1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Witlof

Amuse witlof recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Witlofsalade met gorgonzola, peer en walnoot amuse

SImpel te maken heerlijke amuse

INGREDIENTEN

12 blaadjes witlof; 50 gr walnoten; 2 zachte peren; 150 gr gorgonzola

Voorbereiding

Walnoten fijnhakken; peren schillen en in kleine blokjes snijden; gorgonzola eveneens in klein blokjes

Bereidingswijze

Meng de gorgonzola met de peer en de walnoot.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse van Sint-Jacobsnootjes met gestoofde witlof.

Een originele amuse voor lekkerbekken van kort gebakken sint-jacobnootjes op een bedje van gestoomde witlof met….. passievruchten.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 1 sjalotje, 1 passievrucht, ½ sinaasappel, 12 sint-jacobnootjes, Kurkuma, 10 gr boter, Zout en peper, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2011
  • Frans
  •  30-60 min.

Hollandse garnalen amuse

Tip voor kerst: Een lekkere simpele Hollandse garnalen amuse die je in 15 minuten op tafel kan hebben staan.

INGREDIENTEN

100 gr Hollandse garnalen, ½ avocado (rijp), 1 grote stronk witlof (8 blaadjes), 1 el verse dille, 2-3 el whisky cocktailsaus, , whisky cocktailsaus, 100 ml slagroom, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 1-2 el whisky, 2 tl citroen sap, zout en cayenne peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Amuse Witlofbootje Met Palingtartaar

INGREDIENTEN

? bakje verse basilicum, versgemalen zwarte peper, 125 gram gerookte palingfilet, 2 teentjes knoflook, 12 blaadjes witlof, keukenpapier

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse Witlofbootjes Met Gerookte Zalm

INGREDIENTEN

1 ei, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, ? el kappertjes, zout, versgemalen zwarte peper, 12 blaadjes witlof, 100 gram gerookte zalmfilet, 1 takje peterselie, keukenpapier.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blini?s met witlof en gorgonzola

Amuse

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

pastarol met witlof en gerookte zalm

Amuse

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen - 8 stronkjes witlof (of roodlof) - 150 gr. ricotta - 2 el. gehakte kervel - 8 plakken gerookte zalm - zout - cayennepeper - paprikapoeder - 2 el. witte wijnazijn - 6 el. olijfolie - 2 el. gehakte kruiden (basilicum - peterselie - kervel etc.) - zout - peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Witlofschuitjes

Amuse

INGREDIENTEN

4 hard gekookt eieren - 2 bosuitjes - 6 eetl. yogonaise - 200 gr geraspte oude kaas - zout - peper - 2 t0t 3 struikes witlof - groene kruiden

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witlofblaadje gevuld met zalm en kappertjes

Mooie tapas of amuse (hoe je het wil noemen) om te serveren/

INGREDIENTEN

3 flinke struiken witlof, 100 gram gerookte zalm, 3-4 eelt olijfolie, 1 el citroensap, 1 el kappertjes, uitgelekt, ,

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Witlofsoep met Coquilles en Creuses

Een schuimig voorgerecht of amuse geinspireerd op een van de gerechten van Hans de Bont.

INGREDIENTEN

, 3 a 4 mooie stukjes Witlof, 200 gram Room, 2 ruime eetlepels Creme fraiche, Boter, Oestervocht, 4-6 Creuses, 4 Coquilles St.Jacques, (zee)zout en versgemalen witte peper, 1/2 verkruimeld blokje visbouillon

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Brusselse garnalencocktail

Amuse

INGREDIENTEN

3 stronkjes witlof - 200 gr. gepelde Hollandse garnalen - 1 appel - 4 draadjes saffraan - 1 el. slaolie - 6 el. mayonaise - 3 el. zure room - 1 el. citroensap

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

gerookte ganzeborst met appel-Witlofsalade

Lekker recept van Reitse Spanninga. Je zou zelfs hier een amuse van kunnen maken door op een blaadje Witlof de salade te doen.

INGREDIENTEN

1 warm gerookte ganzeborstfilet., 100 gr appel in reepjes., 100 gr witlof in reepjes., Croutons., 1 el truffelaardappel geblancheerd en in blokjes., 1 dl olijfolie, 1/2 dl witte wijnazijn, 1 el poedersuiker, Peper en zout, 1/2 geschilde appel, 1/2 fijngesneden ui, 1/2 fijngesneden prei (allen het groen), 1/2 Bos basilicum, 1/2 bos dille, 1/2 bos rozemarijn, 1/2 bos tijm, 1/2 bos peterselie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

5 X tartaar

Tartaar is eigenlijk niks anders dan grof gehakte ingrediënten, en dat is perfect voor mooie amuse glaasjes of lepels.smaak en opmaak is belangrijk , het zijn de entrees van je dinnervan super makkelijk, tot iets lastiger.mijn favorieten uit me eigen koker.

INGREDIENTEN

Veel!

  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2015
  • Europees Amuse
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse witlof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top