Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Voor ca. 2 ½ liter soep: 120 g rode splitlinzen 1 ¾ l water 1 kleine ui (100 g), gesnipperd 4 teentjes knoflook (ca. 20 g), fijngesneden 200 g aardappels, geschild en in blokjes zonnebloemolie 1 tl gemalen komijnzaad een snufje chilipeper 120 g tomatenpuree, geconcentreerd 1 ½ tl zeezout (10 g) snuf gemalen zwarte peper aardappelzetmeel 1 dl olijfolie (ja, lekker veel, dat maakt de soep zo soepel) bosje koriander of bladselderij …  Lees verder »

  • Arabisch

Kort en bondig: LEKKER!!! Dit receptje stond in het Brabants Dagblad, de dames ken ik van 24Kitchen... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze gevulde lychee met hoemoes zongedroogde tomaat en zalm van C. Splinter zijn verkozen tot nummer 3 van deze wedstrijd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze gevulde eieren met hoemoes, tahina en abrikoos van A. Aysegul zijn verkozen tot nummer 2 van deze wedstrijd! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze makreelhapjes met hoemoes en rode biet van E. Dijkman zijn verkozen tot de nummer 1 van deze actie!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Deze heerlijke Bread & Butter pudding met amandelspijs en vijgen komt uit 'Viva Arabia', het nieuwste kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees hier ook mijn boekrecensie van Viva Arabia! http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit recept komt uit 'Viva Arabia', het nieuwste kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees ook mijn boekrecensie over dit boek hier!  http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn Dit is een geweldig gerecht met ingrediënten uit de voorraadkast.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

1 gesnipperde ui 2 eetlepel olie 400 gram in blokjes gesneden lamsbout 4 deciliter kruidenbouillon 2 theelepels vloeibare honing 1 lepel kaneel 1001 kruidenmix oosters markt 8 ontpitte, in reepjes gesneden gedroogde pruimen 2 lente-uitjes in ringen 2 eidooiers 1 peper 1 deciliters slagroom, zout en peper naar eigen smaak evt munt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies