Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

34 appelcrumble recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heel eenvoudig appeltaart die toch heel lekker is

INGREDIENTEN

3 appels (stoof), 150 gr boter, 200 gr bloem, 200 gr suiker, kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg, 200 g Honig zelfrijzend bakmeel, 125 g suiker, 120 g boter in kleine klontjes, , Voor de vulling, 500 g appels, geschild en in stukjes, 80 g suiker, 2 theelepels kaneel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke, heerlijk crumble die je met bijna iedere fruitsoort kunt maken

INGREDIENTEN

450 gr fruit (kan alles zijn- appels, perzik, bramen enz enz), 50 gr bruine suiker, 1 theel kaneelpoeder, 200 gr roomboter, 150 gr suiker, 300 gr bloem,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2011
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 850 gr. zure appels, - 125 gr. suiker, - 2 el. suiker, - 150 gr. bloem, - 75 gr. koude roomboter + extra om in te vetten., - snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 Granny Smith appels., 100 gram bloem., 50 gram suiker., 75 gram boter.(koud), pecan noten(50gram), kaneel, suiker,1 lepel maizena.limoensap.beetje water.snufje gemalen kruidnagel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote groene appels1 el zachte bruine suiker2 el lichte suikerstroop2 el citroensapBOVENLAAG:90 g zelfrijzend bakmeel40 g gedroogde kokos1/2 kopje havervlokken100 g zachte bruine suiker100 g boter

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker eenvoudig nagerecht.

INGREDIENTEN

150gr bloem,80gr suiker, snufje zout, 50gr blanke hazelnoten,75gr boter, 750gr zachtzure appels,3/4 theelepel kaneel, 40gr rozijnen, 1 vanille stokje, 1dl.slagroom, 300ml vanillevla.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Eindelijk een crumble recept wat wij lekker vinden.

INGREDIENTEN

1kg stevige Appels[b.v. Elstar], 150 gram Bloem, 150 gram koude Boter, 150 gram Rietsuiker + 3 eetlepels, 50 gram Havermout, Kaneelpoeder.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Hele aparte smaak door de speculaaskruiden

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 150 gram boter of margarine, 150 gram suiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 500 gram appels, 100 gram walnoten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram bloem, 150 gram boter of margarine, 150 gram suiker, 1 theelepel speculaaskruiden, 500 gram appels, 100 gram walnoten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2007
  •  
  •  0-10 min.

Snel appelgebak, heerlijk als dessert

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), 150 g koude boter, 100 g witte basterdsuiker, 200 g bloem, zout, 2 potten appelcompote (a 360 g), poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk ook met ander fruit. WIJNADVIES: MOSCATO D'ASTI EN BRACHETTO D'ACQUI

INGREDIENTEN

Appelmengsel: 3 zoetzure appels in blokjes gesneden, 4 eetl. suiker, kaneel., Deegmengsel: 150 gram bloem, 100 gram gehakte walnoten, 125 gram boter, 100 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, mespunje zout, Vanille ijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Uitermate geschikt gerecht wanneer de appels van de bomen waaien; lekker met vanille ijs of lobbige slagroom maar nog lekkerder met mascarpone-vanilleroom.

INGREDIENTEN

750 g. moesappels, 250 g. handappels (bijv. Cox), 25 g. ruwe rietsuiker, 1 volle tl. kaneel, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, 1/3 versgeraspte muskaatnoot, 100 g. rozijnen., , voor de kruimellaag;, 75 g. koude boter, in kleine blokjes, 175 g. zelfrijzend bakmeel, gezeefd., 2 tl. kaneel, 100 g. rietsuiker, 100 g. pecannoten, , voor de mascarponeroom;, 250 g. mascarpone, op kamertemperatuur, 200 g. verse roomkaas 8% vet., 1 el rietsuiker, 1 tl. vanille-essence

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2010
  • Engels Nagerecht
  •  60-120 min.

De echte!

INGREDIENTEN

Voor de crumble:, 35 g havermout, 35 g volkorenbloem, 35 g margarine of boter, 20 g suiker, , Voor de vulling:, 400 g stoofappels, geschild, zonder klokhuis, in kwarten gesneden, 50 g suiker, 1 eetlepel water

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Appelcrumble

INGREDIENTEN

750 g groene appels, geschild in stukjes, 250 g rode appels, geschild in stukjes, 50 g gele rozijnen, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 30 g fijne kristalsuiker, 2 tl kaneel, 1/2 tl gemalen kruidnagel, snuf versgeraspte nootmuskaat, warme custardvla voor erbij, , kaneelkruimellaag, 170 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl kaneel, 50 g donkerbruine basterdsuiker, 50 g fijne kristalsuiker, 130 g ijskoude, ongezouten boter, in stukjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr bloem;, 80 gr rietsuiker;, zout;, 50 gr blanke hazelnoten;, 75 gr boter;, 750 gr zachtzure appels;, ? tl kaneel;, 40 gr rozijnen;, 1 vanillestokje;, 1 dl slagroom;, 300 ml vanillevla

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Ouderwets toetje maar nieuwerwets lekker.

INGREDIENTEN

150 g bloem, 80 g rietsuiker, zout, 50 g blanke hazelnoten, 75 g boter en voor invetten, 750 g zoetzure appels, 3/4 theelepel kaneel, 40 g rozijnen, 1 vanillestokje, 1 dl slagroom, 300 ml vanillevla

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten), 90 gram rietsuiker (of bruine suiker), 1 theelepel kaneel, (Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker), 90 gram witte bloem (bv. DovesFarm), 45 gram harde boter,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr bloem;80 gr rietsuiker;zout;50 gr blanke hazelnoten;75 gr boter+invetten;750 gr zachtzure appels;3/4 theel kaneel;40 gr rozijnen;1 vanillestokje;1 dl slagroom;300 ml vanilleijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ingredi├źnten:, 75 g koude boter, 150 g bloem, 100 g witte basterdsuiker, zout, 600 g friszure appels, bijvoorbeeld Elstar, 50 g kristalsuiker, 2 tl kaneel, 25 g gepelde pistachenoten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g bloem, 80 g rietsuiker, zout, 50 g blanke hazelnoten, 75 g boter + voor invetten, 750 g zachtzure appels, 3/4 theelepel kaneel, 40 g rozijnen, 1 vanillestokje, 1 dl slagroom, 300 g vanillevla.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten; 100 gram bloem; 100 gram lichtbruine basterdsuiker; 1 theelepel koekkruiden; 100 gram boter; 3 granny smith-appels, geschild, in partjes; 2 eetlepels honing; 50 gram kristalsuiker; rasp van 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Recept uit Allerhande

INGREDIENTEN

? 1 zakje hazelnoten (65 g), ? 150 g koude boter, ? 100 g witte basterdsuiker, ? 200 g bloem, ? zout, ? 2 potten appelcompote (a 360 g), ? poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2003
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker met vanille-ijs

INGREDIENTEN

1 kg appelen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Verras uw gasten met dit trendy voorafje van ganzenlever met appel. Mag uitsluitend geserveerd worden voorafgegaan aan een feestelijk diner.

INGREDIENTEN

4 appels, 20 gr boter, 3 plakken ontbijtkoek, 300 gr halfgekookte ganzenlever, Peper uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept maken wij thuis al een jaar of tien en is nog steeds het favoriete toetje! Helemaal lekker nu het weer wat kouder wordt. Ook voor visite is het altijd een succes:) Er blijft hier nooit wat van over!

INGREDIENTEN

5 appels, 300 gr suiker, 150 gr bloem, 150 gr boter, 2 tl kaneel, sinaasappelsap, roomijs

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr havermout, 150 gr suiker, 150 gr zachte koude boter, 6 elstars appels, 3 eetlepels suiker, 1 klein bakje geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

(voor de bodem):, * 1 pak volkoren bisquits, * 150 gram gesmolten (room)boter, * 1 pakje vanille kookpudding, , (voor de vulling):, * 8 grote goud reinetten, * 3 eetl. bruine suiker, * 4 eetlepels honing, * sap van 1 citroen, * 8 scheutje rum, * kaneel, , (voor de kruimellaag), * 120 gram zelfrijzend bakmeel, * halve kop gemalen kokos, * halve kop havermoutvlokken, * 90 gram bruine suiker, * 4 eetlepels honing, * 100 gram (room)boter, * scheutjes olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 8-10 stuks appels (goudrenet of elstar), * 2 theel kaneelpoeder, * 2.5 dl appelsap, * 15 gr boter, * 5 theel bruine suiker, * 1/2 stuks vanillestokje, * 1 eetl schenkstroop, * 50 gr geschaafde amandelen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Deeg:, 150 g bloem;, 150 g havermout;, 150 g suiker;, 150 g koude boter + extra om in te vetten;, mespunt zout., Vulling:, 1 kg elstars;, 3 el suiker;, ┬Ż sinaasappel;, 2 el geschaafde amandelen;, 100 ml slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram appels, Kaneel, 100 gram suiker, 50 gram bloem, 100 ml karnemelk, 50 gram roomboter, 4 bollen roomijs,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker winters gerecht!

INGREDIENTEN

100 gr bakboter, 1 reebout, 2 el balsamico-azijn, 200 gr wildfond, 2 bl. laurier, 1 ui doormidden gesneden, 1 rode kool, 1 el suiker, 1 volle tl kaneel, 0.25 tl kruidnagelpoeder, 4 - 6 el azijn, 1 kg aardappels kruimig, 500 gr appels, 90 gr roomboter in blokjes, 3 el zelfrijzend bakmeel, 1 el peterselie, z&p

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top