Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Antipasti recepten (88) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

12 cherrytomaatjes, ? 1 bakje mozzarella piccolo (125 g), ? 1 bakje pestodressing (100 g AH Huistraiteur), ? 1 voorgegakken focaccia of ciabatta (brood), ? 100 g Parmaham, ? 100 g mortadella (vleeswaren), ? 1 bakje sardinesfilets met olijven (100 g), ? 1 pot artisjokharten antipasti,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 stuk(s) Gamba`s, 6 stuk(s) Paprika`s gemengd, 1 stuk(s) aubergine, 6 plakje(s) Prosciutto di parma, 12 stuk(s) Calamata olijfen, 2 stuk(s) knoflookbollen, 1 stuk(s) Rode peper, 100 gram bloem, 2 eetlepel(s) Olijfolie extra vergine, 1 flesje(s) grand marnier, 3 scheutje(s) Droge witte wijn, 1 stuk(s) sinaasappel, 1 stuk(s) citroen, 3 eetlepel(s) Balsamico azijn, 150 gram Pecorino kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht uit Italie

INGREDIENTEN

6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, versgemalen peper, 10 gr verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, 1/2 eetlepel pesto, 4 artisjokharten (blik), ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels tonijn op olijfolie (blik), 2 eetlepels mayonaise., 1 eetlepel kappertjes., aubergines (op olie, potje), courgettes (op olie, potje), 4 eetlepels pesto., 100 g gemengde sla met frambozendressing., (olijfolie, frambozenazijn, peper en zout), 200 g Italiaanse vleeswaren (salami, mortadella, Parma ham, Italiaanse rollade, Spinata romana, fricandeau), paar sprietjes bieslook.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  •  
  •  10-20 min.

Dit inmaakgerecht is berekend zonder wachttijd. Voor 4 weckpotjes van 250 ml inhoud.

INGREDIENTEN

2 aubergines van ong. 175 gram, 2 rode, 2 groene en 2 gele paprika's van elk ong. 150 gram, 4 teentjes knoflook, 4 el olie, zout, peper, 4 twijgjes oregano, 350 gr schapenkaas, 1-2 peperkorrels, ca 1/2 l olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g verse sprot of ansjovis, 75 g hazelnoten, 1 tomaat, 1 teen knoflook, 2 takjes peterselie, 2 dl olijfolie, partjes citroen, , 300 g Italiaanse vleeswaren (mortadella, parmaham, salami, coppa etc), ingemaakte groenten zoals zoetzuur, ciabatta, olijfolie, Toscaans zeezout, , 5 ansjovisfilets, 1 dl melk, 500 g rauwe groenten, 1/2 bosje peterselie, 4 takjes basilicum, 2 tenen knoflook, 1 lepel kappertjes, 2,5 dl olijfolie, ciabatta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram kalamata-olijven 0 100 gram lamsprosciutto - 100 gram pikante salami

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

LEKKERE HAPJES ALS VOORGERECHT OF GEWOON MET EEN GLASJE WIJN.

INGREDIENTEN

6 kleine uienpaneermeelolijfolie2courgettesolijoliebasilicumchilipoederpeterselieknoflookchampigonsglas witte wijn1/2 citroen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht, witte bonensalade met groenten, ham en vleeswaar

INGREDIENTEN

Let op de wachttijd !, Italiaanse witte bonen (cannellini, blik) 200g., 10 el olijfolie, kleine rode ui, fijngesneden, 1 aubergine in plakken, 1 courgette in plakken, 4 plakken Parmaham, 8 plakken italiaanse vleeswaar, 1 ons salami in plakken, 1 ons olijven zwart en groen, brood (Italiaans, bv. foccacio of schiacciata)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Antipasti zijn verschillende voorgerechten die op een grote schaal geserveerd worden en waarvan iedereen zichzelf kan bedienen.

INGREDIENTEN

200 gr witten bonen, zout, versgemalen zwarte peper, ca 10 el olijfolie, 1 kleine rode ui fijngesneden, 1 aubergine in plakken, 1 courgette in plakken, grof zeezout, 4 plakken Parmaham, 8 plakken coppa (Italiaanse vleeswaren), ca 100 gr salami in plakken, 8 verse rijpe vijgen, 100 gr olijven zwarte en groene, brood bv ciabatta

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor de courgettereepjes en kerstomaatjes:, 4 eetlepels olijfolie, 1 uitgeperst teentje knoflook, een paar druppels citroensap, zout, versgemalen peper, 1 kleine courgette in hele dunne reepjes, 1 eetlepel groene pesto, 4 kerstomaten, 100 gr gemengde olijven, , voor de bonensalade:, 1 pot witte bonen naturel, uitgelekt (inh. 350 gr), 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt (inh. 185 gr), 4 rode komvormige slablaadjes, 1 rode ui in ringen, , voor de tortillarolletjes:, 2 tortilla's (kant-en-klaar), 4 plakken mortadella, 4 plakken jonge kaas, ? 25 gr verse basilicum, , voor de carpaccio:, 100 gr carpaccio (vleeswaar), ? 50 gr Parmezaanse kaas aan een stuk, 2 eetlepels kappertjes, 1 citroen in halve plakjes, , voor de gevulde komkommer:, < komkommer, 2 eetlepels pesto, 1 eetlepel ansjovispasta, 50 gr heel fijn gesneden spinazie, , voor de garnering:, 100 gr gemengde olijven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gemarineerde artisjokharten in verse basilicum, 1 blik artisjokharten, citroensap naar smaak, 50 g creme fraiche of slagroom, 0,5 bosje basilicum, fijn gehakt, 1 teentje knoflook, cocktailprikkers.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stokbrood, 3 tenen knoflook, 2 dl groene olijfolie, 2 vleestomaten, 3 takjes basilicum, , 75 g rucola, 300 g carpaccio, 1.5 dl olijvenmayonaise, 1 thl worcestershiresaus, 1 lepel citroensap, 2 lepels melk, witte peper, parmezaan, , 500 g gare inktvisringen, 2 tenen knoflook, 2 (zon)gedroogde tomaatjes op olie, 2 dl gele olijfolie, 2 lepels citroensap, 2 lepels peterselie, (zee)zout en peper, , 2 zakjes mozzarellabolletjes, 4 takjes basilicum, 2 dl gele olijfolie, 2 tomaten, 1 teen knoflook, 1 sjalotje, 2 lepels balsamico-azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Ook tussendoor

INGREDIENTEN

6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, vers gemalen peper, ca. 10 gr. verse, Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, ? eetlepel pesto, basilicumsaus, 4 artisjokharten, blik.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 sneetjes stokbrood, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 tomaat, versgemalen peper, 10 gr verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas, 1 eetlepel kappertjes, 10 zwarte olijven, 6 plakjes salami, 1/2 eetlepel pesto, 4 artisjokharten (blik)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, ca. 300 gram ciabattabrood (baquette kan ook), 100 ml melk, 1 ei, 2 eetlepels pesto rosso (bv. bertolli), 350 gram bertolli antipasti (bv. gedroogde tomaten, gegrilde paprika), 250 gram mozzarella,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk op een antipasti buffet. Bij mijn themacursus wijnen uit Italie vond iedereen het erg lekker.

INGREDIENTEN

Dungesneden plakken parmaham, zongedroogde tomaten op olie basis, buffel mozzarella, olijfolie extra vergine (goede kwaliteit), basilicum, eventueel pijnboompitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Parmaham (plakjes), soepstengels met sesam (pak), galiameloen (of cantaloupemeloen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Sneetjes brood in de oven gebakken (blijft hierdoor langer krokant dan in broodrooster geroosterd brood en is even gemakkelijk) met olijfolie, soms zout en soms knoflook. Een must op een antipasti buffet. Wanneer ik een proeverij heb maak ik dit brood een paar uur eerder.

INGREDIENTEN

Brood (boeren bruin of wit wat jezelf lekker vindt), olijfolie extra vergine, eventueel wat zout of knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 lange grissini`s, 80g parmaham, 3 eetl. Pesto Genovese, 1 ciabatta, 3 eetl. Bruschetta con Formaggio, 8 eetl.Bonsecco olijfolie, 1 klein sjalotje, 150g jonge kaas geraspt, ½ komkommer, 6 wortels, 3 stengels bleekselderij, 4 eetl. Bonsecco olijfolie, 2 eetl. Balsamico di Modena

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2011
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 focaccia (C1000), ½ zakje jonge bladsla à 80 g (C1000), 12 cherrytomaatjes, 8 plakken prosciutto crudo dolce (Fiorucci), 8 plakken coppa di Parma (Fiorucci), 12 plakken salami Napoli (Fiorucci), stukje Parmezaanse kaas, 2 schaaltjes tapenade trio,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g meloenblokjes, 100 g parmaham, , 100 g kleine augurkjes (zoetzuur), 100 g seccata, , 4 mini-pizza's, 2 plakjes mortadella met olijven, , 100 g carpaccio, 25 g geraspte parmezaanse kaas, carpacciodressing, , olijven, balsamico-uitjes, artisjokharten, Italiaanse tomatensalade, blokjes parmezaanse kaas, toefjes Toscaanse lamsham, plakjes antipasto crudo, pastasalade Tonijn, Antipasti-salade gegrilde paprika., , 1 ciabatta of focaccia,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker en eenvoudig!

INGREDIENTEN

3 Paprika`s gemengd, 3 tenen knoflook, peterselie & koriander, olijfolie, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze garnalen zijn, door de sinaasappelsmaak en het flamberen een sensatie. Laat je niet afschrikken door het flamberen. Vraag iemand bij je in de keuken, wanneer je dit voor het eerst doet. Zet de afzuigkap uit, of hou de pan boven de spoelbak. Sprenkel de likeur erover, aanstekertje of lucifertje erbij, even voorzichtig schudden, vlammetjes gaan uit en klaar is Kees.

INGREDIENTEN

250 gram grote garnalen (gamba`s), 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, 1 sinaasappel, half glas witte wijn, 5 cl. likeur 43, peterselie en / of koriander., schijfjes citroen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Twee frisse voorgerechten

INGREDIENTEN

Voor de gevulde tomaten:, -12 kleine tomaten (b.v. tasty toms), -zeezout, -3 eieren, -4 a 5 eetlepels vers wit broodkruim, -handje verse basilicum, gescheurd, -2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie, -de geraspte schil van 1 citroen, -4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas, -snufje versgeraspte nootmuskaat, -versgemalen zwarte peper, , Voor de courgettesalade (4 tot 6 personen):, -700 gram kleine, jonge courgettes, -1 deciliter extra vergine olijfolie, -het sap van 1 citroen, -2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, -1 eetlepel gehakte verse oregano, of 1 tot 2 theelepels gedroogde oregano, -zeezout en versgemalen zwarte peper, -kleine slabladen voor het serveren,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk van smaak en makkelijk te maken. Ook voor beginners.

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 2 knoflooktenen, 1 rode peper, 2 eetlepel(s) Olijfolie extra vergine, peterselie of koriander, 3 eetlepel(s) Balsamico azijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hou nog even dat Italiaanse vakantiegevoel vast.....

INGREDIENTEN

2 rode parikas, sap van 1/2 citroen, 100 ml geurige olijfolie, 1 sjalotje heel fijn gesnipperd, 1 blik artisjokharten uitgelekt, 8 plakjes rauwe ham, 8 bospenen geschild, 125 gr ricotta, 2 el fijngehakte basilicum, 2 el fijngehakte peterselie, 1 fuet in dunne plakjes, 100 gr salami in plakjes, 100 gr parmaham in plakjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-08-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Parmaham (plakjes), , soepstengels met sesam (pak), , galiameloen (of cantaloupemeloen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pot geroosterde paprika's (465 g), 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), 1 courgette, 2 eetlepels olijfolie, 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), 1/4 zakje verse munt (a 15 g), ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Courgette en champignons met oregano-vinagrette

INGREDIENTEN

2 courgettes, 200 gram champignons, 2 knoflookteentjes, 4 theelepeles olijfolie, 1 vetarm bouillonblokje opgelost in 12,5 cl water, 4 eetlepels citroensap, enkele blaadjes, oregano, 4 sneetjes, ciabattabrood, peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels melk, citroensap, worcestershiresaus, witte peper en zout, 100 g flinterdun gesneden ossenhaas (zelfgesneden of kant-en-klaar

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De combinatie van zoet (pompoen (hartig) peper en zuur (citroen). Lekker!

INGREDIENTEN

200 gram pompoen in flinke, hapklare stukken, sap van halve citroen, 1 dl olijfolie, 4 tenen tenen knoflook, gehakt, 1 el gladde peterselie, gehakt, 1 flinke rode peper, gehakt zonder zaadjes, versgemalen peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Ingelegd in knoflook, tijm en balsamico-azijn

INGREDIENTEN

750 gram kleine aubergines, olijfolie van zeer goede kwaliteit, 5 knoflooktenen in dunne plakjes gesneden, 5 eetlepels versgehakte tijm, zeezout, zwarte peper uit de molen, 1/2 deciliter balsamico-azijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Zucchine a scapese

INGREDIENTEN

2 kleine courgettes;, 150 ml olijfolie (plus 2 eetlepels);, 1 zakje verse munt (15 g);, 1 teentje knoflook (uitgeperst);, 3 eetlepels balsamicoazijn;, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk gerecht, die ik uit een Italiaans kookboek heb gehaald.

INGREDIENTEN

20 grote gamba's, 60 ml olijfolie, 80 gram boter, 1/2 rode peper fijngehakt, 5 teentjes knoflook, 60 ml witte wijn, 3 el peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Ideaal voor een antipasti buffet.

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, olijfolie, zout, 250 gram mozzarella in plakjes, 8 basilicumblaadjes, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Dit hapje geserveerd op mijn Italie wijncursus. Heerlijk was dit. Drink het bij een ronde witte wijn, bijvoorbeeld een chardonnay of een Arneis met houtlagering.

INGREDIENTEN

125 g garnalen, 1 tomaat, verse basilicum, 75 g mascarpone, 40 g mayonaise, scheutje wourstershiresaus, zout, peper uit de molen, crostini's of geroosterd brood.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is een succesvol hapje op vele van mijn proeverijen en themacursussen, maar ook op mijn etentjes. Wijn advies: Stevige Valpolicella of Amarone.

INGREDIENTEN

Verse Mozzarella of goede buffel mozzarella, Zongedroogde tomaten op olie, olijf olie eerste persing liefst een kruidig type, basilicum of zelfgemaakte pesto (zie mijn pesto gerecht), zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Elke avond op de Italiaanse wijncursus probeer ik weer een nieuw hapje te maken. Dit was gisteren er een, die goed in de smaak viel.

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, 200 g kippenborstfilet, 2 el citroensap, 4 el olijfolie, rucola, crostini's, zout en zwarte peper uit de molen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top