649 appelstroop recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Top 100

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

~Het najaar~
In het najaar hebben we een rijke appeloogst. Maak eens appelstroop met de overvloed!

INGREDIENTEN

Voor 700 cc. stroop:, 4 kg. appels, , 250 gram bruine basterdsuiker, , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  •  
  •  0-10 min.

Leuk om zelf te maken!

INGREDIENTEN

5 kg appels (of 3 kg appels en 2 kg peren; of 3 kg appels, 1,5 kg peren, 500 gr dadels en 150 gr rozijnen), ? liter water of appelsap

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo overrijpe appels, 1dl . water , optioneel :10% suiker van het aantal gebruikte kilo appels,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2007
  •  
  •  60-120 min.

Zelfgemaakte appelstroop

INGREDIENTEN

4 kg. appels, , 250 gram bruine basterdsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten (voor 700 cc. stroop):, 4 kg. appels, , 250 gram bruine basterdsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2003
  •  
  •  > 120 min.

LET OP: de stroop dikt nog een deel in tijdens het afkoelen

INGREDIENTEN

1 kilo overrijpe appels, 1 dl water, Optioneel: 10 % suiker van het aantal gebruikte kilo appels,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2010
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, , voor 700 cc. stroop:, 4 kg. appels, , 250 gram bruine basterdsuiker, , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 kg appels, , OF 3 kg appel 2 kg peer, , OF 3 kg appel 1,5 kg peer 500 g dadel 150 g rozijn, , , 1/4 l water of appelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg. moesappels, 1/2 l. water, suiker, honing, geraspte nootmuskaat, gemengde specerijen of kaneel.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Op 1 kg overrijpe, zoete appels gaat 100 ml water en 100 gram (bruine basterd)suiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Appels over? Maak zelf lekkere, gezonde appelstroop!

INGREDIENTEN

Appels, ook valappelen, aangestoken appelen en appelresten zijn geschikt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2006
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

5 kg appels met schil

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heerlijk...

INGREDIENTEN

-4kg appel.-100 gram suiker.-sap van 1/2 citroen.-appelsap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg moesappels, 1/2 l water, suiker, nootmuskaat, gemengde specerijen of kaneel, honinh

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Dit recept stond in de Allerhande en het is echt heerlijk! Wees vooral niet te zuinig met de appelstroop en mosterd!

Het kan ook een dag vantevoren gemaakt worden, dan hoef je het alleen maar op te warmen. Handig als je laat thuis bent.

INGREDIENTEN

600 gr runder/riblappen, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels mosterd, 1 grote fijngesneden ui, 4 laurierblaadjes, 250 ml runderbouillon (van tablet), 300 gr winterpeen, 250 gr gebroken sperzieboontjes, , Boter/olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een ouderwets recept uit de overlevering,. Nog steeds overheerlijk.

INGREDIENTEN

* 1000 gram sucadelappen * 50 gram boter * 2 sjalotten in grove stukken * 50 gram mager rookspek in blokjes * 2 dl groentefond ( of bouillon ) * 1 el witte wijnazijn * 1 el grove mosterd * 2 laurierblaadjes * 2 kruidnagels * 2 plakjes friese kruidkoek * stukje foeli * 2 el Rinse appelstroop uit blik * peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Runderstoofvlees met appelstroop,dit geeft weer een andere smaak aan het rundvlees.

INGREDIENTEN

600 g rib-runderlappen, 3 el appelstroop, 2 el mosterd, 1 ui,fijngesneden, 250 ml bouillon(rund/tablet), 300 g winterpeen,in plakjes, 350 g sperziebonen,gebroken, 4 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 g rib-runderlappen, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels mosterd, 25 g boter, 1 grote ui, fijngesneden, 4 laurierblaadjes, 250 ml rundvleesbouillon (van tablet), 300 g winterpeen, in plakjes, 250 g sperziebonen, gebroken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Stuk winterwortel, dunne prei, boter om te bakken, 1 kg runderlappen, 1-2 el mosterd, 2 dunne plakjes ontbijtkoek, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, flinke eetlepel appelstroop

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 x 150 gr. Varkenshaas, 2 appels, 1 peer, 1 ui, 1/3 bosje bieslook, 100 gr appelstroop, 1/5 liter room of creme fraiche, 1/10 l appelsap, 4 teentjes knoflook, zout & peper, 1 eetlepel mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

600 gr. rib/runderlappen, 3 el appelstroop, 2 el mosterd, 25 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 4 laurierblaadjes, 250 ml rundvleesbouillon, 300 gr winterpeen, in plakjes, 250 gr sperziebonen, gebroken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

=600 GR.RIB/RUNDERLAPPEN = 3 EL APPELSTROOP =, =2 EL.MOSTERD = 25 GR,BOTER = 1 GROTE UI,(fijngesneden), =4 LAURIERBLAADJES = 250 ML RUNDVLEESBOUILLON (van, tablet) =300 GR.WINTERPEEN,IN PLAKJES = 250 GR., SPARZIEBONEN, GEBROKEN.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn favoriete appelstroop, mijn oma maakte hem altijd op deze manier.

