Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak. Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken! Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Lekkere sesamkoekjes overgoten met honing.....heel krokant en gemakkelijk te maken..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een verrukkelijke cake met witte chocolade en grofgehakte walnoten en pecannoten.......een traktatie!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Heerlijk notengebak, niet alleen uit Turkije, maar ook uit de Arabische wereld …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Heerlijk....walnoten......en je kunt er ook zulke lekkere bonbons van maken zoals in onderstaand recept. En weet je wat....het is helemaal niet moeilijk. Gewoon een kwestie van walnoten grof malen, het e.e.a. er aan toevoegen en dopen in gesmolten pure chocolade. Mmmmmmmmmmm......  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

200 gram amandelen 200 gram suiker 30 gram meel 2 dooiers en het eiwit van 1 ei bereiding  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een overheerlijke cake met pure chocolade, witte chocolade en macadamianootjes... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

GRIESMEELCAKE MET CITROENDeze citroencake is populair van Turkije tot Egypte en wordt bij de thee of als nagerecht geserveerd. De traditionele versie bevat meer samneh dan deze, die veel minder vet is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Heerlijke knapperige, zoete koek …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Dit is iets geheel anders als de Marokkaanse Sfouf, dat een mengsel is van geroosterde bloem, gemalen noten/amandelen en kruiden. Libanese Sfouf is een soort cake en heel apart door de toevoeging van kurkuma aan het beslag.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies