Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

21 amuse vlees recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Eetlustopwekkend voor het voorgerecht

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 varkenshaas, 1 el. boter, 1 el. sherry, 1 el. slagroom, 100 gram pate, 1 potje veenbessencompote

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

  

INGREDIENTEN

, 200 g entrecote, 10 g boter, 500 ml droge witte wijn, 12 kastanjechampignons, 1 citroen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 60 g verse peterselie, fijngesneden, Zeezout, ,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!

INGREDIENTEN

-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

INGREDIENTEN

1 honingmeloen, 3 el suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 2 el crème fraiche, 4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

INGREDIENTEN

1 kleine prei, Half blikje tonijn uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, 100 gr kipfilet in 8 blokjes, 4 cherrytomaatjes, 1 el olie, ½ citroen, in parten, Minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke amuse bouche met een mooi glas sauvignnon blanc maar kan ook in wat grotere porties als voorgerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 verse coquille in de schelp p.p. (maak er als voorgerecht maar 2 of 3 van), droge witte wijn, kookroom, olijfolie, knoflook uit de pers, 1 theelepel versgeraspte Parmezaanse kaas per schelp, visbouillon van blokje, 2 eetlepels sterke drank (whisky, cognac, armagnac, grappa, zie maar)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Een pracht amuse. Het vergt wat werk maar dat moet je er voor over hebben.

INGREDIENTEN

300 gr biefstukfilet 80 ml olijfolie 3 teentjes knoflook, geperst 2 takjes verse tijm, plus extra voor garnering 10 sneetjes witbrood 1 grote knoflookteen, gepeld, extra MIERIKWORTELSAUS 80 ml dikke room 1 el mierikwortel 1 tl citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)

INGREDIENTEN

- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p., - voor de marinade:, - 1 teen knoflook(geperst), - halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd), - flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels), - sap van halve citroen., Voor de knoflookmayonaise:, - 1 teen knoflook (geperst), - goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels), - 2-3 eetlepels goede olijfolie, - versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker fris voorgerechtje of iets kleiner als amuse

INGREDIENTEN

1 mooie komkommer, gewassen, 50 gr. malse biefstuk, 1/4 rode ui, gesnipperd, of 2 bosuitjes, alleen het wit, 7 verse muntblaadjes, fijngesneden, 1/2 eetl. verse koriander, fijngesneden, 2 theel. vissaus, 2 theel. limoensap, 1 theel. limoenrasp, 1/4 chilipepertje,zonder zaad, fijngehakt, mespunt bruine basterdsuiker, garnering:, kleine korianderblaadjes, ongezouten cashewnoten, grof gehakt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.

INGREDIENTEN

1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  0-10 min.

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.

Warm amuse hapje met gemarineerde eendenborstfilet en sinaasappeldressing.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels sinaasappelmarmelade,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top