Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

68 amuse kaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Crostini met pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!

INGREDIENTEN

50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

Amuse van drie toastjes geserveerd met verschillende smaken tartaar en rundvlees

INGREDIENTEN

225 gram tartaar, zeer fijn gemalen, 1/3 casino wit brood, Pesto Tartaar:, 30 gr Parmezaanse kaas, 2 knoflook tenen, 20 gr pijnboompitten, 20 gr gemalen amandelen, 2 el gehakte bieslook, 20 gr verse balisicumblaadjes, mespuntje zwarte gemalen peper, 0,5 dl olijfolie, 1 el mayonaise, , Knoflook Tartaar:, 2 tenen knoflook, 1 el mayonaise, 5 zwarte olijven zonder pit, 1 takje dille, 3 takjes kervel, 3 sprieten bieslook, zout en peper, , Kruiden Tartaar:, 40 gr kruiden-boursin, 2 el gehakte peterselie, 1 el mayonaise, , Garnering:, 3 el fijn gehakte peterselie, 1 radijsje

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

De bladerdeeg hapjes worden in prachtige plakjes gesneden.

INGREDIENTEN

75 gr zwarte olijven 2 tl grove mosterd4 plakjes bladerdeeg100 gr amandelen25 gr parmezaanse kaas2 el verse basilicum 1/4 tl zout1/2 tl peper3 el olijfolie60 ml melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Kaaskroketjes in knikkervorm. En heel eenvoudig om te maken. Je kunt er vrijwel elke kaassoort voor gebruiken. Van belegen tot brokkel, van koe tot geit; allemaal op hun eigen manier.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers, 2 teentjes knoflook, gepeld, 30 gr bloem, 300 gr geraspte kaas (of kaas naar keuze)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Canape au Saumon Fume

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm,6 eieren, 3 dl room, 150 gram Mascarpone kaas, 0,5 bos bieslook, peper,zout, 50 gram boter., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.

INGREDIENTEN

Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

, , voor 10 hapjes, , 150 gr gerookte zalm, , scheutje creme fraise, , 1 theelp tomatenblokjes zonder vel, , peper, , 10 plakken stokbrood, , olijfolie, , 5 olijven, , 1 teenthje knoflook, , scheutje olijfolie, , 1 theelp parmenzaanse kaas, , 1 takje dille, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Lekker en simpel!

INGREDIENTEN

6 plakjes rosbief, 2 handjes rucola sla, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel balsamico mayonaise, Parmezaanse kaas snippers, verse peterselie

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2016
  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.

Een zuiver produkt

INGREDIENTEN

4 ons schapenkaas. 6 plakjes rosbief. 2 eetlepel honing, 4 gepelde walnoten, 3 el koksroom, 1 el. mierikswortel, een paar oesterzwammen.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Een leuke en lekkere amuse!!!(Maar hier wil ik ook ZOMAAR ook wel mee verwend worden!!)

INGREDIENTEN

75 gram Gorgonzola 2 el creme fraiche 2 el medium dry sherry 2 taakjes rozemarijn peper 8 sneetjes wit casinobrood 1 groot ei zout ca. 3 el olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 g Broccoliroosjes, 90 g Parmezaanse kaas, 1 el Mosterd, 2 el Crème fraîche, 14 blaadjes Veldsla (kleintjes), 75 g Gerookte zalm, 1 el Zalmeitjes, Peper en zout, Bieslook, fijn gesneden voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een hartige amuse ! Ook uitstekend als borrelhapje of voor een receptie

INGREDIENTEN

6 dadels (vers), 12 amandelen, 4 plakjes ontbijtspek, 5 eetl. geraspte kaas (jonge), 1 steel bleekselderij, 2 eetl. crème fraîche, 1 takje verse koriander, 1 theelepel mediterrane kruiden, partje citroen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Echt een kunstwerkje om te zien. Leuk om dit zo te serveren

INGREDIENTEN

60 gr verse basilicum 30 gr pijnboompitten, geroosterd 2 knoflookteentjes 50 ml olijfolie 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 4 rode paprika?s 1 aubergine, in de lengte in plakjes gesneden 60 ml olijfolie, plus extra om te bestrijken 100 gr zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij glad is 15 verse basilicumbladeren 1 olijvenbrood, zonder korst in plakken gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 gram Roquefort kaas, 2 el creme fraiche, 1 klein bolletje gember, 4 rechthoekige kaaskantjes, spuitzak met kleine kartelmond, 4 amuselepels

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG

INGREDIENTEN

2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, olijfolie, 120 g buffelmozzarella, 100 g tomatensaus, 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 12 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

12 lepels

INGREDIENTEN

* 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, * olijfolie, * 120 g buffelmozzarella, * 100 g tomatensaus, * 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, * 12 blaadjes basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een pracht om te zien

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Weer een lekkere maar toch simpele amuse.

INGREDIENTEN

100 gr winterpeen 100 gr roquefort cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Verrassend eenvoudig hapje voor tussendoor om indruk mee te maken, als voorgerechtje of als amuse.

INGREDIENTEN

Geitenkaas (van de rol), Olives confiturées (van Accent dOc)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Leuke amuse

INGREDIENTEN

Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet

  •  Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Amuse
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top