805 asperge recepten

  • Eigen recept

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 plak gerookte zalm

  • 1 asperge
  • boursin
  • verse bieslook
  • , mayonnaise om te garneren
    •  Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op17-04-2009
    • Multi-cultureel Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Eigen recept

    Het liefst eten ze bij ons elke dag soep. Ik heb dan ook al ontzettend veel soepen in mijn assortiment. Maar als het warm weer is dan heb je niet zoveel trek in warme soep. Daarom kwam ik op het idee om deze Gazpacho te maken van witte asperges. Een heerlijk idee. In tegenstelling van de gewone rode Gazapcho wordt deze soep eerst gekookt omdat de asperges moeten garen.
    Toen ik de soep aan het maken was kwam ik er al proevende achter dat deze warm ook voortreffelijk smaakte.
    De asperge edik die ik hierin heb gebruikt haalt de aspergesmaak nog beter naar boven. In plaats van asperge edik kun je hier eventueel ook witte wijnazijn gebruiken
    De soep is vegetarisch doordat ik gebruik heb gemaakt van groente bouillon. Voor de presentatie heb ik een soepstengel omwikkeld met Serranoham.
    Je kunt dit ook gebruiken als Tapas gerecht. Presenteer het dan in kleine glaasjes of kommetjes.

    INGREDIENTEN

    1 kg witte asperges, , , 1.5 liter groentebouillon, 4 el goede olijfolie, 4 el asperge edik (witte wijnazijn), 2 tenen knoflook, 200 gram creme fraiche, evt. peper en zout naar smaak

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op10-06-2014
    • Spaans
    •  20-30 min.

    Asperge in en bedje van bladerdeeg

    INGREDIENTEN

    1 pond witte asperge, 8 plakjes bladerdeeg, 1 ons gegrilde achterham, 4 eiren, 1 potje zure room, 4 eetlepels dille gehakt, 150m gram geraspte kaas

    •  Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op05-05-2002
    • Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Eigen recept
    INGREDIENTEN

    400 g achterham uit blik, in blokjes gesneden (of ham van eigen keuze), 250 g kleine asperges uit pot, uitgelekt (bewaar vocht) en verder asperges in niet te kleine stukjes gesneden (of verse gekookte asperges), 50 g geraspt Cheddarkaas (voor boven-op), peterselie voor garnering, , VOOR KAASSAUS, 500 ml vocht van asperges, aangevuld met melk, 50 g bloem, 35 g margarine, 1 t mosterdpoeder, zout, peper, 1 kleine ui, geraspt, 200 g geraspt Cheddarkaas, peterselie, fijn, 3 eieren met geel en wit gescheiden

    •  Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op08-02-2007
    • Afrikaans Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    Asperge ragout met gerookte zalm.Ontzettend lekker.

    INGREDIENTEN

    250 gram gekookte asperges, 50 gram boter, 60 gram bloem, 50 gram gesnipperde ui, 500 ml asperge bouillon., nootmuskaat, peper en zout, 200 gram gerookte zalm, aroma, room., evt toevoegen b.v. prei, wortel, bieslook, 4 ragoutbakjes

    •  Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op02-08-2005
    • Nederlands Voorgerecht
    •  10-20 min.

    Voorjaarsragout met asperges

    INGREDIENTEN

    400 gram rijst,pond asperges,2 zakjes asperge- of hollandaise saus, 4 eieren, 50 gram boter, 2 dl. slagroom, 150 gram beenham, zout.

    •  Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op08-09-2007
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Eigen recept

    Een stamppotje om rustig aan de heftige asperge smaak te wennen.
    Het liefs natuurlijk met verse asperge, maar bij gebrek daar aan voldoet uit en potje natuurlijk ook voor een keer.

    INGREDIENTEN

    2 grote kruimige aardappels, 125 gram (schoon gemaakte) asperge, 100 gram geraspte kaas en een klein klontje boter., , Mocht je gebruik maken van asperges uit een potje, giet dan het sap weg en gebruik een beetje water uit de kraan daar voor in de plaats. Dit in verband met het zout in het sap., , Voor 1 kindje kun je de helft gebruiken, of een portie invriezen.

