Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Arina recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pompoen en kaas is een gouden combinatie, zeker pompoen met Arina geitenkaas koriander fenegriek!

INGREDIENTEN

4 plain naanbroden, 400 g pompoenblokjes, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl gerookte paprika poeder, 200 g Arina geitenkaas koriander fenegriek, geraspt, 1 rode ui, in ringen, 15 g platte peterselie, fijn gesneden, 15 g koriander, fijn gesneden, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eieren, 400 gr basterdsuiker, 3 lepels cacao poeder, 400 gr blue band, 400 gr maria biscuits,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk frisse salade met geitenkaas, ideaal voor een warme zomeravond!

INGREDIENTEN

400g Arina jong belegen geitenkaas, 4 rijpe peren, 4 vijgen, 75g rucola, handvol rozijnen, verse tijm, handvol walnoten, ciabatta, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zo tover je heel makkelijk met maar 4 ingredienten een heerlijk pastagerecht op tafel! 

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 200 gr rivierkreeftjes in kruiden, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, ½ bosje fijn gesneden krul peterselie, 150 gr geschaafde Arina belegen geitenkaas, zout en zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze variant op de Italiaanse klassieker is misschien wel nog lekkerder! De geraspte citroenschil maakt hem lekker fris en lente-achtig. 

INGREDIENTEN

350 g spaghetti, gekookt, 150 g geraspte Arina geitenkaas, 2 eieren, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 kopjes verse spinazie, rasp van een halve citroen, 1 kopje geroosterde walnoten, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze quiche met geitenkaas, groene asperges en druiven mag niet ontbreken bij de paasbrunch! Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl

INGREDIENTEN

Bladerdeeg rol, 125 gram Arina geitenkaas, 3 eieren, 250 ml room, 1 bos groene asperges, trosje blauwe druiven, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasfondue ken je wellicht uit wintersportlanden als Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Met Arina geven we dit gerecht een smaakvol Hollands tintje, dat het best tot zijn recht komt als de dagen wat korter zijn.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 250 ml droge witte wijn, 2 gesnipperde sjalotten, 450 gram Arina Berger, 150 gram Arina jong belegen, 15 gram aardappelzetmeel, 60 ml oude jenever (mag ook met jonge jenever, whisky, vieux of gewoon water), verse nootmuskaat, gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De geitenkaas geeft deze klassieker een lekkere touch! 

INGREDIENTEN

4 porties met carpaccio en dressing, 125 gr fijn gesneden ijsbergsla, 75 gr rucola sla, 150 gr geschaafde Arina geitenkaas, 80 gr pijnboompitten, grof gemalen zeezout, zwarte peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een klassieker! Heerlijk in combinatie met Arina belegen geitenkaas. Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl  

INGREDIENTEN

4 plakken belegen Arina geitenkaas á 100 gr per stuk, 150 gr fijn gesneden ijsbergsla, 150 gr katenspek in stukjes gesneden, 1 bosje lente-ui gesneden in ringen, 1 eetlepel framboos vijg confiture, zout en zwarte peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250g voorgekookte aardappelschijfjes, 50g harde geitenkaas (Arina), 150g zachte geitenkaas (Chevre Bellay), 2 eetlepels boter, 125ml slagroom, 2 eieren, 200g geroosterde paprika?s (pot a 275g, Drossa), 1 theelepel droge Provencaalse kruiden, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De klassieke quiche lorraine maar dan met een twist! 

INGREDIENTEN

1 pak deeg voor hartige taart, 250 g spekjes, uitgebakken, 400 g gemengde paddenstoelen, gebakken, 10 g platte peterselie, fijn gesneden, 4 eieren, 200 ml creme fraiche, 150 g geraspte Arina geitenkaas, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke quiche voor deze periode; lekker met een frisse salade!

INGREDIENTEN

�€" Bladerdeeg rol, �€" 125 gram Arina geitenkaas, �€" 3 eieren, �€" 250 ml room, �€" 1 bos groene asperges, �€" trosje blauwe druiven, �€" zout en peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Colomiaanse mais koek

INGREDIENTEN

Voor gekookt mais meel (in Nederland is 't merk arina P.A.N. te koop),klontje boter, thee lepeltje zout, paar druppels olie (olijf of maiskiem)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke quiche voor deze periode; lekker met een frisse salade!

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg rol, - 125 gram Arina geitenkaas, - 3 eieren, - 250 ml room, - 1 bos groene asperges, - trosje blauwe druiven, - zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke geitenkaaskroketjes zijn heerlijk voor bij de borrel. Of serveer ze als voorgerecht met een kleine frisse salade erbij. De combinatie met de bosvruchtenjam en balsamico maakt het gerecht helemaal af! 

INGREDIENTEN

100 gr paneermeel of panko, 2 eieren, 2 gram gedroogde oregano, 175 gram Arina belegen, 45 gram bosvruchtenjam, 1 eetlepel aceto balsamico

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke soep voor in de winter. Echt een ouderwetse erwtensoep waar je lepel nog rechtop in blijft staan.

INGREDIENTEN

2 pakken spliterwten, 4 speklapjes, 3 varkenslappen, 6 a 7 liter water, 4 bouillonblokjes, 1 builtje vleesbouillon, 1 pot rundvlees bouillon, 2 zakken erwtensoepgroenten, 2 rookworsten 250 gr.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker en leuk om zelf te maken!

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, 4 plakken belegen Arina geitenkaas, 4 plakken ham, 2 eieren los geslagen, circa 100 gr paneermeel, 4 saté stokjes, 1 krop ijsbergsla, 4 vleestomaten, 1 komkommer, 1 grote rode ui, 3 eetlepels olijfolie, boter om de filets te bakken, zout en zwarte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is het originele recept voor quiche Lorraine maar dan net even anders. De paddenstoelen en geitenkaas geven het gerecht een herfstig jasje! 

INGREDIENTEN

1 pak deeg voor hartige taart, 250 g spekjes, uitgebakken, 400 g gemengde paddenstoelen, gebakken, 10 g platte peterselie, fijn gesneden, 4 eieren, 200 ml creme fraiche, 150 g geraspte Arina geitenkaas, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde portobello's zijn altijd goed! Dit recept maak je met halfharde geitenkaas.

INGREDIENTEN

2 portobello's, 100 g verse spinazie, 100 g geraspte Arina geitenkaas, 2 el crème fraîche, 1 knoflookteen, fijn gehakt, peper en zout, , Voor de gremolata:, 1 knoflookteen, fijn gehakt, 10 g krulpeterselie, fijn gehakt, 2 el olijfolie, 2 el verse citroensap, , Voor de frisse salade:, 80 g jonge bladsla met rucola, rasp van een halve citroen, 1 el olijfolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Superlekkere bloemkool met romige saus

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 eieren, melk, zout, peper, kruiden naar smaak, paneermeel, , Voor de saus:, 5-6 eetl. mayonaise, 1 eetl. mosterd, 1 sjalotje, fijngesneden, 2 augurken, klein gesneden, 2 eieren, gekookt, fijngesneden, zout, peper, paprikapoeder, evt. wat kappertjes,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Hongaars Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk frisse aardappelsalade, perfect voor bij de BBQ.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels in plakjes, bouillonblokje, 2 sjalotjes, 2 augurken, 1 eetl. augurkennat, half bakje verse bieslook, 4 eetl. mayonaise, 2 eetl. yoghurt, zout, peper, knoflookpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Halve zak Tagliatelle, Pakje gerookte zalm 200 gr., Pakje castello blue, Bekertje creme fraiche, Peultjes, Pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Caloriënbom, maar zo lekker!!!!!

INGREDIENTEN

1 zak Penne, 250 gr. magere spekreepjes, 200 gr. hamblokjes, 1 grote ui, gesnipperd, 2 pakjes 4 kazensaus, 2 punten brie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een heerlijk zacht voorgerecht en super makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

300 gr. gerookte zalm, 1 grote of 2 kleine stronken witlof, 1 augurk, 20 gr verse dille, 1 tl gedroogde dragon, 75 ml mayonaise, , Voor de saus:, 1 sjalotje, fijn gesneden, 75 ml witte wijn, paar saffraandraadjes, 50 gr. roomboter, 75 ml creme fraiche

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Superlekkere chocoladecake

INGREDIENTEN

5 eetl. cacao, 200 gr. bruine basterdsuiker, 1 ei, 125 gr. boter, 200 gr. harde biscuit in kleine stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wie zegt dat spruitjes niet lekker zijn, proef dit maar eens!!

INGREDIENTEN

500 gr. spruiten, 1 teentje knoflook, geperst, 1 ui, gesnipperd, 1 pakje bakbacon in reepjes gesneden, handjevol cashewnoten, notenolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 kipfilets in blokjes, 8 plakjes bladerdeeg, roomkaas, ketjap naar smaak, beetje olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk, makkelijk gerecht, wat ook de volgende dag nog lekker(der) is.

INGREDIENTEN

2 blikken bruine bonen, 750 gr. gehakt, 2 grote uien grof gesneden, 1 bakje champignons, 1 grote rode paprika, 2 tenen knoflook, fijn gehakt, 1 flesje chilisaus, chilipoeder, maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top