Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ansjovis recepten (2.718) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met 10 verschillende vullingen

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Deze smeltendzachte hapjes zijn op de Franse pissaladiëre gebaseerd. Ze zijn een voedzaam hapje voor bij een drankje.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 grote Spaanse ui, doormidden en dan in dunne plakken gesneden, Zout en peper, 1 tl tijmblaadjes, plus extra om te bestrooien, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 pak 375 gr bladerdeeg, 1 blikje van ca 55 gr ansjovisfilets, uitgelekt overlangs doormidden gesneden, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bloemkool, Blikje ansjovis, Olijfolie, Peper, Pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk en eenvoudig borrelhapje van Jan (Johnny be Good) en met toestemming geplaatst.

INGREDIENTEN

* 1 blikje artisjokbodems, * 1 blikje ansjovis, * paar tl kappertjes, * paar lepels olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker licht broodje voor tussen de middag..

INGREDIENTEN

1 volkoren broodje, beetje mayonaise naar smaak, 3 zilveruitjes, 3 olijven, 3 ansjovis filets, beetje gemengde sla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

56 Kcal / 225 KJ, plus vinaigrettesaus

INGREDIENTEN

4 vleestomaten, ontveld, 1 grote rode paprika, schoongemaakt en in ringen gesneden, 50 gr ansjovis uit blik, citroen-vinaigrettesaus (zie sauzen/dressings),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2000
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 eieren, 1 pot ansjovis op zout, handvol peterselie, 1 teentje knoflook, olijfolie, persillade, Mayonaise,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Zowel een borrelhapje als een onderdeel van een koud buffet

INGREDIENTEN

8 hard gekookte eieren-, 2 el ansjovis pasta-, tikje citroensap-, 2 el boter-, 2 el mayonaise-, witte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 lepels olie, 1 lepel azijn, 1 koffielepel mosterd, sjalot, peterselie, peper, zout, 1 hardgekookte geplette eierdooier, 2 dsoepl geplette ansjovis.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g verse ansjovis (schoongemaakt), zout, 6 tot 7 lepels bloem, 1.5 dl zonnebloemolie, 2 lepels fijngehakte peterselie of bieslook

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een waanzinnig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 lamsbout van 1,5 kilo 8 ansjovis uit blik 1 eetlepel verse tijmblaadjes 4 tenen knoflook versgemalen peper 125 ml olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geen spaghetti met veel saus, maar een beetje saus met spaghetti, zoals de Italianen 'm eten.

INGREDIENTEN

Beetje olijfolie, 2 tot 3 teentjes knoflook, blikje ansjovis, halve pot zwarte olijven, blikje gepelde tomaten (of tomatenblokjes), spaghetti

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 oranje paprika's, 1 teentje knoflook, 4 filets ansjovis op olie, 1 scheut azijn, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2006
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 harde eieren, 4 sneden geroosterd brood, 3 aardappelen, 1 biet, 1 a 2 dozen ansjovis.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

EEN EENVOUDIGE MANIER OM VAN OUD BRUIN BROOD EEN ELEGANT VOOR- OF LUNCHGEREVHT TE MAKEN.

INGREDIENTEN

8 sneetjes bruin brood1 bolletje mozzarella2 vleestomaten1 blikje ansjovis4 el gezeefde tomaten1 bosje basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Voedingswaarde per portie:808 KiloJoules 192 KiloCalorien,Koolhydr 10 gram, Eiwit 10 gram ,vezels 5 gram van "moesje2"

INGREDIENTEN

500 gram broccoli (roosjes), 1 deciliter wijn (wit), 6 stuks ansjovis (filet), 3 eetlepel olie (olijf-), 3 gram suiker, 2 teentje knoflook, 1 stuks ui, 1 stuks laurier (blad), tijm, peper (wit), zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

? 3 uien, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries), ? 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 g), ? 500 ml halfvolle melk, ? 2 blikjes ansjovis (a 48 g), ? 1 pak lasagnebladen (250 g), ? 1/2 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g gezouten ansjovis, 2 sjalotten, 3 lepels olijfolie, 1 lepel rode wijnazijn, 4 tenen knoflook, 4 lepels gehakte platte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg ansjovis -zout -olijfolie -2 uien -3 wortels - 6 tenen fijngehakte knoflook - 2 dl azijn - 2 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - paar takjes peterselie - 2 tl gekneusde peperkorrels - een paar citroenen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mjammie.

