Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

• 250 gram filodeeg voor baklava (bij turkse winkel verkrijgbaar) • 75 gram amandelen • 75 gram walnoten • 75 gram pistachenoten • 3 theelepels gemalen kaneel • 100 gram roomboter • 1,5 deciliter honing • 2 eetlepels citroensap • 2 eetlepels sinaasappelsap • 1/2 deciliter water Ingrediënten voor de suikersiroop 2 glazen suiker 1 glas water 1 a 2 eetlepels rozenwater 2 eetlepels citroensap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Lekkere sesamkoekjes overgoten met honing.....heel krokant en gemakkelijk te maken..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Zoete Syrische cake dat heerlijk smaakt bij een kopje thee. Ik haal 32 blokjes uit dit recept. Je kan de cake op kamertemperatuur een dag of twee bewaren. In de koeling kun je de cake een dag of drie/vier langer bewaren. De cake smaakt lekkerder nadat het een dag heeft gestaan en de smaken zich hebben vermengt. Deze cake snijd je voor in kleine blokjes en je geeft dan je gasten 3 blokjes cake op een gebaksbordje of een mooi schoteltje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Een verrukkelijke cake met witte chocolade en grofgehakte walnoten en pecannoten.......een traktatie!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Kip uit de Romertopf (of afgedekte ovenschaal) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Vooral lekker en leuk voor kinderen,je kunt de broodjes in elke gewenste vorm maken.Bovendien zijn ze lekker zoet en zacht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Heerlijk notengebak, niet alleen uit Turkije, maar ook uit de Arabische wereld …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het. Dit is ook weer zoiets en het recept komt uit Egypte.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Flan wordt meestal bereid met melk maar deze maak je met cocosmelk; opeens is iets wat je misschien heel gewoontjes vond heel bijzonder....  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies