26 appelbol recepten

Een heerlijke warme appelbol.

INGREDIENTEN

1 Halve appel - 1 lapje bladerdeeg - 1 eetl. suiker - een halve theel. kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg; 50 g rozijnen; 3 theelepels kaneel; 10 appels; 50 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Hollandser kan het wel niet. dit gerecht is echt niet meer weg te denken uit de hollandse keuken!

INGREDIENTEN

, 4 st. Goudrenetten, 40 gr. Amandelspijs, 4 plak Bladerdeeg, 60 gr. Kaneelsuiker, 1 st. Eierdooier, 2 dl. Room, 50 gr. Suiker, , TIP: Kaneelsuiker kun je maken door 1 eetl. basterdsuiker of fijne tafelsuiker te vermengen met 1/2 theel. kaneel!, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Warme en gevulde appelbol in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1 stevige appel (granny), geconfijte kersen, gember, poedersuiker, amandelspijs, kirsch, plakje bladerdeeg, ei, slagroom, chocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk geurige kruidige appelbol met kaneel.

INGREDIENTEN

4 Appels (stevige appelsoort), 1 fles witte wijn (droog), 2 kaneelstokjes, 1 steranijs (of blokje anijssuiker), 2 vanille stokjes, Bruine suiker 50 gram, Kaneelpoeder 1 eetlepel, Bladerdeeg 4 plakjes, 200 gram kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Binnen in de knapperige bol kom je een sappige warme appel tegen. De bol is gevuld met kalfsgehakt, dat je kruidt met oregano en kaneel. Bovenop de bol glinstert zeezout.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 eetl boter, 150 g kalfsgehakt, 1 beschuit, zeezout, 1/4 theel kaneelpoeder, 1 theel oregano, 1 eetl tomatenpuree, eetl bloem, 4 kleine appels, 1 ei, stukje bleekselderij, 3 radijsjes, 8 peterselieblaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 appel..., 1bladerdeeg..., kaneel..., suiker..., en chocapasta,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Een makkelijk te bereiden tussendoortje, het smaakt als gebak en is ook geschikt voor mensen die geen melk en suiker mogen. Je kunt het aantal appels vermeerderen naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

1 appel, 1 plakje bladerdeeg, een handjevol rozijnen, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels honing, 1 eigeel, een beetje bloem.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Lekkere appelbol voor bij de koffie of thee

INGREDIENTEN

, 4 kleine appels (bijvoorbeeld Jonagold), 100 gram amandelspijs (Baukje), 1 eidooier, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 2 el boter, beetje koffiemelk, 2 el suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote appels, geschild, gehalveerd, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 appel *, 1 bladerdeeg *, kaneel *, suiker *, en chocopasta.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote geschilde, gehalveerde appels, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Oftewel: appelbollen

INGREDIENTEN

Appeltje leef je nog, , Voor de appelbol, , 4 plakjes bladerdeeg 12 x 12, , 80 gr. amandelspijs, , 40 gr. rozijntjes, , kaneelpoeder, , 40 gr. suiker, , 2 eidooiers, , 12 walnoten, , 12 pistachenoten, , 12 hazelnoten, , 4 goudreinetten, , Voor de vanillesaus, , 250 gr. melk, , 60 gr. suiker, , ? vanillestokje, , 60 gr. eidooiers (? 4 stuks), , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1 vanillestokje open gesneden, 100 gram suiker, 4 dooiers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 Appels - bijv Elstar, 1 Vanillestokje, 100 gram Amandelspijs, 1 Eieren, 1 theelepel Kardemompoeder, 1 plakjes Bladerdeeg, 2 eetlepel Suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker en gezond, appeltje uit de oven, even genieten zonder je druk te maken om de calorieen

INGREDIENTEN

1 appel, kaneel, zoetstof (of suiker), rozijnen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Heel erg lekker, wel warm eten

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine stevige appels, suiker met een beetje kaneel, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

20 min, wachten 20 min Dus samen 40 min.

INGREDIENTEN

4 kleine stevige appels (bijv. elstar) +, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) +, 100 g amandelspijs (pakje 300 g) +, 1 ei +, 1 tl kardemompoeder +, 1 pakje bladerdeeg vers (275 g, koelvers) +, 2 el suiker +

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  •  
  •  30-60 min.

Vanille saus.Lekker bij een appelbol, appeltaart en American Pancakes.

INGREDIENTEN

250 ml Melk,1 vanille stokje,+/-50 ml Vanille Vla, 3 theelepels amaretto of amandel aroma van Baukje, kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingrediknten:, h 4 plakjes bladerdeeg, h kaneelpoeder, h suiker.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een variatie op de klassieke appelbol.

INGREDIENTEN

4 grote nectarines, 100-150 gr. verse, zachte geitenkaas, 1-2 eetl. fijngesneden citroenmelisse, ± 2 eetl. fijne tafelsuiker, 1-2 theel. geraspte citroenschil, 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 1 eidooier en slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Een zeer bewerkelijk recept

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, 1/2 ltr. Calvados, 2 dl. Cider, 1/2 vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-04-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, , 1 tl kaneel, , 50 g amandelspijs (bij de bakker), , 75 g rozijnen, , 10 velletjes bladerdeeg, , 2 eidooiers, , 60 g suiker, , 10 bol kaneelijs, , 5 eidooiers, , 100 g suiker, , ? ltr Calvados, , 2 dl Cider, , ? vanillestokje, , 2 dl room, , 50 g boter, , 80 g suiker, , 3 eiwitten, , 65 g bloem, , mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*10 Jonagold appels *1 tl kaneel *50 gr amandelspijs *75 gr rozijnen *10 velletjes bladerdeeg *2 eidooiers *60 gr suiker *10 bolletjes kaneelijs *5 eidooiers *100 gr suiker *? ltr Calvados *2 dl Cider * ? vanillestokje *2 dl room *50 gr boter *80 gr suiker *3 eiwitten *65 gr bloem *muntblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, 1 tl kaneel, 50 g amandelspijs (bij de bakker), 75 g rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 g suiker, 10 bol kaneelijs, 5 eidooiers, 100 g suiker, ? ltr Calvados, 2 dl Cider, ? vanillestokje, 2 dl room, 50 g boter, 80 g suiker, 3 eiwitten, 65 g bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een feestelijk nagerecht

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, ? ltr. Calvados, 2 dl. Cider, ? vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies