Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appels recepten (8.827) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.

INGREDIENTEN

- 1 stokje vanille, - 120 gr boter, - 100 gr poedersuiker, - 1 snufje zout, - 250 gr bloem, - 1/2 stuk citroenrasp, - 2 stuks eierdooiers, - 2 el melk, - 2 blikken gecondenseerde melk, - 4 appels,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-07-2005
  • Engels Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *, VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *, BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

INGREDIENTEN

* 5 plakjes diepvries bladerdeeg, * 4 goudreinetten, * 1 handvol rozijnen, * 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom), * 3 eieren even losgeklopt, * 3 eetlepels custardpoeder, * Kaneel naar smaak, * Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak, * 2 zakjes vanillesuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht. Onze zoon speelde het klaar om een hele cake katje frik te maken in zijn eentje!

INGREDIENTEN

750 gram geschilde goudreinetten (1150 ongeschild), 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram basterdsuiker, 90 gram boter, 2 theelepels bakpoeder, 30-50 gram rozijnen, 3 eieren, 3 zakjes vanillesuiker, Paneermeel voor de vorm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

INGREDIENTEN

5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een bekend gerecht in een eigentijds jasje. Minder gekruid dan voorheen toen vooral de specerijen de smaak van de rode kool (te) sterk beinvloedden. Rode kool is vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar. Toch beschouwen we in ons land de rode kool als een typische herfst- en wintergroente. In Frankrijk daarentegen wordt rode kool, net als zuurkool, graag 's-zomers gegeten. Vroeger werden er naast appels ook wel rozijnen en/of krenten in de rode kool verwerkt. Dat doet men niet of nauwelijks meer. Ook de kruiderij is wat minder opvallend dan in de tijd van onze (over)grootmoeders die vrij royaal omsprongen met peperkorrels, kruidnagelen en kaneel.

INGREDIENTEN

1 middelgrote rode kool ca. 1.4 kg - zout - 6 zwarte peperkorrels - licht gekneusd - 6 kruidnagels - 1 pijpje (ca. 5 cm.) kaneel - 1 klein laurierblad - 1 grote ui, gesnipperd - 2 zure appels, in kleine stukjes gesneden - 40 gr. boter - 30 gr. suiker.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Erg lekker

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg - 4 stevige appels - 25 gr suiker 4 el (abrikozen)jam - 1 ei - 1 el geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een super lekker nagerecht !

INGREDIENTEN

4 verbrokkelde stroopwafels, 4 stevige appels, 30 gram boter, 4 el mascarpone., 2 zakjes vanillesuiker, 1 el vloeibare honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  •  
  •  10-20 min.

Lekkere leuke en enigzinds gezonde traktatie

INGREDIENTEN

Chocola reep, vruchtenhagel, stokje, appel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

• 150 gram boter, • 150 gram suiker, • 4 eieren, • 500 gram appels, • 150 gram zelfrijzend bakmeel, • de schil en sap van 1 citroen, • snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een waanzinnig lekkere salade met een perfecte dressing

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet 100 gr oude kaas 300 gr gemengde sla 2 zoetzure appels 2 el azijn 2 tl mosterd zout en peper 60 gr pijnboompitten 2 el zonnebloemolie ca 1 el citroensap 1 tl suiker 2 teentjes knoflook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  • Frans
  •  30-60 min.

Lekker toetje met appel en kruimeldeeg. Door de combinatie warme taart/koude vlam of room heel apart en echt Amerikaans.

INGREDIENTEN

4 zoetzure appels 100 gr bruine basterdsuiker 2 tl kaneel 50 gr bloem50 gr boter1/8 l slagroomzout1 el suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

`Toffie Appels´, is typische snoepgoed uit Zuid Afrika, maar toffee appels word eigenlijk in alle Engelstalige landen gemaakt. Wat deze snoepgoed vooral heel lekker maakt, is de frisse smaak en structuur van de appel t.o.v. de kraak zoete smaak en structuur van de toffee eromheen. Wij aten het altijd bij kerk bazaars en op hete dagen. Lekker zoet/fris en ook nog gezond.

INGREDIENTEN

6 rode appels, 6 satéstokjes, 600 gram suiker (wit of kandij), 375 ml water, halve citroen (of een halve tl wijnsteenzuur), 1 tl rode voeding kleurstof

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Een verzameling gewone en ongewone smoothies - 1 plek voor al mijn huidige en toekomstige smoothies, te beginnen met een heerlijke klassieker uit Chili.

INGREDIENTEN

Banaan, citroen & kaneel smoothie (leche con platanos)

, 2 bananen, 
1/2 el kaneel, 
1 el citroensap, 
1 el rietsuiker
, 200-400 ml melk (afh van hoe dik je het wilt), 

alles in de blender., , 

===

, banaan-pandan smoothie, 

2 bananen
, 1 el citroen of limoensap
, 200-400 ml melk
, 2 el rietsuiker
, 1 mespuntje pandan pasta (toko), , 

===

, Bananen-mokka-cafe smoothie, 

1-2 bananen
, 2 el honing
, 180 ml yoghurt, 
1/4 tl kaneel
mespuntje mokka coffee pasta (koepoe koepoe, toko)
, melk tot 500 ml totaal, 

Pureer banaan met de yoghurt, kaneel en de honing in de blender. Doe de mokka coffee pasta erbij, en de melk tot plm 500 ml, en pureer tot glad.

, , ===

, Mango smoothie

, 1 grote rijpe mango, 
1 el limoensap
, 50 ml yoghurt
, 200 ml melk, 
2 el rietsuiker

, , ===

5, Coconut and mango smoothie, 

½ mango, peeled, stone removed and chopped, 
1 lime, juice only
, 5 tbsp coconut cream
, 2 tbsp milk, 
1 tsp brown sugar, 

erbij: 1 lime wedge, verse munt, , 

===

, Yoghurt mango smoothie

, 1 mango, 
1 banaan
, 200 ml vers sinaasappelsap, 
200 ml biol yoghurt

, Pureer mango en banaan met het sinaasappelsap en de yoghurt in de blender., , 

===, Cointreau en mandarijn smoothie, , 40g/1½oz dried mango, chopped, 1 miniature Cointreau, 25g/1oz ice cubes, 1 orange, juiced, 70ml/2½fl oz tinned mandarin juice, 50ml/2fl oz double cream, 3 tbsp fresh mint, 2 tbsp mascarpone, 1 tbsp honey, , To serve, cocoa powder, , ===, 

Melon, mint and honey smoothie
, Peter Gordon, 

1/2 groene meloen, in stukken
, 1 kleine hand Mut
, 1 el honing
, 60 ml limoensap, 
15 ijsblokjes


, , ===

, Tamarillo Smoothie

, 4 tamarillos
, 1/2 kop melk
, 1/2 kop yoghurt of vruchtenyoghurt, of 
2 scoops ijs
, 2 tl honing, 
1 banaan

, , Peel the tamarillos by pouring over boiling water. Let stand for 3-4 mins, drain and refresh with cold water. Remove the skins. Puree tamarillos in a blender or food processor, add in the banana and process again. Add remaining ingredients and serve.

, , ===10, 

Avocado & komkommer smoothie, 

Halve komkommer, 
1 limoen, 
1 avocado, 
2 bollen citroensorbetijs

, Schil de komkommer, snij hem in stukjes en pers hem uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af
. Pers de limoen uit., 
Halveer de avocado, haal de pit eruit en trek de schil van de helften
. Snij de avocado in stukken en pureer het vruchtvlees met het limoensap in een blender
. Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien

, , ===, 

Grapefruit smoothie

, 2 roze grapefruits
, 200 g Philadelphia Naturel Light
, 400 ml grapefruit sap
, 2 el suiker

, , De grapefruits schillen met een scherp mesje zodat enkel de partjes overblijven, zonder het wit. Vervolgens de huid van de partjes insnijden en het vruchtvlees eruit halen. Het sap dat daarbij vrijkomt, opvangen. 
De Philadelphia Naturel Light en het grapefruit sap mengen met een handmixer.
De suiker samen met de gefileerde partjes en het opgevangen sap in de kom doen en opnieuw krachtig roeren zodat de partjes uit elkaar vallen maar niet gepureerd worden.
, 4 longdrinkglazen vullen met de smoothie en opdienen. Afwerken met wat stukjes grapefruit en muntblaadjes.

, , ===

, Vijgen-hazelnoot smoothie

, 1 tl noisette siroop (Monin), 
1/2 el honing, rietsuiker of ahornsiroop, 
2 grote verse vijgen, klein gesneden
, 1 mespunt kaneel
, 100 ml melk, , 

===

, Vijgen en rozewater Smoothie

, 6 rijpe vijgen
, 250 ml sinaasappelsap
, 1-2 el rietsuiker, 
2 tl rozewater
, , ===, 
Vijgen-speculaas smoothie

, 4 rijpe vijgen
, 1 banaan
, 1 el rietsuiker, 
1 el citroensap
, 1 mespunt mokka pasta koepoe, 
1 dikke speculaas
, 200 ml melk
, , ===15, 

Feijoa smoothie

, 2 feijoas, 
1 1/2 cups milk, 
1/4 cup vanilla ice cream (you can also use yoghurt), 
1 tablespoon honey, , 

===

, New Rose Tropical explosion

, Sap van 1/2 granaatappel, 
½ papaja, 
½ banaan, 
6 lychees
, 5 aardbeien, 
1 el rozenwater of ½ mespunt rozenpasta 
, sap van ½ limoen, 
1 el rietsuiker
, 200 ml water

, , ===, 

Amandel en bosbessen smoothie

, 1 handful almonds, peeled and soaked overnight in water
, 1 tbsp golden linseeds
, ½ ripe mango, or 1 ripe banana
, 2 handfuls mixed berries, , 

Method
, 1. Drain and rinse the almonds. Put them in the blender and add a little fresh water. Blend to make a smooth paste.

2. Add more water bit by bit and blend until you have a rich almond milk. If its too thick, just add more water – youre aiming for something with the consistency of its dairy counterpart.

, , ===, 

Kokos & limoensmoothie

, 600 g low-fat plain yogurt, 
400 ml coconut milk
1 lime, juice only
, 1 tsp honey
, 15 ice cubes

, , Method
, 1. Put the yogurt, coconut milk, lime juice and honey in a liquidiser and blend until smooth.
2. Crush the ice cubes in a blender or other machine suitable for crushing ice.
3. Put the crushed ice in glasses and pour in the smoothie mixture. Serve immediately., , ===, appeltaart smoothie, , Ingredienten, 2 groene appel, 1/2 pot appelmoes, 1 lepel honing, 1 tl kaneel, 0,1 l melk, 3 bastogne koeken, , Rasp de appels en doe deze samen met de andere ingredienten in een keukenmachine., Mix de inhoud een aantal minuten, tot een heerlijke smoothie., , ===20, Nectarine - aardbei smoothie, , 3 nectarines, geschild, 1 hand aardbeien, 150 ml melk, 1 el rietsuiker, 1 el citroensap, , ====, Aardbeien smoothie

, 200 g aardbeien
, 2 el rietsuiker
, scheutje Yomild limoen (of 1 el limoensap)
, 200 ml melk, of water al naar voorkeur, , ======
, Aardbei watermeloen gember smoothie

, 3 cups 1-inch cubes seeded watermelon, 
2 cups frozen quartered hulled strawberries
, 1 1/2 teaspoons finely grated peeled fresh ginger
1 1/2 teaspoons fresh lime juice, , =============, Super-Creamy Papaya-Avocado Shake with Fresh OJ and Orange Blossom Water, , flesh from 1/2 giant red papaya, flesh from 1 avocado, fresh juice squeezed from 2 oranges, 1/2 teaspoon orange blossom water, spring water to 32 oz., 1-2 cups ice, , ===25, 
Groene thee smoothie

, 100 ml afgekoelde groene thee van 25 g blaadjes, 
50 ml limoensap, 
1 banaan
, 300 ml biol yoghurt
, 5 el honing, , 

===,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  •  
  •  0-10 min.

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

INGREDIENTEN

250 gr appels (Elstar), 250 ml biologische yoghurt, 250 gr bloem, 2 el vers geperst citroensap, 1 ei, 3 t bakpoeder, 125 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 80 ml olijfolie, Poedersuiker (van Gilse)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appeltaart a la Dudok die in Rotterdam wereldberoemd is.

INGREDIENTEN

I Bodem;, 300 gram bloem, 200 gr boter, 150 gram basterdsuiker, halve theelepel zout, II Vulling;, anderhalve kilo jonagold in dikke brokken/schijven, klein potje appelcompote, flinke eetlepel kaneel, twee kopjes rozijnen of boerenjongens. Eventueel een beetje suiker., III Kruimeldeeg;, 90 gr bloem, 40 gr bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 40 gr boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-02-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Jachtschotel volgens familiehotel Bakker in Vorden

INGREDIENTEN

800 g sukadelapjes of magere runderlappen, in dobbelstenen, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels olie, 100 g boter + een beetje om in te vetten, 50 g spekblokjes, 2 uien, gesnipperd, 4 kruidnagels, 10 jeneverbessen, gekneusd, 2 laurierblaadjes, 300 ml rode wijn, 2 plakjes ontbijtkoek, in dobbelstenen, 900 g aardappelpuree (zelfgemaakte), 2 appels, geschild en in ringen, 2 beschuiten, verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie.

INGREDIENTEN

750 gram bloem, 1 eetlepel zout, 2 eieren, 35 gram roomboter, 10 gram gedroogde gist of 30 gram verse gist, 750 ml melk, 3 theelepels basterdsuiker, 200 gram witte rozijnen, 200 gram blauwe rozijnen, 2 kleine goudreinetten, kaneel naar smaak, poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) – mijn 4 eieren wogen – met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Resultaat van wat experimenteren, een aanrader! eigen foto`s

INGREDIENTEN

250 Ă  300 g varkenshaas, 2 dunne plakjes rauwe ham, 2 flinke stevige appels (geen granny`s), 2 eetlepels honing, 1/2 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel balsamicoazijn, een takje rozemarijn, een paar takjes tijm, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-08-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Appels, kristalsuiker, boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

WeightWatchers recept

INGREDIENTEN

4 appels, 4 marsmellows, 1 glas sinaasappelsap.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2007
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  60-120 min.

Gebakken appels met kaneel en suiker

INGREDIENTEN

Bv. 4 elstar appels

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ken je ze? Zo`n Lekkere Rode Zoete Appels... Meestal kryg je die alleen op de kermis ! Maar nu niet meer! Dit recept zal je by helpen om het lekkerste appeltje van heel de wereld te maken ! ALLEEN LIKKEN NIET BIJTEN want het is tamelijk hard!

INGREDIENTEN

- 10 appels, - 2 1/2 kopjes suiker, - 10 stevige stokjes, - 1 kop water, -Candy Flavor !!!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Dit is een heerlijk nagerecht met appels, honing, vijgen, amandelen en boter.

INGREDIENTEN

4 flinke zure appels, 60 gr amandelen, 8 vijgen, boter, honing

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Brusselse appels wie lust er Brussels appel? hier volgt het recept en lekker dat het is jongens, mmmmm, om je vingers bij af te likken, hihihi, komt hij dan Brussels Appels 200gr, 4 appels (liefst Goudrenetten), 1 dl melk(kopje) 40 gram basterdsuiker (4 eetlepels), 2 eetlepel jam, 40 gram bloem (5 eetlepels), 2 eieren Schil en boor de appels. beboter een vuurvaste schaal (beetje hoge) Giet hierin het water en zet de appels erin Vul de holte met jam, zonodig een beetje kaneel erover. Breng de melk aan de kook met de boter. Voeg de bloem in een keer toe en roer stevig tot de massa als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer er een voor een de eieren aan toe. Roer nu de suiker erbij. Bedek de appels met dit deeg De schaal op het rooster in een voorverwarmde oven 20 a 30 min. Gaar en goudbruin bakken. Eet Smakelijk een oud recept van mijn Moeder, die dat altijd zo heerlijk, kon maken...

INGREDIENTEN

Brussels Appels 200gr, 4 appels (liefst Goudrenetten), 1 dl melk(kopje) 40 gram basterdsuiker (4 eetlepels), 2 eetlepel jam, 40 gram bloem (5 eetlepels), 2 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bijgerecht, lekker bij wildrollade

INGREDIENTEN

6 appels, pot Preislebeerencompote

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Blikje ananas of 2 stevige appels, boter suiker eieren, zelfrijzend bakmeel, olie, melk, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuĂŻg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker!

INGREDIENTEN

Boter en bloem voor het invetten van de vorm, 7 kleine appels (plm. 850 gram), geraspte schil van 1 citroen, 6 eetlepels citroensap, 150 gram zachte boter, 200 gram suiker, mespunt zout, 2 eieren (M), 300 gram gezeefde bloem, 1/2 zakje gezeefde bakpoeder, (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel gebruiken), 150 gram volle yoghurt, 2 eetlepels (riet)suiker, poedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.

Deze lekkere, warme appels, die gevuld zijn met speculaasjes, eet je natuurlijk niet alleen maar met sinterklaas! Je hebt zelf maar 5 minuten werk eraan, de rest doet de oven!

INGREDIENTEN

12 speculaasjes; 4 stevige appels; 30 g boter; 4 el creme fraiche

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Uit de BK Slowcooker XL: Gevulde appels

INGREDIENTEN

4 grote appels, bijv. Jonagold, 2 sneetjes oud brood, 25 gram hazelnoten, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel koekkruiden, 30 gram rozijnen, 2 eetlepels zachte roomboter, (appelsap), (vanille-ijs)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 middelgrote appels* 125 g pure chocolade* 4 eetl. honing.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Een smakelijk toetje zeker voor de kids!

INGREDIENTEN

- 4 appels, - rozijnen, - bruine basterdsuiker, - vanille suiker, - koude vanillevla, - evt. wat rum of amaretto

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 plakken ontbijtspek--6 zoetzure appels--2 eetl. suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stevige appels, 4 el creme fraice, 12 speculaasjes, 30 gr boter, aluminiumfolie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Uitgeholde appels gevuld met appelijs. Voor 1 of meer personen

INGREDIENTEN

6 appels, appelijs, evt. kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top