    •  Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op22-03-2010
    • Kinderkeuken Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Eigen recept

    Een heerlijk romig amuse soepje

    INGREDIENTEN

    500 gr apserges, kippenboulionblokje,peper,zout,bieslook, flesje kookroom

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op08-05-2009
    •  …
    •  30-60 min.
    • Eigen recept

    Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/

    INGREDIENTEN

    50 gr. boter, 60 gr. bloem, 3 dl. Kippenbouillon, 150 gr. gekookte asperge stukjes, 1 eidooier, 2 el room, gehakte peterselie, kerriepoeder, zout, 2 eiwit, paneermeel, ketoembar, peper, nootmuskaat, dragon

    •  Voorgerecht
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op28-11-2013
    • Nederlands Voorgerecht
    •  60-120 min.
    INGREDIENTEN

    200 gram witte asperges, 200 gram groene asperges, 1 vlokje boter, beetje suiker, 100 gram gekookte ham, 2 el paneermeel, 200 gram kwark, 200 gram verse roomkaas, 3 eieren, 1 el gehakte peterselie, 1 el bieslookrolletjes, 3 el geraspte Goudse kaas, 100 gram fetakaas, 1 schaaltje tuinkers, zout en witte peper, , voor het deeg:, 260 gram bloem, 80 gram boter, 1 ei, nootmuskaat, zout en witte peper,

    •  …
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op31-05-2012
    •  …
    •  60-120 min.

    Overheerlijk asperge eten

    INGREDIENTEN

    500 gram asperge,2ons boerenham,3 eieren,2 lepels mayonaise, peterselie

    •  Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op09-05-2003
    • Frans Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Eigen recept

    Heerlijke ham/eis saus bij asperges

    INGREDIENTEN

    50 gram roomboter ongezouten, 1 volle eetlepel bloem, 1/2 klein potje creme fraiche, 1 hardgekookt ei, 50 gram ham, 1/2 bouilliontablet, bieslook, aspergevocht

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op20-05-2009
    • Nederlands
    •  0-10 min.

    Roerbakschotel met asperges

    INGREDIENTEN

    20 asperges; 450 gr. mini krieltjes; 2 sjalotjes; 300 gr. achterham; 2,5 dl. slagroom; 2 eetl. bieslook; 2 eetl. peterselie; 2 eetl. olijfolie; zout en peper.

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op06-01-2003
    • Nederlands
    •  30-60 min.

    Een andere manier van asperge bereiden. Het smaak heerlijk als bij- en als voorgerecht.
    Met een plukje saffraan erbij maak je het nog lekkerder.

    INGREDIENTEN

    *1 pond asperges, *1 liter kippenbouillon of bouillon van de *schillen van de asperges, *2 eetlepels olijfolie, *60 gram fijngehakte ui, *300 gram aborio rijst, *125 ml witte wijn, *75 gram boter, *115 gram vers gemalen parmenzaanse kaas,

    •  Bijgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op01-06-2000
    • Italiaans Bijgerecht
    •  30-60 min.

    Uit de BK Wokarang: Asperge met reuzengarnalen (ism Joep en Gre Geurts)

    INGREDIENTEN

    200 gr geschilde asperge, in stukjes van 2 cm gesneden, 1 kleine rode ui gesnippert, 10 reuzengarnalen, theelepel bouillon poeder, klein scheutje ketjap

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op16-12-2013
    • Thais
    •  10-20 min.

    Romige asperge soep

    INGREDIENTEN

    *1/2 kg asperges;*1 ui;*1 eetl boter;*3/4 ltr kippen- of kruidenbouillon;*1 aardappel;*1/4 ltr slagroom;*takje thijm;*zout en vers gemalen peper

    •  …
    •  60-120 min.
    • Geplaatst op08-10-1999
    • Internationaal
    •  60-120 min.

    Vele taarten (en meerdere hetzelfde) op smulweb, maar geen een met mosterd!

    INGREDIENTEN

    4 plakjes bladerdeeg of 1 pak deegmix voor een quiche, 500 gram witte asperges, 3 of 4 eieren, 1 flinke eetlepel (Zaanse) mosterd, 50 gram geraspte kaas, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), peper en zout. Eventueel vleugje nootmuskaat en gekookte ham naar believe -de taart is dan niet meer vegetarisch!, i.p.v. mosterd kan je ook 50 gram zalm toevoegen en 1 eetlepel fijngeknipte dille en met dille garneren-.

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op15-06-2002
    • Nederlands
    •  30-60 min.

    Asperge: de Koningin van de groenten

    INGREDIENTEN

    1 kg asperges, 3 hardgekookte eieren, 0,5 bakje roomkaas met uitjes en chalotjes(cantadou), 1 dl room-cullinair, scheutje witte wijn, maizena, nootmuskaat, peper, zout,

    •  Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op02-05-2000
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  20-30 min.
    • Eigen recept

    Ik ben gek op asperges en ik heb een heel lekker, eenvoudig en snel klaar te maken recept. Bovendien is het een Slank gerecht. Dit is een dieet portie voor 2 personen. Ben je NIET op dieet dan zou je eventueel meer aardappeltjes en gerookte zalm kunnen toevoegen nemen maar geloof me je hebt een bord vol met de dieet portie. (zie foto)
    De dieetportie bevat maar 407 calorieen per persoon.
    De roomsaus is vrij veel maar wij vinden dat lekker. Mocht je NIET zoveel saus willen neem dan EEN HALF bakje Linesse (de rest kan je bvb als broodbeleg nemen, heerlijk met wat verse bieslook er over)

    INGREDIENTEN

    1 bakje Linesse 6% (AH of andere supermarkt) OF Linessa van de Lidl., 200 ml Blueband kookroom light (of ander merk light room uit flesje), 500 gram asperges, 200 gram krieltjes, 150 gram gerookte zalm, Verse peterselie., Vers gemalen peper, Eventueel wat zout naar smaak.

    •  Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op09-05-2009
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    Voorgerecht WW 2003 3 points pp

    INGREDIENTEN

    400 gr asperges uit blik, 4 sneetjes rauwe ham (4x40 gram), 1 potje magere yoghurt, 4 koffielepels mayonaisse 40% v.g., mosterd, peper en zout.,

    •  Voorgerecht
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op27-03-2003
    • Internationaal Voorgerecht
    •  0-10 min.
    • Eigen recept

    Het is weer de hoogste tijd voor asperges. Wat dacht je van deze gevulde aspergesoep met bladspinazie en cranberries.

    INGREDIENTEN

    1 kg witte asperges , zout, 40 g boter, 25 g bloem, 750 ml asperge-kookwater, 50 ml witte wijn, 250 ml slagroom, peper, 1 snufje nootmuskaat, 100 g bladspinazie, 50 g gedroogde cranberries

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op06-04-2009
    •  …
    •  20-30 min.


    INGREDIENTEN

    * 2 kg asperges, * 25 gr zout, * 500 gr gekookte ham, * 8 eieren, Voor de saus:, Voor de saus:, * 100 gr asperges, * 1/2 dl koksroom, * 1 eetlepel creme fraiche, *1/2 dl droge witte wijn, * 1/2 dl aspergevocht (zie bereiding), * 100 gr boter, * peper en zout, * cayennepeper, ,

    •  Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op03-10-2004
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Eigen recept
    INGREDIENTEN

    8 coquilles, 8 plakjes Coppa, 8 mini asperges (groene), 1 bosje asperges (groene), 1 ui, bloem, peper/zout, 1 glas witte wijn, 1 liter groentebouillon

    •  Voorgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op28-07-2009
    • Voorgerecht
    •  30-60 min.

    Weer eens wat anders

    INGREDIENTEN

    500 gram asperges., 3 eetlepels en 100 gram bloem., zout en versgemalen peper., 1 eiwit., 1 bosuitje., 4 eetlepels chinese sojasaus., 1 eetlepel sesamolie., 1 eetlepel japanse rijstazijn., 1 theelepel suiker., olie om te frituren., (eventueel is er in de toko speciaal tepurabeslag te koop)

    •  Voorgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op24-04-2002
    • Aziatisch Voorgerecht
    •  30-60 min.
    • Eigen recept

    Heerlijke saus voor over de asperges en de bij geserveerde krieltjes.

    INGREDIENTEN

    125 gr. slagroom, 70 gr. roomboter, Witte wijn (een scheut), sap van halve citroen, poedersuiker, zout

    •  …
    •  0-10 min.
    • Geplaatst op26-05-2012
    • Frans
    •  0-10 min.

    Lekkere zomerse salade met groente én fruit.

    INGREDIENTEN

    250 gr. witte asperges, 250 gr. groene asperges, 1 gepelde, in kleine stukjes en van vel ontdane sinaasappel, 150 gr. taro (bladgroente), 4 takjes peterselie, 2 middelgrote tomaten, 1 thl. (groene) mosterd, 2 el. witte wijnazijn, 4 el. olie, 1/8 l. slagroom, 1el. tomatenketchup, 1 el. madera, 1 el. citroensap, zout & peper

    •  …
    •  120 min. <
    • Geplaatst op21-10-2007
    • Nederlands
    •  120 min. <

    HET IS BIJNA WEER ZOVER.DAT WORDT WEER ZES WEKEN GENIETEN.

    INGREDIENTEN

    , , , 3 plakjes bladerdeeg 500 gram asperges, 3 eieren 1 eetlepel Zaanse mosterd, 50 gram geraspte jong belegen kaas 1 bekertje creme fraiche (125 ml), peper en zout, , , , , ,

    •  Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op11-04-2004
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    INGREDIENTEN

    20 sneetjes ontkorste volkorenbrood - 100 gram zachte boter - 350 gram uitgelekte asperges - zout - zwarte peper - Voor garnering : schijfjes citroen - kruidenbloemen

    •  …
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op12-10-2004
    • Nederlands
    •  10-20 min.

    Heerlijk eenvoudig koud gerecht met 2 heerlijke dipsausen

    INGREDIENTEN

    -1 kg gekookte asperges, TOMATENDIPSAUS:, -1 blikje tomatenpuree, -2 eetlepels sour cream, -1 th lepel suiker; kruidenazijn, -1 dl aspergekooknat, SINAASAPPELDIPSAUS:, -1/8 l ongezoete slagroom, -1 eierdooier, -1 eetlepel sinaasappelsap, -1 th lepel gemberpoeder, -1 mespuntje zout, -2 th lepels suiker

    •  Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op21-03-2003
    • Belgisch Voorgerecht
    •  10-20 min.
    INGREDIENTEN

    3 grote aardappelen, 3 dl koffieroom, 2 blikken asperges, 3 eieren, 300 gram shoarmavlees, 1 eetlepel olijfolie

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op28-02-2003
    •  …
    •  30-60 min.
    INGREDIENTEN

    - 1 bos groene asperges, - 1 teentje knoflook, - 100 gram Parmezaanse kaas, - 3 el pijnboompitten, - ongeveer 150 ml extra vergine olijfolie, - citroensap, - 400 gram lintpasta (linguine, tagliatelle)

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op30-05-2010
    •  …
    •  20-30 min.
    INGREDIENTEN

    3 plakjes bladerdeeg, 500 gram asperges, 3 eieren, 1 eetl.zaanse mosterd, 50 gram jong belegen geraspte kaas, 1 bekertje creme fraiche(125 ml), peper en zout.,

    •  Hoofdgerecht
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op20-09-1999
    • Multi-cultureel Hoofdgerecht
    •  30-60 min.

