205 andijvie salade recepten

Een andijvie recept voor iedereen die niet van andijvie houdt.

INGREDIENTEN

Grote krop andijvie; 1 ui, halve groene paprika, tomatenpuree (of sugosaus), 2 ons spekreepjes, een paar champignons, 1 bakje pijnboompitten, basilicum en/of italiaanse kruiden, een paar lepels rode pesto, tagliatella of andere pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rijk aan Vitamine A en C. Lekker gekookt, als salade of stamppot.

INGREDIENTEN

250-250 gram andijvie per persoon (voor salades of rauw door de stamppot 150 g p.p.) Andijvie is vers als de bladeren geel-groen zijn en geen bruine vlekken vertoont., Gekookt:
anderhalf kilo (ca 4 struiken) andijvie
zout, peper en nootmuskaat
, 25 g boter of halvarine
Variatietip 1: zout, klontje boter, 3dl melk, 3 el maizena, 4 el melk.
Variatietip 2: el pindakaas met 1-2 tl sambal, 2 tl djahe (gemberpoeder conimex), 2 tl bruine bastersuiker en 2 el ketjap manis. Salade :
2 struiken krulandijvie
1 ui
10 g boter of margarine
3 el olie
anderhalf el citroensap
peper en zout
Stamppot :
750 g of 2 struiken andijvie
1 kilo aardappelen geschild
2 dl water
zout
kwart liter melk
25 boter of margarine
peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 eieren, 1/2 krop andijvie, een stukje prei van ± 4 cm, 2 eetlepels slasaus, 1 theelepel mosterd, zout, peper, 50 gr gerookte spekblokjes, 1 zoetzure augurk, 1 tomaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehaktballetjes op turkse wijze

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr rundergehakt, 2 knoflook teentjes, peterselie (4 etl), 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 etl paprikapoeder, 4 etl bloem, 3 etl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 2 etl tomatenpuree, 1 bouillontablet, ? etl. gemalen komijn, 2 etl gesnipperde bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Is heel bijzonder

INGREDIENTEN

2 zakje bistroschijfjes, 400gr fijn gesneden andijvie, 5 eetlepels gembersiroop, 500gr shoarmavlees, 125ml creme fraiche, 1 rode paprika, 1 zakje geraspte komijnenkaas, zout, peper, boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept past in een koolhydraat- arm / beperkt dieet. Ook erg lekker bij de BBQ.

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 kleine ui, 2 el slasaus, 1 thl mosterd, zout, peper, 1 eetl water, 50 gram spekblokjes, 2 augurken, 1 tomaat, andijvie naar eigen idee voor 2 personen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-08-2010
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Andijviesalade met walnoten en bieslooksausje

INGREDIENTEN

1 bos jonge andijvie, 1 blik peren op siroop (circa 450gr), 100 gr. walnoten, 1 bakje sour cream, 1 bosje (knoflook)bieslook, 1 dl droge witte wijn, 3 el mayonaise en 2 el citroensap, peper/zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een lekker zomers recept

INGREDIENTEN

2 eieren,1 kleine ui,2 el slasaus,1 thl mosterd,zout,peper,1 eetl water,50 gram spekblokjes,2 augurken,1 tomaat,andijvie naar eigen idee voor 2 personen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker frisse salade. Heerlijk voor o.a. bij de barbeque

INGREDIENTEN

1/2 krop [krul]andijvie, 220 gram pitloze witte druiven, 220 gram pitloze blauwe druiven, 1 gesnipperde [rode]ui, 3 eetl. [rode wijn] azijn, 3 eetl. olijfolie, 1 theel. franse mosterd, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2001
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

0,5 krop (krul)andijvie, - 220 gr pitloze witte druiven, - 220 gr pitloze blauwe druiven, - 1 gesnipperde (rode)ui, - 3 eetl (rode wijn)azijn, - 3 eetl olijfolie, - 1 theel Franse mosterd, - zwatre peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g krulandijvie, 50 g feta, 50 g blokjes ontbijtspek, 2 sneden witbrood, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel mosterd, versgemalen peper, 4 eetlepels zonnebloemolie, mespunt suiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pittige ovenschotel

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 1 zak gesneden andijvie, 1 blik mais, 1 blik kidneybonen, 2 bekertjes creme fraiche, 1 bakje champignons, 1 zalke mexicaanse tacokruiden, Een stel gesneden jalapenopepers, 1 grote ui, en 2 tenen knoflook, 1 zak nachchips van casa fiesta naturel, 1 zakje geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2008
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eens iets anders dan andijvie met spekjes

INGREDIENTEN

500 gr aardappels, 200 gram fijn gesneden andijvie, 1 el stamppot kruiden, 1 el runder fond, bakje ei bieslook salade, plak ham van 100 gram, 2 gekookte eieren, evt wat melk en boter of margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade

INGREDIENTEN

1 kaki, 1 rode paprika, ½ krop andijvie, 10 groene olijven zonder pit, 1 blok feta kaas, 1 ei, 2 theel. JB Ras el Hanout, 2 rode pepers, 2 eetl. bloem, 3 eetl. broodkruimels (of paneermeel), 2 stengels lente ui, 1 eetl. witte wijnazijn, 1 eetl. citroensap, 3 eetl. olijfolie, Olie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Thais
  •  10-20 min.

Dit samen met vriendinnen gemaakt laatst, was heerlijk!

INGREDIENTEN

1 zak aardappelen, pondje kriel (500 g), 2 el olijfolie, 2 x 150 g chorizoworst, in plakjes, 1 zak andijvie (400 g), 2 tl mosterd, 2 el mayonaise, 2 zoete uien, in halve ringen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2011
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

700 g kipvlees, 4-8 pasteibakjes, 35 g boter of margarine, 4 gesnipperde sjalotjes, 500 g andijvie in reepjes, 1 theel. kerriepoeder, 35 g bloem, 4 dl ontvette kippenbouillon, 2 dl slagroom, 150 g gewelde rozijnen, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gr kalkoenborstfilet, in reepjes gesneden, 1,25 dl droge sherry, 1 tl honing, 1 tl rode bessenjam, 1 tl kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, snufje gemberpoeder, versgemalen witte peper, 1,25 dl room, zout, naar smaak, 1 el boter, 1/2 krop andijvie, 1 el olijfolie, 100 gr champignons in plakjes gesneden, 2 el pijnboonpitten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  •  …
  •  20-30 min.

Een o zo heelijke anders dan andere stamppot,die bij ons regelmatig op tafel komt.

INGREDIENTEN

Ong.een kilo aardappelen,500 gr.gesneden en goed gewassen andijvie,150 gr.kaas, 150 gr. ham,een bakje champignons,2 eetl. olie,1ui,een rode paprika, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke stampot, de combinatie lijkt vreemd maar is fantastisch

INGREDIENTEN

Rode bieten, aardappelen, andijvie, gerookte spekdobbelsteentjes, melk, uien, nootmuskaat, azijn, suiker, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 4 handvol gemengde salade (Romeinse sla, andijvie, etc), , 50 g gepelde noten, , 100 g Comtekaas in blok, , 100 g rauwe ham, , 3 soeplepels gehakt bieslook, , 2 koffielepels mosterd van Dijon, , 2 koffielepels citroensap, , 1 soeplepel rode-wijnazijn, , 2 soeplepels verse room, , 3 soeplepels notenolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 handvol gemengde salade (Romeinse sla, andijvie, etc), 50 g gepelde noten, 100 g Comtekaas in blok, 100 g rauwe ham, 3 soeplepels gehakt bieslook, 2 koffielepels mosterd van Dijon, 2 koffielepels citroensap, 1 soeplepel rode-wijnazijn, 2 soeplepels verse room, 3 soeplepels notenolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Een vitaminerijk maar callorie arme salade

INGREDIENTEN

1 struik andijvie , 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 zachtzure appelen, 2 sinaasappelen, 2 tomaten,----, voor de saus:----, 4 el halvanaise op yogurtbasis, zout,witte peper, 2 el citroensap, snuifje suiker en gemberpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

60 g gerookt spek, 400 g gekookte aardappel, 1 uitje, 1 dl slasaus, snufje mosterd, 100 g gekookte witte bonen, 100 g verse andijvie, 1 el ketchup

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze bietensalade is als basis al lekker genoeg en dan vegetarisch. Voeg vlees of zoute haring toe als variant, elke keer anders en heerlijk fris.

INGREDIENTEN

(restje) gekookte aardappelen. Rode bieten, de verhouding is anderhalf keer meer bieten als aardappel. Mayonaise, yoghurt, eetlepel ketchup en 2 eetlepels mosterd. zout en peper. 2 eetlepels honing. limoensap. zoet-zure appel. augurkjes. een ui. sla of andijvie ter garnering. 1 stengel bleekselderij. Als je wilt evt. zoute haring of vlees zoals rest suddervlees of ham.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak gele rijst, 1 blik kokosmelk, stukje sereh, djeroek poeroet-of laurierblaadjes, 4 eieren, 100 gram peultjes, stuk komkommer, 1/2 rode paprika, 250 gram andijvie, 50 gram tauge, pindakaas, ketjap, appelstroop, sambal, koriander, 75 gram pindas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Goedkoop en rijk aan meervoudige koolhydraten

INGREDIENTEN

-100 g volle rijst, -2 grote tomaten (gepeld en in dobbelstenen gesneden), -2 sinaasappelen (snij het vruchtenvlees in stukjes), -4 schijven ananas (in stukjes), -1/2 krop andijvie (gewassen, gedroogd en fijngesnipperd), -4 eetlepels citroensap, -2 eetlepels gehakte peterselie, -100 ml vinaigrette met fijne kruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Moest de meester nog leven, hij zou nogal smullen!

INGREDIENTEN

-1 klein kropje sla, -struikje andijvie (150 g), -200 g bleekselderij (in ringetjes), DE DRESSING:, -4 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -zout, vers gemalen witte peper, -1 th lepel mosterd, -1 mespunt gedroogde dragon, VERDER:, -1 klein blikje truffel (80 g), (de truffel kan eventueel vervangen worden door een klein blikje champignons)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr fijngesneden andijvie, 6 tomaten in plakjes, 250 gr feta in stukjes, 1 ui heel fijn gesnipperd, 2 handjes zwarte olyven, olijfolie, balsamico

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-1999
  • Grieks
  •  10-20 min.

4-6 persoons salade met o.m. ananas, sellerij, walnoten, komkommer, ijsbergsla of andijvie

INGREDIENTEN

Dressing:, 2 eetl mango chutney, 2 eetlepels suiker, 4 eetlepels citroen of witte azijn, 6 eetlepels olijfolie, ietsje zout, 1 theelepel gemberpoeder, , 300 gr andijvie of 1/2 ijsbergsla, 1 blikje ananasstukjes, 100 gr knolselderij uit een potje, 1 komkommer, 50 gr walnoten en paranoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2001
  •  …
  •  10-20 min.

Een echte maaltijd salade voor een hete zomer

INGREDIENTEN

Spaghetti, smac of hamblokjes, potje doperwten en peentjes, ijsbergsla of rauwe andijvie, potje mais, mayo of yoghurt dressing, evt. stukjes appel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De beroemde operakomponist was een groot kok; deze salade was zijn trots.

INGREDIENTEN

-1 krop sla (180 g), -struikje andijvie (180 g), -200 g bleekselderij, DRESSING:, -4 eetlepels olijfolie, -2 eetlepels citroensap, -zout en versgemalen witte peper, -1 th lepel mosterd, -1 mespunt gedroogde dragon, VERDER:, -1 klein blikje truffel (80 g), (de truffel kan desgewenst vervangen worden door een klein blikje champignons)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geestig voorgerecht voor een intiem dineetje met zijn tweeen.

INGREDIENTEN

1 el boter, 75 g magere spekblokjes, 50 g cashewnoten, 75 g gesneden andijvie, 5 el croutons, 2 el frambozenazijn, peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 à 160 gr pasta staafjes (penne) (is ca 200 gr gekookt), 1 krop andijvie fijn gesneden, 1 blikje kidney bonen (bij ± 300 gr blik of een klein blik), 1 blikje artisjok harten in stukjes snijden, 2 grote rijpe tomaten of vleestomaten in blokjes snijden, 50 gr rozijnen, 250 gr kipfilet, 5 el olijf olie, 2 ½ el balsamico azijn of rode wijn azijn, 1 flinke theelepel pesto, zout en zwarte peper, pijnboom pitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze fantasievolle salade ; met een pittige dressing behoort tot de klassiekers

INGREDIENTEN

-2 hardgekookte eieren, -200 g andijvie (liefst krulandijvie), -250 g tomaten, -300 g groene paprika's, -200 g artisjokbodems (uit blik), Dressing:, -1 ui ; 1 teentje knoflook ;, -3 eetlepels dragonazijn, -6 eetlepels olie, -zwarte vers gemalen peper; zout, -1 th lepel mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2002
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kl struik andijvie/1 schaaltje tauge/250 gr Schotse zalmfilet/4 eetl oosterse roerbakolie/1 eetl Japanse Sojasaus/1 eetl azijn/2 eetl seroendeng(Conimex)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram aardbeien1/2 krop andijvie1 zak gewassen veldsla(75 gram)100 gram pecannoten4 eetlepels rode port2 eetlepels rode wijnazijn1 dl olijfoliezout, versgemalen peper200 gram Stilton kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram andijvie - 125 gram tauge - 250 gram schotse zalmfilet - 4 eetlepels Oosterse roerbakolie - 1 eetlepel Japanse sojasaus - 1 eetlepel azijn - 2 eetlepels seroendeng

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 struikje andijvie (ca. 250 g), ? 1 schaaltje tauge (125 g), ? 1 schaaltje Schotse zalmfilet (ca. 250 g), ? 1 eetlepel Japanse sojasaus, ? 1 eetlepel azijn, ? 2 eetlepels seroendeng (pot a 100 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Andijvie, Taugé (verhouding met andijvie = 1:1), Zalm, Dressing, Licor 43 (2 eetlepels), Gember siroop (1 eetlepel), Sojasaus (4 eetlepels), Eventueel wijnazijn, Soeroeng (kokos/nootmengsel van toko)

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Makkelijk aan te passen

INGREDIENTEN

1 krop ijsbergesla, 1 krop andijvie, 1 tomaat, 500 gram aardappelsalade, appel, abrikozen, yoghurt, peper, gebakken uitjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2010
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies