Arabische recepten

De lekkerste Arabische recepten

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten. Hier vind je alle authentieke Arabische recepten zoals lams tajine, falafel, brick, humus, harira soep, briout, baklava, bulghur, jaffasalade en halva!

De eerste twee blokjes horen bij de Zomertafel special in de Smulweb Keuken Agenda; een kookboek en agenda in 1 »

Spreads Meer Spreads recepten »
Spiesjes Meer Spiesjes recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Tajine Meer Tajine recepten »
Voor erbij Meer Voor erbij recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Kip
Kip
Meer Kip recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Filodeeg Meer Filodeeg recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Suggesties kookboeken

Zoete warme Chocoladesoep met stukjes vers fruit voor het hele gezin tijdens de Sinterklaas- en Kerstavonden. Heel geschikt voor kinderen en ook volwassenen! Lekker als toetje bij een gebraden kip met marinade (zie de andere recepten van KomsoepGroendes) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Zoete warme Chocoladesoep met stukjes vers fruit voor het hele gezin tijdens de Sinterklaas- en Kerstavonden. Heel geschikt voor kinderen en ook volwassenen! Lekker als toetje bij een gebraden kip met marinade (zie de andere recepten van KomsoepGroendes) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Rundvlees koriander peper zout walnoten ananas creme fraiche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Honingzoete cake-achtige blokjes uit Oman Basboosa …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

175-200 gr kipfilet 1 eetlepel gembersap 2 eetlepels droge sherry zout en peper 1 mespuntje ve-tsin 1 theelepel suiker 1 1/2 theelepel maizena 1/2 eiwit 3 eetlepels olie 50 gr zoetzure gember 50 gr verse ananas of uit blik 1 theelepel geraspte verse gemberwortel 1 in ringen gesneden sjalotje 4 in plakjes gesneden teentjes knoflook 2 fijngehakte groene of rode pepertjes (lomboks) 1/2 theelepel lichte sojasaus 2 eetlepels kippenbouillon 1 theelepel sesamolie 2 theelepels water 2 in reepjes gesneden lente-uitjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Maakt het maar....is heerlijk!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

1 grote ananas 2 bolletjes gekonfijte gember 14 g gelatine 1 dl gembersiroop 2 dl ananassiroop 2 dl water 1 vanillestokje 200 g zwarte bessen 3 dl vanillesaus 2 dl frambozencoulis …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Lekker voor bij de witte rijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Een verrukkelijke cake met witte chocolade en grofgehakte walnoten en pecannoten.......een traktatie!  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Bijgerecht in de Arabische keuken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Dit is een Arabische dipsaus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Dit is een handig magnetronrecept om couscous te maken. Oorspronkelijk moet je deze pasta stomen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Dit is een Algerijnse versnapering, gemakkelijk te maken en er komt geen oven aan te pas.....  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Auberginenpuree …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Hoeveelheden: per persoon! kopje kikkererwten, kopje couscous, handje wortelen, 2 uien, 3tomaten, handje krenten, eetlepel gemalen korianderzaad (ketoembar) evt.bouiilonblokje, lepel maizena, scheut olie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

12 gedroogde vijgen 50 g gepelde amandelen 1 reep bittere chocolade 1 borrelglas amaretto (amandellikeur) vanille ijs. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch
Populaire Arabische kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies