Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse mosselen recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Weer even iets heel aparts.

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen, 2 teentjes knoflook, 100 gr pijnboompitten, witte peper, mespuntjes suiker, 4 el olijfolie, 2 1/2 el citroensap, zout, 50 gr verse dille, 10 gr verse peterselie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Te geruiken als amuse, borrelhapje, voorge-recht, hoofd gerech

INGREDIENTEN

Mosselen., Als amuse 200 g per persoon Als voorgerecht 500 g per persoon. Als hoofdge-recht 1000 g per persoon, 1 teenje knoflook per persoon., 1 dl olijfolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een leuke tapas die je zeker ook als een amuse kan serveren

INGREDIENTEN

100 gr gekookte mosselen, zonder schelp 100 m olijfolie 2 teentjes knoflook 2 el broodkruim 50 ml rode wijnazijn 1 tl paprikapoeder 1 tl gedroogde rode peper gehakt 1 tl zout 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2004
  • Frans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

20 escargots, 20 mosselen, 50 gr roomboter, 1 ei, knoflook naar behoefte, 150 gram fijngesneden champignons, 300 ml bouillon, zout, peper, nootmuskaat, 2 eetlepels curry, room

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

Oosterse tonijn salade:, 4 sneetjes duits brood ( oberlander of zo AH ), 1 bakje Philadelphia naturel, 1 blikje tonijn op water uitgelekt en geprakt, 2 tl wasabi pasta, 1 el citroensap, 1 bakje zeewiersalade, peper en grof zeezout, , mini zalm tosti :, 100 gram gerookte zalm, 1 bakje paturain zacht, 1 blikje mandarijntjes, 2 el gezouten boter, 4 sneden casino brood wit zonder korst, , gegratineerde mosselen :, dit is meer een tapas, maar als borrelhapje kom je wel verassend uit de hoek als je dit neerzet., , 1 kilo mosselen, 200 gram zachte roomboter ongezouten, 1 zakje slakkenboter kruiden, 2 el geraspte parmesan, 1 zakje panko paneermeel, , opgepimpte pate:, blijft 1 van me favorieten, alsof je foi grass eet maar dan volledig nep., 200 gram champignon pate, 2 el kookroom, 1 el cognac, peper zout, snack cups ( die harde ), wat frambozen jam voor garnering, , sticky bacon sausage :, 4 verse knakworsten, 4 plakjes bacon of ontbijtspek of pancetta, je favoriete BBQ saus ( ik heb Kentucky whisky van een bepaald merk gebruikt ), kerrie poeder, , , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top