1.820 andijvie recepten

  • Top 100

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, gesneden, 500 gram runder gehakt, gekruid, 1 klein scheutje vloeibare margarine(of stukje margarine), ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden, 2 bakjes magere spekjes, 1 groot bakje creme fraiche, 3 teentjes knoflook, geperst, 4 eieren, 250 gr gram kaas (parmezaan of belegen)liefst verse

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is.
Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )

INGREDIENTEN

600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie koken in de magnetron gaat uitstekend. De groente blijft fris van kleur en houdt zoveel smaak dat zout toevoegen overbodig is.

INGREDIENTEN

*400 gr. andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

+/- 1 kg bloemige aardappelen, 400 a 500 gr gesneden andijvie, 125 gr spekreepjes, 250 gr champignons, 2 Kippen bouillonblokjes, 200 gr geraspte oude kaas, Zout, Peper, Ketjap, Kerriepoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Andijvie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een andijvie recept voor iedereen die niet van andijvie houdt.

INGREDIENTEN

Grote krop andijvie; 1 ui, halve groene paprika, tomatenpuree (of sugosaus), 2 ons spekreepjes, een paar champignons, 1 bakje pijnboompitten, basilicum en/of italiaanse kruiden, een paar lepels rode pesto, tagliatella of andere pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram andijvie * slasaus * wortel.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gram Andijvie, 1 zakje aardappelpurree (geen kaaspurree!), Klontje boter, zout, (kruiden)paneermeel, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie met bacon

INGREDIENTEN

> andijvie, > paar plakjes bacon, > boter of olie, > zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2006
  •  …
  •  30-60 min.

Het moet niet altijd witlof zijn

INGREDIENTEN

1 grote krop andijvie, bloem, boter, melk, kaas, 2 dikke sneden ham

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een recept uit 1934, voor electrisch koken.

INGREDIENTEN

5 groote of 10 kleine struiken andijvie, 2 dl melk, 3 afgestreken eetlepels bloem (30 gram), 2 afgestreken eetlepels boter (30 gram), zout, nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Andijvie op javaanse manier

INGREDIENTEN

1kg andijvie 500tot750gr speklapjes zonder, zwoerd knoflook,sambal,alles wat je van coni-, mex in huis hebt,rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie op z'n Arabisch

INGREDIENTEN

1/2 uien, 3/4 teentjes knoflook, zout en peper, 1 blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rijk aan Vitamine A en C. Lekker gekookt, als salade of stamppot.

INGREDIENTEN

250-250 gram andijvie per persoon (voor salades of rauw door de stamppot 150 g p.p.) Andijvie is vers als de bladeren geel-groen zijn en geen bruine vlekken vertoont., Gekookt:
anderhalf kilo (ca 4 struiken) andijvie
zout, peper en nootmuskaat
, 25 g boter of halvarine
Variatietip 1: zout, klontje boter, 3dl melk, 3 el maizena, 4 el melk.
Variatietip 2: el pindakaas met 1-2 tl sambal, 2 tl djahe (gemberpoeder conimex), 2 tl bruine bastersuiker en 2 el ketjap manis. Salade :
2 struiken krulandijvie
1 ui
10 g boter of margarine
3 el olie
anderhalf el citroensap
peper en zout
Stamppot :
750 g of 2 struiken andijvie
1 kilo aardappelen geschild
2 dl water
zout
kwart liter melk
25 boter of margarine
peper en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor het sterilisereren van groenten, anno 1931.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker andijvie met spekreepjes.

INGREDIENTEN

2 Andijviekropjes, 75 gr .spekreepjes,zout,peper, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Stampot van rauwe andijvie met spekjes en mosterd

INGREDIENTEN

400 gram gewassen en gesneden andijvie - 1 kilo aardappelen - 250 gram magere spekreepjes - 1 eetlepel mosterd - (evt klont boter) - beetje melk - 1 teen knoflook - peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) - 500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -5 eetl ketjap manis - 2 grote uien (gepeld en gesnipperd) - 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld - 2 teentjes knoflook (gesnipperd) - 2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) - - 2 eet olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker groentegerecht. Ik eet het zelf altijd bij de babi ketjap.

INGREDIENTEN

* Een flinke stronk andijvie * 2 ons tauge * 2 bouillonblokjes * 1 ui * 2 teentjes knoflook * slaolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gehaktballetjes op turkse wijze

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr rundergehakt, 2 knoflook teentjes, peterselie (4 etl), 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 etl paprikapoeder, 4 etl bloem, 3 etl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 2 etl tomatenpuree, 1 bouillontablet, ? etl. gemalen komijn, 2 etl gesnipperde bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken andijvie met krieltjes en spekjes.

INGREDIENTEN

400 gr. gesneden andijvie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olie, 150 gr. magere spekblokjes, 400 gr. voorgekookte krieltjes, 1 mespunt gedroogde tijm, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Doordat je de andijvie vrij lang in de oven zet, verdampt er een groot deel van het vocht zodat je een prachtige gecontreerde smaak krijgt. Het pittige van de cayennepeper is erg verrassend bij de andijvie.
Het gerecht smaakt bij zowel vlees als vis goed.

INGREDIENTEN

2 kroppen andijvie., 8 eetlepels olijfolie., 3 eetlepels rode wijnazijn., 1 theelepel cayennepeper., 4 teentjes knoflook., zout.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  120 min. <

Stamppot van rauwe andijvie is een tradioneel Nederlands winterrecept.
Door het stampen van groenten en aardappels gaan er veel vitamine c verloren.
Dit kan je oplossen door de stamppot losjes door elkaar te roeren i.p.v stampen.
De rauwe andijvie, paprika, knoflook en ui zorgen voor een goed vitamine c gehalte.
Maak het af met een gratineetje en smullen maar.
Vooral kinderen vinden dit een heerlijk recept.

INGREDIENTEN

500 gr fijngesneden andijvie-1 kg aardappels-150 gr magere spekblokjes-1 rode paprika-1 sjalotje-1 knoflookteentje-150 gr geraspte belegen Goudse kaas-peper-zout-nootmuskaat.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een snel, makkelijk maar smakelijk gerecht

INGREDIENTEN

500 gram speklappen, 500 gram andijvie, 1 ui, Knoflook 3 teentjes, 1 Kopje ketjap manis, Zout, snufje, Rijst (Basmati/Pandang)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit Indische gerecht is makkelijk en snel te maken en erg lekker.Dit is een van mijn vaforiete andijvie recepten, die ik vroeger zeker bijna maandelijks maakte. Je kan het varieren, door in plaats van andijvie paksoi of chinese kool te gebruiken.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 knoflook, zonnebloem olie,sambal badjak of rode pepers (kleingesneden), stukje trassi, stukje laos of laos poeder, een krop andijvie (kleingesneden), gember of gembersiroop, Ketjap manis, citroensap, beetje suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit Wij Jonge Ouders

INGREDIENTEN

100 gram andijvie, half appeltje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk Hollandse ovenschotel met een buitenlands tintje.

INGREDIENTEN

Voor de aardappelpuree:, 1 kg. aardappelen (geschild), zout,peper, 1,5 dl melk, 0,5 dl slagroom (ik gebruik slankroom) en nootmuskaat, Voor het gehaktmengsel:, 75 gr. mager ontbijtspek in kleine reepjes, 500 gr. half om half gehakt, een teentje knoflook (geperst), 200 gr gezeefde tomaten (pak 4 dl), een takje tijm, zout en peper., Voor de andijvie:, 750 gr. andijvie(in reepjes), 50 gr boter of margarine, 1 dl slagroom, zout en peper., Voor het gratineren:, ca. 60 gr. geraspte kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke indische groente met gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gram andijvie, 2 ons gehakt, 1 prei, 1 ui, paprika, komkommer, knoflook, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met gehakt en andijvie

INGREDIENTEN

500 gr andijvie, 400 gr aardappelschijfjes, 400 gr rundergehakt, shoarmakruiden, boursin, ei, paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Een gerecht dat met 10 minuten klaar is, en het is ook niet duur

INGREDIENTEN

- voor 2 personen andijvie, - voor 2 personen shoarma, - aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-06-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een variant op de andijviestamp..gezond en erg lekker.

INGREDIENTEN

1 kg panklare aardappelen, zout & peper, 2 uien, gesnipperd, 400 gr rundergehakt, 2 tl kerriepoeder, 2 tl sambal, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 100 gr pastakaas, 1 zak panklare andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische andijvie met rijst, komkommer en satesaus

INGREDIENTEN

Spekjes, 1ui, 1knoflook, gember. sambal, zout, peper, 1 zak andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ovenschotel om je vingers af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren, knoflook, spekjes en verse parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

500 gr. gesneden andijvie; 500 gr. rundergehakt, gekruid; 1 klein scheutje vloeibare margarine (of stukje margarine); ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden (of koop een pakje voorgekookte schijfjes). 2 bakjes magere spekjes; 1 grote beker creme fraiche; 3 teentjes knoflook, uitgeperst; 4 eieren; 250 gr, kaas (parmezaanse of belegen kaas - liefst vers) + wat extra kaas om bovenop te strooien (handje vol)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-04-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ingrediënten voor andijvie Stampot

400 g gesneden andijvie
1,5 kg aardappelen
250 gram gerookte spekjes
1 rookworst
1 ui
scheutje azijn
peper, zout
melk
klontje boter

Bereiden:

Aardappelen schillen en in ongeveer 20 minuten gaar koken. Spekjes bakken. Aardappelen afgieten en stampen. Puree eventueel smeuïger maken met melk en boter. De andijvie, spekjes en gesnipperde ui toevoegen. Tenslotte op smaak brengen met peper, zout en scheutje azijn.
Serveren met rookworst.
En klaar is je stamppot!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor andijvie Stampot, , 400 g gesneden andijvie, 1,5 kg aardappelen, 300 gram gerookte spekjes, 1 rookworst of meer, 1 ui, scheutje azijn, peper, zout, melk, klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 750 g andijvie, 2 uien, boter, citoensap, paneermeel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vet een grote ovenschaal in, verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Strooi daarover heen wat peper en zout.
Schil de ui en verspreid de uiringen over de aardappels. Verdeel de rauwe andijvie zodat de totale ovenschaal bedekt is. Op de andijvie strooi je de hamblokjes. De geraspte kaas strooi je over het geheel. Als finishing touch de 4 eieren verspreiden over de ovenschotel.

INGREDIENTEN

400 gram rauwe andijvie, 200 gram aardappelschijfjes, 200 gram hamblokjes, 1 ui, geraspte kaas, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies