Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Arroz doce recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Portugese rijstpudding

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 sinaasappel, 200 gram dessertrijst, snufje zout, 1 liter volle melk, 1 kaneelstokje, 100 gram suiker, 1 eetlepel boter, 2 eierdooiers, kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit is Portugees voor zoete rijst, een simpel snel klaar te maken recept. In Portugal heeft bijna ieder restaurant dit op de menu-kaart staan.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 4 eetl. rijst, 6 eetl. suiker, 4 st. eieren, citroenschil, kaneel,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  • Portugees Nagerecht
  •  10-20 min.

Een traditioneel Portugees nagerecht en lekker.

INGREDIENTEN

250 gr. rijst. (ik gebruik rondkorrelrijst)., 3/4 l.olle melk., 150 gr. suiker., 2 stukjes citroenschil., 3 eidooiers., 1/2glas port., gemalen kaneel.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk of soja, 1 vanillestokje, zout, 50 gram rijst, 100 gram suiker, 14 gram gelatine, 1/4 liter slagroom, 2 eiwitten, 100 gram gepelde amandelen, 2 eetlepels Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Vroeger onder de rijke families van Portugal een verplichte aanwezigheid op feestdagen. Vandaar de bijnaam €arroz-de-festa€. En nog steeds, geen kerstavond in Portugal zonder arroz doce. Dit nagerecht staat standaard op tafel. Zoals van alle traditionele Portugese gerechten, bestaan ook hier vele varianten van. Elke familie maakt het net even anders. Met of zonder eidooiers, gewone melk of gecondenseerde melk, etc€ Hier volgt een van die varianten. Liefhebber van dit gerecht? Experimenteer de volgende keer dan en probeer een andere variant!

INGREDIENTEN

250 gram rijst (Carolino of dessertrijst), 750 ml melk, 250 gram suiker, 3 eidooiers, eetlepel boter, schil van 1 citroen, kaneelstokje, Kaneelpoeder, snufje zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Een fantastische Portugese schotel met als basis rijst, koriander, veel vocht en heerlijke vis (bij voorkeur zeeduivel).

INGREDIENTEN

Vis: liefst zeeduivel (die engerd), maar dat is lang niet altijd verkrijgbaar, dus andere stukken vis kunnen ook, wel witvis! Reken een 150-200 gram p.p. De vis in flinke brokken., Grote garnalen zoals tiger shrimp, met kop en staart, 2 3 p.p., Eventueel een kipfilet erbij (is lekkere combinatie), 4-5 volle lepels olijfolie, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, Flinke bos verse koriander, Paar takjes peterselie, Glas witte droge wijn, Visbouillon, of kippenbouillon, of combinatie (experimenteren naar eigen voorkeur), Zout en veel verse peper, Pimento doce, zoete paprikapoeder, 2 eetlepels,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top