43 apple crumble recepten

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg.
Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit is weer een crumble recept van mij, heel lekker en je kunt er eindeloos mee variëren.

INGREDIENTEN

ONDERSTE LAAG, Ongeveer 900 gram appels (of appels en peren bij elkaar 900 gram) je kan goudrenetten nemen of Cox, of een andere appel, en gewone handperen., 1 afgestreken theelepel kaneel., 1/4 theelepel gemalen kruidnagel., 30 gram zachte bruine suiker (of gewone suiker bij gebrek aan bruine..), Geraspte schil plus het sap van 1 citroen (eerst goed wassen, dan raspen op de fijnste keukenrasp, dan uitpersen)., BOVENSTE LAAG:, 130 gram roomboter of margarine(gekoeld en in stukjes gesneden), 250 gram zelfrijzend bakmeel (of 250 gram tarwebloem plus 1 theelepel bakpoeder), 150 gram rietsuiker (of gewone suiker), 2 afgestreken theelepels kaneel., Snufje zout., 110 gram ongepelde amandelen. Als je niet van Amandelen houdt, laat je ze gewoon weg.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker voor bij de koffie of als toetje na een herfstmaaltijd

INGREDIENTEN

1.5 kg appels (Granny Smith,Goud Reinettes of Boskoop), 2 eetlepels (poeder)suiker, kaneelstaafje, 1 citroen, Voor de crumble : 150gr meel,75gr suiker, 75gr boter, 1 eigeel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Nagerecht uit Engeland. Om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels - 100 gr bruine basterdsuiker - 1 1/2 thl. gemalen kaneel - 50 gr bloem - zout - 50 gr boter - 1/8 ltr slagroom - 1 eetl. suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekker Engels toetje

INGREDIENTEN

4 zoetzure appel (goudreinetten), 100 gram bruine basterdsuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 50 gram bloem, snufje zout, 50 gram boter, 1/8 liter slagroom, 1 eetlepel suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht uit engeland

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels, 100 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl gemalen kaneel, 50 gr bloem, zout, 50 gr boter, 1/8 l slagroom, 1 el suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 100 gram boter, 100 gram kristalsuiker, 200 gram bloem, , Voor de custard:, 50 gram suiker, 20 gram custardpoeder, 350 milliliter melk, , Voor de vulling:, 3 appels (Elstars), 1 theelepel kaneel, 1 citroen, 50 gram suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2012
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Deeg:, 150 g bloem;, 150 g havermout;, 150 g suiker;, 150 g koude boter + extra om in te vetten;, mespunt zout., Vulling:, 1 kg elstars;, 3 el suiker;, ½ sinaasappel;, 2 el geschaafde amandelen;, 100 ml slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Engels nagerecht
Bron: Weekblad de Boerderij

INGREDIENTEN

4 zure appels (bv. Goudrenetten), 2 eetl. suiker, 1 theel. kaneel, 60 gr. boter, 60 gr. bloem, 60 gr. bruine basterdsuiker, 2 dl. vanillesaus

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 goedrenetten, 225 gram bloem, 115 gram bter, 90 gram suiker, 1 snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Engels
  •  30-60 min.

Super makkelijk te maken apple crumble... en al maanden een wekelijks terugkerend ritueel op mijn werk

INGREDIENTEN

150 gram boter, 150 gram suiker, 1 theelepel kaneel, 300 gram meel, 5 appels, rozijnen naar smaak, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2006
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 450 gram appelen in partjes gesneden, , 50 gram bruine suiker, , 1 theelepel kaneel, , 200 gram ongezouten boter, , 150 gram gewone suiker, , 300 gram gezeefde bloem.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Erg lekker, typisch engels appelgerecht. Als je dit 1 keer probeert dan wil je niet anders meer, want het is echt overheerlijk

INGREDIENTEN

4 a 5 grote appelen, 70 gram boter (harde boter !!!), 75 gram bloem, 75 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Engels recept, zeer eenvoudig te bereiden. Heerlijk als toetje, maar ook te serveren als gebak.

INGREDIENTEN

450 gr. appels in partjes gesneden, 50 gr. bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gr. (room)boter, 150 gr. gewone suiker, 300gr. gezeefde bloem

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

675 g frisse moesappels; 50 g suiker; 1-2 el water; 110 g bloem; 55 g roomboter, in blokjes; 55 g suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Engels
  •  30-60 min.

Bron: Hans Belterman
Met de 'apple crumble' terug bij de Romeinen
Het vermoeden bestaat dat de Britten het maken van het kruimeldeeg van de Romeinen leerden. Van Apicius is bekend dat hij en zijn gasten bijzonder gesteld waren op gestoofde vruchten die bedekt waren met flinke laag zoet kruimelgebak.
De Engelsen hebben, zo wordt verondersteld, nu bijna tweeduizend jaar geleden, van de Romeinen geleerd om van meel, boter en honing een zoet kruimeldeeg te maken.

Dat de Romeinen de kunst verstonden om verschillende deegsoorten te maken was al lang bekend. Apicius liet het ons in zijn boeken weten. Zelf was de steenrijke Romein verzot op een gerecht dat bestond uit gestoofde vijgen en een 'deksel' van kruimelgebak.

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 6 - 8 personen: 750 gram stevige appels; 1 eetl. geraspte limoen- of citroenschil; 125 gram witte basterdsuiker; ca. 140 gram boter, ijskoud; 100 gram bloem, gezeefd; 1 1/2 theel. kaneel; 1 mespuntje zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr havermout, 150 gr suiker, 150 gr zachte koude boter, 6 elstars appels, 3 eetlepels suiker, 1 klein bakje geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Een gerecht dat in Engeland aanvankelijk 'downstairs' werd gegeten en pas later, toen men ontdekte dat het heel smakelijk was, ook 'upstairs' werd opgediend. En toen werd de aanvankelijk gebruikte goedkope sour cream vervangen door altijd wat prijzige clotted cream. In het recept van vandaag komen beide roomsoorten niet voor. Er wordt creme fraiche gebruikt en dat is wel zo lekker!

INGREDIENTEN

50 gram bloem, gezeefd;, 75 gram suiker; 50 gram boter;, 75 gram grote blauwe (Californische of Chileense) rozijnen;, 4 grote appels, goudrenetten of appels naar eigen smaak en voorkeur;, 1 eetl. limoen- of citroensap;, 1,25 dl creme fraiche;, 2 eetl. licht geroosterde geschaafde amandelen.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Mjam mjam mjam, Engels nagerecht

INGREDIENTEN

*4 zoetzure appels, *100 gr bruine basterdsuiker, *1,5 tl kaneel, *50 gr bloem, *zout, *50 gr boter, *1/8 liter slagroom, *1 el suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk Engels toetje voor in het najaar.

INGREDIENTEN

Ongeveer 4 goudrenetten, eventueel wilde bramen, 175 gram rietsuiker, 2 theelepeltjes kaneel, 175 gr. bloem (witte bloem voor witbrood), 75 gram boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Apple crumble. heel lekker met vanillevla en of vanilleroomijs ik maak dit voor moederdag mijn broertjes zijn er dol op:)

INGREDIENTEN

450 gram appelen, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gram boter, 150 gram witte suiker, 300 gram bloem (beetje veel ik ga het nu met minder proberen denk dat 200 beter is), eventueel, rozijntjes, heel klein beetje amandelaroma, druppeltje citroensap

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg goudrenet of cox orange pippin, boter, 2 lepels water, 200 g bruine suiker, 1/2 lepel kaneel, 100 g volkorenbloem, zout, 100 g koude boter, creme fraiche of room, , VARIATIE:, - Vervang water door appelsap, rozenwater of calvados/Kirsch, - Doe er citroen/sinaasappelschilflintertjes bij., - Doe er abrikozen of pruimedanten bij., - Gebruik voor het deeg volkorenmeel met een handje fijngehakte hazelnoten.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.



Traditioneel Engels nagerecht met diverse serveermogelijkheden.

INGREDIENTEN

, *4 grote goudrenetten, geschild en in schijfjes., *1 eetlepel bruine suiker., *2 eetlepels blanke suikerstroop., *2 eetlepels citroensap., Voor de bovenlaag:, *120 gram zelfrijzend bakmeel., *1/2 kop gemalen kokos., *1/2 kop havermoutvlokken., *90 gram bruine suiker., *100 gram boter.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2002
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 appels, geschild, zonder klokhuis en in schijfjes, 100 gr donkerbruine basterdsuiker, 125 gr bloem, 150 gr kristalsuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/4 theelepel zout, 1 ei, geklopt, 30 gr boter, gesmolten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2012
  •  …
  •  30-60 min.

Lekker gemakkelijk engels nagerecht met de smaak van appel-kruimeltaart.

INGREDIENTEN

Vulling: 4 grote groene appels (bijv. granny smith), 2 eetlepels stroop, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bruine suiker, Bovenlaag: 120 gram zelfrijzend bakmeel, een halve kop havermoutvlokken, 90 gram bruine suiker, 100 gram boter, evt. een halve kop gemalen kokos, evt. wat rozijnen.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo gemengde handappels, 1 1/2 dl appelsap, 50 gram rozijnen, 1 eetlepel kaneel, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gram suiker, 150 gram bloem, 75 gram koude roomboter, 50 gram basterdsuiker, 2 eieren, 1/4 liter melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gram witte bloem, 75 gram suiker, 1 theelepel zout, 90 gram boter, 500 gram Elstarappels

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2009
  • Engels
  •  60-120 min.

Magnetrongerecht

INGREDIENTEN

75 gr bloem 50 gr hazelnoten, grof gehakt, 75 gr lichtbruine suiker 75 gr boter, 500 gr appelen 3 lp witte basterdsuiker, ? tlp kruidnagelpoeder 50 gr hazelnoten, grof gehakt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Een fris "toetje", maar ook lekker bij de koffie

INGREDIENTEN

500 gram zure appelen, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram boter, 100 gram suiker, mespuntje zout, 50 gram gele en/of blauwe rozijnen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-1999
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. appels, 150 gr. geweekte abrikozen, 75 gr. suiker, Topping:, 175 gr. bloem, 75 gr. koude boter, 75 gr. suiker, 6 tl. koekkruiden

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

450 gram appels, 50 gram bruine suiker, 1 theelepel kaneel, 200 gr ongezouten boter, 150 gram gewone suiker, 300 gram gezeefde bloem

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Deeg:, ? pond botter - ? koppie suiker -, 1 eier - 2 koppies meelblom -, 2 teelepels bakpoeier - 1 teelepel vanilla -, sout - bietjie melk indien deeg styf is. Vulsel:, 1 blik ingemaakte appels - ? koppie suiker -, 1 teelepel botter - ? teelepel kaneel -, , Smelt botter en meng alles.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Per persoon:, een appel, 4 eetlepels suiker, wat kaneel, 150 bloem, 40 g suiker, 50 gr harde boter, koele vanillevla.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Onderlaag:, , Dr. Oetker kruimeltaartbodem, 1 pakje vanille kookpudding of banketbakkersroom, , Appelvulling:, 8 grote kookappels (bijv. Goudreinette), 3 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels honing, Sap van 1 citroen, , Crumble:, 120 gram zelfrijzend bakmeel, Half kopje gemalen kokos, Half kopje havermoutvlokken, 90 gram bruine suker, 4 eetlepels honing, 100 gram (room)boter, Scheutje olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als je dit nou wilt maken,dan moet je misschien even naar mijn recepten,daar staat het recept voor limoncello,maar dan moet je wel 3 weken geduld hebben!Dus misschien toch maar even langs de slijter!

INGREDIENTEN

4 kleine friszure appeltjes,zonder schil,in blokjes, 0.5 dl limoncello, 2 eetl vanillesuiker, 100 gr bloem, 100 gr suiker, 90 gr boter,koud!!In kleine blokjes, snufje zout, beetje boter voor het invetten, 125 ml lobbig geklopte ongezoete slagroom

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

175 gr fijne tafelsuiker of 17,5 gr zoetstof, 2 theelepels kaneel, 5 of 6 medium grote appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in schijfjes gesneden., , Voor de boven- en onderkant:, 300 gr bloem, 160 gr bruine basterdsuiker, 230 gr boter

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2011
  • Amerikaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 4 grote (moes)appels, het sap en de geraspte schil van 1 grote sinaasappel, 2 takjes rozemarijn, 225g bramen, scheutje water, 30g basterd suiker, , , Voor de topping, 55g gemalen amandelen, 140g bloem, 85g polenta, 140g koude boter, 110g/4oz rietsuiker, scheut water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Dessert uit de oven met fruit

INGREDIENTEN

Basis, Vier appels, (stevige appels waar tijdens het koken niet al te veel vocht uit loopt., 300 gram verse aardbeien of 270 uitgelekte aarbeien uit blik., kaneel, suiker, , Bovenlaag, 100 gram suiker, 120 gram tarwebloem, 75 gram boter

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

(voor de bodem):, * 1 pak volkoren bisquits, * 150 gram gesmolten (room)boter, * 1 pakje vanille kookpudding, , (voor de vulling):, * 8 grote goud reinetten, * 3 eetl. bruine suiker, * 4 eetlepels honing, * sap van 1 citroen, * 8 scheutje rum, * kaneel, , (voor de kruimellaag), * 120 gram zelfrijzend bakmeel, * halve kop gemalen kokos, * halve kop havermoutvlokken, * 90 gram bruine suiker, * 4 eetlepels honing, * 100 gram (room)boter, * scheutjes olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  …
  •  60-120 min.

Toetje met appel-kruimel en vanillevla

INGREDIENTEN

Vanillevla, grote pot appel-abrikozencompote, 6 country cookies, 200 gram koude boter (kan ook wel wat minder).

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies