1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Vlees

Amuse vlees recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Avocadobavarois en garnalentartaar als amuse of voorafje.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s Sap van 1 citroen Tabasco Zout en peper 120 g verse room 6 gekookte garnalen Zalmeitjes

Bereidingswijze

Schil de avocado`s, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees in de kom van de keukenmachine. Voeg het citroensap en 3 druppels tabasco, zout en peper toe. Doe de verse room in een kom en klop de slagroom stijf. Roer de helft van de room door de avocadopuree. Pel de garnalen, snijd het vlees in stukjes, hak ze grof in de keukenmachine en roer ze door de resterende room.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van carpaccio met pesto

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Varkenshaasmedaillons amuse

Eetlustopwekkend voor het voorgerecht

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 varkenshaas, 1 el. boter, 1 el. sherry, 1 el. slagroom, 100 gram pate, 1 potje veenbessencompote

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Champignon-entrecote amuse

  

INGREDIENTEN

, 200 g entrecote, 10 g boter, 500 ml droge witte wijn, 12 kastanjechampignons, 1 citroen, uitgeperst, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 60 g verse peterselie, fijngesneden, Zeezout, ,

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

amuse gueule

Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!

INGREDIENTEN

-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Amuse van meloenbolletjes met specerijen

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

INGREDIENTEN

1 honingmeloen, 3 el suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje gemberpoeder, 2 el crème fraiche, 4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees),

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soort amuse van: Mini spiesjes van kipfilet met tonijns

Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

INGREDIENTEN

1 kleine prei, Half blikje tonijn uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, 100 gr kipfilet in 8 blokjes, 4 cherrytomaatjes, 1 el olie, ½ citroen, in parten, Minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse: tartaar van heilbot met ossenhaas

De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

amuse de coquilles tout simple

Een heerlijke amuse bouche met een mooi glas sauvignnon blanc maar kan ook in wat grotere porties als voorgerecht geserveerd worden.

INGREDIENTEN

1 verse coquille in de schelp p.p. (maak er als voorgerecht maar 2 of 3 van), droge witte wijn, kookroom, olijfolie, knoflook uit de pers, 1 theelepel versgeraspte Parmezaanse kaas per schelp, visbouillon van blokje, 2 eetlepels sterke drank (whisky, cognac, armagnac, grappa, zie maar)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2008
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van toastjes met geroosterd rundvlees en mierikwortels

Een pracht amuse. Het vergt wat werk maar dat moet je er voor over hebben.

INGREDIENTEN

300 gr biefstukfilet 80 ml olijfolie 3 teentjes knoflook, geperst 2 takjes verse tijm, plus extra voor garnering 10 sneetjes witbrood 1 grote knoflookteen, gepeld, extra MIERIKWORTELSAUS 80 ml dikke room 1 el mierikwortel 1 tl citroensap

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse Groene Asperge, gerookte katenspek en blauwkaas

Lekker hartige amuse, om bijvoorbeeld van vis naar vlees over te gaan (smaak te neutraliseren); kan ook als borrelhapje

INGREDIENTEN

12 groene asperges; zes plakjes gerookte katenspek, 150 gr. blauw zachte kaas, drie eetl. crème Fraîche, bosje bieslook, zout, peper

  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Fusion Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Garnalenspiesjes met knoflookmayo

Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.)

INGREDIENTEN

- ongeveer 5 gambas p.p. (bij voorkeur vers, maar uit de vriezer kan ook - de niet-voorgekookte variant!). Bij amuse neem je 1 of 2 gambas p.p., - voor de marinade:, - 1 teen knoflook(geperst), - halve rode peper (zonder zaadlijsten - gesnipperd), - flinke scheut Thaise oestersaus (3-4 eetlepels) - flinke scheut Thaise vissaus (2 eetlepels), - sap van halve citroen., Voor de knoflookmayonaise:, - 1 teen knoflook (geperst), - goede lekkere mayo (ongeveer 4-6 eetlepels), - 2-3 eetlepels goede olijfolie, - versgemalen peper

  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Komkommerbakjes met Thaise biefstuksalade

Lekker fris voorgerechtje of iets kleiner als amuse

INGREDIENTEN

1 mooie komkommer, gewassen, 50 gr. malse biefstuk, 1/4 rode ui, gesnipperd, of 2 bosuitjes, alleen het wit, 7 verse muntblaadjes, fijngesneden, 1/2 eetl. verse koriander, fijngesneden, 2 theel. vissaus, 2 theel. limoensap, 1 theel. limoenrasp, 1/4 chilipepertje,zonder zaad, fijngehakt, mespunt bruine basterdsuiker, garnering:, kleine korianderblaadjes, ongezouten cashewnoten, grof gehakt

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2011
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spiesje van kalfsvlees met een tonijnsaus.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.

