Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

14 arroz pollo recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Spaanse kip met rijst

INGREDIENTEN

8 kipkarbonades of drumsticks, 3 eetlepels olijfolie, 1 ui, fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 200 gr rijst (geen snelkookrijst), 2 rode pepers, in ringen gesneden, 1 blik tomatenblokjes, 1 blik zwarte of kidneybonen, 1 klein blikje maiskorrels, uitgelekt, 1 dl kippenbouillon (blokje), 2 eetlepels verse koriander, gehakt, 1 avocado, in plakken gesneden ter garnering, enkele blaadjes koriander en zure room ter garnering, zout naar smaak, 2 theelepels gedroogde pepertjes, gehakt, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels chilipoeder, 2 theelepels zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een veel voorkomend gerecht in Latijns America, elke land, streek heeft zo zijn variaties. Dit is dus slechts een van de vele mogelijke varianten. Ik maak het vrij vaak, zo doordeweeks, maar ook voor bezoek, altijd een hit en gemakkelijk voor een groot gezelschap te bereiden.

INGREDIENTEN

2 kippenpoten of 4 drumsticks, 3-4 sausijzen, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 paprika`s, 400 g blik tomatenblokjes, 1/2 glas droge witte wijn of bier, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel paprika, 1 theelepel kurkuma, 1 laurierblad, 2 teentjes knoflook, chilipeper naar wens, zout en peper, 300 g rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2012
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 2 teentjes knoflook -, 300 gram diepvries doperwtjes -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek, in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes -, 1 liter water -, 400 gram rijst, geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met rijst

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 200 gr. chorizo in plakjes gesneden, 2 uien, 2 t. knoflook, saffraan, kippebouillontbl.,boter, olie, 1 pak droogkokende rijst(geen snelkookrijst), 250 gr. doperwtjes,2 rode paprika`s.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500g.Kippenpoten, 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 1/2 theel. pikante paprikapoeder, peper uit de molen, zout, 50g. boter, 150g. in blokjes gesneden mager rookspek, 2 middelgrote gesnipperde uien, 300g. droogkokende rijst, 250g.gepelde tomaten zonder zaad, 1/2l. kippenbouillon, soja, aroma, 4 eetl. fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees, 1 kip, 1 ui, 2 tomaten, 1 takje peterselie, 1 takje selderij, 1 pond rijst, 2,5 ons spercieboontjes, handjevol kappertjes, chorizo, naar smaak, van tevoren gebakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 1 a 2 teentjes knoflook -, 300 gram diepvries doperwtjes -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes -, 1 liter water -, 400 gram rijst geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst met kip voor 8 personen

INGREDIENTEN

1 kilo kip (poten, vleugeltjes of borst naar verkiezing), 3 paprika's, 3 grote uien, djintan (om de kip rijkelijk te bestrooien), citroen of azijn, peper en zout, tabasco, zoute soja, 2 bouillontabletten, 1 groot blik tomatenpuree, 8 kopjes rijst, boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ca; 1? kg kipdelen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 300 gr diepvries doperwtjes, 4 el olijfolie, 150 gr mager rookspek in blokjes, zout, versgemalen peper, 1 el paprikapoeder, 1 blik gepelde tomatenblokjes, 1 l water, 400 gr rijst (geen snelkookrijst), fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1.2 kilo kipdelen -, 2 flinke uien -, 1 tot 2 teentjes knoflook -, 300 gram doperwtjes diepvries -, 4 eetlepels olijfolie -, 150 gram mager rookspek in blokjes -, zout en versgemalen peper -, 1 eetlepel paprikapoeder -, 1 blik gepelde tomaten in blokjes a 400 gram -, 1 liter water -, 400 gram rijst geen snelkookrijst -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie om te bestrooien, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 braadkip, zout, peper, 8 eetlepels olie, 1 eetlepel boter, 2 glazen sherry, 1 eetlepel tomatenpuree, 12 gevulde olijven, 1 ui, 300 gr rijst, 6 dl bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 in stukken gesneden maiskip, olijfolie, 1 groene paprika in blokjes, 1 gehakte ui, 2 gehakte tenen knoflook, 3 kleingesneden tomaten zonder zaadjes, een klein plukje saffraan, 300 gr rondkorrelige rijst toe, scheut witte wijn, 1 liter magere kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Circa 1,5 kg kipdelen, 2 flinke uien, 1 tot 2 teentjes knoflook, 300 g doperwtjes (diepvries), 4 eetl. olijfolie, 150 g mager rookspek, in blokjes, zout en versgemalen peper, 1 eetl. paprikapoeder, 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g), 1 l. water, 400 g rijst (geen snelkookrijst), fijngehakte peterselie om te bestrooien,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top