Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

86 appelbollen recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Mijn Oma's enige echte APPELBOLLEN recept

INGREDIENTEN

2 koppen (4,8 dl. of 32 eetlepels)gezeefde bloem, 1/2 theelepel zout, 10 eetlepels boter, 4-5 eetlepels koud water, 8 zoete appelen, geschild, klokhuis eruit geboord.2 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, 1/4 kop rozijnen, 2 eetlepels boter, 1 ei losgeklopt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 kleine appels (bijv. Jonagold), 1 citroen., 100 g amandelspijs (pak a 300 g), 1 ei, losgeklopt., 4 plakjes bladerdeeg (diepvries ontdooid, 2 eetlepels boter., 2 eetlepels suiker., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2005
  •  
  •  20-30 min.

Tractatie van mijn moeder destijds: goedkoop, zoet en het vult.

INGREDIENTEN

Per persoon 1 appel (liefst een soort die zoet en zacht vruchtvlees heeft), per persoon 1 plakje bladerdeeg, kaneel, rietsuiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2001
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

225 g bloem, zout, 1 eetlepel bakpoeder [Baukje], 8 eetlepels olie, 6 middelgrote goudreinetten, 50 g lichtbruine basterdsuiker basterdsuiker voor bestrooien, 100 g pure chocolade, 60 g zachte boter, 1 ei, 1 zakje amandelschaafsel [45 g, Baukje], poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 pak Mix voor Appeltaart - 1 ei - 150 g harde (koude) boter - boter om in te vetten - 4 flinke, vaste, zure appels - 50 g suiker - 50 g rozijnen - 3 theel. kaneel - 1 ei, losgeklopt

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Leuk om samen met de kinderen te maken

INGREDIENTEN

150g bloem, 100g ma?zena plus, 1 ei, 65g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 125g boter, 6 geschilde appelen, een beetje melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Heel erg lekker, wel warm eten

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine stevige appels, suiker met een beetje kaneel, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Lekker met vanilleijs

INGREDIENTEN

4 goudrenetten, 1 eidooier, 50g roomboter, 50g kristalsuiker, 1tl kaneelpoeder, 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 4 gedroogde gewelde pruimen, 50g amandelspijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2011
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. spijs (notenwinkel) 8 handappels -, 1 ei - 1 citroen -, 1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries)- hele kruidnagels -, bruine basterdsuiker - melk -, kaneelpoeder.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zeer geslaagd op een feest.

INGREDIENTEN

600 gram bladerdeeg20 appelenkaneelsuiker100 gram amandelspijs

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediknten:, h 4 plakjes bladerdeeg, h kaneelpoeder, h suiker.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De naam zegt het al

INGREDIENTEN

8 plakjes, diepvriesbladerdeeg, 2 grote appels, 75 g amandelpers, ca. 1 eetlepel koffieroom of, slagroom, suiker, kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kleine appels (jonagold) 5 plakken diepgevroren bladerdeeg, 1 pakje amandelspijs, 2 theelepels gemberjam, 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes bladerdeeg (diepvries), 4 appels, 2 el suiker, 1 tl kaneel, 1/2 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekker toetje!

INGREDIENTEN

- 3 appels, - 3 blaadjes bladerdeeg, - kaneel, - suiker, - rozijnen, - ei

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Het andere recept

INGREDIENTEN

175 gr rozijnen, 450 gr bladerdeeg, 8 kleine zoetzure appels, 2 lepels bruine basterdsuiker, 2 theelepels kaneel, 1 lepel citroensap, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 grote appels, 75 g amandelpers, ca. 1 eetlepel koffieroom of slagroom, suiker, kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker en makkelijk

INGREDIENTEN

4 appels,4 plakjes bladerdeeg,kaneel, suiker.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Smullen met appels

INGREDIENTEN

* 5 plakjes ( a circa 45 gr) diepvries bladerdeeg, * 4 appels, * 2 el suiker, * 1 theel. kaneel, * 1/2 ei, losgeklopt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Duits Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem, 0.25 theelepel bakpoeder, 100 g koude boter, 50 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, 1 lepel kwark, zout, 50 g amandelspijs, 4 appels Elstar, 20 g lichtbruine basterdsuiker, 50 g gemengde noten, 4 lepels Amaretto, 4 theelepels slagroom, 1 ei voor de vulling, 1 lepel melk, 3 lepels suiker voor de vulling

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken, maar is ook lekker en licht als nagerecht

INGREDIENTEN

* 6 plakjes bladerdeeg, * 5 kleine appels, * 5 kruidnagels, * rozijnen, * kaneel, * losgeklopt ei,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker voor oudejaarsavond

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 4 kleine appels, 6eetlepels suiker, 3theelepels kaneel, 3eetlepels rozijnen, 8 gepelde walnoten, 1 klontje boter, suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Verwen jezelf eens in het weekend met een appelbol! Recept van Gordon, nagerecht of traktatie voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 2 kleine goudrenetten, 2 theel kaneel, 2 eetl maismoutsiroop,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2 losgeklopte eieren, 5 dl lauwe melk, 3 zure appels, 75 gr rozijnen, 75 gr krenten, 100 gr tafelsuiker, 1 eetlepel kaneelpoeder>, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Oftewel: appelbollen

INGREDIENTEN

Appeltje leef je nog, , Voor de appelbol, , 4 plakjes bladerdeeg 12 x 12, , 80 gr. amandelspijs, , 40 gr. rozijntjes, , kaneelpoeder, , 40 gr. suiker, , 2 eidooiers, , 12 walnoten, , 12 pistachenoten, , 12 hazelnoten, , 4 goudreinetten, , Voor de vanillesaus, , 250 gr. melk, , 60 gr. suiker, , ? vanillestokje, , 60 gr. eidooiers (? 4 stuks), , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  •  
  •  30-60 min.

Appel gewikkeld in bladerdeeg gevuld met caramel

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg; 50 gram boter; 1 dl slagroom; 150 gram bruine basterdsuiker; 6 stevige kleine appeltjes; 1 losgeklopt ei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*6 plakjes diepvries bladerdeeg* 2 eetlepels abrikozenjam*4 kleine zoete appels*2 eetlepels suiker*1 theelepel kaneel*1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Lekker en anders dan andere appelbollen

INGREDIENTEN

-4 plakken bladerdeeg, -4 kleine appels, -6 eetlepels suiker, -3 theelepels kaneel, -3 eetlepels rozijnen, -8 gepelde walnoten, -klontje boter, -suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Per stuk:, - halve appel (breaburn), - amandelspijs (baukje), - plakje bladerdeeg, - calvados, - suiker, - kaneel, - losgeklopt ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke ouderwetse lekkernij,vooral in de winter.

INGREDIENTEN

600 gram bladerdeeg- 20 appelen (cox) - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 2 appels, * rozijnen, * 2theelepels suiker, * 2theelepels boter, * kaneel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2011
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gram bladerdeeg - 20 appelen - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Applebollen, 8 stuks

INGREDIENTEN

175 gram rozijnen, 8 lapjes bladerdeeg, 8 zoetzure appels (bellefleuren aangeraden), 2 el bruine bastaardsuiker, 2 el kaneel en 1 lepel geraspte citroenschil

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram bladerdeeg- 20 appelen (cox) - kaneelsuiker - 100 gram amandelspijs

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries-roomboterbladerdeeg, 2 eetlepels abrikozenjam, 4 kleine, iets zoete appels, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  •  
  •  30-60 min.

Lekker voor koude dagen bij de thee of koffie

INGREDIENTEN

4 plakken diepvries bladerdeeg, 50 gr. blanke rozijnen, 2 eetlepels rum, 4 kleine goudreinetten, 100 gram amandelspijs, 2 eieren, een halve eetl. citroenrasp, 1 theel. kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pak witbroodmix, 50 gr custardpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 2 losgeklopte eieren, 5 dl lauwwarme melk, 3 zure appels, 75 gr krenten, 75 gr rozijnen, frituurolie, 100 gr fijne tafelsuiker, 1 eetlepel kaneel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Bladerdeeg; 4 plakjes diepvries, appels; 4 elstars, suiker;6 eetlepels, kaneel;3 theelepels, rozijnen; 3 eetlepels, walnoten; 8 gepelde, boter; 1 klontje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr bladerdeeg20 appelen (cox) kaneelsuiker ca 100 gr amandelspijs, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g diepvries bladerdeeg, 6 zoete appels, 1 eidooier, 75 g gezouten boter, 75 g blonde kandijsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top