INGREDIENTEN

 2 ? kop golden delicious,  2 ? kop water,  ? kop citroensap,  ? theelepel zout,  1 ? tl kaneel,  ? tl kruidnagelpoeder,  3 ? kopsinaasappellikeur (cointreau, triple sec),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  •  
  •  60-120 min.

Slow coocking met zuurkool.
De zuurkool wordt heel zacht en fijnzinnig van smaak. Super lekker, maar je moet er wel de tijd voor nemen.
Gep0roefd in augustus 2014.

INGREDIENTEN

50 gr Peren-Appelstroop, 10 Zwarte peperkorrels, 500 gr biologische zuurkool, 200 ml witte wijn, 200 ml water of groentebouillon, 1 kg kruimige aardappels, 100 gr boter, 100 ml melk, 4 speklapjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 tartaartjes, 2 rode uien, 1 eetlepel appel- of perenstroop, 6 eetlepels runds- of gevogeltefond, 2 eetlepels boter, 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie, 10 cl La Trappe Bockbier, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1 kleine rodekool (ca. l kilo), 2 appels, 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels allesbinder, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram rundvlees, 30 gram boter, 1,5 teentje knoflook, 2 uien, 1 eetlepel (Olijf)olie, 2 winterpenen, 1 appel, 3 tomaten, 1 flesje (bok)bier, 1 prei, 2 theelepels honing, 1 theelepel appelstroop, 1 snufje peper, 1 takje tijm, 1 takje Rozemarijn, 1 snufje Kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Brood dubbel op.

INGREDIENTEN

Boterham, 1 plak(jonge)kaas, appelstroop.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker voor bijvoorbeeld een High Tea!

INGREDIENTEN

Wraps, Old amsterdam plakjes kaas, Appelstroop, sla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2010
  •  
  •  0-10 min.

Ik vond dit recept en vond het ingrediënt appelstroop een uitdaging. Als je de appelstroop hebt vermengd met de mosterd en de kaneel, ruikt je keuken al helemaal heerlijk en dan moet het braden nog komen! Een aanrader!!

INGREDIENTEN

Varkensrollade van ongeveer 1 kilo, 3 eetl appelstroop, 1,5 eetl mosterd, een kleine eetl kaneel, boter, 1 eetl bloem, 200 gr gewelde abrikozen in stukjes gesneden, 4 dl zoete witte wijn, 1,5 ui gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram witlof - 75 gram Zeeuws spek - 30 gram boter - 1 1/2 eetlepel appelstroop - 1 eetlepel balsamico-azijn - 1/2 theelepel gemalen piment - zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr witlof, *75 gr Zeeuws spek, *30 gr boter of margarine, *1,5 el appelstroop, *1 el balsamicoazijn, *1/2 tl piment, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Appel gebakken in appelstroop

INGREDIENTEN

1 a 2 appels per persoon, 1 eetlepel appelstroop per 1 a 2 appels, en eventueel wat kaneel voor er over heen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

Soupergerecht voor een bijzonder diner

INGREDIENTEN

- 4 kleine geitenkaasjes of 8 dunne ronde plakken verse geitenkaas, - 20 halve walnoten, - 1 el gehakte tijmblaadjes, - versgemalen peper, - een paar takjes waterkers,, Voor de saus:, - 2 el appelstroop, - 2 el vloeibare honing, - 2 dl creme fraiche

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 sneetjes bruin brood, appelstroop, 4 plakjes kaas, 1 banaan, 2 el gehakte hazelnoten, boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram witlof, 75 gram Zeeuws spek, 30 gram boter, anderhalve eetlepel appelstroop, 1 eetlepel balsamicoazijn, halve theelepel gemalen piment, zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 camembertkaasjes1 pakje pannenkoekmix4 eetlepels zoetzure chilisaus8, preilintjes, 1 cm. breed en 20 cm. langversgemalen peperzout6 eetl. appelstroop, met een scheutje water

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2004
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige pannenkoek voor de stevige trek uit de BK pannenkoekpan

INGREDIENTEN

1 bak pannenkoekmix, 2 uien, 1 teentje knoflook, 100 g ontbijtspek, 250 g champignons, zout en peper, maggie, boter om te bakken, een groot glaasje port, 2 eetlepels appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies