6.105 asperges recepten

  • Eigen recept

Ik ben gek op asperges en ik heb een Heel lekker eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht, Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto)
De dieetportie bevat maar 407 calorieën per persoon.
De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat wel lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan bvb EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

INGREDIENTEN

1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl. (op etiket van het bakje Linessa staat "Friskäse zubereitung light. 0,2% fet" ), 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room in flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel, maar zoooo lekker....

INGREDIENTEN

* 1750 gr. asperge, witte, * 8 stuks eieren, hardgekookte, * 300 gr. ham, * 200 gr. boter, * Nootmuskaat, * Peper, * Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

INGREDIENTEN

* 1.5 kg. asperges, * 0.5 dl. wijn, witte, * 2 varkenshaasjes, * 50 gr. boter, * 200 gr. paddestoelenmelange, * 120 ml. creme fraiche, * Rozemarijn, * Peper, * Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gerechtje dat mooi en lekker is en leuk om te bereiden. Asperges worden opgediend samen met krokant gebakken scampi en frisse tomatenblokjes met basilicum.



Een spetter! Smakelijk!!

INGREDIENTEN

, 6 witte asperges, een klontje boter, 10 grote scampi, 1 kleine tomaat, 4 pijpjes bieslook, 3 blaadjes basilicum, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout naar smaak,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Natuurlijk kent u wel recepten van asperges met ham en een gekookt eitje, asperge / hamrolletjes met alle varianten daarop. Deze keer een niet zo bekend recept voor asperges, maar zeker de moeite van het proberen waard.
Er zijn twee soorten asperges, de witte asperges en de groene asperges. In dit recept worden groene asperges gebruikt omdat deze het voordeel hebben dat het niet nodig is om ze te schillen, dus echt Hollands? "wat je koopt, krijg je ook op je bord.

INGREDIENTEN

500 gram groene asperges (niet al te dikke), 200 gram dun gesneden mager ontbijtspek, 0,5 flesje bier 150 gram bloem, 1 eetlepel aardappelmeel, 1 theelepel kerrie, 1 mespuntje knoflookpoeder.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bereiden, bewaren en invriezen

INGREDIENTEN

Asperges

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De koningin der groenten

INGREDIENTEN

1600 gr. asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Asperges

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mmm!! met beenham en ei

INGREDIENTEN

1 kg dikke asperges, zout, suiker, boter, 1,5 ons beenham, 3 hardgekookte eieren, peterselie, zakje aspergesaus van

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mooie combinatie van asperges, varkensrollade en room.

INGREDIENTEN

1 varkens filetrollade, 2 bosjes groene asperges, 1 pakje frisroom en 1/8 liter slagroom, 1/2 borrelglaasje droge sherry, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze salade is heel bijzonder door het gebruik van de marmelade. Ik maakte deze salade laatst als voorgerecht voor ons leesclubje en iedereen wilde direct het recept.

INGREDIENTEN

1 schaaltje groene aspergetips (AH) (dit zijn hele kleine dunne groene asperges!), 50 gram Parmaham of 4 grote plakken (heel dun gesneden), Fruity Orange Marmelade van Chivers, 50 gram rucola, 50 gram Pecorino of Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, 100 gram zachte jonge geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie, DRESSING:, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 eetlepel mosterd, 1 eetlepel fruity orange marmelade, vers gemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Basisrecept voor het koken van asperges. Dit basisrecept wordt gebruikt in andere recepten.

INGREDIENTEN

500 gr asperges per persoon (met vlees of vis minder, resp. 300 a 400 gr), zout, boter, suiker, bladfoelie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De asperge tijd is weer aangebroken. You love it or you hate it
Ik heb jarenlang asperges gehad uit eigen tuin, daardoor probeerde ik ook eens een wat andere bereidingswijze dan alleen de klassieke Asperges met ham & ei.
De gegrilde smaak van de asperge is totaal anders maar het is een heerlijke afwisseling
Je kunt hiervoor witte asperges gebruiken maar ook groene of een combinatie van beide

INGREDIENTEN

- 750 gram asperges witte en/of groene, - 200 gram gemengde sla, - 200 gram feta verkruimeld, - 100 gram bacon, - 2 appels in plakjes, - 2 lente uitjes in ringetjes, - handvol walnoten, - roerbak olie., , voor de dressing:, - 3 eetl. olijfolie, - 1 eetl. balsamico, - 1 eetl. citroensap, - 1 theel. mosterd, - 1 theel. honing, - zout & peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Altijd handig om dit te weten.

INGREDIENTEN

2 kg witte asperges, 20 gr zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Moet dat niet in elk recept herhaald worden.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is het basisrecept voor het koken van asperges.

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 g zout, 50 g boter

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gemakkelijk, snel en toch apart

INGREDIENTEN

4 x 3 lange dunne asperges-2 pakjes zalm (van de Aldi)- 4 dunne lange sprieten bieslook-zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges na eigen smaak. Met een lekker uitje en champignons.

INGREDIENTEN

500 gr. asperges, 1 ui, 250 gr. champignons, 1 blikje ananas in stukjes, aromat(tuinkruiden).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een hele lekkere (snelle) ovenschotel met asperges uit een pot. Zorg wel dat de asperges goed uitgelekt zijn want er kan nog wat vocht vrijkomen. Dit recept is bedacht door mijn schoonzusje. Het is echt super lekker! Je kunt er gerust mee voor de dag komen als je visite krijgt. Goed voor te bereiden en bij het glaasje wijn vooraf het eten in de oven. En dan.....smullen maar!

INGREDIENTEN

750 gr voorgekookte aardappelplakjes (liefst zelf voorgekookt van iets kruimelige aardappelen) - 1 grote pot dikke asperges - 250 gr boerenham in blokjes - zout, peper - 1 teentje knoflook - 250 ml slagroom - 100 gr geraspte Emmentaler kaas of andere geraspte kaas - boter om de schaal in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1-1 1/2 kg asperges - suiker - zout - gekookt eieren - ham - gesmolten roomboter

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met
kruidenbotersaus en zalm

INGREDIENTEN

1 1/2 kg witte asperges, 1/2 rode peper, 300 g gerookte zalm, 12 kwarteleitjes, 100 g boter, 1 el grove mosterd, 4 el gemengde groene kruiden, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt niet ingewikkeld.

INGREDIENTEN

> verse asperges, > flinke eetlepel boter, > 3 eetlepels zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  •  …
  •  30-60 min.

Het traditionele asperge-gerecht

INGREDIENTEN

1 kg. asperges, zout, 1 tl. suiker, 75 gram boter, 3 hardgekookte eieren, 2 el. gesnipperde peterselie, 100 gram (been)ham, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept van AL PACINO

INGREDIENTEN

1 Bos asperges,1/4 melk,50 gr boter,40 gr bloem,75 gr gruyerkaas,peper en zout,nootemuskaat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- asperges, - eieren, - ham, - peterselie, - kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  …
  •  10-20 min.

Groene asperges, roergebakken met allerlei heerlijks, mmmmmmmmm!

INGREDIENTEN

1000 g. groene asperges (2 busseltjes dus), 1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, een bosje basilicum (15 g.), 50 g. pijnboompitjes, olijfolie, 1 eetl. citroensap, zout, versgemalen peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg asperges. 4 hardgekookte eieren. 150 gr.boter. zout. verse nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker asperges met ei en ham.

INGREDIENTEN

24 asperges, 12 plakken ham naar keuze, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Asperges met mousseline saus

INGREDIENTEN

Asperges voor 4 personen, Voor de mousseline saus:, 1 eetlepel in azijn gekookte geplette peperbollen, 2 eierdooiers, 125 gram boter, 1,5 dl room, gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geen echte borrelhap maar een volwaardig minigerechtje, verschijnsel wat men kent als 'wachtbordje'

INGREDIENTEN

Mooie hespesneden, asperges, 300 gram minder mooie hesp, melkerijboter, bieslook, citroen, olie, mosterd en room, peper en zout, madeira, alufolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Warm krokant hapje voor bij de borrel

INGREDIENTEN

Blikje croissantdeeg18 groene asperges uit de diepvries[bonduelle]9 heel dungesneden plakken rauwe ham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Met een Italiaans tintje

INGREDIENTEN

1 kg asperges, olijfolie extra vierge, verse parmezaanse kaas en parmaham

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pot asperges, 1 blik champignons of 1 bakje verse champignons, 1 ui, 1 ons ontbijtspek, zakje kerriesaus.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 kg witte asperges, 5 lente-uitjes, 3 eetl. olie, 1 kippebouillontablet, 1 eetl. droge sherry, 2 eetl. ketjap, pepr, zout, 100g tauge.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kg asperges, 20 gr zout, 8 eieren, 80 gr boter, Zout, Witte peper uit de molen, Geraspte nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditionele asperges

INGREDIENTEN

Voor 4 personen: 1 1/2 kg asperges, 4 ons aardappelen, 1 ui, 175 gr. roomboter, 1 dl. witte wijn, scheutje azijn, kervel, peterselie, 2 ons bourgondische ham, 4 eieren, zout en peper, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies