Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Atjar recepten (1.423) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere zoetzure maaltijd

INGREDIENTEN

1/2 pak rijst, -halfpond gehakt/varkenspoulet,-1 ui, 2 teentjes knoflook, -1 eetlepel (vol) bruine bastard suiker, -3 eetlepels zoete ketjap, - 1 theelepel sambal manis/badjak, - 1/2 theelepel sambal oelek, - 1 kleine pot atjar (of halve grote), -olijfolie, - 3 eetlepels suikerstroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 wortels, 100 gr witte kool, ½ komkommer, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 theel. sambal, 1 theel. kurkuma, 1 theel. gemberpoeder, 1½ dl witte azijn, 1 eetl. rietsuiker, 100 gr taugé, 3 bosuitjes, zout, , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2007
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke frisse, Indonesische zoet/zuur.

INGREDIENTEN

1/4 witte kool, 200 gram worteltjes in dunne reepjes, 1 ui snipperen, 1 rode paprika in dunne reepjes, 200 gr. taugé, 1 rode peper, klein gesneden, 1 flinke teen geperste knoflook, 3 eetlepels suiker, 3 dl. water, 3 dl. blanke natuurazijn, 3 theelepels kurkuma,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Zoetzuur bijgerecht

INGREDIENTEN

400 gr. roosjes bloemkool, 400 gr.wortelplakjes, 400 gr. zoetzure augurken in plakjes, 400 gr. zilveruitjes, 200 gr. kleingesneden gemberbolletjes, 1 rode en 1 groene kleingesneden peper, 150 ml. azijn, 250 gr. suiker, 100 ml. gembernat.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Chinees
  •  20-30 min.

Dit is een zoet-zuur gerecht. Heerlijk als bijgerecht bij een indonisch gerecht,nassi of bami.

INGREDIENTEN

1 harde komkommer,1 wortel,1 hand vol bloemkoolroosjes,1 ui in fijne ringen gesneden., Kruiden: 2 thl.peper,2 thl.koenjit,3-4 eetl.suiker,2 kopjes azijn.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Elf atjar maken is helmaal niet moeilijk en veel lekkerder dan uit een pot.

INGREDIENTEN

2 grote uien in ringen, 4 teentjes knoflook uit geperst, 1 stukje gember in plakjes, 6 kemirienoten, 2 el koenjit (geelwortel), 1 dl olie, 3 dl azijn, 5 dl water, zout, suiker, 500 gr gesneden witte kool (reepjes), 250 gr winterwortel in plakjes of reepjes, 1 el piccalilly, 1 komkommer in plakjes, 2 rode pepers in ringetjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een fris zuur

INGREDIENTEN

2 grote uien in ringen, 4 teentjes knoflook uitgeperst, 1 stukje gember in plakjes, 6 kemirienoten, 2 el koenjitpoeder, 1 dl olie, 3 dl azijn, 5 dl water, zout, suiker, 500 gr gesneden witte kool, 250 gr gesneden winterpeen, 1 el piccallily, 1 komkommer, 2 rode lomboks

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een indische salade van gemengde groente.

INGREDIENTEN

150 gr tauge,1 fijngesnipperde ui,3 el azijn,zout,peper,suiker,300 gr uitgelekte maiskorrels(blik),1 komkommer in kleine stukjes,1 rode paprika in kleine stukjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heel snel knapperig tafelzuur maken! Om van te smullen.

INGREDIENTEN

1/2 witte kool, 5 wortelen, 1 paprika, 3 dl water, 3 dl azijn, 6 eetl suiker, 2 theel koenjit of kerrie, 1 theel ketoembar,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zoet,zuur en pittig groentegerecht (koud) bij rijst en allerlei Indische vleesgerechten.

INGREDIENTEN

1komkommer, 1 winterpeen, 1 rode peper, 125 gram tauge, 3 bosuitjes, 100 ml. wittewijnazijn, 2 eetl.suiker, 4 eetl. water, 1 theel.zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2007
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kleine komkommer, 1 ui, 1 halve spitskool, klein beetje azijn, 1 kopje suiker

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gr azijn, 50 gr fijne suiker, 1 tl zout, 1 el sambal oelek, 1 stukje gemberwortel, 2 stengels sereh, 1 komkommer, in dunne repen, 300 gr worteltjes in dunne reepjes,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij de Indische gerechten.

INGREDIENTEN

-3 dl.water,-3 dl.azijn,-1 theelepel kerrie,-1 theelepel laos,-1 theelepel djahe,-1 theelepel serehpoeder,-3 eetlepels palmsuiker[andere kan ook],-100 gr.bloemkool,-1/2 ui,-50 gr.witte kool,-100 gr.tauge,-1/4 rode paprika.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Frisse salade van gemengde groenten

INGREDIENTEN

150 gr. tauge,1 fijngesnipperde ui,3 eetl. azijn,zout,peper,suiker, 300 gr. maiskorrels (blik), 1 komkommer,1 rode paprika allebei in kleine stukjes gesneden.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker zoetzuur bijgerecht

INGREDIENTEN

* 1 rode paprika, * 1 gele paprika, * 1 grote rode ui, * 1 rode peper, * 2 teentjes knoflook, * 1 pak gesneden wortelmix, kant en klaar, * azijn, * zoetstof,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een zoet-zure atjar van komkommer die het uitstekend doet bij elke rijsttafel. Is een zeer eenvoudig recept. Afkomstig van Indonesie.

INGREDIENTEN

1 komkommer, eetlepel boter, zout, peper, ketchup, sambal brandal (of badjak)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

450 gr witte kool, 50 gr wortel, 300 ml azijn, 150 ml water, 75 gr suiker, 2 theel. kurkuma,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een veelzijdige atjar die heel goed bij verschillende gerechten passen.

INGREDIENTEN

, 2 rode uien, in halve ringen, 2 komkommers, in plakjes, 1 rode peper, fijn, 200 ml water, 3 e suiker, 250 ml witte azijn, zwarte peper, 10 pimentkorrels, 3 cm verse gember, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 kruidnagel, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2014
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Sneetje brood met kalfsragout met ananas en atjar.

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood, ca. 1/2 blik kalfsragout, peterselie, 1/2 eetl. sherry, 1,5 eetl. koffieroom, 4 schijven ananas, frituurolie, ca. 40-50 gr. atjar tjampoer.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  •  
  •  20-30 min.

De atjar geeft het net wat extra crunch.

INGREDIENTEN

Stonkje broccoli * flinke schep atjar * bladerdeeg * 2 eieren * geraspte kaas * scheutje melk of room * zonnebloempitten * peper * zout * scherpe kerrie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  •  
  •  30-60 min.

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

1 komkommer; 1/2 bos radijs; 1 kleine paprika; 200 gr. spitskool; 1 ui; 1/2 dl. azijn; 1 el. mosterd; 1/4 tl. zout; 1 1/2 el. suiker; 1/4 tl. peper; 1/2 tl. koenjit

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Sommige recepten zijn zo eenvoudig, simpel en snel gemaakt. Veel lekkerder dan uit de winkel en zonder kunstmatige toevoegingen dat als je ze een keer gemaakt hebt ze zeker niet meer wilt of hoeft te kopen. Dit recept vond ik ook op 'n internet site en het was echt heerlijk nog beter dan van de chinees op de hoek.

INGREDIENTEN

300 gram witte Kool, gesneden (PLUS of JUMBO), 150 gram Wortel, geraspt of julienne gesneden, 1 flinke Ui, in ringen gesneden, 3 dl Water, 3 dl witte Natuurazijn of 2 dl witte Natuurazijn en 1 dl witte Wijnazijn, 6 eetlepels Suiker, afgestreken of 1 1/2 schijf Gula Djawa, 2 theelepels Koenjit = Kurkuma, Peper & Zout, naar smaak, , Extra, Rode Paprika, geraspt of julienne gesneden kleur en hoeveel naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze atjar liefst warm serveren met Frikadel Pan of Lapies Ajam, kroepoek en sambel.

