Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse zalm recepten (82) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Zo eenvoudig! En een pracht om te zien!

INGREDIENTEN

1 half blikje tonijn(of zalm) 2 eetl.tomatenketchup, 3 blaadjes gelantine,1 el mayonaise peper, zout en dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!!

INGREDIENTEN

Bak een aantal dikke pannenkoeken en steek er met behulp van een borrelglaasje rondjes uit., 2 ons zalm 125 gr room 2 el mayonaise 2 el citroensap 1 el munt,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.

AMUSE

INGREDIENTEN

200GR ZALMSNIPPERS, 1EETLEPEL KAPPERTJES, FIJNGEKNIPTE BIESLOOK, 1 EETLEPEL MAYONAISE, GROTE CHIPS UIT KOKER TOASTBAKJES OF AMUSE LEPELS.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Amuse van garnalen, krabstaafjes en zalm op een stukje bladerdeeg

INGREDIENTEN

1 plak bladerdeeg, 4 krabstaafjes, 50 gram (hollandse)garnalen, 2 plakken gerookte zalm, 1 dopje whiskey, 1 1/2 eierlepel whiskey-cocktail-saus., peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Toast met gerookte zalm

INGREDIENTEN

 325 gr gerookte zalm(snippers),  3 sneetjes wit brood,  8 kerstomaatjes,  dillesaus (Ikea),  kappertjes,  3 blaadjes ijsbergsla,  verse dille,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-1998
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Canape au Saumon Fume

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm,6 eieren, 3 dl room, 150 gram Mascarpone kaas, 0,5 bos bieslook, peper,zout, 50 gram boter., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.

Als voorafje amuse van zalmsnippers, boursain,sinasappel,geklopte room, kaviaar, dille op toast

INGREDIENTEN

2 ons zalmsnippers, bakje boursin, 250 ml slagroom (kloppen zonder suiker), sinasappel, dille, kaviaar, toastschelpjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 Premium crackers, 2 eetlepels boter, 2 grote plakken gerookte zalm, 2 theelepels zalmeitjes, 4 takjes dille,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Snelle en succesvolle hongermaker

INGREDIENTEN

Gerookte zalm, Kwarteleitjes, Slagroom, Worchestersaus, Verse bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2000
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekker tussengerechtje als onderdeel van een meergangendiner. Is snel te bereiden.

INGREDIENTEN

2 aardappels (vastkokers), beker creme fraiche, dille, kaviaar, gerookte zalm in plakken, 1 ei, peper en zout, olijfolie, wat bloem

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudige en feestelijke appetizer

INGREDIENTEN

-1/8 l zure room, -1 eetlepel mierikswortelpasta, -1 eetlepel fijngesneden dille, -125 g gerookte zalm in kleine stukjes, -peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.

Gevuld amuseglaasje met roomkaas, ijsbergsla, gerookte zalm en bieslook

INGREDIENTEN

Roomkaas, gerookte zalm, ijsbergsla, bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Europees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Superlekker hapje voor op een lepeltje om een dineetje gezellig mee te beginnen. Zacht door de heerlijke zalmfilet en een beetje pittig door de Sambasaus. En ook nog eens heel makkelijk en snel te maken. Deze amuse is gemaakt na de inspiratie van een recept van marianneoud.

INGREDIENTEN

Dit recept is voor kleine amuselepels (formaat koffielepel), 1 pakje gerookte zalmblokjes (100 gram), beetje Sambasaus van Calve, beetje rucola, beetje bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 g Broccoliroosjes, 90 g Parmezaanse kaas, 1 el Mosterd, 2 el Crème fraîche, 14 blaadjes Veldsla (kleintjes), 75 g Gerookte zalm, 1 el Zalmeitjes, Peper en zout, Bieslook, fijn gesneden voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  10-20 min.

Megaklassieke ingrediënten, op een vork ofl. Weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen,. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

Créme brûlee wordt meestal als toetje geserveerd. Serveer deze hartige versie op lepels voor een verrassend effect!

