Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

48 auberginesalade recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Waanzinnig lekkere marokkaanse salade van farida

INGREDIENTEN

4 aubergines,1/2 kg tomaten,2 rode paprika's,2 groene paprika's,bosje verse koriander,4 tl komijnpoeder,3 tl zout,2 tl saffraanpeder,1 tl paprikapoeder,1 tl zwarte peper,olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 Aubergine, * 1/2 kopje mayonaise, * 1 grote teen knoflook, * zout, * citroensap naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.

Salade van aubergine met yoghurt

INGREDIENTEN

1 aubergine;, 1 a 2 stukken paprika (pot);, 1 eetl. yoghurt-mayonaise;, 1 eetl. dikke yoghurt;, 3 teentjes knoflook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 grote rode paprika, blikje artisjokken, zwarte olijven, 75-100 g geitenkaas, olijfolie, balsamico, oregano, tijm, basilicum, zout. eventueel teentje knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 fijngehakte ui, 2 klein gesneden groene chilies, 1/2 kopje tomatenpasta, 1 eetlepel gesneden korianderblaadjes, 1 eetlepel olie, zout naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Indiaas
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines ( /- 1 kg), 1 of 2 citroenen, 150 g boter, 1 rode Spaanse peper), gehakte peterselie, 2 knoflookteentjes, zout, peper, Voor de versiering : tomaten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een Marokkaans recept uit de Nouveau

INGREDIENTEN

1 aubergine, zout, 3 el. citroensap, 2 teentjes knoflook, 2 vleestomaten, 3 el. olijfolie, 50 gr. groene olijven in Harissa, 1/2 el. gemalen komijn, 3 el. fijngehakte koriander, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, zout, (versgemalen) peper, 1 knoflookteen, 1 rode Spaanse peper, 4 eetlepels roerbakolie, 1 theelepel mosterdpoeder of mosterd, 1 theelepel gemalen komijn, 2 dl volle yoghurt, 1 eetlepel muntblaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Auberginesalade met feta

INGREDIENTEN

1 aubergine, 3 (tros)tomaten, 150 gram feta, 30 gram pijnboompitten, olijfolie, pompoenpitolie, balsamico azijn, zeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aubergines, 2 eetlepels fijngehakte ui, 2 eetlepels citroensap, 1 tomaat, 1 1/2 dl olijfolie, 1 theelepel wijnazijn, 1/2 theelepel oregano, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 1 lepel azijn, 2 lepels olijfolie, 2 tomaten, 1 ui, 1 groene paprika, 6 groene olijven, 12 zwarte olijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

Auberginesalade

INGREDIENTEN

350 g aubergine, 1 tl fijngehakte knoflook, 1 tl fijngehakte lente-ui of bieslook, 1 tl fijngesneden verse koriander, MENGSEL 'A':, 2 el zhimajiang (tahini=sesampasta), ? tl zout, 1 tl sesamolie, 1 el sojasaus, 1 el azijn, 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines, 1 citroen, 75 g boter, 1 rode Spaanse peper, gehakte peterselie, 2 lookteentjes, zout, peper, tomaten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker bij een koud buffet. Of zomaar tussendoor.

INGREDIENTEN

2 Aubergines, 125gr gebraden kalfsgehakt, 4 hardgekookte eieren, 5 eetl. halvanaise, 2 eetl. slagroom, 2 theel. mosterd, 2 theel. citroensap, 2 theel. suiker, zout, peper, 3 takjes peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 2 aubergines * 50 gram geschaafde amandelen * 10 blaadjes verse munt * 6 takjes peterselie * 2 teentjes knoflook * 2 el balsamico-azijn * 6 el olijfolie * 2 tl honing * (olijf)olie voor het bakken * bloem * peper & zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

-1 aubergine, -2 eetlepels olie, -2 bosuitjes, -½ pepertje, -2 tomaten, -± 2 eetlepels citroensap, -1 teentje knoflook, -6 takjes peterselie, -peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  •  
  •  20-30 min.

Deze salade doet het goed bij een rundvlees schotel

INGREDIENTEN

1 aubergine,1a2 stukken paprika(uit pot)1 eetl yoghurt-mayo,1eetl dikke yogurt(rurkse of grieks) 3 teentjes knoflook.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Frisse salade met joghurt

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1/2 stukken rode paprika(uit Pot), 2 eetl. joghurt-mayo, 1 eetl Turkse joghurt, 3 teentjes knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 1 lepel azijn, 2 lepels olijfolie, 2 tomaten, 1 ui, 1 groene paprika, 6 groene olijven, 12 zwarte olijven,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Turks
  •  10-20 min.

Romeens gerecht dat je kan serveren tijdens gelegenheden zoals verjaardag.

INGREDIENTEN

4 a 6 aubergines, 3 a 4 tomaten, uien naar smaak, mayonaise: 1 eierdooier, 3 dl olijfolie, peper en zout, of je neemt een pot olijvonaise,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  •  
  •  60-120 min.

Lekker frisse salade, ideaal voor de zomer

INGREDIENTEN

1 kilo aubergines, 2 (tros)tomaten, 1 rode ui, 1 stuk feta, minimaal 200 ml creme fraiche (Of vervanger), zout, peper, potje knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een Noord-Afrikaanse salade

INGREDIENTEN

4 mooie glanzende paarse aubergines, 1 bolletje knoflook, 1 theelepel komijn, 1 theelepel paprikapoeder (of chilipeper naar smaak), zout, peper, 4 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, 10 takjes peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Afrikaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 teentjes knoflook, 1 rode Spaanse peper, 1 tl mosterdpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl ketoembar, 2 el verse muntblaadjes (fijngehakt), 2 dl Griekse Yoghurt, roerbakolie, pappadums,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2007
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk frisse salade uit de Turkse keuken. Je moet wel heel erg van knoflook houden.

INGREDIENTEN

4 aubergines,100 gr. olijfolie, sap van 2 citroenen, 1 theelepel zout, 6 in schijfjes gesneden peperoni, 250 gr. Turkse of Griekse yoghurt, 6 knoflooktenen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lauwwarme salade om je vingers bij af te likken.

INGREDIENTEN

* 1 aubergine * 2 (roma)tomaten * 150 gram fetakaasblokjes in kruidenolie * een eetlepel pijnboompitjes * zeezout * olijfolie * balsamico-azijn.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2006
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo ronde aubergines, 1 kop olijfolie, ? kop fijngehakte peterselie, 1 grote citroen, 1 kleine ui, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, zout, 2 sjalotjes, 2 stengels bleekselderij, 5 eetlepels olijfolie, 125 ml gezeefde tomaten, 2 eetlepels rozijnen, versgemalen peper, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel citroensap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de salade:, 100g gemengde salade, 15 g waterkers of tuinkers, 15 g dille, 50 g peultjes, voorgekookt, 2 gerookte forelfilets, schuin in stukjes gesneden, 2 perziken in dunne partjes, 2 lente-uitjes in dunne reepjes., voor de vinaigrette:, 1 el balsamico-azijn, zout, peper, 2 el olijfolie, 2 el walnotenolie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*2 aubergines,ongeschild in blokjes., *4-5 el citroensap., *zout en peper., *4-5 el olijfolie., *1 teentje knoflook geperst., *1 ui in ringen., *1 krop lollo rosso,in stukjes., *150-200 gram pecorinokaas in stukjes., *3-4 el kappertjes., *75 gram groene olijven., 83-4 EL FIJN GESNEDEN PETERSELIE.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een maaltijdsalade, grieks georienteerd, ca 340 Kcal

INGREDIENTEN

Zout, peper, 2 citroenen, uitgeperst, 2 aubergines, in blokjes, 1 ui in ringen, 1 krop lollorosso, 200 g pecorino, in blokjes, 3 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, geperst, kappertjes, 12 groene olijven, 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Yogurtlu patlican salatasi

INGREDIENTEN

6 grote aubergines, sap van 1 citroen, 2 lepels olijfolie, 1 lepel zout, 2 teentjes knoflook, half glas yoghurt, 1 tomaat, 1 groene paprika, zwarte olijven,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Turks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 Japanse of Chinese aubergines -, 1 flinke bos koriander -, 250 gram gepelde en gekookte middelgrote garnalen -, pindaolie of arachide-olie -, Thaise vissaus Nam Pla -, , 60 gram gedroogde garnalen -, de geraspte schil - sap van 1 limoen = 2 eetlepels -, 2 eetlepels vissaus -, 1 fijngesneden stengel citroengras -, 1 eetlepel bruine suiker -, 3 rode chilipepers gesnipperd en van zaden ontdaan, , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Thais
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g aubergine, 2 sjalotten, 100 g fetakaas, 2 tomaten, 2 teentjes knoflook, sap van 0.5 citroen, 3 eetl. olijfolie, 125 ml dikke yoghurt, 1 eetl. fijngehakte peterselie, zout, 1 snufje cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 500 gram aubergine, * 2 sjalotten, * 100 gram feta, * 2 tomaten, * 2 tenen knoflook, * 3 el. olijfolie, * 125 ml yoghurt (griekse) * 1 el. fijngehakte peterselie, * 1 el. citroensap, * 1 snufje cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 grote aubergine, zeezout en zwarte peper, 6 roma-tomaten, 40 g Kalamata-olijven, ontpit (AH), de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes, olijfolie, voor het bestrijken, 500 g haloumi - kaas, 2-3 el bloem, , Olijvendressing:, 75 g Kalamata-olijven, ontpit, 3 el rode wijn azijn, 1 tl gedroogde oregano, 75 ml olijfolie, 75 ml arachide-olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker bij een picknick

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 dl olijfolie, peper en zout, het sap en de schilletjes van 1 citroen, 3 eetlepels kappertjes, 15 groene olijven ontpit en gehalveerd, 3 eetlepels fijngehakte basilicum,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 medelgrote aubergines; gewassen, zout, olijfolie, 2 teentjes knoflook; geperst, 3 deciliter yoghurt; uit laten lekken, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 middelgrote aubergines in plakken,olijfolie, 4 sjalotjes, 1 dl witte wijn,1 el wittewijnazijn, 2 kroppen radicchio gescheurd, 125 gr jonge bladspinazie, 2 ons camembert, 50 gr walnoten,handvol verse munt, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Biologisch
  •  30-60 min.

GEBAKKEN AUBERGINE HEEFT EEN HEERLIJK ROKERIG AROMA EN EEN ZACHT-SMELTENDE TEXTUUR.

INGREDIENTEN

6 augergines,in grote dobbelstenen gesneden150 ml olijfolie2 teentjes knoflook,geplet50 ml balsamicoazijn1 tl gehakte tymzout en peper2 el zonnebloemolie4 kuikenborsten50 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top