    Vegetarisch,voor 4 personen van "vifke"

    INGREDIENTEN

    2 pakjes asperges (wit of groen), , 4 blaadjes brickdeeg, , 4 eetlepels water, , citroensap, , eigeel, , solo, , kervel,

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op24-04-2002
    •  …
    •  20-30 min.
    INGREDIENTEN

    2 pakjes asperges (wit of groen), , 4 blaadjes brickdeeg, , 4 eetlepels water, , citroensap, , eigeel, , boter, , kervel,

    •  Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op11-03-2002
    • Belgisch Voorgerecht
    •  20-30 min.

    Erg lekker en ziet er mooi uit

    Je kunt het als hoofd- of voorgerecht maken.

    I.p.v. tuinboontjes kun je ook erwtjes gebruiken

    INGREDIENTEN

    8 mooie asperge`s, Ongeveer 20 tuinboontjes uit de diepvries., Rucola, Peterselie, Raspt van 1 citroen, 1/2 ui gesnipperd, 1 bakje oesterzwammen in stukken gescheurd, Olijfolie, Klontje boter, Notenolie, balsamico, Peper en zout, Mooie dunne stukjes parmezaansekaas

    •  …
    •  30-60 min.
    • Geplaatst op03-07-2013
    • Nederlands
    •  30-60 min.
    • Eigen recept

    Een goed gevulde maaltijdsalade met een verrassende combinatie van verse ingredienten. Snel en lekker met brood.

    INGREDIENTEN

    - 500 gr. Asperges, - 2 hard gekookte Eieren, - 1 eetrijpe Mango, - 1 eetrijpe Avocado, - 150 gr. blokjes Ham, - 75 gr. Sellery salade, - 75 gr. Krabsalade, - 1 bol Mozzarella, - 1 eetlepel Mayonaise, - 1 half zakje Aspergesaus (Knorr kant en klaar), - Zout naar smaak, - Basilicumblaadjes naar smaak, - Rucola (of andere slasoort naar eigen smaak)

    •  …
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op19-06-2013
    • Nederlands
    •  20-30 min.
    INGREDIENTEN

    300g asperges, 300ml kippenbouillon, 50g boter in stukjes, 4 velletjes gelatine, bosje peterselie, sjalotje, 2 stengels bleekselderij, tuinkers, 2 handen spinazie, peper en zout

    •  Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op23-05-2011
    • Nederlands Voorgerecht
    •  10-20 min.

    Hoofdgerecht met vlees voor 4 personen

    INGREDIENTEN

    ? 2 schaaltjes AH Geschilde Asperges ( a350 g), ? 1 duopak krieltjes(700 g AH), ? 100 g zachte geienkaas (bijv. Betinne blanc), ? 50 g boter, ? 200 g beenham (vleeswaar)

    •  Hoofdgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op28-04-2004
    • Nederlands Hoofdgerecht
    •  10-20 min.

    Vooral de presentatie is bijzonder en de mierikswortel geeft er wat pit aan!

    INGREDIENTEN

    Asperges (1/2 kg) 200 gram gerookte zalm, twee gekookte eitjes, beetje peterselie, preigroen, mierikswortel, peper en zout, beetje zure room.

    •  Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Geplaatst op06-03-2002
    • Belgisch Voorgerecht
    •  20-30 min.
    • Eigen recept

    Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op:' http://www.aspergecentrum.nl/'

    INGREDIENTEN

    300 gr. gekookte aspergepunten, 50 gr. boter, 4 sneden casinobrood, 2 eierdooiers, 3 el. lauw water, 2 el. stijfgeklopte slagroom, zout en peper, citroensap, slabladeren, 100 gr. rauwe of gekookte ham, gehakte peterselie

    •  Voorgerecht
    •  10-20 min.
    • Geplaatst op28-11-2013
    • Nederlands Voorgerecht
    •  10-20 min.
    Meest bekeken

    Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

    Wok je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Suggesties kookboeken
    Suggesties kookgroepen

    Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

    Top
    Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

    Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

    Om verder te gaan naar de website,
    verzoeken wij u om akkoord te geven.

    Gaat u hiermee akkoord?

    Ja, ik accepteer de cookies