INGREDIENTEN

2 plakken gerookte zalm, 25 cl slagroom, 2 eidooiers, Zout en peper, 2 el bruine suiker, Een paar takjes dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Een scandinavisch aandoend voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 haring, 1 ons zalm in blokjes, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 snufje verse Dille, 1 eetlepel witte wijn, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels slagroom

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG

INGREDIENTEN

2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 teen knoflook (geperst), 1/2 rode peper, 1 limoen, 3 eetlepels fijngesneden koriander, 250g mayonaise, gerookte zalm (150g), tuinkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ei, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, ? el kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 12 blaadjes witlof, 100 gram gerookte zalmfilet, 1 takje peterselie, keukenpapier.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram witte asperges, snufje zout, schepje suiker, half bouillontablet, 2 tl mierikswortel, vers of uit potje, 200 ml room, 100 gram gerookte zalm witte peper, beetje dille of venkelloof

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

200 gr verse zalm, 2 eetl Japanse zoete sojasaus, 1 eetl rijst azijn, 1 eetl sake, 120 gr bloem, 1 ei, arachideolie,

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere amuse met gerookte zalm en cremefraise

INGREDIENTEN

Citroen, creme fraise, rozemarijnfoccacia, gerookte zalm, rucola, knoflook olie, ±peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2011
  •  
  •  20-30 min.

Een ABSje dus

INGREDIENTEN

, 650 gram bloemkool, een halve liter groentenbouillon, 150 gram gerookte zalm, 25 cl slagroom, 4 bladen shiso of 4 grote bladen van de bleekselderij, peper en zout uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Tartaar van zalm met creme fraiche. Een amuse die waardering krijgt en oh zo snel klaar is.

INGREDIENTEN

80 gr verse zalm, 80 gr gerookte zalm, 20 gr sjalot ( fijngesnipperd ), peper en zout, citroensap, 1/2 bosje bieslook, 75 ml creme fraiche, 50 gr zeekraal, 1 potje zalmeitjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een amuse gemaakt van Pannekoekjes en gevuld met verse zalm

INGREDIENTEN

100 gram pannekoekmix 2 dl melk 1 eierdooier ? bosje dille 200 gram verse zalm 200 ml slagroom zout en peper 1 visbouillontablet 1 dl witte wijn 2 el mosterd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijke amuse om bv. bij Spritz te serveren. Uit het receptenboek seizoen 2011 - 2012 van Cuisine Culinaire Almere.

INGREDIENTEN

20 blaadjes rucola, 300 gr. Gerookte zalm, 1 mango of 2 kleine, 5 el. Geraspte kokos, witte kookwijn, witte basterdsuiker

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Italiaans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een amuse: klein, smakelijk hapje dat de zintuigen prikkelt en de eetlust opwekt. Snel op tafel! Zorg bij voorkeur wel dat je de guacamole (avocadodip) een uurtje van tevoren maakt, dan is ie lekkerder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  •  
  •  10-20 min.

Megaklassieke ingrediënten, op een vork toch weer anders-dan-anders gepresenteerd. Dat hapt makkelijk weg zonder vette vingers te krijgen. Prik eventueel een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.

INGREDIENTEN

200 gr gerookte zalm, 1 citroen, 4 el crème fraiche, 16 gebaksvorkjes of dessertvorkjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, 1 eierdooier, 1 eetlepel citroensap, 150 ml creme fraiche, 300 gram verse zalm, 2 blaadjes witte gelatine of 2 gr aga-aga, 1 theelepel worcestershire sauce, peper en zout, dille, zalmkaviaar

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2011
  • Frans
  •  > 120 min.

INGREDIENTEN

, , voor 10 hapjes, , 150 gr gerookte zalm, , scheutje creme fraise, , 1 theelp tomatenblokjes zonder vel, , peper, , 10 plakken stokbrood, , olijfolie, , 5 olijven, , 1 teenthje knoflook, , scheutje olijfolie, , 1 theelp parmenzaanse kaas, , 1 takje dille, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top