Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Asperges flamande recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lijkt me frans maar met hollandse eieren

INGREDIENTEN

, 1 kg asperges., , 8 hard gekookte eieren ., , 80 gr boter., , zout/peper, , nootmuskaat, , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Nix vlaams aan, deze oerhollandse manier van asperges serveren!

INGREDIENTEN

600-800 gr. asperges (de AH verkoopt zakjes die precies goed zijn voor 2 personen), 100 gr. yorkham, 4 eieren, 50 gr. roomboter, peper, zout, nootmuskaat, suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 20 witte, belgische asperges, - een half bosje verse peterselie, - 160 g echte boter, - 4 hardgekookte eieren, - 8 el water, - peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gr. aardappel, nieuwe, 250 gr. boter, gesmolten, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gram aardappel nieuwe, 250 gram boter, gesmolten, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, -4 eieren, -12 plakjes beenham, -500 gr. aardappel, nieuwe, -250 gr. boter, gesmolten, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijke voorjaarssalade. Lekker bij de barbecue maar ook als maaltijd. Ik speel zelf nog wel eens met de hoeveelheden, soms wat meer asperges, soms wat meer aardappel, net waar je meer zin in hebt. Ook de hoeveelheid dressing kan je naar smaak aanpassen. Zeker als je de salade enige tijd van tevoren maakt, trekt de dressing goed in en is een beetje extra wel lekker om de salade smeuig te houden.

INGREDIENTEN

500 gram asperges, 500 gram (vastkokende) aardappelen, 3 eieren, 200 gram beenham, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bieslook, grote eetlepel kappertjes, 2 grote eetlepels mayonaise, 2 grote eetlepels kwark, 1 theelepel grove mosterd, peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

24 verse witte Belgische asperges (6 per persoon) (Limburgse, Mechelse of duinasperges), 4 eieren, 3 eetlepels peterselie, 4 blaadjes platte peterselie, 150 gram geklaarde boter, 150 gram versgepelde grijze garnalen, ½ citroen, Nootmuskaat, Peper, Zout, Water, Indien gewenst voor het maken van aspergebouillon: 2 laurierblaadjes en wat tijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2010
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top