INGREDIENTEN

4 strokjes witlof, 1 blikje ansjovis, 1 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel geraspte parmesaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knofllok, fijngehakt

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker indopen en op stukjes stokbrood serveren

INGREDIENTEN

2 pakje ansjovis in olie (marokaanse toko), 2 bosjes lenteuien (6 stuks), 1 rode ui, 1 1/2 kleine rode pepertjes, grote scheut extra virgine olijfolie (griekse), grote scheut balsamico azijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 3 uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries, 450 gram), 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 gram), 500 ml halfvolle melk, 2 blikjes ansjovis (a 48 gram), 1 pak grand'italia lasagne (250 gram), ? Zakje gemalen belegen kaas (a 150 gram), Ovenschaal (inhoud2 liter) ingevet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 3 uien, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 pak bladspinazie a la creme (diepvries), ? 1 zakje besciamella sausmix (pak a 2 zakjes a 50 g), ? 500 ml halfvolle melk, ? 2 blikjes ansjovis (a 48 g), ? 1 pak lasagnebladen (250 g), ? 1/2 zakje gemalen belegen kaas (a 150 g), , ? ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is afkomstig van de Napolitaanse keuken,

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 300 g. bloem, 1 mespunt oregano, 5 g. zout, 10 g. gist, 1 dl. lauwwarme melk, 1 el. olie, bloem voor het werkblad, olie om de vorm in te vetten., Voor de vulling:, 300 g. gepelde vleestomaten zonder zaad, 1 el. gedroogd marjoleinblad, 200 g. mozarella (of jongbelegen goudse), 50 g. ansjovisfilets in olie, 1 el. olie van de ansjovis, 1 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

1 el olie - 350 g elleboogmacaroni - 90 g ansjovis (blik) - melk - 185 g Emmentaler, in plakken - 2 tomaten, in schijfjes - 2 tl gehakte verse (of 1 tl gedroogde) basilicumblaadjes., Saus : 2 el olie - 1 ui, zeer fijn gesnipperd - 1 teentje knoflook, geperst - 425 g tomaten (blik) - 1 tl gehakte, verse (of 1/2 tl gedroogde) basilicumblaadjes - 1 el tomatenpuree

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bijzonder lekker gerecht!

INGREDIENTEN

1 bakje platte peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 blikje ansjovis, 4 eetlepels groene olijven zonder pit, 4 eetlepels kappertjes., 2 sjalotjes,in parten, 100 mililiter olijfolie extra vierge, 300 gram spagettini

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wonderbaarlijk, deze eerlijke soep.

INGREDIENTEN

2 rode en 2 gele geroosterde paprika,s uit een potje, of 4 rode paprikas, 2 sjalotjes, fijngehakt, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 klein spaans pepertje, ontdaan van pitjes, 1 1/2 visbouillontablet, 7 dl. heet water, 20 zwarte kalamata olijfjes, 3 ansjovisfilets op olie uit blikje, met een vork fijngeprakt, beetje peper melange uit de molen, 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. room culinair, goede olie, allesbinder, parmezaanse kaas voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2009
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Uitstekend en erg makkelijk (warm)borrelhapje , dat de eetlust gegarndeerd opwekt !

INGREDIENTEN

-2 blikjes ansjovisfilets, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -1 th lepel tomatenpuree, -1,5 eetlepel olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -zwarte peper, -8 sneden stokbrood van 2 cm dik, -peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Ansjovis is in Nederland nog niet zo gewaardeerd als in Zuid-Europa, jammer want het is een heerlijke vis.

INGREDIENTEN

1 kilo ansjovis, sap van twee citroenen, enkele druppels azijn, zout en peper, 3 e 4 eieren, 3 e 4 el bloem, 1 snufje nootmuskaat, 1 snufje cayennepeper, 1 eetlepel paprikapoeder, 2,5 deciliter olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 citroenen, 1 bosje peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

't is een keer iets anders dan altijd maar weer kaas, ham of meloen.

INGREDIENTEN

Witloof,ansjovis.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een makkelijk en lekker borrelhapje.

INGREDIENTEN

4 sneden brood zonder korst.2 Blikjes ansjovisfilets. Peterselie. wat citreonsap en olie.Geraspte kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

249 Kcal, 20 Prot., 18 Vet, 0,1 Khdr. voor 1 portie

INGREDIENTEN

500 gr kalfsgehakt, 3 eieren, 10 ansjovissen, 1 dl droge witte wijn of sherry, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, , 4 zwaardvissteaks, 50 gr ansjovisfilet, 2 el kappertjes, peper, 2 el olijfolie, 1 el boter of margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept uit het River Cafe Kookboek Easy

INGREDIENTEN

150 g boter, 6 ansjovisfilets, halve citroen, 800 g groene asperges, 50 g parmezaanse kaas, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2005
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Frisse Italiaanse salade, ideaal als bijgerecht

INGREDIENTEN

Pot rode (gesneden bieten) knoflook, 1 el olijfolie, blikje anslovis, kappertjes, gesnipperde uien,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Voor 4 pers,

INGREDIENTEN

2 rode en 2 gele paprika's, 8 ansjovisfilets, , Saus :, , 1 dl olijfolie van koude persing, het sap van 1 citroen, 1 koffielepel kappertjes, 1 ansjovisfilet, 1 soeplepel dragon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappels, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie 50 gram, 750 gram uien, in dunne ringen, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 250 ml room, 100 gram geraspte Gruyèrekaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Peperoni con acciughe

INGREDIENTEN

4 eetl. olijfolie, extra vierge2 teentjes knoflook1 groene paprika1 gele, paprika1 rode paprika1 blikje ansjovisfilets1 eetl. kappertjes 1 eetl. (liefst verse) oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top