Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse tonijn recepten (30) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Geleerd tijdens een van de workshops van Librije`s Atelier. Heerlijke amuse van tonijn.

INGREDIENTEN

- 150 gram mooie verse tonijn, - 1 rijpe avocado (geprakt), - 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes, - 1 el creme fraiche, - citroensap, - zout en peper, - sojasus, , Voor de dressing:, - 30 gram wit sesamzaad, - 2 el limoensap, - 1/2 teentje geperste knoflook, - 1/2 spaanse peper zonder zaadjes, - 1 el sesamolie, - 70 ml zonnebloemolie, - 1 el honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zo eenvoudig! En een pracht om te zien!

INGREDIENTEN

1 half blikje tonijn(of zalm) 2 eetl.tomatenketchup, 3 blaadjes gelantine,1 el mayonaise peper, zout en dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuses: tartaar van verse tonijn met een tomatencoulis en basilicum.

INGREDIENTEN

-200 g rauwe tonijn, -1 sjalotje (gesnipperd), -1 el kappertjes, -2 el olijfolie, -1 el citroensap, -peper en zout (naar smaak), -150 g rijpe tomaten, -2 el sherry-azijn, -basilicum blaadjes, -komkommer,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  •  
  •  20-30 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

Blikje John West tonijn, dille, ketchup, mayonaise, sla, zilveruitjes, zout, peper,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-03-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gram verse tonijn, 2 el mayonaise, 1 tl wasabipasta, 1 lente ui, 1 tl limoensap, 2 el verse koriander, Zout, peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2010
  •  
  •  0-10 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 20 kCal - Eiwit 3 g - Vet 1 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

120 g tonijn, in blokjes gesneden, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel limoensap, chilivlokken (molen), 2 bosuitjes, fijngesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Verse tonijnsteak van 150 gram, Vier blaadjes ijssla, Halve rode peper, in reepjes, Half sjalotje, gesnipperd, Theelepel verse geraspte gember, Eetlepel japanse sojasaus, Halve limoen, Snufje suiker, Peper uit de molen, Tien amuselepels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram tonijn in plakjes, 3 theelepels Marc de Champgne dressing van Oil & Vinegar, 4 eetlepels crème fraîche, citroenolie naar smaak van Oil & Vinegar, rucola

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

INGREDIENTEN

Verse tonijn - Groene lasagne - Veldsla - Tomaat - Saffraansausje met groentenmacedoine (wortel, erwtjes, boontjes, raapjes?)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse

INGREDIENTEN

100 gr. verse tonijn, in zeer kleine blokjes, 1 el. creme fraiche, 1 el. bieslook gehakt, 1 klein sjalotje, gesnipperd, 100 gr. rettich, geraspt, 4 blaadjes sla

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Internationaal Tussengerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 middelgrote tomaten, 150 gram verse tonijn of 250 gram tonijnsteak, 1 eetlepel (Japanse) sojasaus, 1 eetlepel extra vergine olijfolie, 150 gram gepelde, gekookte (Hollandse) garnalen, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel geknipte bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een eenvoudig te maken en erg leuke amuse. Kan op een lepel geserveerd worden en natuurlijk ook als borrelhapje.

INGREDIENTEN

6 stukjes venkel 1 blikje tonijn in olijfolie, uitgelekt 1 el zwarte olijven, in stukjes 1 el kappertjes 1 tomaat, ontveld in stukjes 1 el pijnboompitten, geroosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

In plaats van eenhapscups kunnen ook ronde toastjes of lepels gebruikt worden. Als variatie op de tonijn kunt u gerookte zalm, forel of kip nemen. Met dit recept als basis kunt u eindeloos varieren.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. tonijn, uit blik, in water, 1 el. mayonaise, 2 el. olijfolie, 2 el. olijven, zwarte, 1 teentje knoflook, 1 el. kappertjes, 3 el. koksroom, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 3 takjes dille, 3 takjes kervel, 3 sprietjes bieslook, 12 pasteibakjes, , , , , , , , , , , , Een amuse-gueule, ook wel amuse-bouche genoemd, is een hapje bij het aperitief. Met pasteibakjes worden in dit recept salade- of ragoutcups bedoeld., , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kalfsfricando (goede slager heeft dit als vleeswaren), blikje tonijn op olie, mayo, rucola of ijsbergsla zeer fijn gesneden, oud bruin brood, knoflook, olie, peper & zeezout, amuselepels

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

Lekker frisse amuse

INGREDIENTEN

200 gr zeer verse tonijn, 2 cm verse gember, geraspt, 2 el Japanse sojasaus, 1 el limoensap, 2 el balsamicoazijn, 3 el olijfolie, 4 rijpe trostomaten, 1 lente-uitje, 1 el kappertjes, 2 gedroogde tomaten op olie, 1 kleine prei, 2 el bloem, 1 el sesamzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Europees
  •  30-60 min.

Spiesjes van kalfsvlees met tonijnsaus; Heerlijk!!

