4 asperge flamande recepten

Restaurateurs in Vlaanderen en Nederland zijn het niet eens over asperges op Vlaamse wijze. Ook de grote Escoffier was er niet zo duidelijk over. Hetgeen hij als asperges a la flamande beschouwde, herkennen de Nederlanse restaurateurs als een traditioneel Nederlands gerecht waarbij bij de gekookte asperges een halfzacht gekookt ei en gesmolten boter wordt gegeven. Vlaamse restaurateurs zeggen een dergelijk gerecht niet eens te kennen. Bij hun asperges wordt immers altijd warme ham gegeven. En over de aardappeltjes die ook bij de Vlaamse asperges op tafel komen wordt gezwegen.

INGREDIENTEN

1 3/4-2 kilo verse asperges, geschild*zout*2? dl kippen-of groentenbouillon*300 gram gekookte(York)ham, 12 grote plakken*3 eieren, hard gekookt, ragfijn gehakt*750 gram (kriel)aardappeltjes, geschild of geschrapt*ca, 200 gram roomboter*1? eetlepel fijngehakte (blad)peterselie*4 takjes (krul)peterselie voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gr. aardappel, nieuwe, 250 gr. boter, gesmolten, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, 4 eieren, 12 plakjes beenham, 500 gram aardappel nieuwe, 250 gram boter, gesmolten, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

25 asperges, -4 eieren, -12 plakjes beenham, -500 gr. aardappel, nieuwe, -250 gr. boter, gesmolten, -Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies