1. Home
  2. Recepten
  3. Arroz Doce

Arroz doce recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Arroz Doce

Portugese rijstpudding

INGREDIENTEN

1 citroen 1 sinaasappel 200 gram dessertrijst snufje zout 1 liter volle melk 1 kaneelstokje 100 gram suiker 1 eetlepel boter 2 eierdooiers kaneelpoeder

Voorbereiding

Citroen en sinaasappel goed schoonboenen.

Bereidingswijze

Snijd van de citroen en sinaasappel reepjes dunne schil van ca. 5 cm af. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten.

  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.

Portugese arroz doce

Dit is Portugees voor zoete rijst, een simpel snel klaar te maken recept. In Portugal heeft bijna ieder restaurant dit op de menu-kaart staan.

INGREDIENTEN

1 liter melk, 4 eetl. rijst, 6 eetl. suiker, 4 st. eieren, citroenschil, kaneel,

  • Portugees Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-1999
  • Portugees Nagerecht
  •  10-20 min.

Arroz doce uit Portugal

Een traditioneel Portugees nagerecht en lekker.

INGREDIENTEN

250 gr. rijst. (ik gebruik rondkorrelrijst)., 3/4 l.olle melk., 150 gr. suiker., 2 stukjes citroenschil., 3 eidooiers., 1/2glas port., gemalen kaneel.

  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.

Arroz Doce 43

INGREDIENTEN

1/2 liter melk of soja, 1 vanillestokje, zout, 50 gram rijst, 100 gram suiker, 14 gram gelatine, 1/4 liter slagroom, 2 eiwitten, 100 gram gepelde amandelen, 2 eetlepels Licor 43

  •  
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

DOCES DE NATAL – ARROZ DOCE, zoete rijst

Vroeger onder de rijke families van Portugal een verplichte aanwezigheid op feestdagen. Vandaar de bijnaam €arroz-de-festa€. En nog steeds, geen kerstavond in Portugal zonder arroz doce. Dit nagerecht staat standaard op tafel. Zoals van alle traditionele Portugese gerechten, bestaan ook hier vele varianten van. Elke familie maakt het net even anders. Met of zonder eidooiers, gewone melk of gecondenseerde melk, etc€ Hier volgt een van die varianten. Liefhebber van dit gerecht? Experimenteer de volgende keer dan en probeer een andere variant!

INGREDIENTEN

250 gram rijst (Carolino of dessertrijst), 750 ml melk, 250 gram suiker, 3 eidooiers, eetlepel boter, schil van 1 citroen, kaneelstokje, Kaneelpoeder, snufje zout

  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2016
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Arroz de Peixe

Een fantastische Portugese schotel met als basis rijst, koriander, veel vocht en heerlijke vis (bij voorkeur zeeduivel).

INGREDIENTEN

Vis: liefst zeeduivel (die engerd), maar dat is lang niet altijd verkrijgbaar, dus andere stukken vis kunnen ook, wel witvis! Reken een 150-200 gram p.p. De vis in flinke brokken., Grote garnalen zoals tiger shrimp, met kop en staart, 2 3 p.p., Eventueel een kipfilet erbij (is lekkere combinatie), 4-5 volle lepels olijfolie, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 1 grote tomaat, Flinke bos verse koriander, Paar takjes peterselie, Glas witte droge wijn, Visbouillon, of kippenbouillon, of combinatie (experimenteren naar eigen voorkeur), Zout en veel verse peper, Pimento doce, zoete paprikapoeder, 2 eetlepels,

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Portugal: Rijstpudding

* Arroz doce *Deze in Portugal zeer geliefde rijstpudding wordt op smaak gebracht met kaneel en citroenschil.

INGREDIENTEN

1,5 l melk, 1 kaneelstokje, 2-3 reepjes citroenschil, 65 g rijst, 65 g suiker, 3-4 eierdooiers

  • Portugees Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Portugees Nagerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste arroz doce recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top