1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Vegetarisch

Amuse vegetarisch recepten (20) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse (vegetarisch)

Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn

INGREDIENTEN

75 gr gorgonzola, 2 eetl. creme fraiche, 2 eetl. medium dry sherry, 2 takjes rozemarijn, versgemalen peper, 8 sneetjes wit toastbrood (casino)1 groot ei, zout,2-3 eetl. olijfolie.

Voorbereiding

Gorgonzola fijnprakken, 1 eetl. creme fraiche en 1 eetl. sherry erdoor roeren. De naaldjes van de rozemarijn erdoor mengen en met wat peper op smaak brengen. Snijd de korstjes van het brood en besmeer 4 sneetjes met het kaasmengsel. Leg de andere sneetje erop en druk licht aan, smeer de zijkanten glad. Diagonaal halveren.

Bereidingswijze

Klop het ei met 1 eetl. creme fraich en 1 eetl. sherry los, voeg zout en peper toe. In de koekenpan de olie verhitten, brooddriehoekjes door het eimengsel wentelen en aan beide zijden op niet te hoog vuur goudbruin bakken.

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Bakje kerstomaatje, groene pesto, fetakaas en prikkers

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse ´Gazpacho van paprika, tomaat en feta´

Amuse in een glaasje van paprika, tomaat, feta, olie, balsamicoazijn en kruiden. Afhankelijk van de hoeveelheid tabasco pittig.

INGREDIENTEN

1 paprika, 3 tomaten, 1 sneetje witbrood, 2 eetl olijfolie, 1 eetl witte balsamico azijn, enkele druppels tabasco, 100 g feta in olijfolie, zout en peper, 1 theel Provencaalse kruiden,

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cepes amuse soepje

Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)

INGREDIENTEN

10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water), 1 sjalot( gesnipperd), 1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon), 2 dl slagroom, 1a2 theelepels olijfolie, zout en peper,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2010
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Walnotenijs met karamel en poffertjes

Dit is een nagerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- poffertjes (zelfgemaakt of kant en klaar, over van de amuse), - 300 gram suiker, - 12 eidooiers, - 1 liter melk, - 1/2 liter slagroom, - 200 gram gepelde walnoten, - 1 vanillestokje, - 50 gram gepelde amandelen, Saus:, - 250 gram suiker, - 1,5 dl water,

  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

rucolamousse met courgetteolie

Een pittig voorgerechtje [amuse] dat er mooi uit ziet [zachtgroenekleur] Makkelijk te maken en succes verzekerd!

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 kleine ui in stukken gesneden, het wit van 1 prei, 150 gram rucola in stukken gesneden, een scheut droge witte wijn, 4gelatineblaadjes 2,5 dl slagroom niet te stijf [lobbig] geklopt., 2 dl olijfolie, 1/2 kleine courgette in zeer kleine blokjes gesneden, peper en zout

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2009
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verse ravioli met spinazie en ricotta

Dit is een tussengerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 250 gram bloem, - 1 groot of 2 kleine eieren, - 300 gram spinazie, - 150 gram ricotta, - 2 teentjes knoflook, - zout en peper, - 100 ml room, - Parmezaanse kaas, - Jonge hollandse kaas, - 2 eetlepels olijfolie, - evt. 3 blaadjes verse basilicum

  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Italiaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Fetasalade met olijven

Amuse - vegetarisch

INGREDIENTEN

100 gr. olijven - 100 gr. feta - 2 el. olijfolie - 2 el. citroensap - 2 tenen knoflook - ? spaans pepertje - 1 el. Provencaalse kruiden - sla - 8 kerstomaatjes

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Poffertjes met geitenkaas en honing

Dit is een amuse die bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

- 2 poffertjes per persoon (zelfgemaakt of kant en klaar), - een pakje geitenkaasrondjes, - rucola-sla, - walnoten, - honing, - olijfolie, - zout en peper

  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Amuse
  •  10-20 min.

Blini's met geitenkaas en noten

Amuse

INGREDIENTEN

1 pakje blini's (kant-en-klaar te koop) - 6 plakjes geitenkaas met schil - 50 gr. walnoten - enkele blaadjes peterselie - boter

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

blini?s met roomkaas en honing

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

Kijk voor de bereiding van de blini?s naar ?Blini?s (basisrecept)?.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spinaziesalade met sinaasappel

Dit is een bijgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 3 sinaasappels, - 150 gram spinazie, - 50 gram rucola, - 3 blaadjes verse munt, - een rolletje geitenkaas, in kleine blokjes, - 2 el mayonaise, - 6 el yoghurt, - 1 el honing, - kaneelpoeder, - peper en zout, - paprikapoeder,

  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Melizanasalata met roomkaas

Amuse - vegetarisch

INGREDIENTEN

1 aubergine - olijfolie - 1 teentje knoflook - 100 gr. verse roomkaas - 1 el. citroensap - zout - peper - gemalen konijn - 3 el. peterselie - 6 boterhammen

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Antipasti groenterolletjes

Een heerlijk vegetarisch hapje dat ik heb toegevoegd aan mijn recepten om morgen tijdens een diner te serveren als amuse.

INGREDIENTEN

? 1 pot geroosterde paprika's (465 g), ? 1 pakje gemarineerde artisjokken (100 g), ? 1 pakje gegrilde aubergine (100 g), ? ca. 100 g zongedroogde tomaten in olie, ? 2 bolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), ? 1 courgette, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1/2 bakje verse walnootpesto (a 100 g), ? 1/4 zakje verse munt (a 15 g),

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Buideltjes met wilde spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

200 gr. wilde spinazie - 160 gr. gorgonzola - 50 gr. pijnboompitjes - 4 loempiavellen - peper - zout - 8 stukjes slagertouw van ca. 10 cm. - frituurolie - gemengde sla

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Knolselderijsoep met sinaasappel

Dit is een voorgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- 1 kleine knolselderij, - 1 kleine winterwortel, - 1 ui, - 2 takjes verse tijm (evt. gedroogde tijm), - 1 groenten bouillonblokje, - 2 sinaasappels, - 2 el olijfolie,

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld
  •  20-30 min.

Vegetarische worst met paddestoelen

INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel-, olie -, water -, zout en peper,

  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Beignets van knolselderij op een bedje van spinazie

Amuse

INGREDIENTEN

Kroketten: 75 gr. bloem - 75 gr. boter - 2,5 dl. melk - 1/2 knolselderij - 50 gr. gemalen hazelnoten - eiwit - paneermeel - peper - zout - scheutje citroensap, Spinaziebedje: 750 gr. verse spinazie - olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 middelgrote ui - 50 gr. rozijnen - 15 gr. pijnboompitten - nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Nutroast met cranberry`s

Dit is een hoofdgerecht dat bij mijn 5 gangen vegetarisch kerstmenu hoort. Bijna elk ingrediënt komt in verschillende gangen terug en bij dit menu zult u het vlees niet missen. Menu: Amuse : Poffertjes met geitenkaas en honing Soep: Knolselderijsoep met sinaasappel Tussengerecht: Zelfgemaakte ravioli met spinazie en ricotta Hoofdgerecht: Nutroast met cranberry`s Bijgerecht: Spinaziesalade met sinaasappel Nagerecht: Walnotenijs met karamel en poffertjes

INGREDIENTEN

- handjevol eekhoorntjesbrood of wilde paddestoel, - 2 el olijfolie, - 2 stengels bleekselderij, stukjes, - een rode ui, - 2 teentjes knoflook, - 150 gram risotto-rijst, - 100 ml witte wijn, - 500 ml groentenbouillon, - 200 gram champignons, - 100 gram geroosterde amandelen, - 100 gram pistachenoten, - handjevol broodkruim van oud brood, - 125 gram cheddarkaas, - 1 rode chilipeper, fijngesneden, - geraspte citroenschil, - 2 eieren, geklopt, - 2 takjes van : salie, rozemarijn en tijm. blaadjes fijngehakt, - 2 el basterdsuiker, - 200 gram verse cranberry`s, - 1 eetlepel roomboter

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische worst met paddestoelen

INGREDIENTEN

1/2 dl. melk -, 15 gram boter -, 25 gram rijstebloem -, 1/2 dl. room -, 1 ei -, 300 gram quorn in stukjes -, 150 gram shii-take -, 100 gram boleet -, gemberpoeder -, gemalen korianderzaad -, gemalen kummel -, olie -, water -, zout,

  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.
Nieuwste amuse vegetarisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top