Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appelbol recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heerlijke warme appelbol.

INGREDIENTEN

1 Halve appel - 1 lapje bladerdeeg - 1 eetl. suiker - een halve theel. kaneel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg; 50 g rozijnen; 3 theelepels kaneel; 10 appels; 50 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Hollandser kan het wel niet. dit gerecht is echt niet meer weg te denken uit de hollandse keuken!

INGREDIENTEN

, 4 st. Goudrenetten, 40 gr. Amandelspijs, 4 plak Bladerdeeg, 60 gr. Kaneelsuiker, 1 st. Eierdooier, 2 dl. Room, 50 gr. Suiker, , TIP: Kaneelsuiker kun je maken door 1 eetl. basterdsuiker of fijne tafelsuiker te vermengen met 1/2 theel. kaneel!, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Appelbol met vanillesaus

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 4 jonagolds, 4 tl appelsap, 4 tl rozijnen, 1 el walnoten, 1 el suiker , 2 tl kaneel , 2 eigeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Europees
  •  20-30 min.

Warme en gevulde appelbol in bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1 stevige appel (granny), geconfijte kersen, gember, poedersuiker, amandelspijs, kirsch, plakje bladerdeeg, ei, slagroom, chocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Binnen in de knapperige bol kom je een sappige warme appel tegen. De bol is gevuld met kalfsgehakt, dat je kruidt met oregano en kaneel. Bovenop de bol glinstert zeezout.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 1 eetl boter, 150 g kalfsgehakt, 1 beschuit, zeezout, 1/4 theel kaneelpoeder, 1 theel oregano, 1 eetl tomatenpuree, eetl bloem, 4 kleine appels, 1 ei, stukje bleekselderij, 3 radijsjes, 8 peterselieblaadjes.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk geurige kruidige appelbol met kaneel.

INGREDIENTEN

4 Appels (stevige appelsoort), 1 fles witte wijn (droog), 2 kaneelstokjes, 1 steranijs (of blokje anijssuiker), 2 vanille stokjes, Bruine suiker 50 gram, Kaneelpoeder 1 eetlepel, Bladerdeeg 4 plakjes, 200 gram kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2013
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 appel..., 1bladerdeeg..., kaneel..., suiker..., en chocapasta,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

Een makkelijk te bereiden tussendoortje, het smaakt als gebak en is ook geschikt voor mensen die geen melk en suiker mogen. Je kunt het aantal appels vermeerderen naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

1 appel, 1 plakje bladerdeeg, een handjevol rozijnen, 1 theelepel kaneel, 2 theelepels honing, 1 eigeel, een beetje bloem.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Lekkere appelbol voor bij de koffie of thee

INGREDIENTEN

, 4 kleine appels (bijvoorbeeld Jonagold), 100 gram amandelspijs (Baukje), 1 eidooier, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 2 el boter, beetje koffiemelk, 2 el suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote appels, geschild, gehalveerd, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 appel *, 1 bladerdeeg *, kaneel *, suiker *, en chocopasta.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 plakjes bladerdeeg, 4 grote geschilde, gehalveerde appels, 100 gr amandelspijs, 4 eetlepels fijne tafelsuiker, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Oftewel: appelbollen

INGREDIENTEN

Appeltje leef je nog, , Voor de appelbol, , 4 plakjes bladerdeeg 12 x 12, , 80 gr. amandelspijs, , 40 gr. rozijntjes, , kaneelpoeder, , 40 gr. suiker, , 2 eidooiers, , 12 walnoten, , 12 pistachenoten, , 12 hazelnoten, , 4 goudreinetten, , Voor de vanillesaus, , 250 gr. melk, , 60 gr. suiker, , ? vanillestokje, , 60 gr. eidooiers (? 4 stuks), , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 Appels - bijv Elstar, 1 Vanillestokje, 100 gram Amandelspijs, 1 Eieren, 1 theelepel Kardemompoeder, 1 plakjes Bladerdeeg, 2 eetlepel Suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 1 vanillestokje open gesneden, 100 gram suiker, 4 dooiers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heel erg lekker, wel warm eten

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 4 kleine stevige appels, suiker met een beetje kaneel, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Ik heb dit recept vanavond gemaakt toen me broer kwam eten we vonden het als nagerecht erg lekker vooral met dit weer.

INGREDIENTEN

4 appels ( neem niet te grote anders is het deeg te klein), 4 plakjes bladerdeeg(ontdooid), bloem om te bestuiven, 3eetl appelsiroop, 2 eetl blanke rozijnen, 1 eetl citroensap, 2 eetl gehakte blanke amandelen, 1/2 theel kaneelpoeder, 3eetl melk of ei om deeg mee in te smeren, 2 eetl suiker 2 eetl geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

20 min, wachten 20 min Dus samen 40 min.

INGREDIENTEN

4 kleine stevige appels (bijv. elstar) +, 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) +, 100 g amandelspijs (pakje 300 g) +, 1 ei +, 1 tl kardemompoeder +, 1 pakje bladerdeeg vers (275 g, koelvers) +, 2 el suiker +

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediknten:, h 4 plakjes bladerdeeg, h kaneelpoeder, h suiker.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een variatie op de klassieke appelbol.

INGREDIENTEN

4 grote nectarines, 100-150 gr. verse, zachte geitenkaas, 1-2 eetl. fijngesneden citroenmelisse, ± 2 eetl. fijne tafelsuiker, 1-2 theel. geraspte citroenschil, 6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg(ontdooid), 1 eidooier en slagroom.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, , 1 tl kaneel, , 50 g amandelspijs (bij de bakker), , 75 g rozijnen, , 10 velletjes bladerdeeg, , 2 eidooiers, , 60 g suiker, , 10 bol kaneelijs, , 5 eidooiers, , 100 g suiker, , ? ltr Calvados, , 2 dl Cider, , ? vanillestokje, , 2 dl room, , 50 g boter, , 80 g suiker, , 3 eiwitten, , 65 g bloem, , mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een feestelijk nagerecht

INGREDIENTEN

10 st. Jona Gold appels, 1 tl. Gem. kaneel, 75. gr. rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 gr. suiker, 10 bol kaneelijs, 5 st eidooier, 100 gr. suiker, ? ltr. Calvados, 2 dl. Cider, ? vanillestokje, 2 dl. Room, 50 gr. boter, 80 gr. suiker, 3 st. eiwitten, 65. gr. bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Overheerlijke Normandische Appelbollen, lekker genieten voor bij de koffie!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 4 appels (type Goudrenet), 200 gr bladerdeeg, 60 gr poedersuiker, 60 gr roomboter, kaneel, 1 eierdooier, , Voor de Calvadosroom, 4 el creme fraiche, scheutje Calvados, , Voor de appelrietsuiker:, 3 stukjes gedroogde appel, 25 gr rietsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*10 Jonagold appels *1 tl kaneel *50 gr amandelspijs *75 gr rozijnen *10 velletjes bladerdeeg *2 eidooiers *60 gr suiker *10 bolletjes kaneelijs *5 eidooiers *100 gr suiker *? ltr Calvados *2 dl Cider * ? vanillestokje *2 dl room *50 gr boter *80 gr suiker *3 eiwitten *65 gr bloem *muntblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 Jonagold appels, 1 tl kaneel, 50 g amandelspijs (bij de bakker), 75 g rozijnen, 10 velletjes bladerdeeg, 2 eidooiers, 60 g suiker, 10 bol kaneelijs, 5 eidooiers, 100 g suiker, ? ltr Calvados, 2 dl Cider, ? vanillestokje, 2 dl room, 50 g boter, 80 g suiker, 3 eiwitten, 65 g bloem, mintblaadjes voor garnering

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top