Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

• 250 gram filodeeg voor baklava (bij turkse winkel verkrijgbaar) • 75 gram amandelen • 75 gram walnoten • 75 gram pistachenoten • 3 theelepels gemalen kaneel • 100 gram roomboter • 1,5 deciliter honing • 2 eetlepels citroensap • 2 eetlepels sinaasappelsap • 1/2 deciliter water Ingrediënten voor de suikersiroop 2 glazen suiker 1 glas water 1 a 2 eetlepels rozenwater 2 eetlepels citroensap …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Zoete Syrische cake dat heerlijk smaakt bij een kopje thee. Ik haal 32 blokjes uit dit recept. Je kan de cake op kamertemperatuur een dag of twee bewaren. In de koeling kun je de cake een dag of drie/vier langer bewaren. De cake smaakt lekkerder nadat het een dag heeft gestaan en de smaken zich hebben vermengt. Deze cake snijd je voor in kleine blokjes en je geeft dan je gasten 3 blokjes cake op een gebaksbordje of een mooi schoteltje. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Het is bekend dat je nog heel wat lekkers kunt maken als je oud brood over hebt zoals b.v. wentelteefjes en andere verrukkelijke hapjes waar je het oude brood helemaal niet meer in herkent, zo lekker is het. Dit is ook weer zoiets en het recept komt uit Egypte.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Flan wordt meestal bereid met melk maar deze maak je met cocosmelk; opeens is iets wat je misschien heel gewoontjes vond heel bijzonder....  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Honingzoete cake-achtige blokjes uit Oman Basboosa …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Een heerlijk dessert, dat steeds weer smaakt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

RIJSTPUDDING Deze eenvoudige rijstpudding is een van de meest alledaagse desserts in het Midden-Oosten. Het wordt gegeten tijdens de Ramadan en wordt gekoeld geserveerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

De Syrische keuken verbergt ontelbare tongstrelende gerechten. Dit is bijvoorbeeld een verrukkelijk nagerecht; niet alleen om te proeven maar ook om te zien...... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een modern nagerecht uit de oude Levant. Het komt uit een Libanees kookboek …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een nagerecht uit de Arabische wereld. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies