64 appeltaart van bakplaat recepten

Met honing en walnoten

INGREDIENTEN

1 1/2 kg goudreinetten1 keer normaal recept voor appeltaartdeeg1 keer het recept voor cakebeslag3 ons walnoten [Lidl heeft heerlijke Californische]kaneel en suiker om door de appels te roereneen paar flinke eetlepes honingEventueel amandelspijs plus een ei

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het lievelingsrecept van de familie op dit moment. Iedereen die dit eet, vraagt om het recept.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 600 gram bloem,, 300 gram basterdsuiker,, 440 gram boter en een flinke, snuf zout., Voor de vulling:, 2,5 kilo goudreinetten,, kaneel,, rozijnen,, 100 gram basterdsuiker, 2 dopjes rumaroma (Baukje),, 1/2 citroen,, Voor het custardpapje:, 4 eieren,, 100 gram basterdsuiker,, 12 eetl. melk,, 2 eetl. custardpoeder., Voor de garnering:, 200 gram appelgelei of abrikozenjam,geschaafde amandelen (geroosterd), poedersuiker

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Nederlands
  •  120 min. <

Je kunt wel 30 stukjes van deze taart snijden, dus heel geschikt voor een verjaardag.

INGREDIENTEN

400 gr. roomboter, 250 gr. havermout, 500 gr. zelfrijzend bakmeel., 450 gr. bruine basterdsuiker, 2 eieren, mp zout, 1,5 kg appels,b.v. Elstar of Jonagold, 100 gr. rozijnen, 5 eetl. suiker, citroensap, kaneel (veel!)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een recept uit Elle Eten

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 400 gram roomboter, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 275 gram cruesli van goede kwaliteit, 300 gram bruine basterdsuiker, Voor de vulling:, 200 gram rozijnen, 2 tl kaneel, 2 el rietsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg: 600gr bloem 300 gr. basterdsuiker 440 gr. boter 3 gr. Zout, , Voor de vulling:, ongeveer 2 ½ tot 3 kilo goudrenetten 200 gr. basterdsuiker kaneel 4 eieren 12 eetlepels melk 2 eetlepels custard 200gr. appel- of abrikozengelei/jam poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2012
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Heel apart met die honing, geitenkaas en gember. Weer is even heel anders

INGREDIENTEN

8 plekjes roomboterbladerdeeg, ontdooid 250 gr zachte geitenkaas (Chevre de Belley), 3 friszure stevige appels, in dunne schijfjes, 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt, ? el grof gemalen zwarte peper, 4 el vloeibaren honing

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk recept voor een groot gezin en/of voor de visite

INGREDIENTEN

Appels schillen en in partjes snijden., Bakmeel, vanillesuiker, eieren, melk, suiker en boter door elkaar roeren en een glad beslag maken., Beslag op de met bak-papier bedekte bakplaat gieten, glad strijken en dan 6 rijen appels in het beslag leggen., , Ca. 1 uur bakken in een voorverwarmde oven op gas-stand 5 dat is 175?c, , Afgekoeld de rozijnen er wver strooien en de taart insmeren met 1/2 pot abrikozenjam

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Tip voor een extra lekkere taart: bedek de bodem onder het appelmengsel met amandelspijs.

INGREDIENTEN

300 g zelfrijzend bakmeel citroensap, 150 g witte basterdsuiker 50 g gewassen rozijnen, 175 g harde (koude) boter 75 g suiker, 1 losgeklopt ei 2 a 3 afgestreken theelepels kaneel, zout naar smaak 2 afgestreken eetlepels paneermeel, 1 kg vaste zure appelen, b.v. goudrenetten 1

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 g zelfrijzend bakmeel , citroensap , 150 g witte basterdsuiker , 50 g gewassen rozijnen , 175 g harde (koude) boter , 75 g suiker , 1 losgeklopt ei , 2 ` 3 afgestreken theelepels kaneel , zout naar smaak , 2 afgestreken eetlepels paneermeel , 1 kg vaste zure appelen, b.v. goudrenetten, 1 springvorm van 22-24 cm middellijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Heerlijk frisse appeltaart (met citroen) gebakken op de bakplaat.

INGREDIENTEN

750 gr. zelfrijzend bakmeel, 510 gr. boter, 400 gr. witte basterdsuiker, iets citroen essence, snufje zout., VOOR DE VULLING: 2 kg. goudreinetten, 200 gr. rozijnen, 100 gr. suiker, 100 gr. custard, 1 citroen, kaneel naar smaak., 1 ei en wat grove suiker voor de afwerking.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een appeltaartje als dessert in combinatie met wat kaneelijs

INGREDIENTEN

Per persoon 1 plakje bladerdeeg, 1/2 appel wat suiker, 1 bolletje ijs. Wat roomboter, kaneel en suiker. Eventueel wat calvados.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Goed voor 2 ringen van 16cm doorsnede 2,5cm hoog

INGREDIENTEN

Beslag 1:60g margarine voor speciale voeding - 30g prodia-zoetstof - 1 ei - 80g sojamelk - 200g bloem - 4g bakpoeder (= 1 zakje) - 60 g olie, beslag 2 : 80 g margarine voor speciale voeding - 10 g prodia zoetstof - 1 ei - appels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Heerlijke Appeltaart

INGREDIENTEN

4 Goudrenetten ( of jonagold in combi met granny Smit), 4 eieren, Honig boerencakemeel 200gram., 200 gram basterdsuiker, 1 zakje vanille suiker, Kaneelpoeder met basterdsuiker, 200 gram bleu band margerine, Paneermeel, Rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Recept van mijn schoonmoeder

INGREDIENTEN

, 2oo gram zelfrijzend bakmeel of cake-, 200 gram suiker en 200 gram boter-, 1 zakje vanillesuiker en een beetje zout-, klein beetje citroenrasp-, 4 eieren-, suiker met kaneel om te bestrooien-, 6 tot 8 appels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaartje met honingkorstje

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg(diepvries)/3 appels/3 el vloeibare honing/15 gr boter/2 el calvados of appelsap of water (naar keuze)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Supersimpel, supersnel, superlekker!
Met dank aan Bettina!

INGREDIENTEN

, BESLAG:, 150 gram roomboter, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 1 mespuntje zout, 190 gram bloem, 4,5 gram bakpoeder (Backin) = 4.5 afgestreken theelepel (klein theelepeltje), , , Om te beleggen:, 6 zoet-zure of zure appels, , , Om te bestrijken:, 2 eetlepels abrikozenjam, , , Om te bestrooien:, wat poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Appeltaartjes met karamelsaus

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 handappels, 1 klein ei, 65 gr. suiker, 1/4 theel. kaneelpoeder, appelsjabloon, 280 ml. slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg. Appelen, 120gr. Boter, 120gr. Suiker, 120gr. Zelfrijzende bloem, kaneel, gemalen noten en 2 eieren

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Appeltaart is altijd lekker, maar deze

is een groot feest om te zien!

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, * 40 gram zachte boter, * 40 gram witte basterdsuiker, * 1 ei, * 50 gram gemalen amandelen, * 6 friszure appels, * 2 eetlepels abrikozenjam, * 1 eetlepel citroensap,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.



Appeltaart op de bakplaat

INGREDIENTEN

300 gr fijn bladerdeeg
, 5 rode goudrenetten
, 100 gr Roomboter
, 3 el kristalsuiker
, 3 el bruine basterdsuiker
, kaneelpoeder naar smaak
, handje blanke rozijnen (voorweken in appelsap of rum)
, 2 zakjes vannille suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  •  …
  •  60-120 min.

Een heerlijke appeltaart.

INGREDIENTEN

600 gram zoetzure appels, 100 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pakje bladerdeeg, 1 bak vanille-ijs, slagroom, gele room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes diepvriesbladerdeeg, 40 gram zachte boter, 40 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 50 gram gemalen amandelen, 6 friszure appels, 2 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  •  …
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram Zelfrijzend bakmeel, 150 gram Witte basterdsuiker, snufje Zout, 200 gram Roomboter - koude, in dobbelstenen, 1 Ei -, losgeklopt, 1 eetlepel - custard, 150 gram - bitterkoekjes, 200 gram Rozijnen - (gele en blauwe, 1 kilo appels -, bijvoorbeeld Elstar, 50 gram Suiker, 1 Citroen - geraspte schil van, 50 gram Geschaafde amandelen, eventueel een scheutje amaretto

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Plaatkoek met havermout en cox's orange

INGREDIENTEN

100 gr rozijnen, 400 gr. boter, 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. havermout, 500 gr. basterdsuiker, zout, 1 ei, 1750 gr. appels(cox orange), 1 el.suiker, 1 el. kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  •  …
  •  60-120 min.

Erg lekkere variatie op het thema appeltaart. Het bijzondere is de bodem, gemaakt van o.a. havermout. Nog een klein beetje warm het lekkerst, maar ook zeer goed in te vriezen.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, - 250 gram havermout, - 500 gram zelfrijzend bakmeel, - 500 gram bruine basterdsuiker, - 400 gram gesmolten boter, - 1 ei, - 1 theelepel zout, , Voor de vulling:, - 1,5 kilo appels (goudreinetten), - 100 gram rozijnen, - 3 eetlepels suiker, - 1 eetlepel kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Krokante appeltaart

INGREDIENTEN

500 g bruine basterdsuiker, 250 g havermout, 500 g zelfrijzend bakmeel, 400 g boter, zout, kaneel, 10 goudreinetten, 1 zakje studentenhaver

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr. zelfrijzend bakmeel 150 gr. witte basterdsuiker 175 gr. koude harde boter, 1 ei 1 mespunt zout 1 zakje vanillesuiker, Ingredienten voor de vulling:, 4 goudreinetten krenten kaneel, 1 eetl. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Tsjechisch
  •  30-60 min.

Heerlijke smaakvolle makkelijke cake-achtige appeltaart, voor veel mensen tegelijk te maken.

INGREDIENTEN

300 gram margarine of roomboter, 250 gram witte (basterd)suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels rum, twee keer twee eetlepels citroensap (voor door het beslag en voor over de appels), snufje zout, 2 a 4 eieren, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram rozijnen, kilo goudreinetten of granny smith appels, suiker, kaneel, evt pecannoten of walnoten, +/- halve pot abrikozenjam.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gr bloem, 170 gr boter, 25 gr suiker, 1 ei, 3 el koud water, , vulling:, 10 appels, 150 gr suiker, sap en rasp van 1 citroen, 100 gr geschaafde amandelen, 70 gr beschuitkruimels, 2 eieren, 250 gr slagroom, 30 gr cognac of rum, 1 tl kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2010
  • Zwitsers
  •  30-60 min.

Ook lekker als toetje!

INGREDIENTEN

5 plakjes (roomboter) bladerdeeg (diepvries) - 3 eetl. bakgember (potje, AH) - 3 eetlepels krenten - 1 theel. piment - 1 sinaasappel - 50 gr. pecannoten - 2 appels (Golden Delicious) - 1 eetl. citroensap - 1 eetl. witte basterdsuiker - 1 eetl. bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200g havermout, 400g roomboter, 400g bruine basterd suiker, 500g zelfrijzend bakmeel, 8 goudreinetten appels, kaneelpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Canadees
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr roomboter, 500 gr zelfrijzend bakmeel, 250 gr havermouth, 500 gr bruine basterdsuiker, 2 theel. zout, 1 ei, Vulling, 250 gr rozijnen, 2 zakjes walnoten ( fijnhakken ), 1 1/2 kilo goudreinetten, suiker en kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2009
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 gr bloem, 170 gr boter, 25 gr suiker, 1 ei, 3 eetlepels koud water, , Voor de vulling:, 10 appels, 150 gr suiker, De sap en rasp van 1 citroen, 100 gr geschaafde amandelen, 70 gr beschuitkruimels, 2 eieren, 250 gr slagroom, 30 gr cognac of rum, 1 theelepel kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Zwitsers
  •  60-120 min.

Tarte fine chaude aux pommes acidulees

INGREDIENTEN

8 kleine appelen (cox) 400 gram bladerdeeg 200 gram zachte boter sap van 1 citroen 120 gram basterdsuiker geslagen room.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Frans
  •  60-120 min.

Van "M."

INGREDIENTEN

200 g zachte boter, 250 g kristalsuiker, 2 gesplitste eieren, 400 g patentbloem, 1 zakje bakpoeder, boter om in te vetten, 1? kg goudreinetten in plakjes, 1/3 pot kweeperengelei, 2 dl melk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Anders als anders

INGREDIENTEN

4 goudrenetten, 50 gram biggareuax, 50 gram amarene kersen, 30 gram geraspte citroenschil, 250 gram rozijnen,50 gram gepelde walnoten, 1,5 tl gemalen kaneel, 6 vel strudeldeeg, 100 gram boter, 6 bolletjes ijs, vanillestokje, 1,5 dl room, 2 eierdooiers, 50 gram suiker.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

8 kleine appelen (cox) - 400 gram bladerdeeg - 200 gram zachte boter - sap van 1 citroen - 120 gram basterdsuiker - geslagen room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

16 stuks
40 min, voorbereiden 30 min, wachten 30 min 100 min

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, schoongeboend +, 400 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven +, 200 g lichtbruine basterdsuiker +, 250 g boter, in blokjes +, 1 ei, losgeklopt +, 1 zakje saffraan (0.05 g) +, 4 elstar appels +, 3 tl gemalen kaneel +, 1 tl kardemompoeder +, 2 el rietsuiker +, 1 bakje verse dadels (250 g), ontpit en in stukjes +, 1 bakje amandelschaafsel (55 g) +, 1 el poedersuiker +

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries), 3 el. bakgember, 3 el. krenten, 1 tl. piment, 1 sinasappel, 50 gr. pecannoten, 2 appels (Golden Delicious), 1 el. citroensap, 1 el. witte basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies