1. Home
  2. Recepten
  3. Ardeense Forel

Ardeense forel recepten (9) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Forel op Ardeense wijze

Gemakkelijk en lekker visgerecht!! Lekker zomers!

INGREDIENTEN

4 gekuiste forellen - 250 g. champignons - 150 g. Ardeense ham in plakjes - 0.5 dl witte wijn -1 dl room - 1/2 citroen - 2 eetlepels gehakte peterslie - 2 soeplepels gehakte bieslook - zout en peper

Voorbereiding

Verwijder de vinnen en ogen van de forellen. Spoel de vissen vanbinnen en vanbuiten met koud water. Dep droog en leg in een ovenschotel. Maak de champignons schoon, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met een scheutje citroensap. Voeg de in stukjes gesneden ham toe en kruid met peper.

Bereidingswijze

Vul de forellen met dit mengsel en schik de rest errond. Besprenkel met de witte wijn en bestrooi met de peterselie en bieslook. Zet de schotel in de op 180?C voorverwarmde oven. Laat 1 uur bakken. Neem de forel uit de schotel, voeg de room erbij en kruid naar wens. Doe alles in een steelpannetje en laat vlug indikken op een hevig vuur.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

forel op ardeense wijze

INGREDIENTEN

4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, 1/2 citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Forel op Ardeense wijze

INGREDIENTEN

4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, ? citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Forel Op Ardeense Wijze

INGREDIENTEN

4 gekuiste forellen, 250 g champignons, 150 g Ardeense ham in plakjes, 0,5 dl witte wijn, 1 dl room, ? citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Forel op ardeense wijze

Lekkere vis-ovenschotel Makkelijk

INGREDIENTEN

4 gekuiste forellen, 250 g. champignons, 150 g ardeens ham in plakjes, 0.5 dl. witte wijn, 1 dl. room, 1/2 citroen, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte bieslook, zout en peper

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Forel Op Ardeense Wijze.

INGREDIENTEN

2 verse forellen, 80gr mager gerookt spek, 75ml witte wijn, 1el bloem, 150gr verse champignons, 10gr boter, 1el gehakte peterselie, 1el verse room, peper, 1el maismeel opgelost in een beetje water, 2 sjalotten, schijfje citroen.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde Ardeense forel met shi-itake

INGREDIENTEN

6 forellen - klontjes boter - kruidentuiltje - 1 glas droge witte wijn. Voor de vulling : 150 gr broodkruim, geweekt in melk en uitgeknepen - 30 gr gesnipperde ui, aangefruit in wat boter - 1 gehakt sjalotje - 75 gr rauwe shi-itake, in stukjes - gehakte bieslook en peterselie - peper en zout - muskaatnoot - 1 ei.

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Forel op Ardeense wijze

INGREDIENTEN

2 verse forellen ; 80 g mager gerookt spek ; 75 ml witte wijn ; 1 el bloem ; 150 g verse Parijse champignons ; 10 g boter ; 1 el gehakte peterselie ; 1 el verse room (15% vetgehalte) ; 20 draaien van de pepermolen ; 1 el maismeel opgelost in een beetje water ; 2 sjalotten ; schijfjes citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Truite a l'Ardennaise

Forelletje op zijn Ardeens

INGREDIENTEN

-1 gekuiste forel, -1 ui, -100 g Ardeense ham, -1 potje creme fraiche, -wat peterselie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
Nieuwste ardeense forel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top