Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Deze falafel aten we in Jenin, bij Al Umbashi, een van de beste falafelplekken in town. Knapperig vanbuiten, smeuïg en kruidig vanbinnen. Geserveerd met zijdezachte hummus, pittige tahinasaus, frisse salades en zoutzure pepers en komkommers. Erbij versgebakken kmaj, ofwel pitabroodjes. Super-fastfood!` - Nadia Zerouali & Merijn Tol …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Heerlijk kruidige gehaktballetjes,geef ze met tzaziki en gekruide couscous,waarvan het recept nog volgt.Ik gebruik lamsgehakt,maar het smaakt ook prima met rundergehakt. Gebruik voor de ras el-hanout specerijen van goede kwaliteit uit de Marokkaanse winkel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Traditioneel Arabisch gerecht waar redelijk wat variaties op zijn. Op deze manier vind ik het het lekkerst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Zoals mijn moeder het altijd maakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

De welbekende "La vache qui rit"- smeerkaasjes worden vaak gebruikt in de Marokkaanse/Noord-Afrikaanse keuken om lekkere hapjes mee te bereiden. Hier is weer zo`n recept waarin ze worden verwerkt:  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

• 250 gram filodeeg voor baklava (bij turkse winkel verkrijgbaar) • 75 gram amandelen • 75 gram walnoten • 75 gram pistachenoten • 3 theelepels gemalen kaneel • 100 gram roomboter • 1,5 deciliter honing • 2 eetlepels citroensap • 2 eetlepels sinaasappelsap • 1/2 deciliter water Ingrediënten voor de suikersiroop 2 glazen suiker 1 glas water 1 a 2 eetlepels rozenwater 2 eetlepels citroensap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

De perfecte balans tussen zoet en pittig maakt dit gerecht tot een absolute aanrader! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

HEERLIJKE ARABISCHE LAMS-OVENSCHOTEL …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies