230 andijviestamppot recepten

  • Eigen recept

De lekkerste gehaktbal dié ik ken!
Hoe simpel kan het zijn...

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.


Deze stampot is lekker pittig.
Succes bij vrijwel alle vrienden!

Wil je het net even anders?
Lees dan dit recept!

INGREDIENTEN

700 gram andijvie, doos champignons, 4 tenen knoflook, 2 uien, 2 hete pepers, 1 rode paprika, 2 1/2 kilo aardappels, 300 gram rundergehakt, 250 gram gesneden mager rookspek, 2EL boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht met shoarmavlees en zoete vruchten.

INGREDIENTEN

*Andijvie,gesneden 400 gram., *Aardappelen, 1,5 kilo., *Melk (of room), 0,5 deciliter., *Abrikozen (of perziken) op lichte siroop, 420 gram., *Shoarmavlees, 350 gram., *Boter, 25 gram., *Cayennepeper, 1 theelepel., *Peper., *Zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 200 ml volle yoghurt, 1 zakje kip Tandoori, 25 gram kruidenmix, 8 kipbraadsticks, 40 gram boter, 1 kilo aardappelen, zout en peper, 100 ml melk, 4 sjalotten, 1 zakje rundvleesjus, 500 gram gesneden andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige andijviestamppot van rauwe andijvie met 3 kleuren paprika

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 krop andijvie, 2 uien, een 1/2 groene en 1/2 rode en 1/2 gele paprika, 3 el olie, 400 g (runder) gehakt, zout, peper, 2 el tomatenpuree, 1 dl melk, 20 g boter, 1/2 tl nootmuskaat, 100 g verse roomkaas, 100 g geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Net even anders van smaak

INGREDIENTEN

150 gram aardappelen, 200 gram andijvie, 50 gram champignons, 50 gram geraspte kaas, spekreepjes/blokjes voor hen die niet mager hoeven te eten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olie -, 1 ui gesnipperd -, 1 rode paprika in blokjes -, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot -, 500 gram andijvie in reepjes gesneden -, nootnuskaat -, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volgens de methode Montignac, voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 gram bloemkool,, 1 kleine krop andijvie,, of gebruik spinazie of raapsteeltjes,, 400 gram gekookte witte bonen,, of afgespoelde bonen uit een pot, zonder suiker.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Net iets anders dan anders
Bevat p.p. ca. 640 kcal, 2690 kJ, 30 gr. eiwit, 35 gr. vet, 52 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardappelen, * zout, * 50 gr. boter, * 250 gr. shoarmareepjes, * 100 gr. ongezouten cashewnoten, * 1 dl melk, * 800 gr. geneden andijvie, * 1 tl djinten (Conimex)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g andijvie, 2 zakjes aardappelpuree voor stamppotten, 1 l water, 150 g spek in blokjes, 150 g geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudig en toch smaakvol.

INGREDIENTEN

5 aardappelen (middelgroot), zakje gesneden/gewassen andijvie, 1 1/2 ons mager spek, zout, peper, wijn- of kruiden-azijn, 2 klontjes boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erg lekker en heel snel klaar.

INGREDIENTEN

Het snelst is gesneden andijvie (kant en klaar te koop), stamppotaardappelpuree, spekjes, gehakt, sambal. Eigen andere variaties kunnen ook. (Hoeveel zelf bepalen aan aantal mensen).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Uit nood geboren zondags recept omdat mijn groentetas een wel erg minimaal formaat andijviekropje bevatte, en bovendien een overmaat aan selderij en winterwortel heeft gebracht!

INGREDIENTEN

Een onmogelijk kleine krop andijvie, 2 kleine winterwortels, een restantje van een prei, 1 steel(tje) bleekselderij, +/- 1 kilo aardappels (EKO, dus ook al een klein zakje!), Cheddar Rook kaas (AH, je raadt het al: een klein kaasje!), zout, olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Winterkost voor als je veel honger hebt

INGREDIENTEN

* Andijvie - vers of verpakt, * Aardappelen - kruimige, * Spek (blokjes), * Kaas (blokjes), * Melk - beetje om te stampen, * Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een (roerbak) variatie op de traditionele andijviestamppot, voor als je weing tijd hebt!

INGREDIENTEN

? 1 kg. voorgekookte krieltjes, ? 800 gr gesneden andijvie, ? 250 gr. rookspekreepjes, 3 uien, 2 teentjes knoflook, wat thijm, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviestamppot met gehakt en kaas

INGREDIENTEN

350 gr gehakt half om half, 1 kg gesneden andijvie, 1,5 kg aardappelen, 200 gr jong belegen kaas, 6 eetlepels gebakken uitjes (kant-en-klaar), 20 gr boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en gemakkelijk klaar te maken.

INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, 1 ui, halve rode paprika, 100 gr champignons, 10 gr boter. 400 gr andijvie, 1 eetlepel grove mosterd., Paprikapoeder, peper, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



Vegetarisch, maar niet-vegetariers kunnen gewoon gehakt gebruiken

INGREDIENTEN

, 600 g kruimige aardappels, , 1 eetlepel boter, , 2 uien, fijngesnipperd, , 175 g Quorn fijngehakt (vegetarische vleesvervanger), , 1 teentje knoflook, geperst, , 2 theelepels gehaktkruiden, , 50 ml droge witte wijn, , 1 zak panklare andijvie (400 g), , 150 ml halfvolle melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen, andijvie, monchou, 1 zakje gedroogde uiensoep, zout peper en nootmuskaat, spekjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik hou helemaal niet van andijvie, met deze stamppot lukt het mij om mijn bordje leeg te eten.

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardappelen, * zout, * 50 gram boter, * 300 gram shoarmareepjes, * 150 gram ongezouten cashewnoten, * 1 dl melk, * 800 gram gesneden andijvie, * 2 theelepels djintan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviestamppot met een twist (bedacht door mijn vriend).

INGREDIENTEN

250 gram andijvie, 500 gram aardappelen, 3 tomaten, 2 a 3 plakken kaas van een halve cm dikte, ketjap asin, melk, boter, en 250 gram spekjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie stamppot, maar dan net even anders. Ik vond het recept zeker 20 jaar geleden in de libelle of margriet en vind het nog steeds erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, grote pot witte bonen, gesneden andijvie (zoveel als je lekker vind in een stamppot), 250 gram cervelaatworst of salami, (ik varieer nog al eens met de verpakte worstjes, neem bv pepercervelaat), 1 ei, gefruitte uitjes, (boter, melk)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, zout naar smaak, 50 gr boter, 250 gr shoarmavlees, 100 gr cashewnoten, 1 dl melk, 800 gr andijvie, 1 theelepel djintan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stampot met rauwe andijvie, appel en cocktailworstjes

INGREDIENTEN

Aardappelpuree: zelf maken, of uit een pakje in geval van een pakje kies dan met kaas, 400 gram gesneden andijvie, 2 appels, 1 blikje cocktailworstjes, eventueel jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met reepjes roergebakken varkensvlees

INGREDIENTEN

* 400 gr varkensreepjes, * 500 gr andijvie, * 1 kg aardappelen, * 1 dl melk, * 25 gr boter, * 100 gr mager gerookte spekjes, * zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Andijvistampot

INGREDIENTEN

750 gr.aardappels, 1 zak vers gesneden andijvi, paprika,dobbelsteentjes spek,geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot, 500 andijvie in reepjes gesneden, nootnuskaat, versgemalen peper zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met vegetarische macaroniblokjes als vleesvervanger

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, 400 gr gesneden andijvie, pakje macaroniblokjes (AH), scheutje melk en azijn, klont boter, nootmuskaat, peper, zout en maggi.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met een fijngesneden bosuitje: een lekker fris en pittig component!

INGREDIENTEN

Dit is een recept uit de losse pols. Gebruik aardappelen en andijvie zoveel als je nodig hebt. Voor dit recept heb ik een bosuitje in kleine stukjes gesneden, ook het groen gebruiken. Voorts heb je melk, boter, peper, zout en nootmuskaat nodig.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weer eens een heel andere manier om andijviestamppot klaar te maken

INGREDIENTEN

Aardappel (event. 1,5 zakje aardappelpureepoeder), 1 el bakgember, 500 gr panklare andijvie, 1 zakje nasigroenten, 4 schijven ananas, 30 gr boter, zakje juspoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram geschilde aardappelen;, 1 dl melk;, boter of margerine;, zout, peper, nootmuskaat;, 200 gram gesneden andijvie;, 2 uien, gesnipperd;, 1 grote rode paprika, in blokjes;, olie;, blik ananas, uitgelekt en in kleine stukjes;, 150 gram kaas, in kleine blokjes gesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2006
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot, 500 andijvie in reepjes gesneden, nootnuskaat, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het hele jaar lekker

INGREDIENTEN

1,5 kg aardappelen, zout, 500 gr. andijvie, 150 gr. ontbijtspekblokjes, 25 gr boter, 1 dl melk, 3 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. mosterd, peper, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezonde stamppot

INGREDIENTEN

Aardappelen, andijvie, magere spekreepjes, een vleestomaat, 2 ons jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappels1 el boter2 uien, fijngesnipperd175 gram Quorn fijngehakt (vegetarische vleesvervanger)1 teentje knoflook, geperst2 tl gehaktkruiden50 ml droge witte wijn1 zakje panklare andijvie (400 gram)150 ml halfvolle melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen, Zakje fijn gesneden andijvie, 70-100 gr uitgebakken spekjes, Belegen kaas in kleine blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Kg aardappelen, 350 gr magere ham in blokjes, 20 gr boter, 600 gr fijngesneden rauwe andijvie, 2 dl magere melk, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

=300 gr.fijngesneden andij-, vie=1 kilo aardappelen, =zout=1 el olie,=200 gram, magere spekblokjes, =8 rundersaucijzen, = 50gr., boter,= scherpe mosterd.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gram geschilde aardappelen, zout en peper, 500 gram panklare andijvie, 100 gram half-om-half gehakt, 100 gram mon chou en 3 eetlepels uiensoeppoeder uit een zakje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies