rhodesie". Ik ben niet dol op aubergines, maar zo klaargemaakt smaken ze heerlijk.

INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergines , peper en zout2 uien100 gram boter eventueel 50 gram pindakaas100 gram champignons1/2 eetl. gehakte peterselie4 ontvelde tomaten100 gram krenten100 gram pinda's150 gram grove kruimels bruin brood30 gram bloem150 gram gruyere of cheddar in plakken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. spaghetti, 1/2 kg tomaten, 2 groene paprika's, 1 aubergine, margarine, 200 gr. geraspte kaas, 1 1/2 dl. bouillon, zout, peper, paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  •  
  •  60-120 min.

Een overheerlijk nazomerschotel zet u, met ingredienten uit het zuiden, in een mum van tijd op tafel: alles wordt in laagjes in een ovenschaal geschikt. En het resultaat? Verrassend lekker!

INGREDIENTEN

2 aubergines500 g olie, 2 uien, 1 teen knoflook, 4 vleestomaten, 500 g verse of gedroogde basilicum, 1 kg aardappelen, 2 mozzarellakaasjes, 300 g,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg aubergine,3 uien,2 blikjes tomaatpuree,zout,peper,1 tl sambal,3 knoflook, 1 pond gehakt,aardappel schijfjes.geraspte kaas,1 dl melk,2 eieren.olie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*500 gr. tomaten *500 gr. aubergines *1 el. olie *2 uien *500 gr.(lams)gehakt *150 gr.yohurt *3 eieren *1 el. bloem *zout,peper,paprikapoeder,tijm,rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 ei, 1 theelepel zout, 6 eetlepels bakvet of olie, 2? ons gehakt, 2 ons (jong) belegen kaas, 4 eetlepels ui (gehakt), 1 pakje tomatensaus, 1 eetlepel sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Georgisch bijgerecht

INGREDIENTEN

- 3 aubergines, - veel verse peterselie (ca. 4 bosjes), - 2 a 3 grote uien, - ca. 6 grote tomaten, - zout, - olie, - brood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 grote aubergines - zout - 4 eieren - 1 ui - 2 tenen knoflook - 1 dl olijfolie - 1 blikje tomatenstukjes 400gr - 1 el oregano - zwarte peper - 250gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 el olijfolie, 4eieren, 2 potten sugo basilico (tomatensaus à 470 g), 125 g Grana padano kaas (stuk) geraspt, 15 g verse basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In dit gerecht van de Bene Israel-gemeenschap in India zijn veel verschillende smaken fantastisch gecombineerd. De groenten worden in laagjes in een pan gelegd en op een laag pitje, met haast geen vocht, gaargemaakt.

INGREDIENTEN

1 klein blikje ongezoete kokosmelk, 5 knoflooktenen, ? verse, of meer naar smaak, groene chilipeper, van zaad ontdaan, 2? cm verse gemberwortel, ? theel. gemalen kruidnagel, ? theel. kaneel, ? theel. gemalen kurkuma, 1 flinke bos koriander, peper en zout, 3 eetl. arachide- of neutrale plantaardige olie, 500 gram uien, 750 gram aardappels, 500 gram aubergines, 500 gram tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 gram Aubergine, 150 gram Mozarella, 125 gram Ham, 3 plakjes witbrood, 3 tomaten, bloem, diverse kruiden, knoflook, olijfolie, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aubergines, gewassen en in plakken gesneden van een halve centimeter, 4 hardgekookte eieren in plakjes gesneden, 150 gram Mozarella in plakjes gesneden, olijfolie, 2 grote blikken gepelde tomaten (Of verse tomaten in het seizoen), 2 uien, 2 teentje knoflook, Italiaanse tuinkruiden, Parmazaanse kaas.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

De basis (aubergines) zie eerste recept

INGREDIENTEN

3 grote aubergines, 1000 kg spinazie 2 pakjes Mon-Shou geraspte kaas voor bovenop.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  •  
  •  60-120 min.

Als men deze lekkere schotel zonder vlees wil maken Neem dan gekruide tofu-reepjes inplaats van braadworstvlees.

INGREDIENTEN

2 aubergines (500 gr), 8 el olie, zout, versgemalen peper, 100 gr macaroni, 300 gr grof braadworstvlees., 2 gepelde vleestomaten, gedroogde oregano, 1 pakje gezeefde tomaten (500 gr), 125 gr mozzarella, 40 gr boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aubergines - zout - 6 teentjes knoflook - 15 cl olijfolie - bosje verse koriander - bosje verse oregano - 8 cl aceto balsamico - 15 cl kalfsfond - peper van de molen - 2 theelepels suiker - een bakje kerstomaatjes, ,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram volkorenbrood, 2 teentjes knoflook, 20 eetlepels olijfolie, 1 1/4 liter tomatensap, 250 gram aubergines, zout, 10 zwarte olijven, 4 eierdooiers, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 4 eiwitten, 6 eetlepels paneermeel, boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nu eens een andere aubergineschotel dan moussaka

INGREDIENTEN

1 aubergine (250 gr.), 1 ui, 125 gr. champignons, 1 el olie, 250 gr. gehakt, 1/2 blik gepelde tomaten, mespunt peper, 1 tl tijm, 175 gr. aardappels in schijfjes, 3 el zure room, 2 el gehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke aubergineschotel die wel wat tijd vergt:hij moet 60 min stoven.Normaal vind ik aubergines erg smakeloos en was er dus niet gek op maar in deze schotel zijn ze heerlijk!Ook Tarly kende ik daarvoor niet en ik vond het een prima combinatie.Lekker met een gemengde salade.

INGREDIENTEN

500g aubergines in blokjes/2 el boter/2el olijfolie/750g lams- of varkensvlees,in blokjes/3 uien,gesnipperd/1 teen knoflook/3 grote tomaten,ontveld en in blokjes/ 1/2 l vleesbouillon/ peper &zout/1 pak tarly(Honig)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 500 gr. mozzarella, 50 gr. Parmezaanse kaas, 400 gr. gepelde tomatenblokjes, 1 dl. olijfolie, 2 el. verse fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook, zout en peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Zijn er verslaafd aan

INGREDIENTEN

500 gr aubergine, 500 gr tomaten, zout, peper, rozemarijn, 200 gr uien, 2 teentjes knoflook, 4 el olie, 100 gr paneermeel, 300 gr mozarella

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Met dit gerecht maak je een heerlijk overngerecht

INGREDIENTEN

=2 eetl.Olijfolie  =  300 gram Rundergehakt., =2 teentje Knoflook,geperst.  =  1 tl.gemalen kaneel., =Zout en peper.  =  1 Aubergine,in blokjes. , =1 blik Tomatenblokjes, [400 gram ]  =  700 gram Aardappelschijfjes, =1 pot Beschamelsaus [400 gram ], =75 gram geraspte jonge Kaas.  =  1 tl. gedroogde Oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 eieren, 1 ui, zout, 1 dl olijfolie extra vergine, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatstukjes, 2 theelepels Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr Parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 eieren, 1 ui, zout, 1 deciliter olijfolie extra vergine, 2 teentjes knoflook, 1 blik tomaatstukjes, 2 theelepels Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper, 2 bolletjes mozzarella, 50 gram Parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Groentegerecht voor 4 tot 6 personen

INGREDIENTEN

500 g aubergines, in plakken van 1 cm gesneden, 1 eetlepel olie, 1 ui, fijngehakt, 1 - 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 rode of 1 groene paprika, fijngehakt, 1 groene chilipeper of 1/2 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel gemalen komijn, zout en peper, 5 eetlepels tomatenpuree, 225 g jongbelegen kaas, geraspt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

dit gerecht is ideaal om een overschot van Griekse salade te verwerken. U kan dan de ovenschaal met de vinaigrette invetten.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 tomaten, 20 olijven (groen), 2 uien, 150 g fetakaas, 2 cl olijfolie (extra vierge), 3 blaadjes basilicum, 0.5 takje oregano, 0.5 theelepel Provencaalse kruiden, peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een super heerlijk hoofdgerecht zonder vlees!

INGREDIENTEN

2 auberginesolijfolie1 pot bolognesesaus a 425 g2 rode uien, in ringen1 zakje witte saus2 1/2 dl melk125 g mozzarella, in blokjes gesneden75 g geraspte belegen kaas, 2 el basilicum, geknipt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Apart en voedzaam. Vegetarisch.

INGREDIENTEN

6 Aubergines, 2 1/2 dl olijfolie, 3 uien, zout, cayennepeper, 1 blik (nog liever uit de diepvries) kikkererwten, 1 1/2 kg tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bulgarije Balkanlanden

INGREDIENTEN

1 kg aubergines, sap van 1 tot 2 citroenen, zout, 3 middel grote uien, 500 g vleestomaten, 30 g verse bladpeterselie, 2 teentjes knoflook, 5 el bloem, 4 el olijfolie, boter voor de ovenschaal, versgemalen zwarte peper, 1/8 liter droge witte wijn, witbrood voor het serveren.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Balkan
  •  60-120 min.

Makkelijk eenpansgerecht

INGREDIENTEN

1 aubergine (ca. 250 gr.), 1 ui, 125 gr. champignons, 2 el olie, 250 gr. rundergehakt, 1/2 blik gepelde tomaten, mespunt peper, 1 tl tijm, 175 gr. aardappelschijfjes, 3 el zure room, 2 el gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, doosje champignons, 2 eieren, 2 blikjes tomaten, 2 blikjes tomatenpuree, geraspte kaas, knoflook, peper, kruidenzout, provencaalse kruiden, olijfolie, couscous.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2002
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top