Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse parmaham recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi‚€ôs gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Parmaham met rucola

INGREDIENTEN

1 eetl. pijnboompitten, 30 gr rucola, 100 gr parmaham, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. balsamicoazijn,zout, versgemalen peper, 12 cocktailprikkers.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Een schitterende amuse.

INGREDIENTEN

3 plakjes Parmaham, 12 scampi`s gepeld en darmkanaal verwijderd, 1 el olijfolie, 1/2 meloen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g zachte geitenkaas, 25 g amandelschaafsel, 2 el kappertjes, 1 √° 2 el honing, peper, 8 dungesneden plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Half potje artisjokharten (gemarineerd), 7 à 8 gram verse basilicum, Parmaham (4 smalle plakken, of 1 grote plak om zelf te versnijden), Peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2013
  •  
  •  0-10 min.

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren. Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes, 1/2 zakje verse basilicum, snufje zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak parmaham, 4 mooie amuselepels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Vis amuse

INGREDIENTEN

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd, 8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer), rasp en sap van een limoen, zout en versgemalen peper, 1/2 komkommer, 1 el gembersiroop, snuf chilipeper vlokken,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

6 soesjes (kant- en klaar, banketbakker), 2 gedroogde tomaten in olie, 50 g roomboter, 4 plakken parmaham, 12 groene asperges.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is ook een superleuk lente recept van Rachel Khoo want het asperge seizoen is alweer begonnen. Niet alleen de presentatie is leuk, maar het is ook lekker. Snel en makkelijk te maken en geschikt als amuse (1 asperge p.p.) of als hoofdgerecht voor 2 personen (4 asperges p.p) met garnituurtje. Zo geniet je wel lekker van de lente.

INGREDIENTEN

8 witte asperges, zeezout, 3 eieren, 100 ml melk, klein bosje bieslook, gesnipperd (ca. 15 g), 8 plakken parmaham of andere rauwe ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top