INGREDIENTEN

, Hetzelfde recept als voor gewone Atjar Biet- 5, maar dan een grof gesneden ui lichtbruin fruiten en de biet in 1? glas water opkoken.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frisse komkommer in zuur voor bij alle rijst gerechten, voor beste resultaat 1 nacht laten trekken.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, gember, citroensap, 2dl azijn, 2 el suiker, 1 thl koenjit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2011
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Bijgerecht voor de Chineese en Indonesische keuken

INGREDIENTEN

125 g taugé, 1 rode peper, 1 wortel, geraspt, 200 ml natuurazijn, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel gemberpoeder, 4 eetlepels suiker

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Deze atjar tjampoer heb ik leren maken bij het voormalige Culinaire Centrum Kookook in Leidschendam waar ik heel veel jaren geleden diverse kokcursussen heb gevolgd. Deze atjar vind ik nog steeds de lekkerste. Mocht niet ontbreken op mijn eenvoudige rijsttafel. Helaas vergeten foto te maken maar de atjar staat op tafel.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 5 radijsjes, 1 kleine rode paprika, 200 gram fijn gesneden spitskool, 1 kleine ui, 1/2 dl witte natuurazijn, 1 afgestreken eetlepel milde mosterd, mspunt zout, mespunt peper, 1 1/2 eetlepel witte (basterd)suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik gekregen van een Indonesische buurvrouw.

INGREDIENTEN

250 ml azijn, 5 chilies ( gedroogde rode Pepertjes), 200 ml water, 3 eetlepels suiker of zoetstof, 1,5 theelepel koenjit, 1 theelepel djahe, halve theelepel zout, 2 fijngesnipperde kemirinoten, een halve komkommer, ca. 250 g groenten zoals witte kool. wortelen, tauge, ui.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittig vis gerecht met fruit

INGREDIENTEN

2 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 stukje gember van 3 cm.,1 groene peper, 1 theelepel trassi, 1 stengel sereh, 1 klein blikje ananas stukjes, scheut olijfolie, 2 theelepels chilipoeder, half blikje tomatenpuree, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels gembersiroop, 500 gr. kabeljauwfilet, 2 eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker als bij nasi goreng!

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 kopje azijn, 4 el suiker, 1 bosuitje, 1/2 rode peper, snufje zout, klein scheutje sesamolie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 2 el suiker, 3 el azijn, 1 flinke, tl zout, 1 ui, 1 ontpitte, rode peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Zoet-zure komkommers

INGREDIENTEN

*1 komkommer*1 ui*3 el azijn*3 el suiker*1 el sambal(voor de durfals,maar het mag ook minder)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Atjar Tauge was jaren lang een van mijn favoriete tafelzuren. Ik kocht het altijd kant en klaar van de firma Conimex. Helaas ontwikkelde ik een allergie/intollerantie voor smaakversterkers, en zoals het grootste deel van de produkten van Conimex, zat het ook in de atjar tauge. Gelukkig vond ik in de Allerhande van maart een makkelijk recept. Opdat ik hem niet meer kwijtraak sla ik hem even hier op.....

INGREDIENTEN

, 125 gr tauge, 1 rodepeper, zonder zaadjes en zaadlijsten, 1 geraspte wortel, 200 ml natuurazijn, 300 ml water, 1 teen knoflook, geperst, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 4 eetl suiker,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zoet zuur

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1/2 theel. kunjit, 4 schijfjes djahe(gember), 1 rode ui, azijn, zout, suiker en water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzuur van gemengde groenten eigen stijl

INGREDIENTEN

? witte kool, 3 uien fijngesneden, 1 teentje knoflook fijngehakt, 200 g worteltjes reepjes, 2 rode lomboks in reepjes, azijn en suiker, 3 tl koenjit

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tafelzuur, uit de Indische keuken.

INGREDIENTEN

100 gram witte kool, grof gesneden, 25 gram tauge, 2 eetlepels gehakte ui, 1 eetlepel gehakte paprika, geblancheerd en goed afgespoeld, 1 eetlepel wortel, gehakt of blokjes of bloemetjes, 20 gram bloemkool aan hele kleine roosjes, 1 eetlepel koenjit, 1 kopje gewone azijn, 2 eetlepels suiker, Zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2000
  • Indiaas Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top