Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

17 amuse pate recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse

INGREDIENTEN

, ? zoetzure appel (elstar), 3 el calvados, 50 gr roompate, 8 kappertjes, Stervormige uitsteekvormpjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 20 g boter, 1 eetlepel suiker, 3 eetlepel crema di balsamico, 75 g cranberrypaté, 8 plakjes pancetta (Italiaans spek),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1/4 zoetzure appel, ? dl Calvados, 50 gram roompate, 8 kappertjes, stervormig uitsteekvormpje van 3 cm, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kleine borrelhapjes, als hongermakertje voor of tijdens de maaltijd.

INGREDIENTEN

Pate, cranberry compote, krulandijvie, witlofblaadjes, groenten, mayonaise of creme fraiche, kruiden, of olie en azijn, soesjes, rauwe ham, asperges, hartige taart, paprika of waterkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 zoetzure appels ( elstar), 3 el calvados, 50 gr roompaté, 8 kappertjes, uitsteekvormpje naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Eetlustopwekkend voor het voorgerecht

INGREDIENTEN

Peper, zout, 1 varkenshaas, 1 el. boter, 1 el. sherry, 1 el. slagroom, 100 gram pate, 1 potje veenbessencompote

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Roompate scheutje cognac en bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als amuse bij een diner of zomaar eens op een druilerige avond om lekker te smikkelen.

INGREDIENTEN

1 pond kippenlever, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 laurierblaadje, en mespuntje pimentpoeder, peper, zout, 1/4 ltr, slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een amuse van chips van gedroogde ham met daarop een rozet van gevogeltepaté

INGREDIENTEN

150 gram gladde pate of mousse van gans of eend.., 10 plakken italiaanse ham ( dun gesneden per plak een velletje ertussen laten doen in de winkel zodat ze mooi af te bakken zijn., scheutje room, scheutje port, , zoete combi 1), wat frambozenjam, balsamico frambozen crema ( verkrijgbaar bij albert heijn of speciaalzaak), , combi 2), eventueel wat 5 spice kruiden, eventueel een druppeltje chilisaus., , , eventueel een drupje frambozenjam, frambozenbalsamicocrema ( bij ah in spuitfles), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid, 225 gr roomkaas, 2 teentjes knoflook fijngehakt, Sap van 1 citroen, 2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt, 1 el worcestersaus, Zout, Cayennepeper, Paar sprieten bieslook voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Een zalige paté. Gemakkelijk te maken. Lekker als je gasten krijgt met een stukje stokbrood, maar ook een heerlijke amuse voor ? 12 personen.

INGREDIENTEN

60 gr boter - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - wat takjes tijm - 250 gram kippenlevertjes - 2 plakjes bacon - 60 gr kastanje champignons - 1 wijnglas port - 1/2 wijnglas slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 a 3 elstar appels , jilz (cider) , 50 gr roompate, uitsteekvormpjes wat op je lepel/ bakje past, rucola,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 pakjes ontbijtspek , 4 cherrytomaatjes , 50 g notenpate , 4 grote oesterzwammen (bak a 150 g) , 1 el olijfolie , zout en versgemalen peper , 4 blaadjes basilicum

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een luchtige pate, lekker als voorgerecht of amuse

INGREDIENTEN

250 gram verse zalmfilet, 175 gram gerookte zalmsnippers, 175 ml creme fraiche, 1 geroosterde rode paprika, 2 bosuitjes, zout, peper, 1 ei,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pre fab, betekent simpel voorberijdt , je wil graag aan tafel met je vrienden, familie  , niet in de keuken . hoe zou het zijn als je gewoon ( bijna ) alles al klaar hebt? ik maak dit niet alleen met kerst, gewoon omdat het kan.

INGREDIENTEN

Amuse:, 150 gram pate naar keuze, 1 el cognac, 1 el kookroom, appelstroop, paar rode bessen., 1 afbak stokbrood, 3 el,olie, 2 el gedroogde peterselie, , voor:, 8 plakken dunne gerookte zalm, 200 gram paturain, zakje croutons gekruid, 200 gram hollandse garnalen, 200 gram geblancheerde spinazie, mosterd dille sladressing, , , bij 1:, bloemkool, broccoli roosjes geblancheerd, 50 gram boter, 100 ml water, , bij 2 :, 1 kilo aardappel schijf voor gekookt ., 8 plakken katenspek of buikspek, 2 pakken raclette kaas, , hoofd :, 4 eenden borsten, 8 dl pepersaus pepersaus ( pakje ), 2 dl dikke room, 2 eetlepels aalbessengelei of cranberry gelei, peper zout uit de molen, , na:, een mooie kaasplank is natuurlijk altijd k&k ( daar kunnen de restjes pate uit de amuse natuurlijk heerlijk bij ), mocca royal ijs ( hertog ), 1 grote kop sterke koffie, 1 el . honing, sap van 1 limoen, mint blaadjes, gepelde walnoten, , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2015
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top