1. Home
  2. Recepten
  3. Asperges Flamande

Asperges flamande recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

asperges a la flamande

Lijkt me frans maar met hollandse eieren

INGREDIENTEN

1 kg asperges. 8 hard gekookte eieren . 80 gr boter. zout/peper nootmuskaat

Voorbereiding

laat de verwarmde asperges uitlekken en schik ze op een verwarmde schaal. halveer de eieren en haal de dooiers er uit . prak het eigeel met een vork fijn en vermeng met de iets afgekoelde gesmolte boeter. breng het mengsel op smaak met de zout ,peper en de nootmuskaat

Bereidingswijze

hak het ei wit heel fijn . breng nu een laag eigeel op de asperges en strooi het eiwit er overheen

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

asperges a la flamande

Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren!

INGREDIENTEN

600-800 gr. asperges (de AH verkoopt zakjes die precies goed zijn voor 2 personen), 100 gr. yorkham, 4 eieren, 50 gr. roomboter, peper, zout, nootmuskaat, suiker

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges a la flamande

INGREDIENTEN

- 20 witte, belgische asperges, - een half bosje verse peterselie, - 160 g echte boter, - 4 hardgekookte eieren, - 8 el water, - peper & zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vlaamse asperges (a la flamande)

INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gr. aardappel, nieuwe, 250 gr. boter, gesmolten, Zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vlaamse asperges (a la flamande)

INGREDIENTEN

25 asperges, -4 eieren, -12 plakjes beenham, -500 gr. aardappel, nieuwe, -250 gr. boter, gesmolten, -Zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse asperges (a la flamande)

INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gram aardappel nieuwe, 250 gram boter, gesmolten, Zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperge-Aardappelsalade "A la Flamande"

Dit is een heerlijke voorjaarssalade. Lekker bij de barbecue maar ook als maaltijd. Ik speel zelf nog wel eens met de hoeveelheden, soms wat meer asperges, soms wat meer aardappel, net waar je meer zin in hebt. Ook de hoeveelheid dressing kan je naar smaak aanpassen. Zeker als je de salade enige tijd van tevoren maakt, trekt de dressing goed in en is een beetje extra wel lekker om de salade smeuig te houden.

INGREDIENTEN

500 gram asperges, 500 gram (vastkokende) aardappelen, 3 eieren, 200 gram beenham, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, grote eetlepel kappertjes, 2 grote eetlepels mayonaise, 2 grote eetlepels kwark, 1 theelepel grove mosterd, peper en zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperges à la flamande (vlaamse wijze) met garnalen

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

24 verse witte Belgische asperges (6 per persoon) (Limburgse, Mechelse of duinasperges), 4 eieren, 3 eetlepels peterselie, 4 blaadjes platte peterselie, 150 gram geklaarde boter, 150 gram versgepelde grijze garnalen, ½ citroen, Nootmuskaat, Peper, Zout, Water, Indien gewenst voor het maken van aspergebouillon: 2 laurierblaadjes en wat tijm

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Duinasperges ‘à la flamande' met grijze garnalen

=13.333333015441895pxDe duinasperge gedijt perfect in zijn zanderige grond achter de duinen. Ze groeit mooi kaarsrecht en heeft een fluwelige smaak. Culinaire topper !

INGREDIENTEN

Peper, nootmuskaat, 200 gr geklaarde boter, 16 witte (duin) asperges, 200 gr gepelde garnalen, 1 bos fijngesnipperde bieslook, 4 eieren, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spaghetti carbonara met asperges

Wanneer het aspergeseizoen begonnen is, storten we ons graag op het witte goud. We eten de witte stengels vaak `à la Flamande`, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien zijn dit dan asperges `à l`Italienne`, want we mengen ze met pasta, verse eieren, kaas , fijne ham én een portie zilte zeekraal. De inspiratie komt van de pastaklassieker `spaghetti alla carbonara`.

INGREDIENTEN

de voorbereiding:, , 200 g Parmezaanse kaas (blok), , de asperges en de zeekraal:, , 10 witte asperges, 200 g zeekraal, , de spaghetti carbonara:, , 500 g spaghetti, 5 eieren, 8 plakken gedroogde ham (bijvoorbeeld parmaham of serranoham), peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti carbonara met asperges

Eens het aspergeseizoen begonnen is, storten we ons graag op het witte goud van de Belgische groenteteelt. We eten de witte stengels vaak `à la Flamande`, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Misschien zijn dit dan asperges `à l`Italienne`, want Jeroen mengt ze met pasta, verse eieren, kaas , fijne ham én een portie zilte zeekraal. De inspiratie haalde hij bij de pastaklassieker `spaghetti alla carbonara`.

INGREDIENTEN

De voorbereiding:, 200 g Parmezaanse kaas (blok), , de asperges en de zeekraal:, 10 witte asperges, 200 g zeekraal, , de spaghetti carbonara:, 500 g spaghetti, 5 eieren, peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  •  
  •  20-30 min.
Nieuwste asperges flamande recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top