1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse Kaas

Amuse kaas recepten (140) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Amusechampignons

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.

INGREDIENTEN

8 niet al te grote champignons 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes fijngehakte peterselie wat blaadjes peterselie om te garneren geraspte belegen kaas bouillon van tablet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.

Bereidingswijze

Vul de champignons met de ham-massa. Zet de champignons in een Ovenschaal. Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog. Bestrooi de champignons met de geraspte kaas. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien. Garneer de champignons met een blaadje peterselie.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.

INGREDIENTEN

200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van carpaccio met pesto

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.

INGREDIENTEN

75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Amuse

Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.

INGREDIENTEN

1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas

  • Engels
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Engels
  •  0-10 min.

Amuse

Crostini met pesto

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van ossenhaas & wasabi kaas

Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!

INGREDIENTEN

50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  •  
  •  10-20 min.

Amuse van norirollen met zalm en kaas

Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.

INGREDIENTEN

250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van beenham,zachte kaas en komkommer

INGREDIENTEN

100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  •  
  •  10-20 min.

Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse

Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.

INGREDIENTEN

80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta

INGREDIENTEN

1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  0-10 min.

amuse Tritaria

Amuse van drie toastjes geserveerd met verschillende smaken tartaar en rundvlees

INGREDIENTEN

225 gram tartaar, zeer fijn gemalen, 1/3 casino wit brood, Pesto Tartaar:, 30 gr Parmezaanse kaas, 2 knoflook tenen, 20 gr pijnboompitten, 20 gr gemalen amandelen, 2 el gehakte bieslook, 20 gr verse balisicumblaadjes, mespuntje zwarte gemalen peper, 0,5 dl olijfolie, 1 el mayonaise, , Knoflook Tartaar:, 2 tenen knoflook, 1 el mayonaise, 5 zwarte olijven zonder pit, 1 takje dille, 3 takjes kervel, 3 sprieten bieslook, zout en peper, , Kruiden Tartaar:, 40 gr kruiden-boursin, 2 el gehakte peterselie, 1 el mayonaise, , Garnering:, 3 el fijn gehakte peterselie, 1 radijsje

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Amuse: Kruidenricotta met krokante ham

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g

INGREDIENTEN

6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Olijven -monchou creme met Parmezaanse kaas als amuse

Heerlijk bij de borrel!! Is een

INGREDIENTEN

100 gram olijven zonder pit 75 gram Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 100 gram monchou

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2004
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse Van Zalm

Canape au Saumon Fume

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm,6 eieren, 3 dl room, 150 gram Mascarpone kaas, 0,5 bos bieslook, peper,zout, 50 gram boter., ,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Roti-like Amuse.

Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.

INGREDIENTEN

Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,

  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Surinaams
  •  10-20 min.

Gefrituurde kaas-borrelhapje als amuse bijvoorbeeld.

Kaaskroketjes in knikkervorm. En heel eenvoudig om te maken. Je kunt er vrijwel elke kaassoort voor gebruiken. Van belegen tot brokkel, van koe tot geit; allemaal op hun eigen manier.

INGREDIENTEN

2 eierdooiers, 2 teentjes knoflook, gepeld, 30 gr bloem, 300 gr geraspte kaas (of kaas naar keuze)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Amuse van bladerdeeg gevuld met olijven,kaas en amandelen

De bladerdeeg hapjes worden in prachtige plakjes gesneden.

INGREDIENTEN

75 gr zwarte olijven 2 tl grove mosterd4 plakjes bladerdeeg100 gr amandelen25 gr parmezaanse kaas2 el verse basilicum 1/4 tl zout1/2 tl peper3 el olijfolie60 ml melk,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Amuse van zalmtartaar

INGREDIENTEN

, , voor 10 hapjes, , 150 gr gerookte zalm, , scheutje creme fraise, , 1 theelp tomatenblokjes zonder vel, , peper, , 10 plakken stokbrood, , olijfolie, , 5 olijven, , 1 teenthje knoflook, , scheutje olijfolie, , 1 theelp parmenzaanse kaas, , 1 takje dille, ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Amuse gueulles

INGREDIENTEN

Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Rosbief amuse

Lekker en simpel!

INGREDIENTEN

6 plakjes rosbief, 2 handjes rucola sla, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel balsamico mayonaise, Parmezaanse kaas snippers, verse peterselie

  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2016
  • Italiaans Amuse
  •  0-10 min.

Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.

INGREDIENTEN

Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Amuse Van Schapenkaas

Een zuiver produkt

INGREDIENTEN

4 ons schapenkaas. 6 plakjes rosbief. 2 eetlepel honing, 4 gepelde walnoten, 3 el koksroom, 1 el. mierikswortel, een paar oesterzwammen.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Amuse met paling

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen

INGREDIENTEN

, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,

  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Wereld Amuse
  •  30-60 min.

Amuse van Wentelteefjes met Gorgonzola en rozemarijn

Een leuke en lekkere amuse!!!(Maar hier wil ik ook ZOMAAR ook wel mee verwend worden!!)

INGREDIENTEN

75 gram Gorgonzola 2 el creme fraiche 2 el medium dry sherry 2 taakjes rozemarijn peper 8 sneetjes wit casinobrood 1 groot ei zout ca. 3 el olijfolie.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Amuse: broccolimousse met gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 g Broccoliroosjes, 90 g Parmezaanse kaas, 1 el Mosterd, 2 el Crème fraîche, 14 blaadjes Veldsla (kleintjes), 75 g Gerookte zalm, 1 el Zalmeitjes, Peper en zout, Bieslook, fijn gesneden voor garnering

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2010
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Amuse van gevulde dadels

Een hartige amuse ! Ook uitstekend als borrelhapje of voor een receptie

INGREDIENTEN

6 dadels (vers), 12 amandelen, 4 plakjes ontbijtspek, 5 eetl. geraspte kaas (jonge), 1 steel bleekselderij, 2 eetl. crème fraîche, 1 takje verse koriander, 1 theelepel mediterrane kruiden, partje citroen

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas

Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG

INGREDIENTEN

2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse Roquefort Tompouce

INGREDIENTEN

40 gram Roquefort kaas, 2 el creme fraiche, 1 klein bolletje gember, 4 rechthoekige kaaskantjes, spuitzak met kleine kartelmond, 4 amuselepels

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Amuse van gegrilde rollade van groenten en geitenkaas

Echt een kunstwerkje om te zien. Leuk om dit zo te serveren

INGREDIENTEN

60 gr verse basilicum 30 gr pijnboompitten, geroosterd 2 knoflookteentjes 50 ml olijfolie 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 4 rode paprika?s 1 aubergine, in de lengte in plakjes gesneden 60 ml olijfolie, plus extra om te bestrijken 100 gr zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij glad is 15 verse basilicumbladeren 1 olijvenbrood, zonder korst in plakken gesneden

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

amuse aubergine parmigiana

INGREDIENTEN

1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, olijfolie, 120 g buffelmozzarella, 100 g tomatensaus, 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 12 blaadjes basilicum,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen

Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner

INGREDIENTEN

4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Amuse van gefrituurde mozzarella kroketjes met chili-pestosa

Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.

INGREDIENTEN

150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amuse van geitenkaas met olives confiturées

Verrassend eenvoudig hapje voor tussendoor om indruk mee te maken, als voorgerechtje of als amuse.

INGREDIENTEN

Geitenkaas (van de rol), Olives confiturées (van Accent dOc)

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Amuse van artisjok met geitenkaas

Hartige amuse of borrelhapje

INGREDIENTEN

4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis

  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aubergine parmigiano (amuse)

12 lepels

INGREDIENTEN

* 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, * olijfolie, * 120 g buffelmozzarella, * 100 g tomatensaus, * 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, * 12 blaadjes basilicum,

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Amuse van roquefort met worteltjes

Weer een lekkere maar toch simpele amuse.

INGREDIENTEN

100 gr winterpeen 100 gr roquefort cayennepeper

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

Amuse van artisjok met geitenkaas

Een pracht om te zien

INGREDIENTEN

1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

Amuse in een glaasje

Leuke amuse

INGREDIENTEN

Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet

  • Amuse
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2013
  • Amuse
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Amuse van ham en Roquefort

Een lekker hapje, ook geschikt als voorgerecht

INGREDIENTEN

5 plakken mooie ham, 200 gram haricots verts, 150 gram Roquefort (alternatief pittige Gorgonzola), 150 gram roomboter, 1 bosje bieslook, grof gemalen peper,(niet te veel, kaas is al zout)) zeezout, 1/2 casinobrood

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
Nieuwste amuse kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top