1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Kreeft

Amuse kreeft recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

irish coffee van kreeft

Amuse

INGREDIENTEN

Whisky (liefst Irish, hoeft niet), kreeftensoep, slagroom. (per persoon ongeveer 1/2 cl drank, 2,5 cl soep en 1/2 cl room)

Bereidingswijze

De drie ingredienten kort verhitten maar niet laten koken

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Amuse van restaurant Toine Hermsen te Maastricht

Bisque de homard a ma facon.

INGREDIENTEN

*10 europese of canadese kreeft van ca 500 gr*10 sjalotje*1 prei*2 knoflook*1 winterwortel*1/2 knolselderij*4 laurierblaadjes*1 takje thijm*1 takje rozemarijn*2 eetl.venkelzaad*1 eetl.kerriepoeder*2 eetl tomatenpuree*1/2 fles cognac*1 fles witte port (wat een lol)*1 kilo tomaten*6 liter krachtige gevogeltebouillon*2 bosjes verse basilicum*500 gr roomboter*liter olijfolie*

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Zalm

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte zalm, rode ui, bakje kreeft of krabsalade, 1 appel, bieslook, 4 kerstomaatjes, citroensap

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Bisque de homard a ma facon

Amuse van chef-kok Toine Hermsen - restaurant Toine Hermsen, Maastricht Als je de ingredienten van deze bisque bekijkt begrijp je ook meteen waarom zulk een sterren-restaurant...zulke prijzen durft te vragen voor een diner... Smakelijk!

INGREDIENTEN

- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr, - 2 uien of 10 sjalotten, - 1 prei, - 2 bollen knoflook, - 1 winterwortel, - 1/2 knolselderij, - 4 laurierblaadjes, - 1 takje tijm, - 1 takje rozemarijn, - 2 el venkelzaad, - 1 el kerriepoeder, - 2 el tomatenpuree, - 1/2 fles cognac, - 1 fles witte port, - 1 kilo boomtomaten, - 6 l krachtige gevogeltebouillon, - 2 bosjes verse basilicum, - 500 gr roomboter, - olijfolie,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

kerst 2016 deel 1

Het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan  voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal. en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazeker wat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 . 1 ding willen ze allemaal en dat is geen stress, lekker , en toch iets waar mensen over praten. in kleine hapjes staan al zat gerechten die je zo door kan schuiven naar de kerst , dit menue is custom made voor een collega, maar dat deel ik graag. een lang verhaal met heel veel ingredienten, maar je bent wel klaar , en van te voren te maken  

INGREDIENTEN

Amuse:, bonbon van fricandeau met kalfs gehakt, , 200 gram kalfs gehakt, 1 eiwit, 1 el picadillo kruiden ( jb ), 1 el paneermeel, 4 grote maar dunnen plakken fricandeau, 4 lange stengels koriander( zonder blaadjes ), 2 el kwark ( mager, vol, grieks whatever zolang het maar naturel is ), 2 tl kerrie poeder, , voor : Prei-broccolisoep met coquilles:, soep is van te voren te maken, coquilles op de dag zelf, maar is 3 minuten werk, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 350 gram broccoli, in stronkjes verdeeld, 200 gram prei, in ringen gesneden, 150 gram aardappel, in kleine blokjes gesneden, 1 liter groentebouillon, 2 eetlepels vissaus (nuoc mam), zout & versgemalen peper, 12 coquilles, olijf olie / boter ( gezouten ), , hoofd & bij : surf & turf met hartige muffins, dag van te voren:, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 250 ml volle melk, 1 tl gehakte bieslook, ongeveer 125 gram broccoli, 2 handjes verse spinazie, 1 ui, gesnipperd, halve theelepel paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 75 gram Gruyère geraspt, , het zoetje van de wortel past perfect bij de kreeft, kleur op je bord!, 2 pakken wortel mix ( ah ), grof zout, olijf olie, blancheer de wortelen voor 10 minuten, spoel koud af, en droog met keuken papier, leg op bakpapier in je ovenschaal, en meng olie met wat zout, smeer in en grill af, dit kan helaas niet van te voren ., , saus voor eend & kreeft :, eend:, van te voren te maken :4 el wildfond,3 el bramen jam,2 el water, , smelt de fond, voeg water toe, dan de jam roer goed serveer over je eendenborst ., kreeft saus ( boter ) :, , 1 zakje slakkenboter kruiden, 4 el boter, gewoon mengen in je keuken machine tot romig, , 2 pakjes eendenborst gerookt, 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., 2 kreeften gekookt ( of vers, ligt aan je budget ), , haal de diepvries kreeften uit de verpakking, laat in een schaal ontdoooien ( dag van te voren ) giet regelmatig ijswater af, in de koelkast., , snijdt door met een scherp broodmes, verwijder de groene smurie, smeer in met de boter, en grill tot boter gaat lopen, verwarm je grill pan, en grill de eenden borst kort tot lauw, serveer direct, eenden borst links, wortel in het midden, halfe kreeft rechts s, het kan zijn dat ik dingen ben vergeten, comment me dan graag, ,

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-11-2016
  • Frans
  •  > 120 min.
Nieuwste amuse kreeft recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top