Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

27 applecrumble recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

200 gr. meel, 100 gr. boter, 90 gr. suiker, 4 appels, kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Crumble kun je met allerlei fruit maken, deze versie is met appels.

INGREDIENTEN

200 gram bloem , 100 gram suiker , 100 gram boter, 4 appels, 1 eetlepel vanillesuiker, Scheutje Calvados, Beetje citroensap, Kaneel naar smaak, Eventueel een handje rozijnen, Slagroom voor bij het serveren,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2015
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Warm echt Engels toetje

INGREDIENTEN

5 of 6 zure kookappels (Bramleys zijn perfect), 2 kopjes volkoren meel, 1 kopje havervlokken, suiker naar smaak (4 eetlepels), 40-50 gr margarine, kaneel als je dat lekker vindt., En suiker voor de appels.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk toetje, net anders dan een normaal appelcrumble dessert.

INGREDIENTEN

Appel (1,5 of 2 geschild in schijfjes) 1 Handpeer (in schijfjes), Gele rozijnen, crumbledeeg (kant en klaar of zelf maken met 75gr roomboter, 75 gr bloem, 125 gr suiker, zakje vannillesuiker en 1/2 tl kaneel) Kaneelroomijs, Slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 4 flinke appels, Voor het kruimeldeeg:, - 1 el citroensap, - 75 g boter, - 4 eetl. appelsap, - 75 g bloem, - 25 g rozijnen, - 75 g bruine basterdsuiker, - 1 tl kaneel, - wat zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijk toetje in combinatie met ijs

INGREDIENTEN

2 appels, klein potje appel-abrikozencompote, 100 gr bloem, 100 gr suiker, 50 gr boter

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 75 gr koude boter, * 50 gr witte basterdsuiker, * 100 gr bloem, * 1 theel kaneel, * 2 theel water, * 0 naar smaak zout, * 0 naar behoefte appelcompote www.smulweb.nl/recepten/1383582/Appelcompote

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Heel simpele, heel lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, appelen, bv goudreinetten, kaneel met suiker, voor het deeg:, 1 dl boter, 2 dl suiker, 3 dl bloem, bakpoeder, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 appels(geen goudreinetten), 3 eetlepels suiker, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 75 g zelfrijzend bakmeel, 100 g bruine suiker, 50 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2013
  • Engels
  •  30-60 min.

Warme appel-kruimeldessert.

INGREDIENTEN

300 g bloem, 120 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, 175 g gesmolten en afgekoelde boter, 2 appels, kaneel.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Dit warme appelgerecht smaakt heerlijk met koele vanillevla of iets opgeklopte creme fraiche.

INGREDIENTEN

4 flinke appels, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. appelsap, 25 g rozijnen, , Voor het kruimeldeeg:, 75 g boter, 75 g bloem, 75 g bruine, basterdsuiker, 1 theel. kaneel, zout,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Vier appelen, 10 gram boter voor in de pan, 25 gram bruine suiker voor in de pan, mespunt kruidnagel, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 75 gram bruine suiker voor door het deeg, 50 gram gesmolten boter voor door het deeg, zout, vanillevla of ijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 appel 4 eetl. suiker kaneel, , 150 gr. bloem 40 gr. suiker 50 gr. harde boter, , vanillevla,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Bij ons een zeer geliefd nagerecht. Het liefst met een bol vanilleijs erbij.

INGREDIENTEN

2 stevige, grote appels (of anders 3 kleine), klontje boter, theelepeltje kruidnagelpoeder (of meer als echte liefhebber), 40 gram zelfrijzend bakmeel, 40 gram donker bruine basterd suiker, 25 gram ongezouten boter, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2013
  • Europees Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De bekende applecrumble met heerlijke variatie doormiddel van custardpudding

INGREDIENTEN

Voor het kruimeldeeg:, -120 gram (room)boter, -120 gram (witte basterd) suiker, - 190 gram bloem, , Voor de appelvulling, - 4 hard zoete appels, - 1 thee lepel kaneel, - 2 eetlepels honing, , Voor de custardvulling:, -20 gram dr.oetker custardpoeder, -20 gram suiker, -250 ml melk

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Een crumble van frisse Elstar appel

INGREDIENTEN

• 50 gram amandelspijs, • 7 Elstar appels, • 200 gram bloem, • 100 gram koude boter, • 100 gram suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram appels, Kaneel, 100 gram suiker, 50 gram bloem, 100 ml karnemelk, 50 gram roomboter, 4 bollen roomijs,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wij vinden een crumble altijd lekker maar ik wilde nu eens iets anders en dit is het geworden. Een leuk recept om te maken met een heerlijk knapperige kruimellaag van gehakte hazelnoten, havermout en bloem.

INGREDIENTEN

Voor De vulling, ± 2-3 appels (goudrenetten of jonagold)., ½ citroen uitgeperst., Geraspte schil van ½ citroen., 30 gram bruine basterdsuiker., 1 afgestreken theelepel kaneel., 50 gram boter., Iets extra boter om de bakjes mee in te smeren., Voor de kruimellaag, 50 gram koude roomboter., 75 gram bloem., 50 gram bruine suiker., 50 gram havermout (geen instant havermout)., ± 50 gram hazelnoten., Snufje zout.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2012
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten), 90 gram rietsuiker (of bruine suiker), 1 theelepel kaneel, (Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker), 90 gram witte bloem (bv. DovesFarm), 45 gram harde boter,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Recept uit Allerhande

INGREDIENTEN

? 1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Snel appelgebak, heerlijk als dessert

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), 150 g koude boter, 100 g witte basterdsuiker, 200 g bloem, zout, 2 potten appelcompote (a 360 g), poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Een gerecht dat in Engeland aanvankelijk 'downstairs' werd gegeten en pas later, toen men ontdekte dat het heel smakelijk was, ook 'upstairs' werd opgediend. En toen werd de aanvankelijk gebruikte goedkope sour cream vervangen door altijd wat prijzige clotted cream. In het recept van vandaag komen beide roomsoorten niet voor. Er wordt creme fraiche gebruikt en dat is wel zo lekker!

INGREDIENTEN

50 gram bloem, gezeefd;, 75 gram suiker; 50 gram boter;, 75 gram grote blauwe (Californische of Chileense) rozijnen;, 4 grote appels, goudrenetten of appels naar eigen smaak en voorkeur;, 1 eetl. limoen- of citroensap;, 1,25 dl creme fraiche;, 2 eetl. licht geroosterde geschaafde amandelen., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Per persoon:, een appel, 4 eetlepels suiker, wat kaneel, 150 bloem, 40 g suiker, 50 gr harde boter, koele vanillevla.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo gemengde handappels, 1 1/2 dl appelsap, 50 gram rozijnen, 1 eetlepel kaneel, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gram suiker, 150 gram bloem, 75 gram koude roomboter, 50 gram basterdsuiker, 2 eieren, 1/4 liter melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  •  
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top