Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
De lekkerste Argentijnse recepten

Argentinië heeft geen specifieke eigen keuken, wel zijn er enkele typische Argentijnse gerechten zoals empanadas en dulce de leche. Ook de Asado - de Argentijnse barbecue - is erg bekend. Verder is de Argentijnse keuken vooral een mix van verschillende Europese keukens. Zo vind je in Argentinië veel soepen, pizza`s en pasta`s maar ook wokgerechten, omeletten en salades. Een belangrijk kenmerk van Argentijns eten is dat er in bijna elk gerecht vlees zit. Hier vind je alle Argentijnse recepten zoals maïssoep, chimichurri, empanadas en asado.

Argentijnse recepten Meer Argentijnse recepten recepten »
Meer Vlees recepten »
Meer Sauzen recepten »
Meer Soepen recepten »
Vis
Meer Vis recepten »
Meer Desserts recepten »
Suggesties kookboeken

Superlekkere 1-pansschotel met behoorlijk wat pit. Goed om je poriën open te zetten met deze lekkere zomerse temperaturen! En mooi meegenomen, koud is ie ook lekker!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Mosselen op Zuidamerikaanse wijze, tikkie anders maar wel heeel erg lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Super lekker en erg makkelijk dit  Argentijnse nagerechtje, dat op voorhand bereid kan worden en   vlak voor serveren kan worden afgewerkt . …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Argentijns

Smakelijke gehaktballetjes in een pittige maar smaakvolle saus gaargesudderd.Ik heb ze van kipgehakt gemaakt, natuurlijk bepaal je zelf waar jij ze van maakt! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Argentijns

Tja, ik denk al heel lang dat het goed zou zijn als we wat meer bonen zouden eten. Gewoon om te varieren van aardappelen, pasta en rijst. Dus vandaar dat ik met het bekendste en waarschijnlijk makkelijkste bonen recept ben begonnen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mexicaans

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Argentijns

Zo bereid je een heerlijke Argentijnse flanksteak met balsamico, rucola, Parmezaanse kaas en citroenrasp.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Zuid-Amerikaanse variant op de cannelloni uit Italië, maar dan lekker pittig en toch wel ff anders... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Argentijns

Een heerlijke argentijnse stoofpot! Ik denk dat Maxima zoiets voor Alexander maakt als ze hem eens lekker wil verwennen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Argentijns

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Deze originele Argentijnse kruidensaus smaakt super bij gegrild vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Argentijns

Dit heb ik ooit bij Gaucho`s gegeten en via via achter het recept hiervan gekomen. De Zuid-Amerikaanse tegenhanger van onze Hachee, heerlijk!!!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een geweldig recept voor je kerstdiner! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Argentijnse ossehaas met rode pepersaus en gepofte aardappelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Argentijns

Lekkere marinade voor de BBQ tweezijdig te gebruiken als marinade of als saus . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Argentijns
Populaire Argentijnse kookboeken:
Top