INGREDIENTEN

-1 middelgrote prei - 200 gr kalfsfricandeau - 8 kerstomaatjes - peper en zout - olie ; voor de saus: - 1 blikje tonijn(uitgelekt gewicht 220 gr) - 4 el mayonaise - sap van een 1 citroen - 1 el water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Beetje vitello tonato achtig, maar dan niet met kalfsvlees (kan ook) een recept uit Italië

INGREDIENTEN

1 kleine prei, Half blikje tonijn uitgelekt, 2 el mayonaise, 1 el citroensap, 100 gr kipfilet in 8 blokjes, 4 cherrytomaatjes, 1 el olie, ½ citroen, in parten, Minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Kleine zuurdesems met rolmopjes van tonijn met creme van amandelen, gedroogd spek en Ocietra kaviaar.

INGREDIENTEN

De hoeveelheden zelf aanpassen aan het aantal personen en amuse of voorgerecht., Ingredieten; verse zuurdesem of viergranen stokbrood*peterselie* verse tonijn* citroen* olijolie* gembersap* amandele* zure room* spekjes* kaviaar.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit trio is een frisse start als amuse of een voorgerecht!!!

INGREDIENTEN

Heilbot:, 200 gr.heilbot, 2 gesnipperde sjalotjes, olie voor vis, zout en peper uit de molen, 1 theel.kikkoman, 1/4 rood pepertje zonder pitjes klein gesneden, sap van een citroen, voor de garnering: zeewier, , Hollandse garnalen:, 1 bakje Hollandse garnalen, olie voor vis, partjes grapefruit,vers of een klein blikje, 1 citroen,voor de helft sap,de andere helft in schijfjes, als garnering, 3 eetl. mayonaise, peper en zout uit de molen, 1 eetl. fijgesneden peterselie en paar blaadjes voor de garnering, , Tonijn:, 200 gr. tonijn, olie voor vis, 1 eetl.geroosterd sesamzaad, 1 eetl.frambozenbalsamico-crème, 2 eetl. fijngeknipte bieslook, peper en zout uit de molen, garneren met zwart sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Echt leuk als amuse (iets kleinere plakjes snijden)of borrelhapje. Brood word als een pannenkoek plat gemaakt. Gevuld met tonijn, kappertjes en kruiden, Word gemengd en in het brood gerold. Dit gaat ook nog voor 15 minuten de oven in. Het resultaat mag er zeker zijn.

INGREDIENTEN

10 sneetjes wit vloerbrood, , 2 gedroogde tomaatjes op olie, , 1 blikje tonijn, , ? rode ui (gesnipperd), , 1 volle eetlepel kappertjes, , 1 theelepel tijm, , zout en, versgemalen peper, , ca. ? dl olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Lijkt een beetje op de VITELLO TONNATO uit Italie. Dit krijgt een aparte, speelse bereiding. Het tomaatjes zorgt voor extra sappigheid./ Natuurlijk ook schitterend als amuse.

INGREDIENTEN

1 kleine prei, half blikje tonijn naturel uitgelekt, 2 el mayonnaise, 1 el Citroen sap, 100 gr kalfsschnitzel, in 8 blokjes, 4 cherrytomaatje, 1 el olie, halve citroen, in partjes, minimengkom van keukenmachine of staafmixer, 8 cocktailprikkers,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

#EN Voedingswaarde per persoon: eiwit 16g ; vet 10g ; koolhydraten 5g ; kcal 175. Lijnvriendelijk: *WW 4 points p/p Ook geschikt als amuse voor 8 personen. TIP: Gebruik voor het voorgerecht kookringen en vorm van het tonijnmengsel een taartje op een bedje fijne bladsla of veldsla. Variatie: Vervang de vijfkruidenpoeder door één eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries).

INGREDIENTEN

250 g tonijnsteak, ontdooid (Vismarine), 2 lente-/bosuitjes, fijngehakt, 1/2 theel. vijfkruidenpoeder, 10 groene olijven, zonder pit, fijngehakt, zout en versgemalen peper, 2 eetl. ketjap manis, 4 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 3 ansjovisfilets, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Vis
  •  20-30 min.

Heerlijke amuse voor 4 personen of als salade bij de borrel

INGREDIENTEN

100 g verse tonijn, 1 el mayonaise, 1/2 tl wasabipasta (heeft mierikswortelsmaak)1/2 lente ui fijngesneden, 1/2 el limoensap, 1 el fijngesneden koriander, 4 blaadjes koriander, zout, 4 grote ribbelchips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kan als amuse worden gegeven , maar evenzo als een 'feestelijk' voorgerechtje

INGREDIENTEN

1/2 stokbrood, 8 sneetjes kalfsgebraad (charcuterie of restje van een gebraad), 16 kerstomaatjes, in partjes, rucola, appelkappers, , VOOR DE TONATO, , 200 g tonijn, 6 ansjovisjes, 4 el yogonaise (of light mayonaise), 2 el kappertjes, sap van 1/2 citroen, peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2015
  • Belgisch Amuse
  •  10-20 min.

Lekker hapje en een feestelijke presentatie.

INGREDIENTEN

Tortillia Wraps, Tonijn uit blik of vers, IJsberg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Fusion
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Een variant op de vittelo

INGREDIENTEN

Biefstukje., , Salie, , Marjolein, , Tijm, , Rozemarijn, , Mayo, , Tonijn (blikje), , Anjovis, , Kappertjes, , Zout en Peper, , Olijfolie, , Eikenblad sla voor garnering.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2010
  •  
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top