Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse ossenhaas recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!

INGREDIENTEN

50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

De milde smaken van vis en vlees overheersen elkaar niet in dit prachtige gerechtje. De heilbot en ossenhaas moeten wel supervers zijn om ze rauw te kunnen serveren.

INGREDIENTEN

200 gr. ossenhaas, licht aangevroren, in dunne plakjes - 2 dl. slagroom - 1 tl. limoenrasp - 100 gr. venkel, met groen, fijngesneden - 150 gr. (liefst dagverse) heilbot- of kabeljouwfilet, heel fijn gesneden - zout,witte peper - 1 tl. limoensap - 2 tl. kaviaar of imitatiekaviaar -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2006
  •  
  •  30-60 min.

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Dit culinaire gerecht van de top kok Erik van Loo is makkelijk voor te bereiden, de ingredienten zijn redelijk goed verkrijgbaar en het is lekker (staat in het kookboek ;-p)! Het kan als amuse gebruikt worden waarbij je per persoon 1 stuks serveert of als hoofdgerecht waarbij je p.p. 4 stuks serveert. Ik heb het zelf nog niet gemaakt, maar ik ben mijn kookboeken aan het opruimen (enkele recepten digitaliseren) en deze wil ik altijd nog een keer maken omdat hij er zo lekker uit ziet, als iemand hem gemaakt heeft ben ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat.

INGREDIENTEN

Voor de vinaigrette:, 150 ml balsamico azijn (20 jaar oud|), 150 ml rode port, 50 ml rode wijn, 50 gr sjalot, gesnippert, 350 ml druivenpit olie, 100 ml olijfolie, , Voor de aardappelsalade:, 3 grote aardappels, ongeschild (Nicola of Raga), paar takjes tijm, 1 tl kummel, 100 gr mager gerookt spek, uitgebakken, 1/4 bosje bieslook, crème fraîche, mayonaise, citroenazijn, mosterd, room, , Voor de bonbons:, 300 gr ossenhaas, in zeer dunne plakken gesneden, , Voor het garneren:, 16 plakken pancetta, krokant gebakken, notensla, Parmezaanse kaas, pijnboompitten,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken.

INGREDIENTEN

Amuse, Kwartel omeletje met Truffel en brioche :, 12 kwartel eitjes, 4 plakken brioche van 1 cm dik, 2el Truffel tapenade ( potje, ah ), 1 el volle melk, P/z uit de molen, ( optineel, dunne plakjes eendenlever ), , Party time!, Zeebaars sate met Citroen dressing, 4 Zeebaars filets, schoon met huid in stukjes van 5 bij 5 cm, 2 el zonnenbloem olie, sap van 1 Citroen, 1 tl piccadillo kruiden ( jb ), Zout uit de molen ( op tafel ), 8 sate prikkers geweekt, Bakkwast, , Medallions met vulling:, Ruim begrip maar dit kan met zowel varkens als ossenhaas, kipdij filets etc., Ik neem als voorbeeld kip., 8 kipdijfilets, 200 gram room kaas naturel, 1 zakje slakken boter kruiden, Zakje spinazie blaadjes, 8 korte tapas prikkers, , Black tiger shrimp kerrie style:, Simpeler maar ook lekkerder kan ik het niet maken., 4 grote black tiger garnalen gekookt schoon zonder darm etc., 3 el neutrale olie, 1 el kerrie poeder, Grof zee zout, , Ossenhaas in marinade, 400 gram ossenhaas in plakjes van 2 cm, 3 el olie, 2 tl gerookt paprika poeder pittig, 2 tl bruine suiker, Sap van 1/2 sinaasappel, 4 lange tapas prikkers, , Gevulde lams koteletjes:, 8 iets dikke lams koteletjes, 4 plakjes gruyere, 4 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 1 tl tuin kruiden bouillon poeder, Bloem, geklopt ei en panneer, , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2016
  • Fusion
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top