INGREDIENTEN

1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Walnotenijs met karamel en poffertjes

Dit is een nagerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- poffertjes (zelfgemaakt of kant en klaar, over van de amuse), - 300 gram suiker, - 12 eidooiers, - 1 liter melk, - 1/2 liter slagroom, - 200 gram gepelde walnoten, - 1 vanillestokje, - 50 gram gepelde amandelen, Saus:, - 250 gram suiker, - 1,5 dl water,

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

niet poetsen maar praten

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  • Europees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Spiesjes met eendenborst

Lekkere amuse voor bijvoorbeeld bij het kerstdiner

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels, sinaasappelmarmelade

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-11-2010
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Culinair gourmet II

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.

Rookvlees met geitenkaas en amandelschaafsel

Heerlijk binnenkomertje deze "amuse" Ook lekker met gerookte zalm!

INGREDIENTEN

12 plakjes rookvlees, 125 gr. zachte geitenkaas, 25 gr. amandelschaafsel, 1 eetl. afgespoelde kappertjes (fijn gehakt), 1 eetl. vloeibare honing, 1/4 rood pepertje zonder zaad (fijn gehakt)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  
  •  10-20 min.

Bonbons van gemarineerde ossenhaas, met aardappelsalade, parmezaan, notensla en balsamico-vinaigrette

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Poffertjes met geitenkaas en honing

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar), - een pakje geitenkaasrondjes, - rucola-sla, - walnoten, - honing, - olijfolie, - zout en peper

  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.

Mini-tournedos met eendenlevermousse

Amuse

INGREDIENTEN

2 a 3 geroosterde boterhammen - 200 gr. ossenhaas - boter - port - zout - peper - 100 gr. eendenlevermousse - truffel - kervel

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

pittige makreelmousse

Lekker amuse of je kan het ook als hapje gebruiken

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel, 75g roomkaas, 1dl slagroom, 1 limoen, 2 e.l sambal, zout en peper naar smaak, peterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Spiesjes met eendenborst

Warm amuse hapje met gemarineerde eendenborstfilet en sinaasappeldressing.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels honing, 3 eetlepels balsamicoazijn, peper, 3 bosuitjes, 6 satéstokjes, 3 eetlepels sinaasappelmarmelade,

  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-04-2011
  • Goedkoop en snel
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spinaziesalade met sinaasappel

Dit is een bijgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 3 sinaasappels, - 150 gram spinazie, - 50 gram rucola, - 3 blaadjes verse munt, - een rolletje geitenkaas, in kleine blokjes, - 2 el mayonaise, - 6 el yoghurt, - 1 el honing, - kaneelpoeder, - peper en zout, - paprikapoeder,

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Confit van eend

Amuse

INGREDIENTEN

2 tamme eendenbouten - 1 takje rozemarijn - 1 takje tijm - mespunt zout - 1 teentje knoflook - peper - zout - 500 gr. ganzenvet - 2 dl. rode wijn - ? dl. rode port - ? dl. fond - 50 gr. koude boter

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

Pinchos van varkensvlees en balsamico-uitjes

Pittige amuse voor bij het aperitief. Dit recept is goed voor 10 stuks

INGREDIENTEN

300 g varkensvlees, in reepjes, , VOOR DE MARINADE:, , 1 dl olijfolie, sap en zeste van 1/2 citroen, 2 eetl. basilicum, fijngesneden, 1 teentje look, fijngesneden, zwarte peper en zeezout, , VOOR DE UITJES:, , 250 g kleine uitjes, niet geschild, 1,5 dl balsamico-azijn, 2 eetl. suiker, 10 kleine cocktailprikkers,

  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2016
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.

tompouce met o.a. gemarineerde ansjovis

Relatief gemakkelijk, snel in elkaar te draaien en ook nog te verkleinen tot amuse...

INGREDIENTEN

500g verse ansjovisfilets, 4 blaadjes bladerdeeg (filodeeg kan ook, is lichter) (ingewreven met een losgeklopte eierdooier en bestrooid met currypoeder, sesamzaadjes, cajunkruidenmengeling of kippenkruiden naar keuze), 200g raketsla, 16 plakjes zongedroogde tomaten, tapenade van zwarte olijven, groene kruiden, zwarte peper van de molen, voor de marinade:, 3dl azijn, 3dl extra vierge olijfolie, peper en zout, 1 teentje fijngehakte knoflook, een vijftal basilicumblaadjes, 5cl droge sherry,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Trio van sprot (luxe voorgerecht)

Drie verschillende voorgerechtjes op één bord; misschien ook wel te gebruiken als een amuse .. Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen Rillettes van gerookte sprot Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen

INGREDIENTEN

Waterkerssoep met gerookte sprot en verse garnalen, , 300 gram gerookte sprotfilet (in reepjes), 200 gram verse grijze garnalen, 90 gram champignons, 4 bos- of lenteuitjes, 2 bundels waterkers, 2 dl olijfolie, 2 dl room, 1,5 l kippenbouillon, dille, peper en zout, , Rillettes van gerookte sprot, , 16 gerookte sprotfilets, 1 dl olijfolie, 2 bos- of lenteuitjes, ¼ sap van limoen, ¼ schil van limoen, 1 rode appel, peper, meergranen broodje, , Licht gerookte sprotfilet met vijf kruiden en linzen, , 2 à 3 sprotfilets per persoon, 20 gram dille, 20 gram citroenmelisse, platte peterselie, verse koreander, 1 eetlepel suiker, yoghurt, olijfolie, rode linzen, witte linzen, , Droge kruiden voor het mengsel:, 4 gram venkelzaadjes, 4 gram zwarte peper, 4 gram fruitpepper strayberry lemon (Verstegen), 4 gram szechuan peper (roze peper), 4 gram koreander

  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gamba`s met Champignons

Een pittig voorgerechtje, qua maat tussen amuse en entree in.

INGREDIENTEN

12 gambas, 4 grote champignons, crème fraiche, witte wijn, cayennepeper, limoensap, vinaigre, suiker, amandelsnippers, viskuit, dille

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Knolselderijsoep met sinaasappel

Dit is een voorgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 1 kleine knolselderij, - 1 kleine winterwortel, - 1 ui, - 2 takjes verse tijm (evt. gedroogde tijm), - 1 groenten bouillonblokje, - 2 sinaasappels, - 2 el olijfolie,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

Ik heb dit recept niet zelf verzonnen of gemaakt maar gevonden op Pinterest en hier bewaard omdat ik het zelf dan makkelijk terug kan vinden..  Dit is het bericht van Marianne:Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis! Luxe, lekker en toch heel simpel te maken.Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje. Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt! Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is. De lente uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet. Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is!

INGREDIENTEN

1 varkenshaas van ca. 300 gram, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels honing, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 lente uitje voor garnering

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolzalfje met speklapje

De rechterfoto is een amuse van restaurant Het Koetshuis in Bennekom en links een foto met min of meer dezelfde smaken, maar dan als avondmaaltijd. De amuse is een panna cotta van gebakken bloemkool, crème van gepekelde dadels, broccoli, gezouten citroen en biltong. En ik ontdekte ook nog cashewnoten in dit prachtige schilderijtje. Een ienie mienie gerechtje, maar met heel veel smaken. Dit soort kunstwerkjes zijn natuurlijk moeilijk na te maken, maar ik vind het wel een uitdaging om de smaak te benaderen. Allereerst thuis maar eens opgezocht wat biltong is. Dat is gedroogd vlees, wordt vooral in Zuid Afrika gegeten. Is hier niet gemakkelijk te krijgen, dus als alternatief dacht ik aan struisvogelbiefstuk, maar helaas werd dat niet meer verkocht bij de ALDI. Dan maar heel iets anders, een biologisch speklapje.   Panna cotta van bloemkool klinkt mij ook iets te ingewikkeld in de oren, maar een zalfje van bloemkool maken, moet niet al te moeilijk zijn. Dan nog wat dadels er doorheen, broccoli erbij, wat gehakte cashewnoten eroverheen en voila, klaar is Kees. Om er een volwaardige maaltijd van te maken heb ik er ook nog wat zoete aardappel bij gedaan. Al met al niet te moeilijk en zeker niet te duur. Ik kon het niet laten om toch even een serveerring te gebruiken, zodat ik een torentje kon maken. Niet zo mooi als bij Het Koetshuis, maar qua smaken komt het best in de buurt.

INGREDIENTEN

Voor de bloemkoolzalf, een half bloemkooltje in roosjes gesneden, 2.5 dl room, 1 dl melk, peper/zout, En verder:, een halve broccoli, in roosjes gesneden, 4 dadels, grof gesneden, handje ongezouten cashewnoten, grof gehakt, 2 kleine speklapjes (liefst biologisch) in reepjes gesneden, een halve citroen, partjes ontveld en in stukjes gesneden, 1 zoete aardappel in frietjes gesneden, zeezout, olijfolie, ,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nutroast met cranberry`s

Dit is een hoofdgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- handjevol eekhoorntjesbrood of wilde paddestoel, - 2 el olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, stukjes, - een rode ui, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram risotto-rijst, - 100 ml witte wijn, - 500 ml groentenbouillon, - 200 gram champignons, - 100 gram geroosterde amandelen, - 100 gram pistachenoten, - handjevol broodkruim van oud brood, - 125 gram cheddarkaas, - 1 rode chilipeper, fijngesneden, - geraspte citroenschil, - 2 eieren, geklopt, - 2 takjes van : salie, rozemarijn en tijm. blaadjes fijngehakt, - 2 el basterdsuiker, - 200 gram verse cranberry`s, - 1 eetlepel roomboter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste amuse vlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top