95 appeltaart bladerdeeg recepten

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

9 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 zoete appels, 4 el. amandelspijs (pakje Baukje 300 gr.), 2 el. rozijnen, 1 eierdooier, 1/2 zakje amandelschaafsel (zakje Baukje 45 gr.), 2 tl. suiker, 2 el. bastaardsuiker, 2 tl. kaneel, 2 el. bloem, Vorm (ca. 24 cm)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Appeltaart is altijd lekker, maar deze

is een groot feest om te zien!

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, * 40 gram zachte boter, * 40 gram witte basterdsuiker, * 1 ei, * 50 gram gemalen amandelen, * 6 friszure appels, * 2 eetlepels abrikozenjam, * 1 eetlepel citroensap,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes diepvriesbladerdeeg, 40 gram zachte boter, 40 gram witte basterdsuiker, 1 ei, 50 gram gemalen amandelen, 6 friszure appels, 2 eetlepels abrikozenjam, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Heel apart met die honing, geitenkaas en gember. Weer is even heel anders

INGREDIENTEN

8 plekjes roomboterbladerdeeg, ontdooid 250 gr zachte geitenkaas (Chevre de Belley), 3 friszure stevige appels, in dunne schijfjes, 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt, ? el grof gemalen zwarte peper, 4 el vloeibaren honing

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak voorgerolde bladerdeeg, 5 grote zure appels, 1 klein doosje room van 20 cl, 3 eieren, 250 gr suiker, 50 gr bloem, 1 pakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 50 gram roomboter, 70 gram basterdsuiker, 5 Elstarappels, 2 eetlepels Calvados, voorgerold bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere taart met amandel en bodem van bladerdeeg

INGREDIENTEN

5-6 plakjes bladerdeeg, 200 gr. amandelen, 200 gr. suiker, 3-4 eieren, 4 appels, kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een snelle appeltaart

INGREDIENTEN

1kg stevige appels., 5plakjes bladerdeeg, 25gr boter naar keus, 100gr sinaasappelmarmelade, , van de bladerdeeg een lap maken en even in e koelkast liggen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Eenvoudige lekkere appeltaart (recept van mijn moeder) ! Mijn man is er verzot op ...

INGREDIENTEN

3 a 4 blaadjes bladerdeeg, 3 a 4 appelen, 2 tassen suiker, 1 tas bloem (tarwe, geen zelfrijzende), 1 pakje vanillesuiker, 4 eiren, 1 doosje room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 bladerdeeg kant en klaar,50 gr vanillepuding,3/4melk,4 tot 5 appels,zoetstof te waarde van 75 gr suiker=5 ml,amaretto 30 ml,abrikoenconfituur een eetlepel,een lepel water,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Een lekker appeltaartje als nagerecht maar ook zeker voor bij de thee of koffie.

INGREDIENTEN

, 2 appels, 4 plakjes bladerdeeg, 4 eetl. suiker, 4 theelepels kaneelpoeder, abrikozenjam om mee te glazeren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere taart met amandel en bodem van bladerdeeg

INGREDIENTEN

5-6 plakjes bladerdeeg, 200 gr. amandelen, 200 gr. suiker, 3-4 eieren, 4 appels, kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg, 4 golden appelen, 0,25 l room, 1 vanillestokje, 4 eieren, kaneel, 150 gr suiker, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr bladerdeeg, 4 golden appelen, 0,25 l room, 1 vanillestokje 4 eieren, kaneel, 150 gr suiker, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram bladerdeeg, 4 golden appelen, 1/4de liter room, 1 vanillestokje, 4 eieren, kaneel, 150 gr suiker, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een appeltaartje als dessert in combinatie met wat kaneelijs

INGREDIENTEN

Per persoon 1 plakje bladerdeeg, 1/2 appel wat suiker, 1 bolletje ijs. Wat roomboter, kaneel en suiker. Eventueel wat calvados.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Een hele lekkere variatie op appeltaart.

INGREDIENTEN

300 g bladerdeeg uit de koeling of diepvriesboter om in te vetten1 kg appels bijvoorbeeld Golden Deliciouscitroensap3 eieren100 g suiker1/8 l slagroom1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  •  …
  •  30-60 min.

Appeltaartjes met caramelsaus

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg,2 appels,1 ei,25 gr suiker,1/4 tl kaneel, voor saus,200 ml slagroom,40 gr suiker,verse bramen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere appeltaart

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg uit diepvries, 2 eetlepels bloem, 20 gram boter, 300 gram appelmoes, 2 golden delicious(mag ook een gewone appel zijn!), 2 eetlepels gemalen kaneel, 75 gram kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Appeltaartjes met karamelsaus

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 2 handappels, 1 klein ei, 65 gr. suiker, 1/4 theel. kaneelpoeder, appelsjabloon, 280 ml. slagroom.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g bladerdeeg uit de koeling of diepvries, boter om in te vetten, 1 kg appels bijvoorbeeld Golden Delicious, citroensap, 3 eieren, 100 g suiker, 1/8 l slagroom, 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 5 boscoop appels, lepel boter, 5 lepels suiker, 3 eieren, 1 lepel zoete alcoholische drank, 1 snuifje kaneel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5grote appels(jonagold) 100 gr boter-35 gr zetmeel-175 gr suiker-3 eieren-1 pak bladerdeeg-

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 jonagold appelen? 4 eetlepels rozijnen? 1 glas rum? wat kaneel? 2 vellen bladerdeeg? boter. eigeel? 6 eetlepels bruine suiker? wat bloemsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 velletjes bladerdeeg (uit de diepvries, daar is heerlijk roomboter deeg te koop) 4 appels ( cox orange pippin) 200 gram amandelspijs, losgeroerd met 1 ei en citroenrasp een halve pot abrikozen jam 100 gram fijngehakte amandelen bakblik bakpapier.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Appeltaartje met honingkorstje

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg(diepvries)/3 appels/3 el vloeibare honing/15 gr boter/2 el calvados of appelsap of water (naar keuze)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Frans
  •  0-10 min.

Een snelle appeltaart, gebakken zonder vorm en geserveerd met room-honingsaus.

INGREDIENTEN

4 a 6 plakjes bladerdeeg1 grote appel, naar keuze75 gr. gesmolten boter2 eetl., vloeibare honing1/2 eetl. suiker1 eetl. citroensap2 dl. slagroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2003
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een hele geschikte taart wanneer er rekening gehouden moet worden met een streng kippeneiwitvrij, suikervrij dieet.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 4 appels, kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2009
  •  …
  •  30-60 min.

Lekker, gewoon lekker,ja!

INGREDIENTEN

1 bladerdeeg, 3a6 jonagold appelen, 50 gr maizenabloem, 175gr suiker, 2a3 eieren, 3 pakjes vanillesuiker 100gr boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.



Appeltaart op de bakplaat

INGREDIENTEN

300 gr fijn bladerdeeg
, 5 rode goudrenetten
, 100 gr Roomboter
, 3 el kristalsuiker
, 3 el bruine basterdsuiker
, kaneelpoeder naar smaak
, handje blanke rozijnen (voorweken in appelsap of rum)
, 2 zakjes vannille suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

En heerlijke lekkere snelle appeltaart die in een mum van tijd klaar is.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 2 appels het liefst jonagold, een zakje vanille suiker, kaneel, en 1 eetlepel speculaaskruiden, en nog extra suiker na smaak

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke appeltaart.

INGREDIENTEN

600 gram zoetzure appels, 100 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 pakje bladerdeeg, 1 bak vanille-ijs, slagroom, gele room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

"Tarte aux pommes"

INGREDIENTEN

250 gr. bladerdeeg, (ca. 7 blaadjes), 1 ei (alleen de dooier), 2 eetlepels gesmolten boter, 4 a 5 stevige appels, eventueel 1 eetlepel Calvados

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 pers,

INGREDIENTEN

4 appelen (Jonagold), 4 cirkels bladerdeeg (diameter 10 cm), kristalsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-300 gr fijn bladerdeeg, -5 smaakvolle appels, -100 gr boter, -100 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram stevige appelen (bijvoorbeeld Granny Smith), boter, suiker, citroenrasp, kaneel, kruimel- of bladerdeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr. bladerdeeg, (ca. 7 blaadjes), 1 ei (alleen de dooier), 2 eetlepels gesmolten boter, 4 a 5 stevige appels, eventueel 1 eetlepel Calvados

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Supermakkelijk

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg-3 eieren-100gr gesmolten boter-1 vanillestok-35 gr.maisbloem-175 gr suiker-6 appelen(type golden)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bladerdeeg, 1 ei (alleen de dooier), 2 eetlepels gesmolten boter, 4 a 5 stevige appels, eventueel 1 eetlepel Calvados

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies