343 artisjok recepten

Artisjok is gemakelijk te koken en het eten is een bijzondere belevenis!

INGREDIENTEN

2 artisjokken *, water *, een snufje zout *, 1 eetl. mayonaise *, 1 eetl. citroensap *, 1 eetl. azijn .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Het allerlekkkerste sausje voor bij bij de artisjokken!

INGREDIENTEN

2 grote (Normandische) artisjokken, Vinaigrette: Balsamico-azijn, olijfolie, sjalotjes, mosterd (grove), (citroen)mayonaise, peper, zout, verse peterselie en bieslook.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren.

Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram risottorijst, 1 blik artisjokken of artisjokharten, 1 sjalotje, 1 el olijfolie, 600 ml kippen- of groentebouillon, 50 gram boter, 50 gram geraspte Parmezaan, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Klassieker. Als je van artisjok houdt een heerlijk en ook niet te versmaden, eenvoudig voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 artisjokken, 1 tl zout, een scheutje frambozenazijn, 2 el olijfolie, 1 uitgeperste knoflookteen, versgemalen peper, 1 tl scherpe franse mosterd, selderiezout naar smaak, 2 el frambozenazijn.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudige, orginele pasta

INGREDIENTEN

Pasta schelpjes, 1 blik artisjokken, een pot zwarte olijven, 1 rode ui, je favoriete tomatensaus (bijvoorbeeld tomatensaus met basilicum)en een beetje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 200 g Gorgonzola, 9 artisjokbodems, 4 lepels olijfolie, peper, knoflook, peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 artisjokken, peper, zout, 5 lepels sherry-azijn, 3 lepels citroensap, 1 theelepel Dijonmosterd, 1.5 dl olijfolie, 3 lepels kervelblad

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300gr Rundvlees reepjes, 1 blik Artisjokharten, 1 zak Tortellini, 50 gr Gorgonzola of andere blauwaderige romige kaas, 1 bekertje crème fraiche, peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 artisjokken, * 3 el extra vergine olijfolie, * 50 g walnoten, * 1 klein bosje bieslook, * 1 tl wijnazijn, * 1 tl fijne mosterd, * 1 citroen, * zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een chic begin voor een etentje.

INGREDIENTEN

4 artisjokken, 3 el azijn, 3 bosuitjes, 350 gram champignons, 2 el boter of margarine, 1 pakje Boursin (80gr), 2 dl gezeefde tomaten (pak), 50 gr achterham, 50 gr geraspte oude kaas, 1/2 tl suiker, zout, peper, 1 takje peterselie

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 zalmforelfilets van 200 g, 20 groene asperges, 4 artisjokken, 2 raapjes, 1 eetlepel bloem, sap van 1 citroen, olie, 1 tomaat, 2 fijngesneden sjalotten, 5 cl Riesling, 5 cl room, 100 g boter, 8 schijfjes truffel, peper en zout, , als garnituur:steeltjes bieslook, fijne reepjes rode kool, gehakte peterselie

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2001
  • Internationaal Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 artisjokharten (blik a 400 g), 8 cherrytomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1/2 zakje veldsla, 16 plakjes rosbief,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2012
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Artisjokhartjes met cantharel in een knoflook-paprikamarinade.

INGREDIENTEN

200 gram artisjokharten (uitgelekt) 250 gr. cantharellen, 1/2 rode parika, 2 bosuitjes, zakje veldsla, pietsie balsemicoazijn en 1 el. pijnboompitten. Voor de marinade: 1 dl. olijfolie, sap van 1 uitgeperste citroen en wat rasp van de schil, 2 t.l. suiker, 1tl. zout, 1 tl mosterdzaad, 1 tl. basilicum, 2 teentjes knoflook uit de knijper, ietsje peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

[voor de bodem:], 175 gram bloem, 100 gram boter (of harde margarine), zout, 1/2 - 3/4 dl. water, [voor de vulling:], 1 blikje artichokkenharten (a 170 gr), uitgelekt en grof gehakt, 115 gram bacon OF gedroogde tomaat, in stukjes gehakt, 1 kleine ui, in stukjes gehakt, 1 bosje lente-uitjes, in stukjes gehakt, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1 rode paprika, in dunne reepjes van ongeveer 2,5 cm gehakt, 1 a 2 takjes verse peterselie, in stukjes gehakt, 3 theelepels gehakte verse basilicum, 1 cup gemalen zwitserse kaas, 1/2 cup parmesaanse kaas, 3 grote eieren., 1 theelepel franse mosterd, 1/4 cup craime fraiche, 1/2 cup slagroom, 1/4 theelepel nootmuskaat, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Frisse salade van artisjokbodems; eigen bedenksel en lekker bij pastagerechten.

INGREDIENTEN

* 1 blikje artisjokbodems, * ong. 8-10 schijfjes chorizo, * olijfolie, * scheutje azijn, * tl citroensap, * halve gesnipperde ui, * 1 teen knoflook, * peper en zout, * basilicum, * peterselie, * parmezaanse kaas, * (evt.)bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gram lamsbout zonder bot, 2 blikken artisjokken (à 185 Gr.), 1 el citroensap, 2 tenen knoflook, 3 el olijfolie, 15 gram verse basilicum, 1 dl droge witte wijn, Zout/peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, ? 8 artisjokharten (blik a 400 g), ? 8 cherrytomaten (bakje a 250 g), ? 2 eetlepels pijnboompitten, ? 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum (fles a 250 ml), ? 2 eetlepels witte wijnazijn, ? 1/2 zakje veldsla (a 75 g), ? 16 plakjes rosbief (vleeswaren, ca. 150 g, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke groente

INGREDIENTEN

, , 4 artisjokken, , 1 lp citoensap, , 150 gr oud wit brood, , 50 gr geraspte parmezaanse kaas, , 25 gr geraspte pecorino, , 1 teentje knoflook, , 2 lp gesneden peterselie, , 2 eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voorgerecht voor 4 personen., , 8 artisjokharten (blik a 400 gram), 8 cherrytomaatjes (bakje a 250 gram), 2 eetlepels pijnboompitten, 3 eetlepels olijfolie met basilicum, 2 eetlepels witte wijnazijn, ? Zakje veldsla (a 75 gram), 16 plakjes rosbief (vleeswaar circa 150 gram).,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

4 artisjokken, 2 1/2 el versgeperst citroensap, zout, 6 el olijfolie extra vierge (C1000), 1 teentje knoflook, gepeld, 1 tl (Dijon)mosterd, versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 bl bladerdeeg (diepvries), 1 st makreel (gerookt), 50 gr champignons, naar smaak 1 eetlepel citroensap, 4 tomaten, 400 gram artisjokhartjes, 40 gr parmezaanse/pecorino kaas, 2 etelepels paneermeel, 2 takjes peterselie, 2 eieren 2 eetlepls melk, naar smaak zout, naar smaak peper, naar smaak tabasco. 1 tl oregano.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

P.p. 1 flinke artichok, bekertje room, witte wijnazijn, mosterd (franse)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mezze van de Middellandse Zee, voor circa 25 stuks

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 1 theel mosterdpoeder, zout, zwarte peper, 250 gr boter of margarine, 250 gr Emmentaler kaas, geraspt, 2 grote eierdooiers, , Vulling, 1,5 eetl boter, 1 middelgrote ui, fijngehakt, ca 400 gr artisjokharten (blik), uitgelekt en gemarineerd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 12 zongedroogde halve tomaten in olijfolie (blik), uitgelekt en fijngehakt, 1/2 - 1 eetl vers gehakte basilicum, 1/2 eetl vers gehakte tijm, 100 gr ricotta kaas, 2,5 - 3 dl room of creme fraiche, 2 eieren, 100 gr Emmentaler kaas, geraspt, 35 gr geraspte Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Mediterraan
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 blik artisjokbodems, 2 teentjes look, 2 eetlepels pijnboompitjes, wat Alpro Soja Cuisine, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1 eetlepel bieslook, 1 Frans brood.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Grote artisjokken zout laurier eieren
rode ui peterselie
citroen eidooier Dijonmosterd worcestersaus slaolie

INGREDIENTEN

4 grote artisjokken zout 2 blaadjes laurier 4 eieren, 1 rode ui 4 takjes peterselie, Mayonaise, 1 citroen 1 eidooier 1 tl Dijonmosterd zout worcestersaus 250 ml slaolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2011
  • Argentijns Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Erg eenvoudige maar zeer smaakvolle maaltijd

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, blik artisjokken (uitgelekt), 200 g parmaham, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 100 g parmesaanse kaas geschaafd, olijfolie, flinke bos peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Salade met artisjok en sinaasappel en een mosterd-kummeldressing

INGREDIENTEN

Voor de salade:, Artisjokken, Baby romainesla/ijsbergsla, Sinaasappel, , Voor de dressing:, (Olijf)olie, Witte balsamicoazijn, Beetje sinaasappelsap, Mosterd, Kummel (karwijzaad), Zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  •  
  •  0-10 min.


INGREDIENTEN

1/2 portiepizzadeeg, niet uitgerold - 6 plakjes prosciutto (Italiaanse ham), overdwars gesneden in reepjes van 2 cm - 6 artisjokharten, in vieren - 100 g bocconcini, in plakjes. Pesto : 1 kop verse basilicumblaadjes - 1/4 kop pijnpitten - 2 teentjes knoflook - 1/4 kop cheddar, verkruimeld - 80 ml olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Per portie: 440 kcal, 20 gr. eiwit, 9 gr. verzadigd vet, 5 gr. onverzadigd vet, 58 gr. koolhydraten.

INGREDIENTEN

1 pak pizzadeeg en tomatensaus (koelvers), 100 gram champignons in plakjes, 1 gele paprika, in repen, 1 blik artisjokharten, uitgelekt en in stukken, 1 eetlepel italiaanse kruiden, 75 gram geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.




INGREDIENTEN

1 lamsbout van ca 600 gr in 4 stukken, 12 artisjokharten op olie, 4 eetl olijfolie, 100 ml lamsfond, 250 gr cherrytomaten, 4 knoflookteentjes, geplet, 1 takje tijm, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker lunch of voorgerecht.

INGREDIENTEN

100 gr. gerookt ontbijtspek in plakjes of reepjes.2 blikjes artisjokharten,3 eetlepels olijfolie,1 teentje knoflook, 1 theelepel gedroogde thym of 3 takjes vers. versgemalen peper en eventueel wat zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

De pizzabodem wordt bestreken met tomatensaus en wat sambal. Lekker met de komkommersalade met tomaat en oregano

INGREDIENTEN

1 blikje kant-en-klaar pizzadeeg(Danerolles); ca. 1? dl gezeefde tomaten; 2-3 theelepels sambal; (cayenne)peper; 2 theelepels oregano; 1 bolletje mozzarella; 1 klein blikje artisjokharten; 100 gram geraspte belegen kaas, , Voor 4 personen. Verdubbel de hoeveelheden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Verse artisjok of blik en verse krab of blik

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-06-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 verse artisjok, 1 dessertlepel mayonaise, 1 dessertlepel volle yoghurt, 1 dessertlepel groene pesto, citroensap

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.

Amuse

INGREDIENTEN

2 kg. rijpe tomaten - 1 artisjok - 2 grote sjalotten - 2 dl. olijfolie - 1 teentje knoflook - dragon - basilicum - gladde peterselie - 3 blaadjes gelatine - 1/2 l. room - scheutje balsamico-azijn - 1 citroen - peper - zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg *, 300 gram spinazie *, 1 laurierblad *, 1 eetlepel arrowroot (opgelost in 3 eetlepels sojamelk) *, 250 gram artisjok (gesneden) *, 70 gram olijven (zwart, ontpit) *, zeezout *, paprika *, cayennepeper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 artisjok, , voor het sausje:, 1 eetl. olie -, ? eetl. azijn -, 1 eetl. mosterd -, 1 teen uitgeperste knoflook of 2 theelepels knoflookpoeder -, , , voor de salade:, 1 rode paprika -, 2 tomaten -, feta en olijven (hoeveelheid naar keuze) -, sausje van olie en azijn, peper en basilicum (bij de artisjok dan een andere variant gebruiken).,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g), 4 eieren, 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 bekertje slagroom (125 ml), 1 mespunt nootmuskaat, 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt, 1 zak spinazie (300 g), 1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies