Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze gevulde lychee met hoemoes zongedroogde tomaat en zalm van C. Splinter zijn verkozen tot nummer 3 van deze wedstrijd! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze gevulde eieren met hoemoes, tahina en abrikoos van A. Aysegul zijn verkozen tot nummer 2 van deze wedstrijd! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze makreelhapjes met hoemoes en rode biet van E. Dijkman zijn verkozen tot de nummer 1 van deze actie!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Deze heerlijke Bread & Butter pudding met amandelspijs en vijgen komt uit 'Viva Arabia', het nieuwste kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees hier ook mijn boekrecensie van Viva Arabia! http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit recept komt uit 'Viva Arabia', het nieuwste kookboek van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees ook mijn boekrecensie over dit boek hier!  http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn Dit is een geweldig gerecht met ingrediënten uit de voorraadkast.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Viva Arabia van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees ook mijn boekrecensie over dit boek hier! http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn 'Geen tijd, maar wel zin in echt eten: dan eten we altijd soep. Er zijn zo veel variaties mogelijk. Zoals deze kruidige courgettesoep.' zeggen Nadia en Merijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek 'Viva Arabia' van Nadia en Merijn. Lees hier ook mijn boekrecensie over dit boek.  http://www.smulweb.nl/artikelen/198297/Kookboekrecensie-viva-arabia-van-nadia-en-merijn 'Op vakantie in Libanon en Syrië hebben we deze verslavende salade ontdekt, fris maar ook knapperig door het brood. Je kunt er in de zomer ook nog lichtzure zomerpostelein doorheen mengen, voor het echte effect. In het Midden-Oosten zit er altijd purslane in, een lokale posteleinsoort.' zeggen Nadia en Merijn. …  Lees verder »

  • Arabisch

Veel valt over dit gerecht niet te zeggen maar wel te proeven. Zo had ik ook altijd het idee dat citroen in een gerecht er een zure smaak aan gaf, maar dat is niet zo. Het smaakt eerder fris. Zo maakte ik ook een grote boog om ingelegde citroenen. Totdat ik ze in dit recept tegen kwam en dacht dit wil ik wel 'ns uitproberen. Echt zuur smaken ze niet eerder wat zoutachtig en best wel lekker. Dus als je van uitproberen houdt gewoon eens 'n keertje proberen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Typisch voor deze Libanese croissants is het gebruik van kardemom. De kardemomplant is afkomstig uit de familie der gemberachtigen. Hij groeit in de tropische wouden van India, Ceylon, Sumatra en China. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies